Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mandaty owszem nawet 300% niech będą wyższe!!!!....ale czy to zmieni głupotę ludzką?

Jednemu zabiorą prawko na 3 m-ce za przekroczenie 100 a drugie uda się błyskotliwością (bratu zabrali a szwagier w czepku urodzony)

Poza tym  radarów uczy się na pamięć i jadąc pół Polski wie się gdzie zwolnić.

W moim przynajmniej regionie sporo tajniaków.

Jednakże przyciemniane szyby są bezcenne...np. spieszysz sie na lotnisko a nie chce się znowu fatygowac kolegi, to ryzyk-fizyk dziecko na ręce a matka w bagażniku.

Nagle z przeciwnego pasa policjant NL na motorze zjeżdża ...kiwa jednak żeby nie zwalniać i jechac dalej.....fart okazało się, że ktoś inny wpadł mu w oko.

Poza tym trzeba mieć talent iście aktorski...koleżanka spiesząc się do pracy przekracza 100 i policjanta tak owinęła, że  wymigała się ^_^z konsekwencji...powołując się na męża: " przecież mój mąż robi wasze auta w warsztacie'

..

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja tam jestem za zabieraniem prawka na jakiś tam okres tylko bez ponownego zdawania.I tak policja każdego zna jak ci zabioro to sobie nie pojeździsz bo zaraz halt.No chyba ze udadzą ze nic nie widzą.

Opublikowano (edytowane)

Mi to pasuje bo u mnie wszystko się pasie na łace bo akurat mam 6ha łaki koło obory i wszystko chodzi i od rana do wieczora spokój.

Ale ogólnie to już rzadkość bo każdy trzyma w oborach bez wyganiania.

I 185zł za wyganianie.595 za zwiększenie miejsca w oborze.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Restrykcje są także dobrze określone. I patrole z ukrycia - nieoznakowane wozy. Zwiększyć nacisk na karanie za niebezpieczne zachowania, wyprzedzanie, zatrzymanie w zamian za robienie filmów o prędkości.

Opublikowano (edytowane)

ostatnio mie zatrzymali BMW nie oznakowanym  za brak dokumentu przy kontroli 50 zł [ prawka nie wziołem  ]  spalił mi sie wiatrczek domowy i pojechałem po drugi tak na szybko . co do punktów to bym nie podnosił za poszczególne wykroczenia ale mandaty tak ,  . chyba jak PO konczyło kadencje to zlikwidowali sporo fotoradarów a i straży miejskiej też odebrano  sporo uprawnien do kontroli predkosci .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ostatnio mie zatrzymali BMW nie oznakowanym  za brak dokumentu przy kontroli 50 zł [ prawka nie wziołem  ]  spalił mi sie wiatrczek domowy i pojechałem po drugi tak na szybko . co do punktów to bym nie podnosił za poszczególne wykroczenia ale mandaty tak ,  . chyba jak PO konczyło kadencje to zlikwidowali sporo fotoradarów a i straży miejskiej też odebrano  sporo uprawnien do kontroli predkosci .

Z foto radarami jakoś było ze gminy na tym zarabiały i dlatego je polikwidowali.

Ale ogólnie są gdzie nie dzie w Polsce takie pułapki żeby nabijać mandaty.

Kiedyś słyszałem ze od Puław do Zwolenia jest taka krzyżówka w polu, co tak szybko światła się zmieniają ze ludzie wjeżdżają na czerwonym i tam jest kamera i zaraz mandacik.Podobno nie jeden się prawował i kicha.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ludziom to się zawsze za szybko światła zmieniają... Zakaz wjazdu na pomarańczowym nikogo nie dotyczy. Jak masz dowód osobisty to nie musisz mieć przy sobie prawa jazdy. Nawet bez DO za to już chyba z 10 lat mandatu nie dostałem ale z bani pesel podaję.

Opublikowano (edytowane)

nie  !!!!!!!!   prawo jazdy jest wymaganym dokumentem w czasie kontroli !!!!!!!!!!       mandat przyjąłem ponieważ było to tylko za brak dokumentu 50 zł a podstawy prawne były by  o wiele wyższe 8 letni synek na przednim fotelu , jedyne co to na tylnej kanapie miałem wiatrak pokojowy rozłożony i policjant stwierdził ze nie powinien tego robić , ale daruj mi za złe przewożenie dziecka .        ile razy widziałem przelatywanie na skrzyżowaniach ze znakiem stop a potem płacz ze była wolna .                             na mandacie napisano  ,,kier. nie posiadał przy sobie pr. jazdy art 95 .... '' nie moge rozczytać co napisane jest po art. 95  chyba coś na K  . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jarecki - owszem, dowód rejestracyjny i dowód ubezpieczenia OC także i tylko dlatego to jeszcze jest w Kodeksie bowiem za granicą CEPiK nie działa. Dostałeś mandat bez punktów bo Policjant akurat był wyluzowany i za coś musiałeś dostać - to dostałeś z martwego przepisu. No chyba, że wolałeś inaczej, wg prawa i sprawiedliwie ponieść karę to trzeba było mu powiedzieć. Mnie ostatnio zatrzymali jak mi się Parrot zawiesił i podniosłem słuchawkę do ucha. Nie miałem, żadnych dokumentów a dostałem stówę bodaj za powiedzenie: "oddzwonię za chwilę". Z banku, ważne to było. Od razu pokazałem czas połączenia i wyjaśniłem. Dokumetów nie miałem ale to nie był problem - tylko ten telefon i od razu trzeźwość bo to norma.

Opublikowano

Właśnie się poświęciłem i obejżałem główne wydanie  wiadomości. O Szczerskim nawet jednego słowa. Swoja drogą taki program to jedyne w swoim rodzaju doznanie O.o 

Opublikowano

zaczalem zniwa-skromnie jedna przyczepa zyta i malo braklo zeby byla  czolowka- potrafia na zakrecie przy braku widocznosci wyprzedzac zestaw, w piatek wozilem siano 5 kursow i 3 razy pukanie sie w glowe i trabienie- zestaw dwoch zaladowanych  przyczep na zakrecie  debile wyprzedzaja- kawalek dalej piekna prosta a ja skrecam w lewo,jak nic nie jedzie z naprzeciwka to jade srodkiem drogi i tak probuja wyprzedzac, migaczy nie widza czy co, czasami ktos kto mnie zna to jedzie spokojnie za mna a nastepny go wyprzedza i jedzie poboczem..czasami wole jechac inna droga niz skrecac przez droge

polscy kierowcy to idioci-sam sie dziwie ze jeszcze nie mialem powaznego wypadku. polowie powinni odebrac prawko  i nigdy nie oddawac.

znowu przegrana krakowianina-  nato stracilo szanse na tak wybitnego przywodce- dobra zartuje , nie na darmo ma przydomek czerstwy, gdyby zaczal przemawiac to zolnierze by posneli..

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

polscy kierowcy to idioci

No @jacuś , a Ty nie polski ?

Swoją drogą to uważaj tam na siebie . Lubię poczytać jak coś popartego artykułami napiszesz .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

zaczalem zniwa-skromnie jedna przyczepa zyta i malo braklo zeby byla  czolowka- potrafia na zakrecie przy braku widocznosci wyprzedzac zestaw, w piatek wozilem siano 5 kursow i 3 razy pukanie sie w glowe i trabienie- zestaw dwoch zaladowanych  przyczep na zakrecie  debile wyprzedzaja- kawalek dalej piekna prosta a ja skrecam w lewo,jak nic nie jedzie z naprzeciwka to jade srodkiem drogi i tak probuja wyprzedzac, migaczy nie widza czy co, czasami ktos kto mnie zna to jedzie spokojnie za mna a nastepny go wyprzedza i jedzie poboczem..czasami wole jechac inna droga niz skrecac przez droge

polscy kierowcy to idioci-sam sie dziwie ze jeszcze nie mialem powaznego wypadku. polowie powinni odebrac prawko  i nigdy nie oddawac.

znowu przegrana krakowianina-  nato stracilo szanse na tak wybitnego przywodce- dobra zartuje , nie na darmo ma przydomek czerstwy, gdyby zaczal przemawiac to zolnierze by posneli..

Ja też czasem dziwie się ze żyje bo jest taka krzyżówka na łuku drogi głównej i wejść tam się da 140 w ten łuk ale na szczenicie nikt tyle nie wchodzi do czasu.A ciągnikiem wyjechać z przyczepami to nie samochodem.

Opublikowano

Kurcze. Kierunkowskaz sygnałem jedynie jest. Obowiązek jest czy to w lewo czy prawo pierwej się upewnić i gdy jedzie to skręcić Ci nie wolno albowiem przy braku odpowiedniego oznakowania wyprzedzanie jest dopuszczalne choćby dlatego, że tak naprawdę nie wiesz czy Ci ta lampa świeci a za złą interpretację położenia pojazdów Policjant winy nie przerzuci. Chyba, żeby rozstrój zdrowia nastąpił to biegły na wniosek sądu ale to już za daleko.. Gdyby zaś doszło do trachnięcia to trzeba wiedzieć co powiedzieć. Ulman - puść sobie stare wydania dziennika telewizyjnego. Tak samo 70% czasu ochy i achy jak jest wspaniale plus 30% czasu migawek z wydarzeń mniej ważnych bo ze świata.

Opublikowano

w samochodzie tez mam kierunkowskazy i jakos nikt na wariata nie wyprzedza-teren zabudowany a do tego zaraz szkola i znak 40 jest -nikt tego-nawet ja-nie przestrzega piekna prosta mozna dac po garach. ja zanim skrece to zawsze patrze w lusterko  i temu jeszcze zyje ,wczesniej jest zakret na ktorym nikt ze zdrowym mozgiem nie bedzie wyprzedzal-nie widac jadacych z naprzeciwka a ci idioci wyprzedzaja na slepo.

Opublikowano

wlasnie skonczyl sie program w akcji na tvp-info-tam mozna zobaczyc takie kwiatki, raz poznalem krajobraz z mojej wsi- akurat to bylo smieszne- znajomej otworzyla sie maska na muldach i ktos nagral,jechala wolno i nic sie nie stalo.

Opublikowano

gdzie są ci obroncy demokracji widzicie ci sie dzieje i nie grzmicie ? kolejny raz próba wprowadzenia ustawy nie zgodna z konstytucją !!!! skandal !!! miejmy nadzieje ze sie opamietają obecni rzadzący !!! Samorządy protestują przeciwko temu, byśmy płacili niższe podatki. Marek Wójcik, były minister w rządzie Kopacz twierdzi, że obniżanie podatków przez rząd jest niezgodne z konstytucją. 

Opublikowano

Mnie tam nie dziwi histeryczna reakcja samorządów gminnych, bo lwia część pieniędzy z podatku PIT jest dochodem gminy. Czyli, obniżając takowy, jednocześnie ujmuje się pieniążki gminom. Nie słyszałem o obietnicy rekompensat z budżetu, a obowiązków gminom przybywa, tych z polecenia rządu także.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v