Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

1.dobrze szukałeś 

2.zła ? są ludzie ze szepce baba chłopu nie kupuj bo w biedronce są za polowe ceny .. wiec sami godzą się zryć to coś bo to wina ludzi 

gdzie taniej tanie nie znaczy jakość 

3.pisze jak kłamią, soros płaci za guwno ... a ty piszesz jak osoba upośledzona tvp tvp tvp obsesją 

nie ryje za parę groszy 

4.jeszcze raz spokojnie chore czy zdechłe ?   słyszałeś o wyeksploatowanej krowie mlecznej co niema siły już stać i prawie tak klęczały .... zapytaj sie kogo chowie k mleczne 2 ocielenia i oddają na rzeż  miałem kiedyś taką od miane co po dojeniu wieczornym rano nie mogła stać stanęła dopiero po po kroplówce 

5. przecież kiedyś nie było rzetelnych info tvpm zapodała to samo Polsat skopiował a tvn skoczył 

1. Nie szukałem . Pytałem ciebie ale jak zwykle walnąłeś samobója No chyba że jednak znajdziesz potwierdzenie swoich teorii.

2.  Jak jedzą i im pasuje to  chyba trujące nie jest. Zawsze możesz ich uświadomić że źle robią. 

3. Ja też pisze  że kłamią a PIS płaci za to g..... naszymi pieniędzmi. Niestety nie umiesz podjąc logicznej polemiki wiec musisz nazywać chorym lub uposledzonym. Musiałeś się z TVPis tego nauczyć.

4. Jesli te krowy były tylko wyeksploatowane to uświadom TVP  i nasze ministerstwo że to normalne i tak ma być.  Niech wytłumaczą to kontrahentom i bedzie po kłopocie.

5. Więc jesli informacje były by rzetelne to tak jak któryś kolega tutaj pisal , powinni podać że PO podszyło się pod PISowskich dziadków by narobić siary. Czemu PIS nie mógł sie podszyć pod PO czy inny KOD 

TVP i cały PIS powtarzaja od paru lat że tylko oni mówia prawdę a wszyscy inni kłamią. Prasa krajowa i zagraniczna, ze wschodu i z zachodu a także wszelkie telewizje poza kanałami muzycznymi i filmowymi. Jak już to klientowi wmówia to wtedy mogą z nim zrobic co chca bo łyka wszystko jak małpa kit. 

No to kiedy Romanie Ogórkowa była miss Polski i modelką? Wtedy gdy mąż był posłem SLD? 

Opublikowano (edytowane)

Obejrzałem wiadomości tvp i tam prezentacja wpisu (na twitterze bodaj) jakiegoś dygnitarza (nie pamiętam kogo ale kto ciekawy może sprawdzić).
W tym to wpisie coś typu o atakach na wolne i niezależne media publiczne .... coś o narastającej agresji i zdecydowaniu w walce z tą agresją.
Aż się przestraszyłem bo po tym określeniu tej niezależności i obiektywizmu rzeczywiście wybuchła we mnie agresja. Większość już w tym kraju wcale obiektywizmu i niezależności w mediach publicznych nie widzi i takie publikacje czemu mają służyć? Eskalacji jeszcze większej ataków aby móc później mieć z czym walczyć? Atakujący pracownicę tych mediów ponoć mieli serduszka przypięte ale tym co twierdzą że media publiczne są obecnie bezstronne te serduszka się poprzewracały ostrym do góry i sobie chyba jaja robią z nas wszystkich a jeśli by kto miał co bardziej zdecydowane zastrzeżenia to będą z nim (nami?) walczyć?
Mamy ustąpić czy walkę podjąć? Ja tam olewam bo nie ma sensu zwłaszcza że dam wodę na młyn tym których też za bardziej swoich nie uznaję

A i jeszcze przypomniałem sobie o Biedroniu z tych wiadomości. Rosło Mu w sondażach póki się nie odzywał, teraz przestanie rosnąć (mój subiektywny wniosek)
Takie deklaracje nie w tym kraju a przynajmniej nie teraz gdy większość elektoratu rozważa czy bardziej w prawo niż w lewo.

Moje zdanie się nie liczy ale i tak nigdy za wartość nie uznam ani normalnością nazywanie schorzeń typu homoseksualizm i inne podobne oraz degenerację osobniczą typu ćwieków w pysku i innych samookaleczeń czy zniekształceń swej naturalnej postaci, jak i wiązanie religii z narodowością lub co gorsza z władzą w państwie. Kogoś kto by pogodził te pozorne sprzeczności raczej nie doczekam.
Wiele rzeczy już osiągnięto w kwestiach wolności bo jednak ta policja najczęściej interweniuje gdy jeden zagraża drugiemu bezpośrednio a mniej chętnie gdy kto zagraża sam sobie, jednak państwo nadal zbytnio obciąża siebie odpowiedzialnością za obywateli zdejmując z nich ten naturalny obowiązek.

Bardzo ciekawie zapowiada się kampania wyborcza oby tylko zbyt dużo krzywdy sobie wzajem nie robiono.
Oby to były moje błędne podejrzenia ale być może w niektórych kręgach zjednoczonej prawicy jest rozważana demonstracja siły państwa i im niespokojniej tym dla tych zamiarów lepiej.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ROZTERKI GRZEGORZA

Mowa miłości się skończyła, przyszedł czas ulicy. To jest ostatnia nadzieja, by odwrócić bieg wydarzeń, a wydarzenia coraz bardziej frustrujące. Te wstrętne Pisiory potrafią wybrnąć z każdej sytuacji i misterna prowokacja, przygotowywana miesiącami, która niechybnie miała pogrążyć tego małego kurdupla nie powiodła się. No bo jak znaleźć coś bardziej kompromitującego tego dziwaka. Na dodatek jeszcze ta afera ze Stefankiem. Trzeba zmienić taktykę i bardziej agresywnie zaatakować. Następnie wmówić ludziom, że to nie my bijemy, tylko nas biją. Ten ciemny lud i tak wszystko kupi- takie przemyślenia w ostatnich dniach chodziły po głowie Grzesia. 
Ponieważ Grzesiu do myślicieli nie należy i myślenie Go męczy to postanowił działać. Doświadczenie w prowadzeniu takich akcji już miał ( czas spędzony w MSWiA nie został zmarnowany) i wyprowadził Swoje bojówki na ulicę. Na początek zaatakowali zgodnie z wszelakimi regułami wojennymi ośrodek propagandy, jakim jest TVP i Jej naczelną propagandzistkę Magdalenę Ogórek. Cel był jasny : zastraszyć, uciszyć, dać do myślenia, czy warto się narażać. Przy okazji zrobimy rozpoznanie, co na to Policja, czy nadal można pluć im w twarz i tarmosić za uszy. Test okazał się owocny, bo jego wynikiem jest konkluzja, że Policją nie ma sensu zaprzątać sobie głowy. Podwyżki już dostali, władza nie ma im nic już do zaproponowania, a my opozycja możemy obiecywać wszystko- pomyślał Grześ.
Nie jestem jednak pewien, czy Grzegorz wziął wszystko pod uwagę, bo jest jeszcze oprócz Policji i całego wymiaru sprawiedliwości, coś, co nazwać można gniewem Narodu i ten, kto obudzi ów gniew może nie mieć czasu na ewakuację. To tak do poduszki Drogi Grzegorzu.

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Ewidentnie największą korzyść odniesie PIS. Paliwo na długi czas dla TVP i wszystkich aparatczyków. Kiedyś nawet się zastanawiałem że będąc na miejscu  Jarka rozważył bym stworzenie i opłacanie  grupy jakis gamoni by mieć dyżurnego wroga i móc kreować takie sytuacje. Dziwne że dzieje się to jak na zamówienie  - wtedy gdy potrzeba nowego tematu.  

Ciekawe jak Ślask odpowie Biedroniowi na propozycję zamknięcia kopalńpo 2030 roku wątpię by miał odwagę tam się pojawić w czasie kampani🤣

Opublikowano (edytowane)

Śląsk Biedroniowi na razie nic nie odpowie bo kto to jest Biedroń? On nawet nie wie gdzie klucz do tych kopalni leży a zamknąć może nieco swoją ..... bo przez taką jak jego dyplomację w Polsce lewica ideowa nigdy znaczącej pozycji nie osiągnie. Kolejny co gospodarką zamierza odgórnie sterować i jeszcze się tym chwali i liczy na głosy pokazując na swej inauguracyjnej imprezie przekrój obrazu współczesnej degeneracji gatunku ludzkiego (na wielu osobnikach już z wierzchu widać w materiale propagandowym na yt). Nadal obowiązuje gomułkowskie z parafrazą - zbliżamy się do przepaści (jako cywilizacja) ale jesteśmy tak postępowi że nie zawahamy się utrzymania kierunku "postępu" a zamierzamy nawet przyspieszyć.

I jeszcze Bogdanie. Ten atak na panią Ogórek dla wielu (w tym dla mnie) objawił że ta pani pracuje w tvp bo bez tego incydentu bym nadal nie wiedział co Ona porabia i że w ogóle pracuje. Nic jej się nie stało a wiele zyskała w odbiorze społecznym.
Najgorzej wyszedł samochód i czy są jakieś ubezpieczenia na tę okoliczność?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

najgoretsze ciacho tvp i jej nie znales ?????? dziwne 😛, a biedronia znasz ????😛😛😛,

pamietacie jak spalili woz transmisyjny tvn na paradzie rownosci-pardon to byl marsz niepodleglosci, w sumie co za roznica, jest cos dziwnego w tym jak ktos publicznie manifestuje swoja orientacje seksualna czy narodowa w publicznym miejscu.......pamietacie jak w obecnosci prezesa palili kukle bolka ???????? pamietacie ataki moherowych beretow na dziennikarzy ???? 

ja ogladam duzo telewizji- i prawie wylacznie tvp-info i powtorze-potepiam -ale sie nie dziwie, ze komus moze sie nie podobac to co robi "maciejowa" podobne uczucia mialem jak ogladalem dzienniki tvp w latach 80, oprocz ubrania niczym sie nie rozni od tych w mundurach wojskowych,...choc pewnie oni wierzyli w to co mowia a u niej to pelny cynizm i karierowiczostwo............................za pieniadze ksiadz sie modli-za pieniadze lud sie podl

Opublikowano (edytowane)

Dysydent - Jak dalej tak będą podgrzewać atmosferę to okaże się że Pani Ogórek brała udział w zamieszkach, a za konflikty i udział w konfliktach odszkodowania nie dają.😃
No chyba że pójdzie w kierunku martylorogii, to może wdłuższej perspektywie jakieś pieniądze nawet sam prezes TVP na nowy lakier rzuci. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Oj jak by od tego z Nią zamętu słupki podskoczyły to i pomnik postawi.
A nie znam bo rzeczywiście nie oglądam telewizji. Biedronia kojarzę co nieco ale bliżej dopiero po tym. Zwykły bełkot wyborczy pod specyficzny elektorat a konkretów niewiele w sensie jak? i nie polecam całości czas tracić ale przelecieć sobie kto może jeśli ciekawy.

Czy telewizja ma szansę z internetem? Oglądasz co chcesz i kiedy chcesz a nie to co Ci wciskają i jeszcze musisz pamiętać godzinę emisji.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Co by nie mówić wiele z tych spraw nie dociera wogóle do świadomości narodu albo są dla nich tak odległe że w zasadzie szkoda się nad nimi zastanawiać. Co dotarło wczoraj do mojego syna w wieku 18+? Ano to że trzeba pozbyć się religiize szkoły. A dlaczego dotarło? Bo przez dwa lata mieli jazdę z panią katechetką która raz ich zapraszała na lekcje a kiedy znowu przyszli to ich wyganiała. Doszło do tego że cała klasa napisała kwity że dzieci nie będą chodziły na lekcje religii, ponieważ szkoda czasu i zdrowia.
Podejrzewam że młodzi znajdą u Pana Biedronia jakiś punkt zaczepienia. Podejrzewam że jak znajdą minimalny to reszta już ich nie będzie interesowała bo nie jarzą i tak co tam się kroi.

Opublikowano

Mniejszą szkodliwością jest religia w szkołach niż ropiżenie gospodarki. W Szwecji lewicowe rządy od niepamiętnych czasów i powoli już nie ma szwedzkich produktów i marek które powstały jeszcze przed nastaniem tych rządów. Naturalną konsekwencją jest upadek takiego państwa a to że jeszcze tam poziom życia wyższy niż u nas tylko daje fałszywe argumenty przeciwko zdrowym zasadom w gospodarce. Jedynie pracowitość i solidność konieczna nacjom klimatu długiej zimy jeszcze to w kupie trzyma. Degeneracja społeczna nie od razu daje upadek bo największa u szczytów władzy a dół najdłużej się opiera "postępowi".
Czasem wystarczy oddolne opamiętanie i nieco przywracane są zdrowe relacje w gospodarce jak Thatcher w UK a czasem jak najpewniej Szwecja czy Francja musi upaść na pysk aby ozdrowiały relacje społeczne..
Czy to genderyzm islam chrześcijaństwo komunizm czy jakiekolwiek oderwane od rzeczywistości ideologie jeśli zajmują miejsce rzeczywistej i opartej na faktach materialnych oceny istnienia szybko prowadzą do patologi zależności społecznych. Ważniejsza staje się od pracy efektywnej modlitwa, walka o równość (jeśli walkę masz zwyciężyć to znaczy że jednak nierówność bo przegrani słabsi), los pieska ważniejszy od człowieka a słabości czy żebractwo radosne z wrzeszczeniem typu hari rama ... kriszna  czy zamkniemy kopalnie nawet jeśli nie wiemy po ile nam gaz na zimę sprzedadzą bo swego nie mamy. 
Tłum ludzi i baranów zachowuje się tak samo. Czasem potrafi góry przenosić a czasem sam siebie stratuje.

• Thanks 1
Opublikowano

Ja niczego nie bronię ani nie ganię. Wskazałem tylko że , może trochę wbrew logice, w tych wyborach może pójść o całkiem coś innego niż się wszystkim wydaje. Mogą zawazyć całkiem inne czynniki niż te pokazywane w TV i roztrząsane przez tuzów politologii, psychologii czy choćby tworzących sondaże. 
jeżeli faktycznie weżmiemy pod uwagę to iż w ostatnim czasie występuje łatwość organizowania się społeczności internetowych wokół jakiegoś hasła, to może się okazać iż faktycznie, nawet dziwnym zbiegiem okoliczności, wyrośnie siła typu Pan Biedroń. I co wtedy? Nie wiem na ile akurat jego ekipę będzie interesowała gospodarka albo naile mają ludzi zdolnych to ogarnąć. Nie wiem i podejrzewam że PiS tez ie wiedział bo przecież na konkretne odcinki zgłaszli się chętni. Jak to teraz wygląda widzimy. Jednak ja bym tego co teraz się dzieje nie lekceważył. Bo tak jak ze zbiórką na ECS okaże się że ludzie, choćby z przekory, ale jednak dają do zrozumienia że nie wszystko jest takie na jakie wygląda.

I powiem jeszce jedno. Czy w razie wygranej ma szansę rozliczyć poprzedników? Ma i to zajebiaszczą. Będzie miał czystą kartę u aparatu wymiaru sprawiedliwości. 

Opublikowano (edytowane)

nowy twór ma szanse dostać 10 % poparcia , tak było z nowymi partiami reszta zalezy od promocji w stacjach tv , jak narazie za biedroniem przemawia spokój i opanowanie , jak sie nie wda w niepotrzebne przepychanki słowne to i pod 13 % podleci , nowoczesnej niema , sld za bardzo tez nie ma jakos nic do zaoferowania pod rządem czarzastego , jeszcze psl jest niewiadomą co zrobi .  a te internetowe hasła są zasłabe wybory to troche co innego jak czarne marsze , troche jest tworzenie przez media fałszywej rzeczywistosci  jakim prawem ogłaszamy nowego prezydenta Wenezueli ?   Z relacji medialnej wynikało by ze Putin sfałszował wybory , a prawda jest ze on poparcie miał ogromne , narzuca sie przywódców innym krajom na siłe  a guado z wenezueli pewno podpisze umowy z koncesjami na wydobycie ropy z amerykanskimi firmami .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 godzin temu, staszek131415 napisał:

Ciekawe jak Ślask odpowie Biedroniowi na propozycję zamknięcia kopalńpo 2030 roku wątpię by miał odwagę tam się pojawić w czasie kampani🤣

A ty myslisz że na śląsku to tylko górnicy są? W górnictwie jest zatrudnionych 80 tys i ciągle spada. W  samych miastach aglomeracji mieszka ponad 2 mln ludzi a cały rejon to ponad 5 mln. Do 2030 to pewnie nie będzie za wiele do zamkniecia. Może Roman i kilku jego rówiesników  nadal będzie na posterunku

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Ja niczego nie bronię ani nie ganię. Wskazałem tylko że , może trochę wbrew logice, w tych wyborach może pójść o całkiem coś innego niż się wszystkim wydaje. Mogą zawazyć całkiem inne czynniki niż te pokazywane w TV i roztrząsane przez tuzów politologii, psychologii czy choćby tworzących sondaże. 
jeżeli faktycznie weżmiemy pod uwagę to iż w ostatnim czasie występuje łatwość organizowania się społeczności internetowych wokół jakiegoś hasła, to może się okazać iż faktycznie, nawet dziwnym zbiegiem okoliczności, wyrośnie siła typu Pan Biedroń. I co wtedy? Nie wiem na ile akurat jego ekipę będzie interesowała gospodarka albo naile mają ludzi zdolnych to ogarnąć. Nie wiem i podejrzewam że PiS tez ie wiedział bo przecież na konkretne odcinki zgłaszli się chętni. Jak to teraz wygląda widzimy. Jednak ja bym tego co teraz się dzieje nie lekceważył. Bo tak jak ze zbiórką na ECS okaże się że ludzie, choćby z przekory, ale jednak dają do zrozumienia że nie wszystko jest takie na jakie wygląda.

I powiem jeszce jedno. Czy w razie wygranej ma szansę rozliczyć poprzedników? Ma i to zajebiaszczą. Będzie miał czystą kartę u aparatu wymiaru sprawiedliwości. 

To jak PiS nie kupi sobie głosów jak w ostatnich wyborach? 🤔

Opublikowano

Ale jaja.:brawo:
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/atak-na-magdalene-ogorek-to-byla-prowokacja/73c5w8g
"Prowokator został zdemaskowany przez internautów, którzy zauważyli, że mężczyzna znajdował się w protestującym tłumie. Jak można zauważyć na nagraniu Janusz miał doklejoną sztuczną brodę i przez megafon wznosił okrzyki w rodzaju "Hańba agenci PiS!". "Pokaż twarz, Jaoku!" - odpowiedzieli mu uczestnicy pikiety".:lol:

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

Niemcy są fałszywi ,podstepni, winni nam mase forsy za reparacje, mieli dziadków w wermachcie a ty chcesz się na nich wzorować? Hańba!!! Zdraaadaaa!!!

No może wzorować to nie. Ale chętnie ich rękami załatwiłby parę spraw u nas, w Polsce.lol_.gif

Edytowane przez mirro
Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/atak-na-magdalene-ogorek-to-byla-prowokacja/73c5w8g
"Prowokator został zdemaskowany przez internautów, którzy zauważyli, że mężczyzna znajdował się w protestującym tłumie. Jak można zauważyć na nagraniu Janusz miał doklejoną sztuczną brodę i przez megafon wznosił okrzyki w rodzaju "Hańba agenci PiS!". "Pokaż twarz, Jaoku!" - odpowiedzieli mu uczestnicy pikiety".:lol:

zobacz nagranie czy on atakuje a gdzie jest jak atakują ?? 

15 minut temu, mirro napisał:

https://natemat.pl/262929,kim-jest-mikolaj-andrzej-janusz-z-tvp-prowokowal-przed-atakiem-na-ogorek

https://koduj24.pl/jak-pracownik-tvp-prowokowal-brutalny-atak-na-ogorek/

https://nielubiepisu.pl/pracownik-tvp-prowokowal-zamieszki-wsrod-protestujacych/

https://dzisiaj.net.pl/co-dzialo-sie-przed-atakiem-na-ogorek-tak-pracownik-tvp-prowokowal-protestujacych/

miruś onet zapomniał znaku zapytania czemu ?? łykasz wszystko jak świnka 

Ktoś tu znowu chce odwracać konia ogonem i tym razem nie jest to Giertych.

Mikołaj Andrzej Janusz znany jest przede wszytkim z prześmiewczego portalu pyta.pl którego jest prowadzącym. Bierze on udział w prawie wszytkich demonstracjach KODu, Obywateli RP, czarnych marszach itp. Relacjonuje i je wyśmiewa od ponad 3 lat. W jednej z demonstracji KODu wszedł na scenę i twierdził, że będzie kandydował na następcę Kijowskiego i nawet przedstawił swój manifest wyborczy. Na tęczowym marszu przeprowadzał wywiad z uczestnikami jako przewodniczący "Progresywnego Stowarzyszenia Sodomitów". Na Marszu Niepo
dległości wmieszał się w demonstrację antify, na którą przyniósł swoją własną flagę stowarzyszenia Antifa Żyrardów - które formalnie sam założył itd.

Twierdzenie, że podburzał on tłum do ataku na Magdę Ogórek w ramach ustawki, do tego przebrany za klauna i od razu jako klaun rozpoznany, jest co najmniej niepoważne. Tak samo "podburzał" w każdej innej demonstracji, w której brał udział.

Opublikowano

Kurna Roman nie bez przyczyny nawlepiałem tam tyle tych pokemonów. A najbardziej ubawiła mnie ta wymiana zdań.""Hańba agenci PiS!". "Pokaż twarz, Jaoku!"

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Alę że co?

to nie na twoją głowę ... za mocne i dużo myślenia 

5 minut temu, mirro napisał:

Kurna Roman nie bez przyczyny nawlepiałem tam tyle tych pokemonów. A najbardziej ubawiła mnie ta wymiana zdań.""Hańba agenci PiS!". "Pokaż twarz, Jaoku!"

wiem miruśku ale zobacz jak to jest ujawnili ze to obywatele rp  i kod mieli naklejone serduszka i zaraz murem mój teść to łyknie jutro faktach 

Opublikowano

Czyli jak zwykle nie umiesz wytłumaczyć tego co naPISałeś?   A może to tajemnica jakaś? No nie bądź taki, objasnij co tam się tak naprwde stało, kto atakował kto prowokował i kto ponosi 100% winy. Bedę zgadywał że TVPis niczemu niewinne a prowokacja nie jest niczym złym. A tak w sumie to nie była pewnie prowokacja tylko ten klient tak zawsze robi jak wychodzi z roboty a ci źli ludzie się jakoś tak sami do niego przyczepili.😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v