Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, damianzbr napisał:

Wielkopolska, Wschód, Ameryka czy Bangladesz. Co za różnica, daj wiarygodne źródło tej informacji bo to ludzie którzy coś sobie nazmyślają, coś napiszą a później tego udowodnić nie potrafią, mają z głową coś nie tak.

Wiarygodnych danych nie ma bo może 20% się przyzna że są gejami i to tych młodych,stary kawaler nie przyzna się że jest pedałem  ale jakaś przyczyna jest że nie ma rodziny  kobiety dziewczyny czy konkubiny ( zależy jak sobie nazwiesz) 

Damianzbr chyba nie jesteś starym kawalerem  😄

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

bez wchodzenia w polityke jestem  za poważnym sejmem jako urzedu sprawującego władze , blokowanie prac czy mównic czy korytarzy sprowadza ten urząd do niższego szczebla i braku szacunku dla tego gmachu ,zachowanie posłów  wszystkich parti powinno odbywać sie z godnoscią anie jak czynią to nie którzy teraz . natomiast co do samych protestujacych to nie było miejsce do takich protestów .

Zgadzam się z Tobą  w pierwszej kwestii  bo obie strony sporu mają sporo na sumieniu zarówno  PiS jak i PO. Co do niepełnosprawnych  powiem tak: znam rodzinę z dzieckiem niepełnosprawnym  i nie chciałbym ani 5000 ani 10000 ani 20000 zł  miesięcznie za opiekę nad takim dzieckiem więc do cholery wku*rwia mnie to, że dla innych grup społecznych  są pieniądze a dla niech nie więc mogą protestować i w sejmie i nawet w kościele. 

Opublikowano
5 minut temu, piotreku1 napisał:

Wiarygodnych danych nie ma bo może 20% się przyzna że są gejami i to tych młodych,stary kawaler nie przyzna się że jest pedałem  ale jakaś przyczyna jest że nie ma rodziny  kobiety dziewczyny czy konkubiny ( zależy jak sobie nazwiesz) 

Damianzbr chyba nie jesteś starym kawalerem  😄

Czyli tak jak mówiłem od samego początku. Coś sobie nazmyślałeś a teraz nie wiesz jak z tego wybrnąć.

Niestety już  nie jestem młodym, ale na szczęście też nie kawalerem. Mimo to chętnie jeszcze raz chciałbym przeżyć bycie młodym kawalerem.. 9_9

@thor1984 też bym chciał aby rodziny z niepełnosprawnymi dziećmi miały wynagrodzone chociaż pieniężnie ten stan rzeczy, ale jak sam napisałeś nawet 10 tys. miesięcznie nie odda im tego co utraciły.

Jednak kolejność myślę że odpowiednia. Najpierw dać 500+ które napędzie gospodarkę i wzbogaci kraj, a później bogaty kraj wspomoże potrzebujących jakimi są np. niepełnosprawni.

Opublikowano

Bycie starym kawalerem normalne damianzbr  masz rodzinę   a broni starych kawalerow  😄 ,, świstak siedzi i zawijam sreberka"

9 minut temu, damianzbr napisał:

Jednak kolejność myślę że odpowiednia. Najpierw dać 500+ które napędzie gospodarkę i wzbogaci kraj, a później bogaty kraj wspomoże potrzebujących jakimi są np. niepełnosprawni.

Rozdawanie 500+ spowoduje że będzie bogaty kraj  😄 wyczuwam wysoki iloraz inteligencji  😄

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, damianzbr napisał:

Zaraz, zaraz to nie idzie wszystko w gospodarce po myśli miłościwie panujących i trzeba czekać na efekty 500+? Niepełnosprawni tak jak i seniorzy raczej zyją pod presją czasu. Może zacząć od tych grup co rzeczywiście w szybszym tempie zbliżają się do nieuchronnego spotkania ze stwórcą? To oni mają czekać aż cała reszta skonsumuje 500+ i może wtedy coś się ruszy w gospodarce? Czekali 8 lat PO teraz czekają już 4 a jak przyjdzie kryzys to pewnie się nie doczekają. Podobno redystrybucja dóbr i solidarność społeczna to drugie imię "Dobrej Zmiany"?😃
 A nie faktycznie to oni mówili ale tylko o podatku solidarnościowym.🤣

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano

O czym Wy pierd... Wychowanie LGBT? Czyli jak masz syna geja to sam jesteś gejem a żona Twoja to conajmniej Taj(ka). Skoro komisja adopcyjna wydaje zalecenie dla samotnego rodzica i taki rodzic może adoptować dziecko to gdzie jest druga płeć dla tradycyjnego wzorca rodziny? To wg Waszego rozumowania dziecko stracone i napewno będzie gejem lub lesbijką. Awruk weźcie sobie leki na nogi... Mirro - ja bym powiedział, że oni to mają globus Polski, ba nawet słońce zacznie wokół Polski krążyć...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, thor1984 napisał:

Kolego tu nie chodzi o TVN ale jeśli do tego nawiązałeś to z Twojej wypowiedzi wynika, że oglądasz TVP a więc jeśli tak to zapewne nie wiesz, że był protest niepełnosprawnych którym zamykano okna i uniemożliwiano korzystanie z łazienki. Ale jak mogłeś to wiedzieć skoro w tym czasie TVP pokazywała jak minister od spraw społecznych (Szydlo) odbywała bodajże spływ Dunajcem i w ogóle przez te naście dni nie raczyła spotkać się niepełnosprawnymi. I ona osiągnęła najlepszy wynik w kraju - sorry ale dla mnie to porażka totalna.  Nie zauważyłeś, że TVP ciągle szczuje jednych na drugich? W ogóle według TVP W Polsce nie ma konfliktów, biedy, bezrobocia tylko wieczne szczęście. Wkurza mnie jak prezydent na którego niestety głosowałem stoi na tle chyba jakiegoś pałacyku wyremontowanego ze środków unijnych i mówi o wyimaginowanej wspólnocie z której nic nie mamy, jak posłanka Pawłowicz mówi o fladze Unii szmata. Jak naczelny konserwatysta PiSu poseł pięta broni wartości rodzinnych samemu mając romans. 

nie rozśmieszaj ludzi że strajk niepełnosprawnych nie był polityczny 😁

to niby kto tym paniom i jednemu synkowi na jesieni dał miejsce na listach do wyborów samorządowych ?

kobitki były znane wcześniej z protestów osób niepłnosprawnych jeszcze za czasów tuska i co w tedy dostali ?

wystarczyło do nich dotrzeć obiecać miejsce na listach i już robili to do czego ich ściągneli .

Tvp pokazuje mnóstwo rzeczy których wcześniej każdy się bał pokazać ze względu na poprawność polityczną

Opublikowano
27 minut temu, piotreku1 napisał:

Bycie starym kawalerem normalne damianzbr  masz rodzinę   a broni starych kawalerow  😄 ,, świstak siedzi i zawijam sreberka"

Rozdawanie 500+ spowoduje że będzie bogaty kraj  😄 wyczuwam wysoki iloraz inteligencji  😄

no tak lepiej nie mieć tych 500zł . pewnie wpierdalasz szczaw i mirabelki codziennie

próbowano nie rozdwać wcześniej i jakoś zmasowanego rozwoju zamożności nie było

pieniądz w obiegu  przynosi kolejny

Opublikowano
3 minuty temu, thor1984 napisał:

Zaraz jeszcze powiesz, że TVP to jedyne niezalezne media w Polsce

nie ma takich mediów gdzie ma czyjegoś interesu choć troszkę .

ja lubie akurat pełne nie cięte wypowiedzi czy transmisje a nie wycinki i narracja jak to mamy w tvn. za wszelką cenę udowadniania że np Matka Boska z tęczową flagą nikogo nie obraża

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

no tak lepiej nie mieć tych 500zł . pewnie wpierdalasz szczaw i mirabelki codziennie

próbowano nie rozdwać wcześniej i jakoś zmasowanego rozwoju zamożności nie było

pieniądz w obiegu  przynosi kolejny

Jak by tak było to może wszystkim dac po milionie  wszyscy będą milonerami i będziemy najbogatszym państwem  😄

Opublikowano

nie którym jakbyś dał nawet i po 1mln to i tak nie wiedzieliby co z tym zrobić żeby to pomnożyć

podnosi 500zł poziom życia ale to nie jest żadne bogactwo. 500+ wraca do budżetu jak te fundusze europejskie co dostajemy do najbogatszych krajów jak np niemcy

nasz rząd doskonale to wie jak ci urzędnicy z brukseli

Opublikowano
17 minut temu, racyl napisał:

nie ma takich mediów gdzie ma czyjegoś interesu choć troszkę .

ja lubie akurat pełne nie cięte wypowiedzi czy transmisje a nie wycinki i narracja jak to mamy w tvn. za wszelką cenę udowadniania że np Matka Boska z tęczową flagą nikogo nie obraża

Zgadza się dla tego przestałem oglądać wiadomości bo przyznasz, że nawet za poprzednich ekip takiego upolitycznienia tvp nie było. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Zaraz, zaraz to nie idzie wszystko w gospodarce po myśli miłościwie panujących i trzeba czekać na efekty 500+? Niepełnosprawni tak jak i seniorzy raczej zyją pod presją czasu. Może zacząć od tych grup co rzeczywiście w szybszym tempie zbliżają się do nieuchronnego spotkania ze stwórcą? To oni mają czekać aż cała reszta skonsumuje 500+ i może wtedy coś się ruszy w gospodarce? Czekali 8 lat PO teraz czekają już 4 a jak przyjdzie kryzys to pewnie się nie doczekają. Podobno redystrybucja dóbr i solidarność społeczna to drugie imię "Dobrej Zmiany"?😃
 A nie faktycznie to oni mówili ale tylko o podatku solidarnościowym.🤣

No...pacz...  ci ze średniowiecza nie doczekali reformy szkolnictwa i odeszli z tego świata jako analfabeci. Cóż za przykry los.

Tak samo jak odeszli ci którzy nie uzyskali 500+, ale jest nadzieja, rodzą się kolejni którym będzie dany ten przywilej.

Także jak widzisz świat jest pełen niesprawiedliwości.

Opublikowano
23 minuty temu, thor1984 napisał:

Zgadza się dla tego przestałem oglądać wiadomości bo przyznasz, że nawet za poprzednich ekip takiego upolitycznienia tvp nie było. 

Czyli nie jesteś obiektywny bo czerpiesz z jednego źródła.

Ja mam lepiej bo czasem obejrzę  o mnie się nie martw i na sygnale. I tyle telewizji😁

Opublikowano
12 minut temu, damianzbr napisał:

No...pacz...  ci ze średniowiecza nie doczekali reformy szkolnictwa i odeszli z tego świata jako analfabeci. Cóż za przykry los.

Tak samo jak odeszli ci którzy nie uzyskali 500+, ale jest nadzieja, rodzą się kolejni którym będzie dany ten przywilej.

Także jak widzisz świat jest pełen niesprawiedliwości.

Zajebiaszczy przywilej 500+. No kuźwa wybrańcy losu co zdecydowali się na dzieci, żyli w nędzy i nagle spłynął na nich dobrobyt w postaci 500 PLN.😭 Normalnie manna z nieba.  Za to ludzie podeszłym wieku z emką i receptami  na kilkaset złotych to już ci co mogą poczekać, bo przepracowali ileś lat a teraz to już tylko namaszczenie olejami im się należy. To może od razu wyprowadzać na urwisko i piznąć na łeb w dół. Na kij kazać czekać? 
 W zasadzie z tego wynika że średniowiecze nie było takie złe. Czytać nie uczyli, ciekawości świata nie rozbudzali. Czasem dla jaj spalili jakąś kobicinę w ramach walki z czarami i git. Średnia życia pewnie ze 36 lat, to już zapewne był wiek starczy to i uczyć czytać się nie było kiedy.😆

Jest tylko jedna mała różnica. Nikt niczego im wtedy nie obiecywał.

A nie przepraszam. Obiecywali niebo, ale tylko dla wybranych, oczywiście droga na skróty to męczeństwo za wiarę.  Niebo co prawda nie zawierało w ofercie 40 dziewic, ale zawsze to już było coś. 

Opublikowano
47 minut temu, thor1984 napisał:

wcześniej wiadomości niczym się nie różniły od faktów. upolitycznienie było tylko nikt o tym nie mówił głośno. dworak też był kiedyś związanym z PO.

Przypomnij sobie tvp info dosłownie przed wyborami w 2015. prawie każdy dziennikarz gazety wyborczej miał własny program w tvp info a ponadtto prowadził serwisy informacyjne. dokładnie pamiętam jak najpierw przed wyborami prezydenckimi a potem parlementarnymi dzień w dzień rozmawiano o obietnicach wyborczych  opozycji czyli pis.

Problem jest w tym że dzisiejsza opozycja się kompletnie nie pilnuje i nie przejmuje tym że mogą jej wpadki pokazywać jak nie w tvp to w innej mniej z nimi sympatyzującej stacji.

wczoraj rano odpalam wp.pl główny temat "PIS traci na ostatniej prostej " no to myśle pewnie zrównali sie z KO ale otwieram artykuł a ty pis ma ponad 45% bo w środku jakoś nocy z 42 skoczyło na 47 a potem spadło na 45. więc gdzie tu jest tracenie. tytuł dobrany ale dla konfederacji.

Opublikowano

Przypomni sobie Dziennik telewizyjny  😄 to samo co dzisiejsze wiadomości. 

Opublikowano
10 minut temu, thor1984 napisał:

powiem Ci, że długo oglądałem wiadomości i po prostu nie dało się już tego dalej oglądać. widać, że kurski krótko ich tam trzyma. 

to myślisz że w tvn czy wyborczej nikt nikogo nie trzyma ? włącz sobie fakty w Boże narodzenie czy wielkanoc czy mniejsze święto to zobaczysz że temat pis nie schodzi z wydania w nawet takim świątecznym dniu

w polsacie czy rmf to jeszcze mogę uwierzyć że mają wolnej ręki

Opublikowano
Przed chwilą, piotreku1 napisał:

Przypomni sobie Dziennik telewizyjny  😄 to samo co dzisiejsze wiadomości. 

A kto każe opozycji gadać głupoty a potem mieć pretensje że ktoś to potem pokazał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v