Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ciekawe czy wyrok byłby taki sam gdyby wyrok zapadł w innym sądzie okręgowym

Opublikowano

tam gdzie są tacy sędziowie jak tuleya , żurek czy ten co się poryczał jak młodszego kolegi bronił albo ci co wydali wyrok że do zaboru banknotu nie doszło jak wszyscy widzieli że zajebał do kieszeni to innego wyroku nie mogło być

Opublikowano

Wy wyciągacie inne wnioski z tych samych faktów i uważacie że zawsze macie rację. 

Putin nie zajumał jeszcze żadnego państwa z naszej strony to i my spać spokojnie możemy a co gorsza możemy nic nie robić jeśli chodzi o obronnosc. A jedyny wniosek z historii Polski to taki ze nie ma sensu się bronić w razie czego. Jeśli ktoś powiększa potencjał militarny kraju to jest głupi bo po co i tak nie mamy szans a z drugiej strony twierdzenie że ruski potencjał to tak naprawdę straszak dla strachliwych sąsiadów. Albo macie takie pojęcie o wszystkim co się wokół dzieje albo propagandę świadomie rozsiewacie. 

Czego można oczekiwać po kimś kto twierdzi że za komuny taaaaaka wolność była. 

W sądach to porządek będzie jak personalia się zmienia i to tyczy przynajmniej 2/3 sędziów a resztę krótko za mordę i niech orzekaja  w granicach prawa a nie własnego widzimisię. Sędzia to zwykły najemnik a nie pan Bóg. 

• Like 2
Opublikowano

Jakby Antonii wlazł tam na mocnej podstawie, to dziś nie byłoby wyroku. Niestety wlazł jak do chlewa i stało się. Nie ukrywam że pewnie ktoś już zaciera ręce i zastanawia się co zrobi z pieniążkami z ewentualnego odszkodowania. Pewnie poratuje dzieci albo wnuki. Nie sądzę aby "Misio" chciał bronić pryncypała zasłaniając się niepamięcią. Wyśpiewa wszystko z detalami. Tak że na razie kruszeje w areszcie i dojrzewa do składania zeznań. Jak to wszystko pięknie się składa.

Opublikowano

Różnica pomiędzy mną a Tobą polega na tym, że w przypadku czegokolwiek ja spakuję plecak powiem żonie: trzeba iść i udam się w kierunku najbliżej JW, wyposażę i zamiast słuchać z wypiekami na twarzy o poświęceniu, koleżeństwie, ojczyźnie i trudnym czasie wyczyszczę sobie broń i powzmacniam mundur. Gdy będą prawić o historii ja będę nasączał buty pastą a gdy oddelegowany dowódca będzie kończył jakich to wspaniałych ludzi ma ze sobą i z żal mu lecz pewien jest, że nie zobaczymy się już w tym samym składzie ale warto - ja będę foliował list do rodziny. Cała gawiedź krzyknie hura a ja zapytam się: dokąd teraz. Ciebie przeszkolą z broni i razem ze wszystkimi podniesiesz aplauz i z wyrzutem będziesz patrzył na podobnego do mnie. Dawałem Ci przykład z Krymu. Tam pierwsze skrzypce grała przychylność. Cymbały z Donbasu myśleli o regularnej armii ale Rosji potrzebny jest majątek a nie ludzie. Na Krymie sobie zrobią Riwierę a w Donbasie co? Polska jest nieprzychylną i scenariusz nie przejdzie. W Polsce gdy zapadnie decyzja zniszczonych zostanie kilka celów z kierunku Kaliningrad i nikt nie będzie rozliczał jakiej narodowości tam siedzi człowiek. Na zarzuty odpowiedzą - nieprawda i przeciągną w czasie sprawę. Potem zrobią sobie: "nu, nu" i będzie koniec wojny. Nieprzychylnych mieszkańców części Mazur ewakuuje się do Polski i hulaj dusza bo teren zabezpieczą od strony Białorusi. I nic nie zrobisz bo nikt z nimi wojny nie rozpocznie. Sami będziemy to musieli zrobić a parasol ochronny ze starych rakiet nam w tym nie pomoże. Nikt z nas bowiem nie napisał, że wojska nie trzeba mieć. Ulman Ci napisał, że własne życie ceni bardziej, ja potwierdzam fakt, że wojna wyniszcza i opłaca się jedynie trzeciej stronie (w naszym przypadku beneficjent jest jeden), uzmysławiamy Ci, że Polska to nie jedt potęga, mocarstwo i choćby skały srały nie oprzemy się agresji bo przeciwnik się nie boi i niema czym go nastraszyć. Niema także powodów panikować gdyż jest to tylko gra, swoisty szantaż emocjonalny. Osobiście bardziej bałbym się debili z Ukrainy.

Opublikowano

A to bardzo dobry przykład z tym listem do rodziny. W zasadzie każdy powinien mieć okazję napisania takiego liściku nawet w celach szkoleniowych. Tylko broń Boże uważać żeby nie wpadł bez potrzeby w ręce żony. Nawet jako nieaktualny. Potrafi poczynić niezłe zamieszanie w kobiecej psyche. Ja swoje utylizowałem.

Opublikowano

Skompostowałeś chyba.. Palić przecież nie można 😁 O proszę. Neonikotynoid klotianityda mimo, że zbierany z pyłkiem nie wpływa na pszczołę miodną. Truje trzmiele za to...

Opublikowano

...udam sie w kierunku najblizszej jw i omine ja waskim lukiem[bo tam niby-rondo jest] i wroce szybko do domu jak dziadek w 39, potem zadekuje sie w krzakach nad wisla i mam nadzieje[ale licha,marna] ze dochowam sie trzech synow jak on w czasie wojny, od nas sporo mezczyzn uciekalo przed frontem ale szybko przekonali sie ze to kiepski pomysl.....

Opublikowano
5 godzin temu, racyl napisał:

tam gdzie są tacy sędziowie jak tuleya , żurek czy ten co się poryczał jak młodszego kolegi bronił albo ci co wydali wyrok że do zaboru banknotu nie doszło jak wszyscy widzieli że zajebał do kieszeni to innego wyroku nie mogło być

To jak długo pisiaki będą odzyskiwać sądy? Jak długo dla każdego nieprzychylnego dobrej zmianie wyroku będzie znajdowała się wymówka?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, daron64 napisał:

To jak długo pisiaki będą odzyskiwać sądy? Jak długo dla każdego nieprzychylnego dobrej zmianie wyroku będzie znajdowała się wymówka?

nie przychylne wyroki to są jak jeden czy drugi sędzia kradnie pieniądze czy towar ze sklepu w oku kamer i jest uniewinniony

kamera też pisowska była ? a ten co rozgrzany to też pisowski był ?  i to też dotyczyło pisiaków ?

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, racyl napisał:

Ulman a Twój dziadek to był KGB czy GRU ? 😂że tak wszystko wiesz co ruskie planują ? 😂

Był z AK - Afrika Korps oraz z Mosadu MI6 , CIA  I Stasi

10 godzin temu, Slodki66 napisał:

Ulman z interesem to możesz do sąsiada z flaszką iść. Gdyby to było takie proste to po cholerę wojsko od zarania cywilizacji armie i podboję. Im dłużej trwa pokój tym większe ryzyko wojny. 

Rosja to nie tylko rządy Putina. Jutro może go nie być. Jesteś w stanie cokolwiek przewidzieć. Może Racyl ma rację i jesteś z KGB czy gru.  Zadziwiająca beztroska. 

Ale widzisz słodziaku  jak za najprostsze pytania nie umiesz odpowiedzieć? Czemu Rosja ma nas napadać? I włącza ci się ucieczka od tematu w dziwne dygresje i wydumane przemyślenia

Putin bedzie dużo dłużej jak jutro a  nawet jakby nie,   to ma kilka planów awaryjnych mimo że wydaje ci się to nierealne. Możesz sobie pyszczyć że KGB lub GRU ale takich jak nasze elity to on łyka na przystawkę. 

7 godzin temu, Slodki66 napisał:

1. Wy wyciągacie inne wnioski z tych samych faktów i uważacie że zawsze macie rację. 

2. Putin nie zajumał jeszcze żadnego państwa z naszej strony to i my spać spokojnie możemy a co gorsza możemy nic nie robić jeśli chodzi o obronnosc. A jedyny wniosek z historii Polski to taki ze nie ma sensu się bronić w razie czego. Jeśli ktoś powiększa potencjał militarny kraju to jest głupi bo po co i tak nie mamy szans a z drugiej strony twierdzenie że ruski potencjał to tak naprawdę straszak dla strachliwych sąsiadów. Albo macie takie pojęcie o wszystkim co się wokół dzieje albo propagandę świadomie rozsiewacie. 

3. Czego można oczekiwać po kimś kto twierdzi że za komuny taaaaaka wolność była. 

4. W sądach to porządek będzie jak personalia się zmienia i to tyczy przynajmniej 2/3 sędziów a resztę krótko za mordę i niech orzekaja  w granicach prawa a nie własnego widzimisię. Sędzia to zwykły najemnik a nie pan Bóg. 

1, Ty wyciagasz zupełnie inne z tych samych faktów więc czemu uważasz ze masz rację? Nawet nie wyciagasz tylko powtarzasz co ci w TVPIS powiedzieli,

2. Czemu nie zajumał? Może za silne były i ich odstraszyły? Buuuuchhaaaachaaaaaa!!!!

3. kto tak twierdzi?

4. Porzadek bedzie jak się zmienią sędziowie i bedą orzekać jak srawiedliwoćś według PIS mówi. Jak nie orzekają w granicach prawa to leć i to zgłoś do Ziobry.

Jakie są powody że ruscy nas napadną , bo nie możesz tego wyartykuować.

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Prostactwo tak już ma. Jak nie według woli proletariatu to znaczy  że zle orzeczone i układ jest  i postkomuna . Tak ich propaganda wytresowała

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

obyś sraczki praworządności nie dostał masz kilka set fundacji co walczy bezprawiem sadowym podkreślam liczby ile w normie jest 10,100 rocznie ?

czarna lista sędziów jest w tysiącach obyś ty nie musiał korzystać z tej praworządności 

http://www.aferyprawa.eu/Sady/PIERWSZY-PREZES-SADU-NAJWYZSZEGO-Prof-dr-hab-Lech-Gardocki-132

http://www.aferyprawa.eu/Interwencje/AFERA-EURO-FARMU--Witold-Duchiewicz-bezprawie-a-PRAWO-644

http://www.aferyprawa.eu/Sady/kolejny-raz-niekompetentny-SSO-ANDRZEJ-DZIEDZIC-z-krosnienskiego-chlewu-138

http://www.aferyprawa.eu/Sady/Wojewodzki-Sad-Administracyjny-w-Krakowie-i-sedziowie-WSA-Grazyna-Firek-WSA-Malgorzata-Brachel-Ziaja-WSA-Piotr-Glowacki-skorumpowani-przez-prokuratora-Marka-Jaryczkowskiego-2087

http://www.aferyprawa.eu/Sady/RYBNIK-CZY-SAD-REJONOWY-W-RYBNIKU-JEST-JUZ-PRYWATNA-WLASNOSCIA-PREZESA-KRZYSZTOFA-FOJCIKA-2887

http://www.aferyprawa.eu/Prokuratura/Wroclaw-razace-uchybienia-funkcjonariuszy-prokuratury-oraz-nadzoru-Ministerstwa-Sprawiedliwosci-w-wyjasnieniu-upozorowanego-samobojstwo-Marka-Strozyka-1626

http://www.aferyprawa.eu/Polityka/Gronkiewicz-Walc-syrenka-z-platformy-kameleonow-prezentuje-program-na-wybory-ZAWIADOMIENIE-DO-PROKURATURY-o-przestepstwie-Hanny-Gronkiewicz-Waltz-1154

http://www.aferyprawa.eu/Komornicy/Komornicze-przekrety-o-ich-skali-ich-oszustw-dowodzi-fakt-ze-katowicki-komornik-sadowy-Henryk-Grzesiak-mial-na-swych-kontach-kwoty-ok-9-milionow-zlotych-1210

http://www.aferyprawa.eu/Komornicy/Komornicze-przekrety-o-ich-skali-ich-oszustw-dowodzi-fakt-ze-katowicki-komornik-sadowy-Henryk-Grzesiak-mial-na-swych-kontach-kwoty-ok-9-milionow-zlotych-1210

http://www.aferyprawa.eu/Zycie/Walesa-wielki-cwaniak-byl-i-pozostal-najzdolniejsza-kukla-sprawujaca-wladze-od-1989r-1380

oby ci ciągnik za***ali to odzyskasz go bo cie obroni konstytucja 🤣 a od praworządność szybko ci go odda 🤣

• Like 3
Opublikowano
14 godzin temu, DTaras napisał:

Różnica pomiędzy mną a Tobą polega na tym, że w przypadku czegokolwiek ja spakuję plecak powiem żonie: trzeba iść i udam się w kierunku najbliżej JW, wyposażę i zamiast słuchać z wypiekami na twarzy o poświęceniu, koleżeństwie, ojczyźnie i trudnym czasie wyczyszczę sobie broń i powzmacniam mundur. Gdy będą prawić o historii ja będę nasączał buty pastą a gdy oddelegowany dowódca będzie kończył jakich to wspaniałych ludzi ma ze sobą i z żal mu lecz pewien jest, że nie zobaczymy się już w tym samym składzie ale warto - ja będę foliował list do rodziny. Cała gawiedź krzyknie hura a ja zapytam się: dokąd teraz. Ciebie przeszkolą z broni i razem ze wszystkimi podniesiesz aplauz i z wyrzutem będziesz patrzył na podobnego do mnie. Dawałem Ci przykład z Krymu. Tam pierwsze skrzypce grała przychylność. Cymbały z Donbasu myśleli o regularnej armii ale Rosji potrzebny jest majątek a nie ludzie. Na Krymie sobie zrobią Riwierę a w Donbasie co? Polska jest nieprzychylną i scenariusz nie przejdzie. W Polsce gdy zapadnie decyzja zniszczonych zostanie kilka celów z kierunku Kaliningrad i nikt nie będzie rozliczał jakiej narodowości tam siedzi człowiek. Na zarzuty odpowiedzą - nieprawda i przeciągną w czasie sprawę. Potem zrobią sobie: "nu, nu" i będzie koniec wojny. Nieprzychylnych mieszkańców części Mazur ewakuuje się do Polski i hulaj dusza bo teren zabezpieczą od strony Białorusi. I nic nie zrobisz bo nikt z nimi wojny nie rozpocznie. Sami będziemy to musieli zrobić a parasol ochronny ze starych rakiet nam w tym nie pomoże. Nikt z nas bowiem nie napisał, że wojska nie trzeba mieć. Ulman Ci napisał, że własne życie ceni bardziej, ja potwierdzam fakt, że wojna wyniszcza i opłaca się jedynie trzeciej stronie (w naszym przypadku beneficjent jest jeden), uzmysławiamy Ci, że Polska to nie jedt potęga, mocarstwo i choćby skały srały nie oprzemy się agresji bo przeciwnik się nie boi i niema czym go nastraszyć. Niema także powodów panikować gdyż jest to tylko gra, swoisty szantaż emocjonalny. Osobiście bardziej bałbym się debili z Ukrainy.

W jakim mundurze będziesz pod jw siedział?(ruskim)  Czyżbyś przygotowany był na wojnę a twierdzisz że nikt nam nie zagraża a jednocześnie się zabezpieczasz. Żonę weźmiesz ze sobą? Myślisz że wszyscy tak zrobią. Dezercja to wiesz czym się kończy. Dokumenty też masz w zanadrzu na wszelki wypadek, jak by co. Pacyfista z bronią w ręku w krzakach pod jednostką. Genialny plan jak dla mnie. Chyba cie PiS nie wystraszyl. 

Nie zapomnij grila zabrać. 

• Haha 1
Opublikowano

ja nierozumiem z czego wynikają niektóre wyroki ale chyba z głupoty i pewnosci siebie  sedziów . kilka lat temu miałemem wypadek , zkrecałem w prawo na skrzyżowaniu na zielonym swietle i gostek jechał na czerwonym i wjechał mi w prawy tylny tył pojazdu , poszło do sądu wyrok i orzeczenie ze miałem go z prawej strony powinienem puscic wina obupulna .oczywiscie odwołanie wina tamtego tylko po co takie orzeczenie winy pierwsze ? nie podejzewam nikogo o nic tylko sedziego o głupote , i bardzo duzo wyroków jest takich durnych bez podstawnych . 

Opublikowano

głosują na nich ludzie co im ubzduraną nadzwyczajną europejskość PIS chce zabrać

Europa takich pożytecznych dla nich idiotów oj bardzo lubi 😂

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

jacuś głosuje na róże thun von

sprzedawczyki przecież muszą  trzymać się razem 😁

Opublikowano
8 godzin temu, Slodki66 napisał:

W d*pie byłeś, gówno widziałeś Ulman a co gorsza choćbys z tej d*py wylazł dalej to samo gówno  będziesz widział. 

Przeogromny ładunek merytoryki i genialna riposta poparta bogatą argumentacją Buuuuchhaaaachaaaaa !!!!!

8 godzin temu, Roman176 napisał:

oby ci ciągnik za***ali to odzyskasz go bo cie obroni konstytucja 🤣 a od praworządność szybko ci go odda 🤣

Co ty znowu za chore fantazje tworzysz ?

1 godzinę temu, Slodki66 napisał:

W jakim mundurze będziesz pod jw siedział?(ruskim)  Czyżbyś przygotowany był na wojnę a twierdzisz że nikt nam nie zagraża a jednocześnie się zabezpieczasz. Żonę weźmiesz ze sobą? Myślisz że wszyscy tak zrobią. Dezercja to wiesz czym się kończy. Dokumenty też masz w zanadrzu na wszelki wypadek, jak by co. Pacyfista z bronią w ręku w krzakach pod jednostką. Genialny plan jak dla mnie. Chyba cie PiS nie wystraszyl. 

Nie zapomnij grila zabrać. 

To jakie ci źli ruscy mają powody by nas napadać bo jakaś niemoc cie ogarneła z odpowiedzią?

Opublikowano
10 godzin temu, racyl napisał:

nie przychylne wyroki to są jak jeden czy drugi sędzia kradnie pieniądze czy towar ze sklepu w oku kamer i jest uniewinniony

kamera też pisowska była ? a ten co rozgrzany to też pisowski był ?  i to też dotyczyło pisiaków ?

A może tak odpowiesz ile czasu zero będzie bohatersko odzyskiwał sąd po sądzie i jak długo nieprzychylne wyroki będą zwalanie na sąd, który to najpewniej akurat jeszcze nie był bohatersko obsadzony odpowiednimi pracownikami? 

Obstawiam, że tak długo, jak długo będą wyjaśniac kto zdradził o świcie, tak długo jak będą walczyc z prywaciarzami, tak długo jak winą za wszystko będą obarczać złego wnuka czlonka wermachtu. Nie chodzi o to żeby coś zrobić, tylko żeby to robic i mieć w zanadrzu wyjaśnienie dla gawiedzi w razie jakiegoś niekorzystnego obrotu spraw.

8 godzin temu, Roman176 napisał:

No wiesz co, ja tej Twojej pisaniny bez ładu i składu też nie lubię, ale nigdy bym Ci nie życzył żeby Ci coś za***ali i jeszcze się z tego śmiał.

@Ulman

Piszesz na kompie? Ja na telefonie nie mogę z cytowanego postu usunąć filmów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v