Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Znowu ??? Przegonili już pomniki Naszego Papieża ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
40 minut temu, Roman176 napisał:

jak 4tyś zielonych łapek że tusk niesie się na fali bauer mediów które wam podaje kłamstwo 

Jak nam podają kłamstwo skoro żeśmy komisje w TVPis oglądali? Oni tez kłamią? 

24 minuty temu, Roman176 napisał:

nie ważne czy zrobią czy nie czy tusk czy morawiecki za jego rządów było i amen !

Co ty  tym  zdaniem (raczej zwrotem lub losowym zlepkiem słów) chciałeś przekazać?

Jedno co jest prawdą to fakt że jak na rynku masz ofertę 3 razy lepszą od wszystkich pozostałych banków i nie budzi to twoich podejrzeń to aż sie prosisz by cie stukneli w rogi. Cudów nie ma a za naiwność trzeba płacić.

Kilku rolników z okolicy zadali sie z handlarzem zboża którego nie znali i teraz płaczą a ty wtopiłeś na świninie.

Opublikowano

No bez przesady . Mamy różne instytucje i niby mądrzejszych od siebie , żeby pomagali nam się bronić przed niewiedzą i fałszywą konkurencją .

3 minuty temu, Ulman napisał:

Co ty  tym  zdaniem (raczej zwrotem lub losowym zlepkiem słów) chciałeś przekazać?

Jedno co jest prawdą to fakt że jak na rynku masz ofertę 3 razy lepszą od wszystkich pozostałych banków i nie budzi to twoich podejrzeń to aż sie prosisz by cie stukneli w rogi. Cudów nie ma a za naiwność trzeba płacić.

Kilku rolników z okolicy zadali sie z handlarzem zboża którego nie znali i teraz płaczą a ty wtopiłeś na świninie.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

podaj linka z twojego portalu poczytamy 

3 minuty temu, Ulman napisał:

a od czego jest mw ?? wydaje ostrzeżenia i opinie 

4 minuty temu, Ulman napisał:

w brew twojej logice dawałem temu co zawsze staremu wyjadaczowi ani taniej ani drożej 

2 minuty temu, daron64 napisał:

A teraz to o co ci chodzi

ty przynajmniej się nie chowasz z poglądami ... przynajmniej za to szacun 😛

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, daron64 napisał:

A teraz to o co ci chodzi

Pisząc dwulicowość pewnie miał na myśli że popiera zwiększone opodatkowanie by państwo miało wiecj a potem wkleja że nie zapewnia się ludziom dobrobytu poprzez opodatkowanie.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Tak wbito w głowę. Jedyna słuszna partia a wszyscy inni to sPISek

6 minut temu, Roman176 napisał:

1.podaj linka z twojego portalu poczytamy 

2.a od czego jest mw ?? wydaje ostrzeżenia i opinie 

3.w brew twojej logice dawałem temu co zawsze staremu wyjadaczowi ani taniej ani drożej 

1. Toż ci pisze że w TVPis oglądałem Wejdź sobie na stronę TVP i możesz poczytać

2. Ostrzeżenia i opinie powinien wydawać twój własny mózg

3. Widać coś ci umkneło i dałeś sie zrobić w balona. Poszedłeś z tym do sądu?

Opublikowano
Policjanty rzu ili zielonym liściem.. Obsada komisariató spada poniżej 50%. Kurcze rozumiem ich. Na wszystko jest pieniądz, dysproporcja między Mon a Msw znacząca a picjantom podwyżek dać nie można.
Opublikowano (edytowane)

Ja tam bym im podniósł , a za to z 5lat wiek emerytalny podniósł . I tak by było za szybko .

No i tak dla równowagi dorzucę

Komisyja Amber się Skompromitowała dziś .

🤣B|😜

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Jakoś słabo ten listopad się im zaczął . No ale może się dowiemy że tak piękna pogoda to zasługa dobrej zmiany ? 🤣

Opublikowano

@zetoeki 

Głównie chodzi właśnie o te dysproporcje. Chłopak od nas odszedł do monu to z tym samym stopniem miał od razu 1300zl więcej. Ja teraz ze wszystkimi dodatkami(które nie są stałe oczywiscie) mam 5stow mniej, niż on dwa lata temu dostał na początek w MONie. 

Od nas odeszło w tym roku 20pare osób a przyszło 10. Większość do monu. 

Z tymi emeryturami, to osobiście uważam, że 15lat to przesada.  A jaki powinien  być? Nie odważył my się tego ocenić. Z jednej strony dlaczego by miał być mniejszy niż ma reszta społeczeństwa, ale z drugiej chcielibyście żeby 65latek biegał za jakimiś gowniakami po osiedlu? Bo dla wszystkich miejsca za biurkiem nie starczy. 

Już kiedyś mówiłem,  jak rozmawiałem z kolesiem ze Szwajcarii, to mówił, że nie mają niższego wieku emerytalnego, ale zarabiał ponad 4tys euro na miesiąc. 

Tylko zarobkami mogą przyciągnąć ludzi. Nie ma się co oszukiwać -  dla idei nikt tu nie idzie. Może parę procent. Zaczynają przyjmować już naprawdę niekiedy "byle kogo", a to w dłuższej perspektywie czasu mocno negatywnie na wszystkich formacjach się odbije. 

Opublikowano

Co do Szwajcarii ... Hmmm , a jak rolnik by wypadł w takim porównaniu ???

Opublikowano
47 minut temu, daron64 napisał:

Dla was jakąkolwiek krytyka pisowskiego rządu = bycie zwolennikiem po

+ brak krytyki i  odwrotnie do zła 

46 minut temu, Ulman napisał:

1. Toż ci pisze że w TVPis oglądałem Wejdź sobie na stronę TVP i możesz poczytać

ty?

46 minut temu, Ulman napisał:

2. Ostrzeżenia i opinie powinien wydawać twój własny mózg

czyli państwo teoretyczne ci pasowało

47 minut temu, Ulman napisał:

3. Widać coś ci umkneło i dałeś sie zrobić w balona. Poszedłeś z tym do sądu?

tak .. licytacja komornicza ale majątek poukrywany  

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, zetorki12 napisał:

A czy ja się domagam ? Tak tylko zapytałem ! :ph34r:

:) więc odpowiadam - wynik porównania byłby pewnie co najmniej tak samy niekorzystny dla naszego rolnika :)

12 minut temu, Roman176 napisał:

1   i  odwrotnie do zla

2  czyli państwo teoretyczne ci pasowało

1?? 

2 czyli uważasz, że twój mózg nie musi się kłopotac analiza sytuacji i państwo powinno to za niego zrobić? 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

2 czyli uważasz, że twój mózg nie musi się kłopotac analiza sytuacji i państwo powinno to za niego zrobić? 

ostrożność przede wszystkim a uwazasz po co ci urzędnicy siedzą dla kasy ? to po co instytucja zaufania publicznego wiesz kto w.g wydaje rekomendacje i po co całe knf ?

Opublikowano

Kryzys idzie.

9 minut temu, Roman176 napisał:

ostrożność przede wszystkim a uwazasz po co ci urzędnicy siedzą dla kasy ? to po co instytucja zaufania publicznego wiesz kto w.g wydaje rekomendacje i po co całe knf ?

I w socjalistycznym ustroju tak właśnie jest że ludzi sie oducza myslenia a uczy że państwo za niego pomyśli, zrobi, zarobi nakarmi , wyleczy,  ogrzeje i jeszcze najlepiej jak by ubrało😋 Oczywiście Uczy w ten sposób niezaradności i ogłupia. Potem sa Amber goldy, frankowicze, skoki, Get backi i niezapłacone świnie. Socjalizm to ustrój który produkuje coraz to wieksze rzesze gamoni.

Opublikowano (edytowane)

większa połowa przekrętów działa dzieki lub wiedzy pastwa znaczy się przykrywki rządu  

wolnorynkowcu a wiesz że wolnorynkowa gospodarka jest najbardziej skorumpowana w e.u ? 

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v