Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

to jest link z ceną netto paliwa jak nie zamawiałes paliwa z dostawą do domu to jest temat na forum i za 4,6 zł litr masz ON 

, BO ZECZYWISCIE MARZE NA STYACJACH SĄ WYSOKIE . oficjalne wyniki mowiły ze orlen da 20 mln.  zł  na kubice    cos sie zmieniło niewiem

w poblizu krakowa tez tanio nie jest-ale nie wydaje mi sie ze gdybym podjechal do plocka po paliwo to by mi sie oplacilo☺️ mi z rabatami wychodzi ponizej 5 zl

rzeczywiscie pisali o 20 mln,tyle ze euro i na dwa lata.

ogolnie chodzi mi o to ze w niemczech jest 30 gr taniej, a przy dzisiejszej cenie ropy naftowej ceny  byly o 80 gr nizsze- wiec jeszcze raz zapytam gdzie sie to podziewa ??

a pamietacie kto jest obecnie prezesem orlenu- za pare wiaderek farby i pare walkow foli -bynajmniej nie ogrodniczej-tylko budowlanej , mozna zrobic taka kariere, to tylko w polsce mozliwe,  mlyny sprawiedliwosci miela powoli, ale za pare lat znajdzie odpowiednie dla siebie miejsce -firanki bedzie mial w krate😛

https://www.newsweek.pl/polska/polityka/tajemnice-majatku-daniela-obajtka-nowego-prezesa-orlenu-kiedys-wojta-pcimia/grxxtfj

jarecki-wiedz ze gdy czytasz posty  alamo-to sa teksty ziemkiewicza, a on  to jest kapus i zlodziej postow , a ogolnie to zwykla niedojda😛 zapytaj go o czesci do kosiarki☺️

Opublikowano

a jakiego typu komentarza oczekujesz ? i ile według ciebie powinni zarabiać  ? wydajemi sie ze wyłapywac bedziecie teksty tego typu , kto ile zarabia nawet jak by prezes nbp miał 1 milon miesiecznie to co z tego ,dla jednych bedzie głombem co do koryta sie dorwał a dla drugich kims komu taka wypłata sie nalezy . proponuje patrzyc obiektywnie , kiedys została wprowadzona ustawa kominowa ograniczająca wypłaty prezesow spólek skarbu panstwa i tez nie zdała  egzaminu . 

Opublikowano

Yyyyyyy no to chyba czas na stworzenie jakiegoś nowego stanowiska w rządzie. Może jakiś rzecznik do spraw wynagrodzeń? 
Jakby się nie wstydzili tego ile zarabiają, to nie pociskaliby takiej wody w odpowiedziach. To jest dopiero postawa służalczo niewolnicza. 

Opublikowano

koniecznie z calym aparatem urzedniczym- zeby dokladnie ujawnial musie miec silne zaplecze, pare brunetek tez sie przyda i koniecznie jakas limuzyna lub kilka zeby laweciarze mogli zarobic.....

a gdzie sie podzial mareczek-farmereczek ???? na urlop sie wybral?? czy aby nie przymusowy?????

jarecki - alamo spisuje komentarze rafala ziemkiewicza i podaje jako swoje-fachowo to sie nazywa kradziez wlasnosci intelektualnej ,ale widac -oprocz niego-nie ma tu zadnych kapusow zeby doniesli tam gdzie trzeba, a mam prawo go nazywac kapusiem bo na mnie doniosl do moderatora ,gdy go uczylem jak dodac bezplatne ogloszenie na olx bo nie umial😛, no, tak naprawde to go osmieszylem na calej linii, niestety te posty zostaly usuniete, a mi chyba te % tez zeszly z konta.

jak wyglada naprawde sponsoring sportowy to niech wam roman opowie o gks 1962 jastrzebie -zdroj-jest jego wspolwlascicielem😏

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, mirro napisał:

Jakie korzyści daje nominacja Andruszkiewicza w ministerstwie cyfryzacji? Jeśli jest taki dobry to dać go do ministerstwa finansów.

a takie ze wszyscy komuniści i złodziejom się to nie podoba 

http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,24338091,870-interpelacji-adama-andruszkiewicza.html

http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,24320469,adam-andruszkiewicz-z-nominacja-na-wiceministra-premier-podpisal.html

http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,23790133,komentatorki-w-tok-fm-rozmawia-dorota-warakomska.html

http://bialystok.wyborcza.pl/bialystok/7,35241,24339787,szef-podlaskiej-po-interpelacje-andruszkiewicza-jak-lista-zyczen.html?disableRedirects=true

miruś te nasze sprzedajne media jak w tej piosence 

wszyscy razem w jednym tępię ....  zakręcona zakręcona   te ostatnie powiano być wszyscy jednym tekstem 😎

mruś dlatego ze gada samą prawdę 

https://pl-pl.facebook.com/andruszkiewicz.blog/videos/615688235529828/

i dlatego 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

W sensie ortografii - niestety - tak.
W sensie tempe-ramentu Andruszkiewicza tempym bym nie nazwał a kompetencji informatycznych raczej bym Mu nie śmiał zarzucić.... zaraz ... gdzie ja to .... ? 

(czasem słucham gościa bo inelekt rodzi u niego wysublimowany dowcip a "kołysankowa" formuła" felietonów dobra na sen)

Wskazanie Andruszkiewicza na eksponowane stanowiska jest jednoznaczna z uderzeniem w tony narodowe w polityce polskiej  a że post marksistowskie środowiska antyadruszkiewiczowskie zgodnie przeciw....

3 godziny temu, Roman176 napisał:

wszyscy razem w jednym tępię ....  zakręcona zakręcona   te ostatnie powiano być wszyscy jednym tekstem

jest jak najbardziej zrozumiałe bo Andruszkiewicz to skrajność ideologiczna do tych środowisk i PiS Go wystawił bardziej jako flagę polityczną a nie informatycznego eksperta.
Zapewne targi polityczne zmuszają do sprawiedliwego dzielenia łupów wyborczych w zjednoczonej prawicy a ta nominacja to warunek aby nadal była zjednoczona.
"Polska Zjednoczona Prawica Rządząca" (w cudzysłowiu bo nie mój pomysł akronimotwórczy).
Gadowski po za tym zjednoczeniem jak widać i tym razem ja nie wiem o co Mu chodzi? (jeszcze nam tylko ministerstwa "fryzacji" brakuje :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Czyli mamy kolejnego chętnego do części politycznej jednego z ministerstw. Ani fachowiec, ani persona, ani zadatek na część nowej elity politycznej. Mnie to już nawet na "owoce" jego pracy nie chce się czekać. Bo jakie mogą być gdy dali mu odcinek "komunikacja". Tym bardziej, że tu akurat trzeba by mieć jakieś pojęcia w oszarach działania ministerstwa aby ludowi, w tym posłom, wytłumaczyć zrozumiale o co "kaman" w danyn problemie. 

Opublikowano (edytowane)

niewiem jak w innych krajach z fachowoscią ministrow ale w polsce mozna by  mnożć przykłady    ; arułkowicz minister zdrowia  , trzaskowski ministeradministracji i cyfryzacji  ;intelgencja przywódcza nieraz wrzuca osoby do koryta zupełnie bez sensu                         wrzucam ten link poto aby pokazac ze jesli chodzi o kase to wszedzie jest tak samo  chodzib o premie  http://telewizjarepublika.pl/badanie-wody-w-warszawie-i-okolicach-zostalo-sfalszowane-jest-zawiadomienie-do-prokuratury,74750.html

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

No to sprawa się rypła. Andruszkiewicz będzie odpowiadał za wdrożenie usługi 5G na terenie kraju. Mina jak sk..wy syn. Ciekawe czy pokusi się o ocenę zagrożenia niesionego przez tą sieć dla zdrowia obywateli. Może ktoś wytłumaczy matołowi jak działają fale milimetrowe.

Ciekawe jak poradzą sobie z mocą nadajników i jakością połączenia. Bo to już trochę wyższa szkoła jazdy a różnica między usługą a bronią potrafi być bardzo mała.

Opublikowano (edytowane)

@jarecki

Przypomnę że Arłukowicz jest  lekarzem z wykształcenia  wiec rzeczywiście ministerstwo zdrowia  to była zła nominacja :D

Co do "wazeliny" aka Andruszkiewicza  i tak go nie obronicie bo to jest człowiek nie od obrony pod żadnym względem, gadka jak u jakiegoś mądrali na bazarku, jak fakty nie pasują tym jeszcze gorzej dla faktów 

Edytowane przez renovoltage
Opublikowano

'Nie dla masowego odstrzału dzików!'
Zapowiedź wielkiej masakry dzików w Polsce - skoordynowanego i zmasowanego polowania na te zwierzęta pod pretekstem walki z afrykańskim pomorem świń (ASF) wywołała lawinę oburzenia. Informacja o tej rzezi pojawiła się zaraz po sylwestrze.

"To nie dziki, ale myśliwi przenoszą wirus ASF".

WWF: Zamiast wybijać dziki, lepiej nauczyć rolników, co to bioasekuracja

Do końca lutego mogą zostać zabite prawie wszystkie dziki. To będzie zagłada tego gatunku w Polsce

Rolnicy odpowiedzialni są za rozprzestrzenianie wirusa w hodowlach, ale to dzik stał się kozłem ofiarnym. Dzik w przeciwieństwie do rolnika nie głosuje – eksterminacja dzika ma zapewnić wygraną w wyborach

to tylko kilka przykładów mądrości, teraz nawet dziki będą wykorzystywane do walki politycznaj

• Like 1
Opublikowano

a kto przeniosl asf do belgii ??? zolnierze ktorzy stacjonowali na litwie,

wiekszosc fachowcow twierdzi ze to wlasnie ludzie-rolnicy, weterynarze, mysliwi,kierowcy, handlarze-najwiecej przyczynili sie do rozprzestrzenia wirusa, czytalem artykul w prasie rolniczej w ktorym poszkodowany hodowca wyraznie sugerowal ze jemu i paru znajomym ktos celowo zarazil stado.

jak nastawiaja tych nadajnikow co kilometr to antek bedzie mial swoja bron mikrofalowa.☺️

Opublikowano
2 godziny temu, renovoltage napisał:

Co do "wazeliny" aka Andruszkiewicza  i tak go nie obronicie bo to jest człowiek nie od obrony pod żadnym względem, gadka jak u jakiegoś mądrali na bazarku, jak fakty nie pasują tym jeszcze gorzej dla faktów 

Stara prawda mówi że jak ktoś mówi głupio , zachowuje się głupio i wyglada  głupio to zapewne  jest głupkiem

Generalnie to chyba większość  ministrów jest obsadzana na stanowiskach" w myśl  - proponuje przenieść kolegę śpiewaka do sekcji gimnastycznej"  dlatego nie ma się co dziwić że mamy taki syf.

Opublikowano
Kur... Ostatnie badania dotyczące przeniesienia wirusów przez deszcz. W skrócie: wiatr unosi go w górę ten w aerozolu konserwowany jest przez zamrożenie a spadając się odkonserwowuje.
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, renovoltage napisał:

@jarecki

Przypomnę że Arłukowicz jest  lekarzem z wykształcenia  wiec rzeczywiście ministerstwo zdrowia  to była zła nominacja :D

Religa tez był profesorem i tez nic niezrobił dla zdrowia w sensie jak był ministrem bo zawód swój  wykonywał super był kardiologiem . arułkowicz miał duzo czasu aby cos poprawic a według mie wiecej zepsuł jak zrobił , zresztą Kopacz tez była lekarką w radomiu jak sie niemyle rodzinną . gdzies czytałem ze w niemczech zabito w 2018 r ponad 800 tys dzikow trza to potwierdzic   https://kresy.pl/wydarzenia/masowy-odstrzal-dzikow-w-niemczech-z-powodu-zagrozenia-asf/  .              gdzies było ze jakies owady przenoszą nawet ASF .  natomiast przed siecią  5G nie uciekniemy mirro byc moze jest tak jak piszesz o jej szkodliwosci ale coraz wiecej krajów ją wprowadza ale kaska z przetargow w łapowkach moze płynąc do kieszeni .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Dnia 8.01.2019 o 02:05, dysydent napisał:

W sensie ortografii - niestety - tak.

2) tępo - przysłówek (utworzony od przymiotnika tępy [czyli nieostry albo niebystry]).

23 godziny temu, renovoltage napisał:

@jarecki

o ile wiadomo przyniósł wstyd środowisku lekarskim ciebie nie 😎

23 godziny temu, mirro napisał:

No to sprawa się rypła. Andruszkiewicz będzie odpowiadał za wdrożenie usługi 5G na terenie kraju. Mina jak sk..wy syn. Ciekawe czy pokusi się o ocenę zagrożenia niesionego przez tą sieć dla zdrowia obywateli.

pokaż mi te badania ze szkodliwe 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 7.01.2019 o 23:22, Roman176 napisał:

miruś te nasze sprzedajne media jak w tej piosence 

wszyscy razem w jednym tępię ....  zakręcona zakręcona   te ostatnie powiano być wszyscy jednym tekstem 😎

Wyobraź sobie Romanie ze jest tępo i tempo. Taka niespodzianka

http://detektywprawdy.pl/2017/10/10/niebezpieczenstwo-zwiazane-z-telefonia-5g-czyli-jeszcze-wiecej-raka-i-elektronicznego-smogu/

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v