Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Widocznie PIS jest w zmowie z PO bo Falente skazali zamist pomnik mu postawić.  On działał na zlecenie PISu i dla fasonu muszą go na parę chwil posadzić ale z pewnością mu to wynagrodzą. Jakaś wielka spółka skarbu państwa zacznie korzystać z usług doradczych za cięzkie pieniądze ............

A jakieś dowody  masz  że  pracował dla PISu 

Bo  Faleta  sam  przyznał że  pracowała jego firma  dla  PySLu    nie PiS  

Opublikowano (edytowane)

Ale dla   POpleczników POprzedniej władzy  na pewno nie będzie  bohaterem  bo  obnażył  ich  POgardę   

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Obnażył w sensie, będę nagrywał wszystkich bo każdy kiedyś może dojść do władzy, więc coś zawsze warto mieć pod ręką. Zajebiaszczy pomysł i pewnie w trosce o przyszłość kraju. Tak trzymać!

Opublikowano (edytowane)

Miejmy nadzieję  że wszystkie taśmy  wyjdą  w końcu na jaw  i  te  z karpacza  też  

44767772_2053118314747598_44593067978779

44740214_730772590613410_912477629945636

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A co oznacza bicie serca u człowieka po śmierci mózgu?

śmierć kliniczna i nikt tego nie kwestionował 

jak pisał szmergiel  psl jak dziwka  szmatława da każdemu ...

Opublikowano

o roman wrocil-piatkowa noc go  wciagnela jak kukiza i dopiero dzisiaj puscila😃.

minister spraw zagranicznych czaputowicz byl platnym agentem hiszpanskiego wywiadu-niedawno ujawniono dokumenty hiszpanskiej ambasady z poczatku lat 80-ale to sie nie liczy ,wtedy byl kumplem michnika i geremka-oni tez byli agentami pieknej hiszpanskiej dyplomatki i byli na liscie plac,pilsudski byl lepszy jemu japonce placili😃

mareczek swoimi postami udawadnia ze nie na darmo szydlo otwiera te oddzialy- psychoza donaldowo-tuskowa wymaga natychmiastowego leczenia,tym bardziej ze od pazdziernika dobra zmiana dotknela tez psychiatri-potrzeby w pisowskim elektoracie coraz wieksze wiec kasy musowo bylo sypnac........

Opublikowano

jak prawie kazdy litwin-tfu -polak tamtych czasow mial liczne rodzenstwo. jego brat bronislaw byl naukowcem i pracowal na dalekim wschodzie rosji i w japonii- wyslany oczywiscie na leczenie klimatyczne-za carow to nie byl znowu taki najgorszy los, sporo zeslancow zrobilo kariere o ktorej w polsce mogliby tylko pomarzyc, wlasnie on zalatwil kontakty z japonskim wywiadem

http://niniwa22.cba.pl/jozef_pilsudski_i_obce_wywiady.htm

https://natemat.pl/142243,zamachowiec-agent-zawiedziony-legionista-jozef-pilsudski-jakiego-nie-znacie

Opublikowano
Kurza twarz jak ciepło.. Ubrałem się na wczoraj a dziś jakaś afryka. Jakiś Bartosz mówi w radio o tym jak wspaniałe jest 500+ bo prognoza z trendu w 2014 się nie sprawdziła... W 2014 był spadek. Wojny niema. Liczba urodzeń spada. Zgonów się nie zmienia. A facet coś tworzy. Zastępowalność pokoleń niska i rośnie zgodnie z krzywą obrazującą kształtowanie się wyżu i niżu demograficznego ten swoje. Dobrze, że coś robią ale chyba przesada w manipulowaniu wskaźnikami. Czy ktoś może powiedzieć temu cudakowi że to dostęp do rynku pracy kształtuje trwale te trendy a nie chwilowe zapomogi?
Opublikowano

Nie odbieraj chleba Alamo. To on jest tutaj od cytowania Ziemkiewicza.

Prezes w Przemysłu mówił ze PIS nie podniósł podatkow - wszystkie słowa które znajduje do skomentowania jego bezczelności sa niecenzuralne. 

Jedni warci drugich.

Opublikowano

Ziemkiewicz nie może się zdecydować co go bardziej boli i na czym mu zależy. Czy na tym aby sędziowie odeszli, czy na tym że wzieli kasę w związku z odejściem. 
A przecież miłościwie panujący byli gotowi narazić się na dużo większe straty w związku z możliwymi karami. Ot takie pojękiwanie Ziemkiewicza. Nic tylko facet odlatuje.

Opublikowano

Z całą  pewności  ty  mirro  odlatujesz   swoimi wypowiedziami  

Opublikowano (edytowane)

Wszyscy odlatujemy... w niebyt gospodarczy na swoim bo taki PSL z PO nas...ał a PiS nie posprzątał czyli jedni warci drugich.
Jeden z przykładów.
https://www.rp.pl/Nowe-technologie/307189896-Polski-grafen-w-opalach.html
a geneza:

wyszło na to że grafen przekracza zdolności naszej gospodarki i co?... marchewki tylko nam pozostały?
A tak, jeszcze fasolki tylko w tym roku te białe w dupeńkę dostają bo jasiek potaniał za to czerwona w cenie.... jakkolwiek by się nie kojarzyło.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

cyt z cytowanego wyżej artykułu:
"Wcześniej Sąd Okręgowy w Krakowie w trybie wyborczym ... Uznał, że wypowiedź premiera...stanowi wypowiedź jednoznacznie deskryptywną, umożliwiającą zdekodowanie jej treści w sposób jednoznaczny, weryfikowalną w tych kategoriach"." - koniec cyt.

A podobno programistów komputerowych brakuje jeśli "nowomowa prawnicza" jawnie wskazuje na informatyczne wpływy.
Deskryptory i dekodery zajmować się prawem zaczynają, no jaja "binarne".

Edytowane przez dysydent
powód edycji - poprawa pomyłek interpunkcyjnych; analogowych
Opublikowano (edytowane)

A to Pan Premier mówi KODem. A to ja durny brałem jego wypowiedzi na żywca i dosłownie. Jak obiecywał że coś będzie to jak to odszyfrować? 🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano

A co tam z tym marszem, co to Adrian na niego zapraszał? 

Nie zagłębialem się w temat, ale myślałem, że to on organizuje marsz i zaprasza na niego wszystkich. A tu raz czytam, że on nie organizuje swojego marszu, w marszu narodowcow nie idzie, a w zasadzie to mazurkowa powiedziała, że PiS w żadnym marszu też nie uczestniczy. 

Czarzasty chyba dość celnie podsumował cała sytuację.. 

Opublikowano

Ciekawe   co jeszcze  ,,profesury,, wymyślą  

Szklane butelki  wracają  do  łask ???

44946565_354646975101912_414973914875376

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v