Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie obiecana dopiero może na jutro i dzisiaj tylko z wierzchu rozmarzło a pod spodem skała ślisko a mam rozwieźć strączyny fasolowe po polu na przyoranie i tylko tyle mi zostało ale mogą uznać że to obornik i chyba sobie odpuszczę do wiosny chociaż przez kilka lat uzbierało się tego na dobry hektar ale może wiosna pozwoli w czas pod jakie później siane warzywa czy ziemniaki.

Opublikowano

Jakiś club hotel kingsmile w Amsterdamie i jeszcze inne dowiązania do Sztokholmu ci wyłudzacze z fejkowego linka bo jeszcze kilka ip z tym portalem powiązane. To nie Axel..... to gorsi naciągacze.
Dobra zapisuję te różne linki i inne adresa a jutro fasola do sortowania ale może już nie ręcznie. Zobaczymy. jak chłopaki mają czas to może jaki filmik z sortowania optycznym pozwolą nakręcić bo w polu u nas na zimę strach co zostawić do roboty. Raz kilka lat temu śnieg się stopił w połowie kwietnia że ledwie fasolę w czas posiałem :D. w tej chwili u nas +3 stopnie  i fajnie
"bez odbioru" ..branoc.

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, nie napisał:

Sikorski-Kulczyk o urzędniczce NIK

Jan Kulczyk: A co z Rysiem? Rysiem ze Stanów?

Radosław Sikorski: Będzie dobrze.  

Jan Kulczyk: Jakieś plany stosunkowo do niego? Tutaj w Warszawie?  

Radosław Sikorski: On ma jeszcze 2,5 roku ambasadę. Spokojnie, jest ok.  

Jan Kulczyk: Ja go bardzo lubię, to porządny facet jest, taki jajeczny.  

Radosław Sikorski: Drobne błędy popełnił wiesz: przyjechała jakaś straszna biurwa z NIK-u…  

Jan Kulczyk: Jakąś rezydencję remontował, tak?  

Radosław Sikorski: Jakaś p...da wiesz, taka, zamiast ją dowartościować, przep....lić jak trzeba, to dał jej jakieś biuro…  

Jan Kulczyk: I napisała?  

Radosław Sikorski: I się zemściła, suka, i cale ministerstwo miało kłopoty z tego powodu… a trzeba było się poświęcić.  

Jan Kulczyk: Dla ojczyzny.  

Jan Kulczyk: Jak Walewska.

jeśli taśmy prawdziwe to piękny poziom i to jest tzw. polska elita

I o  pięknej   stewardessie   rozmawiali  :D   w bardzo  kulturalny  sposób  

Gość marekfarmer
Opublikowano

500  nie chcą  już  dawać   i bidok  na  bilet  nie ma  xD  xD  xD 

I  prosi  o  pomoc  Prezydenta Dudę  na którego  wcześniej pluje      a to dobre  

Opublikowano

Jakby był ponad to, sam by Wałęsie zaproponował miejsce w samolocie. Po tym poznaje się ludzi wielkich. Kancelaria Prezydenta RP nawet takiej okazji do błyśnięcia nie potrafi wykorzystać.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, mirro napisał:

Jakby był ponad to, sam by Wałęsie zaproponował miejsce w samolocie. Po tym poznaje się ludzi wielkich. Kancelaria Prezydenta RP nawet takiej okazji do błyśnięcia nie potrafi wykorzystać.

Może powinien jeszcze zaproponować wałęsie czy chcę wygrać kilka razy w totka

A co będzie jak w USA  na pogrzebie nie wpuszczą wałęsy w tej koszulsze z napisem konstytucja

Jakby zbierali na wyjazd kijoskiego to mogę się dołożyć bo taki chłopina ostatnio osamotniony no i urodziny miał  😁

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Jakby był ponad to, sam by Wałęsie zaproponował miejsce w samolocie. Po tym poznaje się ludzi wielkich. Kancelaria Prezydenta RP

no ok ale wałesy sbka ? no ok 

1 godzinę temu, mirro napisał:

Kancelaria Prezydenta RP nawet takiej okazji do błyśnięcia nie potrafi wykorzystać.

jedno z drugim nie ma nic wspólnego co napisałeś wykorzystać co ze duda jest prezydentem i ma błyszczeć patrzcie jaki ja hojny ??😵

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Cytat

tutaj się nie zgodzę, miał "chodzić po ludziach" i pytać kto chce lecieć? ogłosił, że leci i kto chce się zabrać to pyta o taką możliwość

ty jak od kogoś coś chcesz to idziesz i się pytasz czy możesz czy czekasz aż ktoś przyjdzie do ciebie i ci to zaproponuje :)

jeśli coś potrzebujesz to o tym mówisz nikt nie jest wróżką (warto tę zasadę stosować w życiu)

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Lepiej że nie poleciał jeszcze by zgarnęli gościa i było by ,,, Bolek oddawaj Pokojową Nagrodę Nobla''

byle bronka nie brali ze są bo by ich lał dechą

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał:

tutaj się nie zgodzę, miał "chodzić po ludziach" i pytać kto chce lecieć? ogłosił, że leci i kto chce się zabrać to pyta o taką możliwość

ty jak od kogoś coś chcesz to idziesz i się pytasz czy możesz czy czekasz aż ktoś przyjdzie do ciebie i ci to zaproponuje :)

jeśli coś potrzebujesz to o tym mówisz nikt nie jest wróżką (warto tę zasadę stosować w życiu)

kurna że ty jesteś tak tępy żeby pisać takie wywody ..ręce opadają ;)

to jest były prezydent  i co byś nie  bełkotał na niego to cały świat go zna i szanuje 

to szansa dla nic znaczącego dudusia na jakiś tam lans i dobrą miejscówkę na stojąco ...bo raczej fotela to nie dostanie ;)Obraz może zawierać: 7 osób, uśmiechnięci ludzie

masz tu obrazek może  zrozumiesz przekaz  

Edytowane przez marko-kolo
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał:

Jakoś przy okazji lotu do Smoleńska nie było problemów z "chodzeniem po ludziach" i pytaniem kto chce lecieć. Skompletowano pasażerów i nie było z tym problemów. Organizator ten sam. Kancelaria Prezydenta RP.
Sprawa kolejna. Wałęsa to były Prezydent. Słowo były, powinno stanowić dla Ciebie pewną różnicę. Człowiek ma też swoje lata. I przypominam że to PAD jest dysponentem wyjazdu i jako najważnieszy pasażer może podejmować takie decyzje. To nie jest proszenie, tylko pokazanie dalekowzroczności, szacunku a wręcz okazanie łaski. 
Co do zasad, to akurat Prezydent powinien być po trosze wróżką albo choć trochę przewidującym człowiekiem. Szczególnie gdy w kontaktach masz osobę starszą od siebie. Czasami warto zapytać bo to też pokazuje troskę o bliźniego. A bliźni czasem wstydzi się pytać aby niczego nie wymuszać. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

wszystkie RYŚKI to fajne chłopaki , chwała im za to -marko-kolo -Masz na imie RYSIEK ?Moze i chłopaki fajne  Petru tez jest fajny - taki smieszny  znaczy :D tak jak blądynki sa fajne ale rozum nie idzie razem z fajnoscią -bez urazy , oj mirro ,mirro - wies jak sie Smolensk  skonczył 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał:

wszystkie RYŚKI to fajne chłopaki , chwała im za to -marko-kolo -Masz na imie RYSIEK ?Moze i chłopaki fajne  Petru tez jest fajny - taki smieszny  znaczy :D tak jak blądynki sa fajne ale rozum nie idzie razem z fajnoscią -bez urazy , oj mirro ,mirro - wies jak sie Smolensk  skonczył 

no jarecki wzbiłeś się na wyżyny swego intelektu ;)

naprawdę powalająca riposta :D..  te byki szczególnie ;)

a ''wies'' że gieee '''wies'' o ''blądynkach ''O.o

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano (edytowane)

Marku a co tu szanować? Kłamstwo i chamstwo? Ostatnim czasem  były prezydent ostro pracuje by coraz mniej go szanować.   Zapytaj starszych Ludzi co głosowali na niego jakie mają zdanie jak wyszło że ,,Bolek'', gdyby to wyszło w tamtych czasach nie był by może prezydentem. A o dobre imię powinno się dbać przez całe życie.

Dla mnie był by szacun jak by przyznał się - powiedział ;tak było zmusili mnie grozili rodzinie... popełniłem błąd.

A z drugiej strony taki kozak i go nie stać? Kwasior taki działacz też się nie wyrywa na pogrzeb, tak samo Komar toż to sami koledzy kasy mają w bród jak by chcieli to swoim by polecieli.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano
bo to była błogosławiona prezydentura i temu on go tak szanuje
Opublikowano
oceni szczególnie te nawoływanie do pałowania strajkujących i całą resztę bredni Bolka jego tam nie powinni puszczać bo tylko wstydu się nabawi chłopina
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v