Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Promocja homoseksualizmu jako jednej z norm uznanych za podstawowe, jako stan normalny i pożądany społecznie a nie jako dysfunkcję z przeciwwskazaniami np do tworzenia rodzin bronionych przez państwo  bo to przypomina wystawiania straży przed pustym sejfem.

Śnieg sypie u nas i dawno zapomniana zima nadeszła. Rok temu prawie śniegu nie było i tak się przyzwyczaiłem że szufla do odśnieżania gdzieś przepadła i chyba przywalona słomą w stodole, no fajnie. Jutro handlowa niedziela? chyba tak, tylko czym odkopię wyjazd po zakupy? z desek nie zbiję prowizorki bo niedziela czyli dla mnie chyba niehandlowa i tak xD

a tęczowe flagi? kto nimi macha? czy bezpośrednio zainteresowani czy zainteresowani tymi zainteresowanymi jako masą wyborczą.
Ja tam obrońców "innoseksów" widzę wśród heteryków więcej niż wśród bronionych. Tęczowe flagi sobie niechaj będą byle nie komplikowały codziennego życia wszystkich i nie szpeciły zbytnio krajobrazu to przynajmniej będzie wiadomo kto jest kto.
Tylko niech okien w pojazdach komunikacji publicznej nie zamazują bo czasem chciałbym pooglądać krajobrazy jeśli gdzie jestem pierwszy raz lub nawet śnieg je zmienił. Dobrze by jeszcze te reklamy z szyb...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
34 minuty temu, dysydent napisał:

Promocja homoseksualizmu jako jednej z norm uznanych za podstawowe, jako stan normalny i pożądany społecznie a nie jako dysfunkcję z przeciwwskazaniami np do tworzenia rodzin bronionych przez państwo  bo to przypomina wystawiania straży przed pustym sejfem.

Śnieg sypie u nas i dawno zapomniana zima nadeszła. Rok temu prawie śniegu nie było i tak się przyzwyczaiłem że szufla do odśnieżania gdzieś przepadła i chyba przywalona słomą w stodole, no fajnie. Jutro handlowa niedziela? chyba tak, tylko czym odkopię wyjazd po zakupy? z desek nie zbiję prowizorki bo niedziela czyli dla mnie chyba niehandlowa i tak xD

a tęczowe flagi? kto nimi macha? czy bezpośrednio zainteresowani czy zainteresowani tymi zainteresowanymi jako masą wyborczą.
Ja tam obrońców "innoseksów" widzę wśród heteryków więcej niż wśród bronionych. Tęczowe flagi sobie niechaj będą byle nie komplikowały codziennego życia wszystkich i nie szpeciły zbytnio krajobrazu to przynajmniej będzie wiadomo kto jest kto.
Tylko niech okien w pojazdach komunikacji publicznej nie zamazują bo czasem chciałbym pooglądać krajobrazy jeśli gdzie jestem pierwszy raz lub nawet śnieg je zmienił. Dobrze by jeszcze te reklamy z szyb...

Jakby machali tęczowymi flagami w lesie jak polscy faszyści z tvn to nawet nikt by tego nie zauważyl

Grochówy  z fasoli ugotujesz i 500+ pozostanie nie naruszone. za tydzień też będzie handlowa

Opublikowano

Jak bym brał 500+ to po co by mi fasoli sianie? na pierwsze i ostatnie dziecko gdy inne wyrosły nie dają. Fasolę wolę sprzedać i kupić co innego bo mi się przejadła jak "stara" murzynowi z Mirro-wego obrazka.

Opublikowano
Dysydencie - jeżeli nie będziemy zapędzać się w gusta i z Twojej definicji wymażemy "pożądany" to "promocja" stanie się wychowaniem człowieka bez niepotrzebnych lęków.
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

Jak bym brał 500+ to po co by mi fasoli sianie? na pierwsze i ostatnie dziecko gdy inne wyrosły nie dają. Fasolę wolę sprzedać i kupić co innego bo mi się przejadła jak "stara" murzynowi z Mirro-wego obrazka.

takie 500+ atrakcyjne że już nie trzeba nic robić😁

Jedni jedzą pare razy w tygodniu ziemniaki a TY fasolę

1 minutę temu, DTaras napisał:

Dysydencie - jeżeli nie będziemy zapędzać się w gusta i z Twojej definicji wymażemy "pożądany" to "promocja" stanie się wychowaniem człowieka bez niepotrzebnych lęków.

lęki to możesz mieć jak twoje dziecko się zdeklaruje

trzeba będzie hektary porzucić i zamieszkać w mieście

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Promocja homoseksualizmu jako jednej z norm uznanych za podstawowe, jako stan normalny i pożądany społecznie a nie jako dysfunkcję z przeciwwskazaniami

niezupełnie tę definicję to zmieni na wychowanie "bez niepotrzebnych lęków) jeśli jednak homoseksualizm uznamy za dysfunkcję ograniczającą tylko nikt nie robi takiego problemu uznania za wady z wrodzonych; krótkowzroczności, daltonizmu, no może te zbyt somatyczne ale taka weźmy klaustrofobia czy dysleksja mogą być przeciwwskazaniem do pewnych działań funkcji społecznych i tak dalej ... 
Homoseksualizm nie jest stanem normalnym, jest ograniczający ale nie dyskryminujący i co do tego spróbuj się kto nie zgodzić. 
Problem gdy szuka kto z tego stanu przywilejów.
Pamiętam jakiś francuski film o groźbie utraty pracy przed czym uchroniło delikwenta zdeklarowanie homoseksualne a film był komedią i paszkwilem na rzeczywistość tylko ja nie chcę aby ten paszkwil  stał się realny a to co widzę to wręcz moda nastała na normalność homoseksualizmu  gdzie podkreślone powinno być uznane za bzdurę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Podkreślenie to już promocja ;-P Normalność to sprawa ruchoma dysydencie. Właściwie to jest to punkt widzenia zależny od punktu siedzenia. Ciekawe czy bytujący tu adwersarze wiedzą dzięki komu Stany Zjednoczone Ameryki Północnej zainteresowały się sprawą polski i pośrednio mieliśmy wolny 12 listopada.
Opublikowano

12 listopada to była jedna z głupot pisu tak jak zakaz handlu w niedzielę

Pis  zrobił to za 5 dwunasta no i mieliśmy wolne

Opublikowano (edytowane)

12-y przeminął z automatu a zakaz też pewnie kiedyś przeminie jak każda głupota, tylko kiedy i czy nie za cenę jeszcze większej jakiej ?...

Zmiana tematu wskazana na dzisiaj jak i ze mnie na dzisiaj ..... też. nie wiem dlaczego Stany.... ? ciekawym nawet tym razem poczytać innych.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
17 godzin temu, racyl napisał:

od 90 latach to Ty telewizora nie właczałeś ?

smoleń to był w disco relax  w niedziele 0 10   a w disco polo live boys i inne z greenstaru

no a to lata 90 

Disco Relax  polski program muzyczny emitowany dawniej przez telewizję Polsat w latach 1994-2000

11 godzin temu, mirro napisał:

I to jest dobitny przykład na to, że w tym kraju wszystko może  drożeć oprócz surowców rolnych. I tu zaklęcia  Pana Ardanowskiego nie pomogą. Bo wszyskie piekarnie i sklepy po wsiach jeszcze "niemieckie "nie są.

i nie bd bo bd piekli drogą mąkę i ten sudzucker i to ich zabija i te markety co chcą bułeczkę za 10gr a sprzedają za 35gr 

1 godzinę temu, racyl napisał:

takie 500+ atrakcyjne że już nie trzeba nic robić😁

ja nie biorę ale jak dla niektórych to szczyt marzeń .. pampersy + chusteczki nawilżane 250 zł jakiś ciuszek szampony i kremy szczepienie i szczytu marzeń brak lewackiego 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, DTaras napisał:

Paderewski. Człowiek instytucja. Żeby jeden z drugim ciulem w naszym sejmie mieli choć połowę jego honoru.

musiałbyś udzielić kilka lekcji  PO-KO co to jest honor

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ani jednym, ani drugim lekcje nie pomogą. Atak dla rojaśnienia, albo przyczynku do dyskusji coś pisanego.
://www.bryk.pl/wypracowania/jezyk-polski/tematy-wolne/6816-znaczenie-honoru-w-zyciu-czlowieka.html

Opublikowano

Idąc takim tokiem myśleniem to dla każdego będzie to oznaczało co innego

I próbuje się wciskać że tramwaj różnorodności jest dla wszystkich  a nie ma pomóc w promowaniu konkretnej ideologii

Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.12.2018 o 05:49, racyl napisał:

1.sam jesteś bezguściem i bardzo nie rozumnym na zapotrzebowanie rynku. powstał jeden kanał muzyczny polo tv, który najpierw był na satelicie potem świetnie sobie radził i jest od kilku lat dostępny w telewizji naziemnej.

Polasat też powraca już od jakiegoś czasu robiąc transmisje z różnych imprez disco polo. po za tym ma swój kanal muzyczny  z disco polo

Kurski też nie jest głupi bo widzi że to przyciąga widownie i też transmituje różne imprezy

2.Do tego radio vox fm które z lokalnego warszawskiego radia cieszącego sie ogromną polularnością zamieniło się miejscami z ogólnopolskim radiem eska rock gdzie nie pomogły audycje figurskiego czy wojewódkiego i ich radio stało się lokalne bo nikt nie chciał tego słuchać a vox stał sie ogólnopolski i cieszy się uznaniem od kilku lat

3.  Gdzie jest disco polo tam jest ogromna widownia i duże pieniądze

Tylko głupi tego nie zauważy że to było jest i będzie w naszym narodzie

4. Gdzieś ty się uchował pod ukraińską granicą i tam żadne media nie docierają, nie ma dyskoteki przecież co tydzień dwa jakaś gwiazda disco polo bywa

5. Ty należysz  do takich mało rozumnych ludzi. zamkniętych gdzieś z dala pod ruską granicą.

Nawet z czystego biznesowego punktu widzenia to się zwróci piłka zawsze przyciąga widownie a tym samym reklamodawców

1. Oczywiste jest dla wszystkich że w społeczeństwie jest więcej głupich niż mądrych, więcej leniwych jak pracowitych i więcej bez gustu niż z nim. Disco polo to kwintesencja  najnizszych instynktów estetycznych. Umca, umca, umca, kochaj mnie la la la, kocham cie , la, la, la umca umca bum. Polsat i Kurski puszczaja disco polo bo jest tyle bezguścia na świecie że będą mieli ogladalność.

2. Radio sprofilowane na wąską grupę  o sprecyzowanym guście muzycznym zawsze będzie miało mniej słuchaczy. Nie wiem czemu to cie dziwi.

3. Gdzie jest ogromna widownia tam są pieniądze bo to  efekt skali . Tak jak u Rydzyka.

4. W przeciwieństwie do Jaśnie Pana  zamieszkującego wielką aglomerację żyje sobie spokojnie na prowincji. Obecnie odległości są względne o ile nie mysli sie kategoriami sprzed 30 i więcej lat. Do Zamościa 40 minut do centrum Lublina 2 godziny do Wawy nieco ponad 4 . W przeciągu 8 godzin od tych odległych kresów na których biegaja białe niedźwiedzie, mogę być w Paryżu, Amsterdamie Rzymie. Po 9 godzinach  w Turcji czy Hiszpanii a po 10 na Kanaryjskich lub w Egipcie. 

5 Piłka nożna się zwraca ale piłka kopana już nie. Żeby byli sponsorzy musi być poziom. Najpierw niech się nauczą grać a potem będzie kasa.

23 godziny temu, racyl napisał:

Platfusy  skręcili totalnie na lewo zabierając tej normalnej cywilizowanej lewicy elektorat

PISowi elektorat zabrali?

Pedalstwo zawsze istniało i istnieć będzie. Dziwne że cie to drażni jako człowieka wielce światowego.

Prezes ma zapewne preferencje w tym kierunku i nie zdziwił bym się gdyby wyznawał maksymę " ja się pedałami brzydzę , ja ich pier...lę"

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

• ULMAN   do warszawy mam 35 minut  jak zapytasz o przeboje discopolo to spokojnie mogą z toba spiewac  przechodnie bo wszyscy znają  . oglądaem jakis program jak ,,muzyk '' mowił  jakie to dno i tandeta  a nie potrafi sprzedac 1000 płyt a otwrać na yutube 500  . FAKT ze disco polo klepie juz w hurcie i niektóre kawałki to porazka . znasz disco torino   , to takie nasze disco polo tylko w itali  . Włacz studentom na imprezce jak po kilku głebszych jak ,, się otworzą ''  disco polo , wszyscy spiewają  a na trzezwo nikt niezna .muzyka łatwa i w uszy wpada a pewno w tamtym roku  w Zakopanem despasito nikt niewiedział oczym gosc spiewa                                                                                                                                                                 PIŁKA  zobacz jak na koszulkach widnieje napis  ,Qatar ' albo jakos tak sie pisze to ina piłkarzy po 200 mln maja  ,,psg '' i kilka innych     , bayern niema tego loga to ile wydają ?
    https://futblogger.com/sponsoring-futbol-europa/
Edytowane przez jarecki
  • Like 3
Opublikowano

Czy wszyscy znają to śmiem wątpić. Może kilka piosenek które siła rzeczy musieli słyszeć lub mieli nieszczęście ogladać. Większość ludzi jest prostych , średnio rozgarniętych i bez gustu oras własnego zdania. Dlatego telewizja jest tak ważnym medium bo "urabia" tą bezkształtna masę do pożadanej  konsystencji. I właśnie dlatego do tych prostych mas trafia prosta muzyka o ile im sie odpowiednią ilośc razy ja pusci. Umca umca, moją bądź, zostaw go, kochaj mnie , umca umca, bęc. O.o Despasito nikt nie wiedział co śpiewa bo sie prosty lud jezyków nie uczy bo po co im jezyki. W TV mówią po polsku, w radiu tez i tyle wystarczy. 

Co do piłki to zauważ że PSG było bardzo dobrym i znanym klubem zanim Quatar ich zaczął sponsorować. Oczywiście poprzedni sponsorzy zostali odsunięci bo ci dali wiecej. Co do Bayernu - nie dla wszystkich starcza takich sponsorów jak Quatar.

Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał:

1. Oczywiste jest dla wszystkich że w społeczeństwie jest więcej głupich niż mądrych, więcej leniwych jak pracowitych i więcej bez gustu niż z nim. Disco polo to kwintesencja  najnizszych instynktów estetycznych. Umca, umca, umca, kochaj mnie la la la, kocham cie , la, la, la umca umca bum. Polsat i Kurski puszczaja disco polo bo jest tyle bezguścia na świecie że będą mieli ogladalność.

2. Radio sprofilowane na wąską grupę  o sprecyzowanym guście muzycznym zawsze będzie miało mniej słuchaczy. Nie wiem czemu to cie dziwi.

3. Gdzie jest ogromna widownia tam są pieniądze bo to  efekt skali . Tak jak u Rydzyka.

4. W przeciwieństwie do Jaśnie Pana  zamieszkującego wielką aglomerację żyje sobie spokojnie na prowincji. Obecnie odległości są względne o ile nie mysli sie kategoriami sprzed 30 i więcej lat. Do Zamościa 40 minut do centrum Lublina 2 godziny do Wawy nieco ponad 4 . W przeciągu 8 godzin od tych odległych kresów na których biegaja białe niedźwiedzie, mogę być w Paryżu, Amsterdamie Rzymie. Po 9 godzinach  w Turcji czy Hiszpanii a po 10 na Kanaryjskich lub w Egipcie. 

5 Piłka nożna się zwraca ale piłka kopana już nie. Żeby byli sponsorzy musi być poziom. Najpierw niech się nauczą grać a potem będzie kasa.

PISowi elektorat zabrali?

Pedalstwo zawsze istniało i istnieć będzie. Dziwne że cie to drażni jako człowieka wielce światowego.

Prezes ma zapewne preferencje w tym kierunku i nie zdziwił bym się gdyby wyznawał maksymę " ja się pedałami brzydzę , ja ich pier...lę"

Bo ktoś ma większą oglądalność czy kilkakrotnie więcej odsłon na youtube to drażni tych co nie mogą go doścignąć

W polsce to się nazywa disco polo ale to nie jest żadna nowość bo w wielu krajach to istnieje jako disco, dance czy muzyka taneczna

Muzyka rock dla "wąskiej grupy  o sprecyzowanym guście muzycznym" chyba sam nie wiesz co piszesz rocka to każdy może posłuchać tylko że radio jak nie ma słuchalności znika z anteny i wchodzi to  na co jest zapotrzebowanie

Równie dobrze takich jak Ty można nazwać bezguściem bo to działa w obie strony. tylko że żaden z grających disco polo ma tyle klasy że nie nazywa kogoś bezguściem

Ty żyjesz pod ukraińską  granicą zdala od ludzi być może nie docierają do ciebie ogólnopolski naziemny kanał polo tv czy vox fm. radio już 4 lata funkcjonuje a telewizja polo tv jeszcze więcej

Polo tv i nasza tv to było jednego właściciela które już od roku należy do polsatu

Biznesmen od siedmiu boleści co nie umie rozpoznać rynku że na to jest zapotrzebowanie a tylko biadoli że pis podnosi podatki

Jakbyś wziął się za jakikolwiek biznes to zaraz bys popłynął skupiając się na obniżaniu podatkow zamiast na wyszukiwaniu na co jest zapotrzebowanie

Piłka się nie zwraca to po co na stadionach pełno reklam, nazwy klubów z nazwą jakieś firmy , na koszulkach zawodników też reklama

Każde wydarzenie sportowe przyciąga widownie a piłka jest dyscypliną ogromnie ciesząca się zainteresowaniem

19 minut temu, Ulman napisał:

Czy wszyscy znają to śmiem wątpić. Może kilka piosenek które siła rzeczy musieli słyszeć lub mieli nieszczęście ogladać. Większość ludzi jest prostych , średnio rozgarniętych i bez gustu oras własnego zdania. Dlatego telewizja jest tak ważnym medium bo "urabia" tą bezkształtna masę do pożadanej  konsystencji. I właśnie dlatego do tych prostych mas trafia prosta muzyka o ile im sie odpowiednią ilośc razy ja pusci. Umca umca, moją bądź, zostaw go, kochaj mnie , umca umca, bęc. O.o Despasito nikt nie wiedział co śpiewa bo sie prosty lud jezyków nie uczy bo po co im jezyki. W TV mówią po polsku, w radiu tez i tyle wystarczy. 

Co do piłki to zauważ że PSG było bardzo dobrym i znanym klubem zanim Quatar ich zaczął sponsorować. Oczywiście poprzedni sponsorzy zostali odsunięci bo ci dali wiecej. Co do Bayernu - nie dla wszystkich starcza takich sponsorów jak Quatar.

To że ty nie znasz bo żyjesz gdzieś pod granicą to nie miesz innych swoją miarą. prędzej do ciebie dociera sygnał z ukraińskich czy ruskich mediów niż z polski

8 minut temu, Ulman napisał:

Sa jeszcze ci z Trwam i TV Republika

Do ciebie i tak ich sygnał nie dociera.

16 minut temu, witejus napisał:

jednych urabia TVP innych TVN jeszcze innych Polsat i mamy na forum cały przekrój tych ,,urobionych"

TVN na siłę szuka faszystów po lasach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v