Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konfederacji nie ma w telewizji bo ich nie dopuszczą do głosu bo zyskaliby duże poparcie przykład was na forum że nie wiecie kto to jest. Cenzura i tyle przez pis bo stracą elektorat https://youtu.be/EQE1YixHFxQ Oglądnijcie ich spoty i śledźcie kanał a o tej sytuacji z panią ambasador to nie wspomnę. https://youtu.be/TYJcw-g47Kk https://youtu.be/o1rq_sgad-w 2 spoty warto obejrzeć szczególnie ten o magdalence

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Czemu zwolennicy PIS tak kaleczą ortografie? 

Cos jak ty

Przez internet nie zrobią bo by przegrali

Jak dajom to dobre som 

Pukasz Biedronia?  ANALfabeta

podnieciłeś się ?

Opublikowano
dysydent napisał:

2 godziny temu, maroon napisał:

Raczej Konfederację Kaczyński i PIS ostatecznie się pogrzebał poparciem dla stworzenia armii europejskiej

w tej konfederacji są tacy co zawsze łączą dwa słowa - "tfu, demokracja"
ktoś pluje na mój głos a ja ... ?
Politycznych idiotów starych już mamy dostatek
chociaż 

54 minuty temu, jacus napisał:

co to jest ta konfederacja ??? ogladam pasjami tvp-info i nic na ten temat nie slyszalem 😊😊😊

ja telewizji nie oglądam ale na yt ich pełno i taka "cisza" w mediach oficjalnych może im nawet zrobić przysługę.

dawno temu zauważyłem ze narasta społeczne przyzwolenie na rządy twardej ręki i co prawda w konfederacji też zbieranina ale również i takich co ....

Wskaż mi jakąś inną szczególną alternatywę dzięki której za 4 lata nie będę musiał opuścić kraju

Opublikowano
Przed chwilą, Mich9 napisał:

Wskaż mi jakąś inną szczególną alternatywę dzięki której za 4 lata nie będę musiał opuścić kraju

już młoda kopaczka miała opuścić kraj i jakoś siedzi na d*pie dalej

Opublikowano

to nic nowego, sprawdzony trick przez PIS, straszenie uchodżcami już się sprawdziło

to jest tylko powtórzenie sprawdzonej zagrywki

kukizowców jeszcze można strawić a takie brauny czy reszta pojedyńczo to ma tyle samo negatywnego elektoratu co kaczyński w pojedynkę

Opublikowano

Tu nie chodzi o tych uchodźców tam na wschodzie tego tak nie odczuwacie, ale przejdźcie się po takim wrocławiu po 22.00 to ukraiński prawie wszędzie słychać,co do tego elektoratu negatywnego to są to osoby z poglądami lewicowymi i dla twojej wiadomości to najwięcej ma niego pis, korwin ma dużą ilość elektoratu negatywnego z powodu robienia z niego kompletnego idioty i wariata przez media wyciananie słów z kontekstu itd. w tej kampani tvp info zacytowało jego kontrowensyjne 4 LETNIE słowa i podpisało pod konfederację, oczywiście ciemny lud uwierzy, dobrze że na czas tych wyborów włożyli go do zamrażarki bo gościu po prostu się nie nadaje palnie jakaś głupotę i dziekuje po wyborach

Opublikowano
4 minuty temu, Mich9 napisał:

Tu nie chodzi o tych uchodźców tam na wschodzie tego tak nie odczuwacie, ale przejdźcie się po takim wrocławiu po 22.00 to ukraiński prawie wszędzie słychać

z dwojga złego to ukraincy przynajmniej podobni do nas. przede wszystkim chcą pracować

Opublikowano

to czemu angela nie zaprosiła sobie ukraińców zamiast ciapatych

wszędzie jest dużo ofert pracy więc inaczej się nie da

nie cofniesz tych lat co wyjezdżali masowo polacy

Opublikowano
Dnia 18.05.2019 o 00:26, Ulman napisał:

jak ci  udowodnia że korzystasz w celach prywatnych? Ty jak zwykle wszystko od d*py strony rozumiesz czyli nie rozumiesz. To urząd musi ci udowodnić że korzystasz niezgodnie z deklaracją  U nas jak odliczysz połowe vatu od auta to tez oficjalnie nigdy nie możesz sie przyznać że korzystasz z auta firmowego do celów prywatnych bo wtedy nie mogło by to stanowić kosztu. To jest jedna wielka fikcja i nikt tego nie upilnuje bo by musiały US zamontowac wszystkim GPSy

hihihi srak ... łamiesz prawo i dlatego boisz się pisu odpowiadało ci rządy Tuska odwrócony wat patologa w sam raz dla ciebie i już tu nie bełkocz 

Blisko 4 tys przedsiebiorców w Czechach na wrzesień 2018 a od 2015 roku ich liczba wzrosła o ponad 50%. https://mambiznes.pl/wlasny-biznes/polacy-coraz-chetniej-otwieraja-swoj-biznes-czechach-88690

łał jak zaszalałeś 5 tyś to spółek handlowych tylko  Katowicach

śląskim działa 338,3 tys przedsiębiorstw i rośnie i nie maleje 

A tak na zdrowy rozum ( czyli raczej nie dla ciebie)- napływaja do Czech przedsiębiorcy którzy chętnie im płaca podatki które tak naprawdę w Czechach nie powinny być uiszczane .  Myslisz że tamtejsze urzedy bedą ich tak ścigac jak ci twoja lewicowa mentalnosc podpowiada? Zeby kazdemu przedsiębiorcy dopieprzyć bo coś ma? To dla rządu Czech darmowe pieniądze i nie po to obnizyli podatki i  przyciagaja inwestorów by teraz ich odstraszac. 

tu się chłopie mylisz to nie polska wszystko szybko ładnie sprawnie działa włącznie sądownictwie 

Dnia 20.05.2019 o 21:29, Ulman napisał:

Ano szczują bo mają w tym wprawę. Kto nie z nimi ten przeciwko im - jak za starych dobrych czasów. Kto  jeszcze ma rosnace notowania to trzeba obsobaczyć na maksa, no i oczywiście spozytkować wpojone fobie czyli opłacani przez Putina, albo zydów Niemcy, masonów oraz ekologów albo córki lesników.  Ciekawy jestem jakie tak naprwade sa sondarze bo ruchawka w PISie niesamowita. Opluwaja kogo sie da, obiecują co weekend coraz nowy socjal a do tego jeszcze  pedofilia w kościele i chęć skierowania problemu pedofilii na inne srodowiska by sprawę nieco rozmyć. 

ta pis ma 76% gazet niemieckich których opluwa konfederacja ... pójdę krok dalej ty z 76% niemieckimi gazetami popierający po  opluwasz popierasz co piszą wiec czym ty się tak naprawdę różnisz 

• Like 3
Opublikowano

emigranci z Ukrainy... Pomijając fakt, że pieniążki są transferowane za granicę, że mają prawo do zwrotu dochodowego podatku. Oni nie są wcale podobni niestety. Ci podobni robią u Angeli. Na początku byli u nas. Sytuacja jest diametralnie różna obecnie. Z imigracji wolę jednak kierunki wakacyjne.

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

w tej konfederacji są tacy co zawsze łączą dwa słowa - "tfu, demokracja"
ktoś pluje na mój głos a ja ... ?

Pewnie chodzi ci o słowa Korwina? Znasz ich uzasadnienie chociaż? Znam wiele "korwinizmów" oderwanych od rzeczywistości ale ten przytoczony ma akurat głęboki sens Jak dla mnie to świetną robotę robi Dobromir Sośnierz czyli zastępca Korwina w PE Dzięki jego staraniom dowiedziałem się jak wygląda w rzeczywistości farsa uprawiana w parlamencie europejskim czyli np takie rzeczy jak pomyłka o 500 głosów w około 700-osobowym parlamencie i 2-sekundowe głosowania Tu kilka rzeczy które dotyczą rolnictwa -

A tu niezrozumiałe dukanie Siekierskiego z PSL

Poza tym trochę cię wybiję z tej twojej ułudy bo w tej rzeczywistości jaka istnieje w Parlamencie Europejskim to twój głos i tak jest zmarnowany bo nikt nawet nie patrzy na to jak głosuje wybrany przez ciebie europoseł

Blisko 4 tys przedsiebiorców w Czechach na wrzesień 2018 a od 2015 roku ich liczba wzrosła o ponad 50%. https://mambiznes.pl/wlasny-biznes/polacy-coraz-chetniej-otwieraja-swoj-biznes-czechach-88690

Czemu nie wszyscy sie przenosza? Bo pewnie nie zawsze jest to dla nich proste albo nie sa na tyle MOBILNI by to zrobić.

A tak na zdrowy rozum ( czyli raczej nie dla ciebie)- napływaja do Czech przedsiębiorcy którzy chętnie im płaca podatki które tak naprawdę w Czechach nie powinny być uiszczane .  Myslisz że tamtejsze urzedy bedą ich tak ścigac jak ci twoja lewicowa mentalnosc podpowiada? Zeby kazdemu przedsiębiorcy dopieprzyć bo coś ma? To dla rządu Czech darmowe pieniądze i nie po to obnizyli podatki i  przyciagaja inwestorów by teraz ich odstraszac. 

Jak to mówią - tak może i było ale to se ne vrati Cały czas powstają przepisy które to utrudniaja albo powodują że jest to nieopłacalne

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

hihihi srak ... łamiesz prawo i dlatego boisz się pisu odpowiadało ci rządy Tuska odwrócony wat patologa w sam raz dla ciebie i już tu nie bełkocz 

łał jak zaszalałeś 5 tyś to spółek handlowych tylko  Katowicach

śląskim działa 338,3 tys przedsiębiorstw i rośnie i nie maleje 

tu się chłopie mylisz to nie polska wszystko szybko ładnie sprawnie działa włącznie sądownictwie 

ta pis ma 76% gazet niemieckich których opluwa konfederacja ... pójdę krok dalej ty z 76% niemieckimi gazetami popierający po  opluwasz popierasz co piszą wiec czym ty się tak naprawdę różnisz 

Co ty tam znowu za socjalistyczne teorie tworzysz? 

Odwrócony vat? Obowiazuje od rządów Tuska i PIS go nie zniósł więc czego ty chłopie chcesz?

Jak łamie prawo to możesz na mnie donieść  by lewicowym przekonaniom dać upust, Obstawiam jednak że możesz mi naskoczyć tak jak  oni.

Ostatnich 4 akapitów nie idzie za nic zozumieć. Ty pijesz czy cierpisz na jakieś niedotlenienie w tej kopalni?

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

w tym ostatnim filmie ze co na Tuska źle głosowali i policzyli 😎

Obejrzyj to się dowiesz jak tam wyglądają wszystkie głosowania Jak nie chcesz oglądać to przeczytaj  https://www.tvp.info/40189412/glosowania-w-pe-przeliczane-sa-na-oko-polscy-eksperci-sporzadzili-raport

Mało kto to nagłaśnia - choć kiedyś czytałem wywiad w którym jakiś polski europoseł szczerze przyznał że głosuje tak jak im wskaże ktoś wyznaczony z ich partii - nie zagłębiałem się w temat bo myślałem ze to jakiś wyjątek od reguły ale jak widać wcale tak nie jest

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-nieakceptowalny-balagan-chaotyczne-glosowanie-w-parlamencie-,nId,2587613

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Ulman napisał:

Co ty tam znowu za socjalistyczne teorie tworzysz? 

ano ładnie oszukiwać fiskusa 

Odwrócony vat? Obowiazuje od rządów Tuska i PIS go nie zniósł więc czego ty chłopie chcesz?

ale nie ten od wyłudzeń , a kiedy się przenosisz do Czech ?

ak łamie prawo to możesz na mnie donieść  by lewicowym przekonaniom dać upust, Obstawiam jednak że możesz mi naskoczyć tak jak  oni.

Ostatnich 4 akapitów nie idzie za nic zozumieć. Ty pijesz czy cierpisz na jakieś niedotlenienie w tej kopalni?

nie pije wcale 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

to podobnie jak w polskim sejmie-tez glosuja dziesiatki poprawek bez zastanowienia a potem nowelizacja za nowelizacja, ciekawe jak by wygladalo liczenie podniesionych rak-tak jak pamietnego glosowania w sali kolumnowej ???? 

sosnierz-skads znam to nazwisko,o wiem ,wiedze jak sie robi kombinacje na styku panstwa i biznesu wyniosl z rodzinnego domu

https://www.tygodnikprzeglad.pl/pan-na-kasie-zamku/

https://fakty.interia.pl/polska/news-kontrakt-dla-zony-szefa,nId,842900

romus-na zdrowie, na druga noge zebys nie kulal ,a moze i na trzecia zebys nie😛

Opublikowano

Odwrócona to płatność. Pewnie chodzi o metodę kasową. Skoro o wyłudzeniach. Wprowadzono konta VAT. Twór, który reklamowany był jako bat na przestępców. Nie na wszystkich bowiem jak chcesz wyłudzić towar lub usługę wystarczy, że wpłacisz VAT na subkonto a Państwa nie interesuje, czy była płatność netto. Państwo zainteresowane jest aby wyłączyć z obrotu 23% środków...

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Mich9 napisał:

cytat to jest odpowiedź w na moją ocenę nieprzewidywalności prawej strony sceny politycznej na dziś reprezentowanej przez Konfederację.
Po raz pierwszy podjęto próbę zjednoczenia rzeczywiście prawicowych organizacji polskich i rzeczywiście nie wielu wie kto i co sobą reprezentuje w tym ... nie wiem ? ugrupowaniu? najtrafniej sami się nazwali - "Konfederacja"
Tam wewnątrz panuje większa różnorodność niż między PiS a PO i jest to dopiero próba wejścia sił konserwatywnych na szersze wody polityki. Tylko czy konserwatyzmem można nazwać ultraliberalizm gospodarczy JKM w czasach gdzie przez zbytni liberalizm PO przegrywało ostatnie wybory? Oni , niektórzy z nich chcą iść jeszcze dalej.
Problem może być nie w tym czy będziesz musiał a czy będziesz mogł? może nie za cztery lata ale są tam i nacjonaliści i wyznaniowcy na skraju fanatyzmu. Nie neguję słuszności wielu z ich postulatów ale jak na dzisiaj są zbyt nieprzewidywalni w zachowaniach po ewentualnej wygranej wyborczej bo najpewniej będzie tam wojna wewnętrzna o podział łupów,

w międzyczasie 

....świetną robotę robi Dobromir Sośnierz czyli zastępca Korwina w PE Dzięki jego staraniom dowiedziałem się jak wygląda w rzeczywistości farsa uprawiana w parlamencie europejskim...

zauważyłem i nie tylko ja i już dawno że parlament europejski to farsa a nie rządy i w rzeczywistości rządzi kapitał i kuluarowe konszachty a bełkot deputowanych na oficjalnych obradach najczęściej nie ma większego sensu ani wpływu na rzeczywistość. 
PiS już nie bierze pod uwagę wyjścia z unii a przecież w polityce i biznesie "nigdy nie ma nigdy" i powinna to być zawsze jedna z opcji choćby najmniej prawdopodobna ale nie wykluczona i tylko Konfederacja ją dopuszcza a wręcz czasami forsuje i nielogicznym było by z mojej strony głosowanie na tych przez których mogę nie mieć gdzie wyjechać.
Na dzisiaj jednak w/g mnie najlepszy pomysł na unię miałby PiS tylko brak tej opcji że unia nie może być celem samym w sobie, a środkiem do innych celów bo jeśli nie to won, 
Konfederacja od razu mówi że albo tak jak my chcemy albo.... a no właśnie co?

https://fakty.interia.pl/swiat/news-prezydent-ukrainy-rozwiazal-parlament,nId,3002575
bo chyba tylko podobnie?
To jeszcze nie jest ich czas i oby nigdy nie nadszedł, choć wszystko na to wskazuje że trzeba będzie interesów narodowych bronić ale na razie niech się zdecydują który tam dowodzi.
najpierw przekonujesz bym glosował gdy mi nie po drodze nawet dosłownie do lokalu a później

Poza tym trochę cię wybiję z tej twojej ułudy bo w tej rzeczywistości jaka istnieje w Parlamencie Europejskim to twój głos i tak jest zmarnowany bo nikt nawet nie patrzy na to jak głosuje wybrany przez ciebie europoseł

tymi wyborami jeszcze wielkich zmian nie będzie
zmiany nadejdą gdy się pojawi kryzys a moim zdaniem nie trzeba aż tak radykalnych zmian w polityce aby skutecznie z kryzysem walczyć i powtórzę - nigdy antydemokratów demokratycznie nie wybierać  bo później siły trzeba aby od koryta oderwać, niejednokrotnie się zdarzało że obcej

przeczytałem o wystąpieniu Brudzińskiego i rozumiem teraz ten ostatni cytat bo był niekoniecznie tylko do mnie. :) 

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v