Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jacuś- napiszę w prost i po prostacku. "Może jedna sprawa z drugą związku nie ma, ale delegacja na pewno ma związek tak z jedną jak i z drugą sprawą". Pompeo też przyleciał w innej sprawie a od razu na progu zajął się właśnie 477. Stara zasada, najpierw strzał między oczy a potem sakramentalne "Whats up?"

Edytowane przez mirro
Opublikowano

mirro ma rację. Z lekka ich kijem potykać i poczekać aż się wyp.... o o własne kończyny. Jacuś - w pip tego jest bo to były całe gminy żydowskie i na zasadzie przechodzenia na skarb państwa mienia bez potomków to te gminy właśnie tym się zajmują. Jest ustawa co mówi, że jak skarb państwa nie jest właścicielem a gmina oddała w wieczyste użytkowanie lub sprzedała to nic nie można zrobić jak pertraktować. Jeszcze raz powtórzę: na drzewo bez wyjątku.

Opublikowano

mowisz-rozpoznanie bojem ??? mozliwe ze chcieli zbadac jaki jest opor, czy straze czujne, bron zaladowana, zasobnice pelne naboi-choc obawiam sie ze zwiadowcy juz dawno rozpoznali teren, ustalili linie obrony, znalezli luki w okopach.

ta cala sprawa przypomina mi dochodzenie reparacji wojennych od niemiec- kazdy rozsadny przyzna ze nic z tego nie bedzie, ani my ani oni nie dostana zlotowki.......to bicie piany na uzytek wewnetrznej polityki, myslicie ze mularczyk zalatwi choc jedno ojro ???

wyobrazacie sobie ze znajdzie sie jakakolwiek opcja polityczna,ktora z wlasnej nieprzymuszonej woli jakiekolwiek odszkodowania ??? no chyba ze wielki brat.................ten zza oceanu kaze, wtedy bedzie probem i sie moze zdarzyc ze pare szekli trzeba bedzie wylozyc.

najlepsze rozwiazanie jakie sobie wyobrazam to utworzenie jakiegos specjalnego funduszu i naglosnienie tego ze, w zamian za to mienie- utrzymujemy i remontujemy obozy zaglady, cmentarze i synagogi- i tak to sie dzieje wiec finansowo bysmy niewiele stracili, a byla by karta przetargowa i medialna podkladka.. calodobowa ochrona policyjna synagogii w krakowie tez kosztuje, a kosciolow nikt w taki sposob nie chroni...

izrael moze nam skoczyc- co moga zrobic ?? nie glosowac  na polske w eurowizji😛, problemem jest obecny prezydent usa a w szczegolnosci jego ziec-pochodzacy z polski i jego corka ,ktora przeszla na judaizm.  kiedy sa nastepne wybory w usa ???  moze jakiegos latynosa wybiora czy kobiete i bedzie po problemie, choc zdaje sie jeden z kandydatow demokratow to krajan adriana-spod nowego sacza rodem, gdzies opisywali jak odwiedzila swoj dom rodzinny ,ale nie slyszalem zeby wystapil o zwrot

Opublikowano
3 godziny temu, 101010 napisał:

Była żona Boniego tłumaczy czym różni się śmierć Żyda od śmierci Polaka .

Ciekawe jak umierają ateiści . Pewnie spotkanie z robalami .

Opublikowano

wy to razem mieszkacie  czy tylko macie roztojenie jazni-czytaj multikonta, mozna stawiac orzeszki przeciw dolarom ze jak jeden da jakis obrazek to za chwile zrobia to nastepni, na szczesci co jakis czas- w miedzy czasie na  zajmuja sie sami soba😛, trzej przyjaciele z "boiska" jeszcze pruski glupek i bedzie komplet.

pedofilia w kosciele to oczywiscie wina tuska i paru ministrow sprawiedliwosci-wymienie tylko paru-gowin,ziobro,kaczynski....

ciekawe jak sprawa pedofilii i homoseksualizmu wyglada w kosciolach gdzie nie ma celibatu i mozna kobiety wyswiecac, zonaty pop ktory by przeszedl na katolicyzm moglby byc dalej duchownym i zachowac rodzine.

Opublikowano

czego mam zazdroscic glabom, ktorzy paru zdan sensownych nie patrafia napisac tylko czyjs obrazek wkleic-popatrz ile czasu sa na af i ile maja postow ..

jak umieraja ateisci-pewnie podobnie jak wierzacy, wiekszosc z nich ma taka przewage ze ich robaki nie zjedza bo zostaja skremowani, na zachodzie to juz norma, potem rozsypuja prochy w ogrodach pamieci- tak ze rosliny nie chca rosnac bo warstwa  jest za gruba. 

w najbardziej ateistycznym panstwie swiata juz 1\3 zmarlych nie jest odbierana z chlodni i co pol roku nastepuje zbiorowe cialopalenie a prochy sa rozypywane ,ciekawe kiedy czeskie zwyczaje dojda do nas-w koncu chrzescijanstwo stamtad przyszlo.........

Opublikowano
21 godzin temu, Roman176 napisał:

1.to nie nie ja zadałem pytania tylko o kłamstwie przenoszenia biznesu do Czech itp 

a czemu bo to ludzie tworzą popyt a ty jesteś producentem czyli usługodawcą bez popytu ni h*ja leżysz jak 2 h*je w aptece bez wiagry tylko o 70% to za wiele połowę tego lub wo gule pod warunkiem ze zatrudniasz co roku więcej ludzi maszyny innowacje itp szkolenia ludzi a nie po fury za miliony i nie płacić to socjal jeszcze gorszy niż pomaganiu nierobą , a ty dodatkowo 500 i wyzywanie ludzi od socjala  jak obok mnie serwis autoryzowany miał zapłacić 5 baniek to wolał kupić 10 koparek coś p oczarowali i koparki są stoją a fiskusowi zero 

2. agentury pracy dla twoich regionów i dziękuje polak prywaciarz na czyiś plecach by się dorobił po za tym to księgowość 

3. zachęta ? czym jak oddasz pracownikowi 3 razy do tego odwieziesz go do domu zawieziesz do pracy i dobrze nakarmisz ...  zapomnij o pracy 6 dni do się karami nie wypłacisz jakoś u nas nie widać ze ktoś by przeniósł firmę setki firm transportowych doradczych prawników, prawników finansowych i steki baraży a czemu bo pracownik to bug tam nawet nie musi brać urlopu zeby odskoczyć załatwić sprawy jak jesteś chory to dzwonisz to szef każe ci leżeć w domu oczywiscie płatne jak w pracy ... tylko jak gorzej się czujesz to do lekarza .....  l4 

twoja socjalistyczna głowa by tego nie przeżyła 

1. Co ma popyt do przenoszenia działalnośc?

2. Mozesz normalnie wyartykuować o co c chodzi?

3. Po co masz oddawać pracownkami 3 ray tyle? 

Skąd ci się to 3 razy tyle wzieło? Czemu niby zarabiają 3x tyle a średnia niewiele wyższa jak u nas? Jak możesz to pokaż to na cyfrach a nie jakieś chore fantazje.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jacus napisał:

jak umieraja ateisci-pewnie podobnie jak wierzacy, wiekszosc z nich ma taka przewage ze ich robaki nie zjedza bo zostaja skremowani, na zachodzie to juz norma, potem rozsypuja prochy w ogrodach pamieci- tak ze rosliny nie chca rosnac bo warstwa  jest za gruba.

duża czesc ateistów na koniec wybiera  obrzed katolicki , msza sw .                          a ja znowu swoje  sie uczepiłem troche niemiec i ich głupoty ale na koncu może być prawo które zakaze zakazu uprawy gmo  w europie przez niemcy za posrednictwem UE         https://www.tvp.info/42617482/2-mld-dolarow-odszkodowania-gigant-farmaceutyczny-zaplaci-chorym-na-raka

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Chyba wyrok zalerzy od sędziego . Ciekawe jak udowodnili że to od glifosadu . Czy biegli mają taką wiedzę ? To UE jest zacofana  że dalej jest w sprzedaży . I gdzie tu jest prawda ?

Ciekawiej będzie jak uznają że za kilkanascie lat  rak może zarażać . Tak jak było z biseptolem  . Za moich czasów przypisywano na gardło a teraz uznali że nie działa .

Firmy już się zabezpieczyły i już na innych środkach piszą tak jak na paczkach papierosów .

Pewnie na odszkodowania złożymy się wszyscy .

Opublikowano

Hm Jacuś...oj biedni Ci duchowni naprawdę aż żal mi czasem 😥. Wybierając tę profesję ...młodzi myślą że zbawią świat, potem przychodzi szara rzeczywistość, natura....fiksują. 

Mając tą przysłowiową żonę i dzieci, która wziąłaby ich za chabety, kopa w tyłek i zmotywowała bardziej do życia oraz większej powściągliwości niż ten cały celibat. Ogarnęliby się bardziej i wtedy mogą wygłaszać swoje mądrości życiowe z ambony. Każdy powinien mieć wolną wolę czy chce celibatu czy też nie.

Co odważniejsi szczerze odejdą, a Ci słabsi tworzą patologie.

Jeśli Kościół nie zreformuje się kiepsko widzę ich przyszłość. Niestety nie są już jedynym przekazem do ludu...jak im się wydaje, cyfryzacja ich pokonuje zabierając żniwo.

Potrzeba im świeżości....cięzko bo to skostniałe.

Ja już zapowiedziałam, że nie chcę wylądować na śmietniku i zajmować/zagracać niepotrzebnie miejsce tylko żeby mnie rozsypali z wiatrem u mnie.....ale chyba będę musiała napisać testament...😜

Mój dziadek prosił dawno temu, żeby zakopali go w ogródku...niestety.

Opublikowano

Oj bardzo im daleko do jakiegokolwiek  oczyszczenia. Jak taki jeden z drugim mądrym biskupem stworzyli procedurę przesłuchiwania ofiar pedofilskich księży żeby przysięgali na biblię że nie powiedzą o tym co mówili na przesłuchaniu w kurii to nie łudżcie się że się oczyszczą

Opublikowano (edytowane)

Te k**estwo to od samego Watykanu trzeba sprzątać. Ale to nie tylko plaga kościoła i katolików bo islam to legalizuje na swój sposób tylko kto się odważy na kozojebcow cokolwiek bąknąć choćby. Złapani powinni mieć wybór albo kastracja albo stryczek.

Wy tu na forum marudzicie a szparagi u Angeli kto pozbiera? 

Edytowane przez Slodki66
  • Haha 1
Opublikowano

póżna najbardziej dochodowa to jeszcze nawet nie ma pąków

Opublikowano

lepiej jak bedzie towar i cena- u nas pada z przerwami 2 tyg-na szczescie bez przesady😉, kurna z nudow wymalowalem stol warsztatowy-jak go ze zlomu przywiozlem z 10 lat temu to nie ruszany.................

ze ja sobie z was zartuje-to jeszcze mozna zrozumiec, ale ze i pon buczek was jakos nie lubi, to juz dziwne,ciekawe czemu tak sie dzieje, bo zakladam ze wy w jakies tam zmiany klimatu,globalne ocieplenie to nie wierzycie😛

powiedzieliscie juz babkom,matkom,ciotkom,sasiadkom ze te przekazy co szly do lichenia -to psu na bude, makulski wolal chlopcow,niestety tylko mlodych, dobrze ze pare razy wyrzucilem listy do kosza i juz nie przysylaja, ale do sasiada przychodza do dzisiaj ,a on z drugiej strony teczy😉

Opublikowano

Się Jacus zdziwisz bo moja babka ur 1915 nie marnowala nigdy w ten sposób pieniędzy. Szkół nie kończyła ale ciemnotą nie była i taki rydzyk to mógł jej co najwyżej przysłać życzenia ale bez wzajemności. 

Aty w te zmiany klimatu wierzysz? 

Opublikowano
2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Gorzej jak nie będzie towaru i ceny .

A oto moje proroctwo jak będzie. Owoców miękkich będzie mniej i skupy wywalą ceny w kosmos. Zakłady, po ubiegłym roku, będą chciały coś kupić bo im się truskawka skończyła w 2018,w ciągu 2 tygodni a nie miesiąca jak zwykle. Doszło do tego że niektórzy mieli zaplanowane włączenie prądu w umowach akurat jak skończyła się truskawka. 
Kupią drogo a potem przyjedzie towar z Ukrainy. Zostaną z tym towarem i dołożą do interesu. A za rok będą chcieli odbić straty więc jak się urodzi to cena będzie pod psem.
(pomijam aspekt popadania w długi bo znowu żniwa dla komorników się szykują obfite) Radziłbym w tym roku szczególnie uważać z kim się handluje bo mogą być problemy. 
Poza tym przebieg pogody wskazuje że może nałożyć się termin zbiorów, więc i na zakładach spiętrzenie. Jak spiętrzenie to i wydziwianie. 
Ale na szczęście to tylko moje proroctwa, a że mi się nigdy nie sprawdzają to nie ma czego się bać.

Opublikowano

Takie ciekawe tematy w telewizji a my o cenach .  Miałem jechać sadzić selery ale deszcz pada . Czereśnie będą w cenie ale truskawki myślę że w normie . Żeby nie te mrożonki to byłoby lepiej 😉 

Opublikowano

ja wierze w to co widze za oknem , na termometrze i deszczomierzu.patrze na wodowskaz na wisle[teraz taka technika ze nawet nie trzeba tam isc,tylko na stronie sprawdzam] i widze ze przez 40 lat naprawde duzo sie zmienilo, 

trudno przewidziec jak pogoda bedzie za 3 dni a co dopiero za 3 miesiace, zasialem zasadzilem i cierpliwie czekam do zbiorow-jak bedzie na przyczepie to bede prorokowal😛, w tamtym roku zaczalem zbior owsa-od tego co najbardziej powalony, przyszla potezna burza i ten co stal tez polegl-jeszcze rano moglem powiedziec ze bedzie z 6 ton z ha a potem wyszlo 4...........

moje babki ten na rydzyka nie placily-bo jak zyly to jeszcze do reklamowek stoczniowej kasy nie nazbieral i nie wywiozl do niemiec, a zreszta chodzilo mi o zlote kopuly lichenia i kustosza sanktuarium,ktore juz dawno odwolano, tyle ze niewielu wiedzialo czemu.

rydzyk tez ciekawa historia w tle z wywiadem prl i rfn, tajemniczym zniknieciem, gdyby sekielski wzial sie za niego-imperium tez by pewnie padlo.

https://wiadomosci.wp.pl/pilnie-strzeze-swojej-tajemnicy-kim-jest-tadeusz-rydzyk-6032743536374401a

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v