Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i poszli w pis-du, u mnie pis-dzielcy przegrali z kretesem z bezpartyjnym blokiem wspierania wojta 😎- w sumie nie ma sie z czego cieszyc,  bedzie jak bylo.czyli stagnacja i dalsze zadluzenie gminy, brak wizji na przyszlosc-kilkanascie kilometrow-autostrada,lotnisko,krakow i zero wiekszych inwestycji...

na prezesa juz czeka 40 dziewic plci eunuszej😃

adrian polecial merkelowej zameldowac wykonanie zadania☺️

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

marekfarmer  tych wyborow nikt niewygrał  , PiS wiele niezyskał no boco zyskał ? PO co zyskała tez nic  ,PSL co zyskał tez nic ale wszyscy sie chwalą ze wygrali  okopali sie na swoich pozycjach i tyle 

i tak i nie jeśli pis w 2014 miał podkarpacie a doszło mu 8 województw przeciągnął na swoją kolej rządzić i tracić .. po z psl dopiero wygrała wszystko 

9 minut temu, Ulman napisał:

To już podliczyli całe śląskie?  Skąd masz te dane?

zle napisałem 56 % po miało w 2014

Opublikowano
Jarecki - dwukadencyjność w Samorządach jest dobra to dlaczego w Sejmie i Senacie ma być zła? Trafiają się burmistrzowie, których ludzie chcą bo się sprawdzają. Tutaj jeden z drugim w Sejmie co to o miejscowości gdzie taki burmistrz urzęduje nawet nie słyszał decyduje zamiast lokalnej społeczności, że ten już nie może bo był dwa razy. Takie sprawy reguluje demokracja a nie centralna władza.
  • Like 1
Opublikowano

U nas przegrał wójt, który sprawował swój urząd od 90tego. 

Chłopa w sumie nie lubię, ale trzeba mu przyznać, że sporo zrobił jeśli chodzi o infrastrukturę, finanse w miarę  w ryzach trzymał.

Wybrali w jego miejsce chłopaka chyba 27 lat, bez żadnego doświadczenia,  sorry 4lata był w radzie gminy. Tak prężnie tam działał, że o jego istnieniu dowiedziałem się jak jego nazwisko pojawiło się w kontekście wyborów, a mieszka w sąsiedniej wiosce.  W radzie większość zostanie u ludzi starego wójta. Młody ma taką ekipę, że pożal się Boże - ludzie po podstawowkach, na srajbuku jak patrzyłem kto tam z jego komitetu startuje to też cześć albo nie znam nawet z nazwiska,  cześć nawet już tu u nas nie mieszka, część "szlachta nie pracuje".

Jeszcze nie objął urzędu, a już będzie starego wójta rozliczal. Koles od niego z list chodzi i opowiada kogo to będą zwalniać w urzędzie, kogo zostawiać. Typowe tkm. 

Żeby wygrał wystarczyło po pgrowskich wiochach  pojeździć i po narzekać na starego wójta. Zrobił parę imprezę przed wyborami dla dzieci. Obiecywał rzeczy oczywiste,  albo takie które stary wójt po czesci już zrobił. No ale kto by się merytoryka przejmował, jak starczy pokrzyczec. 

W sumie starego mi nie żal, ale wybór nowego też mnie nie cieszy :/

Opublikowano

Ulman- to rozliczanie chyba bardziej świadczy o strachu przed tym co moga przynieść wybory do Parlamentu Europejskiego. Jak tam szykuje sie skok ekipy pod znakiem Premier Szydło to raczej cudów nie będzie. Zakładam że zaraz wyznaczą w partii winnego niepowodzenia. Czyli stara zasada "wyznaczyć i ukarać". Może lud to kupi.

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

A do sejmu wybieraja idotę Macierewicza Pawłowicz czy Niesiołowskiego i ci nie przeszkadza. Taka jest demokracja - jak chcą wybrać chama czy gwałciciela to czemu chcesz im zabraniać? Nie chcesz to nie głosuj ale innym nie zakazuj. Zresztą dwie kadencje to 10 lat a w 2028 Jarosław już dawno będzie na łonie Abrahama. Przyjdą kolejni i rach - ciach zmienią co trzeba

Wie ktoś czemu nasi najwięksi sojusznicy zrobili nam szlaban na naszą wieprzowinkę? Chcą żeby kupowac u nich uzbrojenie, gaz i ropę a w zamian blokują świninę? Może faktycznie robimy im łaskę

Czyżbyś chciał   dokończyć  dzieła  zaczętego  w 2010 roku  w Łodzi  przez byłego członka  PO ????

Nie wiem czy  wiesz  ale w Polsce  od 2014 roku  jest  ASF   i  decyzja  Amerykanów   jest   zrozumiała że chcą  chronić  swój  rynek  przed  ASF  

Opublikowano
58 minut temu, Jurek321 napisał:

Bo może ludzie głosowali przeciw staremu wójtowi

Zapewne tak. Z tym, że tam gdzie obecny najbardziej przegrał,  to miejscowości,  gdzie szło najwięcej inwestycji. 

Opublikowano

proste byl zbyt dlugo.kadencyjnosc to najlepsze rozwiazanie,ukraca patologie zwiazane z powstawaniem ukladow .zielone urwy jakos traca procenty im wiecej glosow podlicza i sa marginesem .nawet w swietokrzyskimi podlaskim

Opublikowano

według nowej ordynacji 2 kadencje po 5 lat daje 10 lat i potym czasie zmiana jest dobra wprowadzi nowe pomysły i inne patrzenie na potrzeby gminy i ok to jest dobre ale niech  i sobie to  wprowadzą   w sejmie i senacie  głąby

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Czyżbyś chciał   dokończyć  dzieła  zaczętego  w 2010 roku  w Łodzi  przez byłego członka  PO ????

Nie wiem czy  wiesz  ale w Polsce  od 2014 roku  jest  ASF   i  decyzja  Amerykanów   jest   zrozumiała że chcą  chronić  swój  rynek  przed  ASF  

Już wiadomo skąd twoje przeświadczenie ze jesteś nie nawidzony Gdzie ty wyczytałeś ze ja chce kontynuować to co się stało w Łodzi? Może ty maszjakas psychozę z powodu obsesyjnego przekonania ze osacza cię PO Niemcy i Tusk? 

ASF jest u nas od 4 lat i nie było to żadnym problemem. USA są naszym najbliższym sojusznikiem a wzajemne relacje mamy najlepsze w historii. Skaczemy przy nich jak przy papierzu i wszystko co zalecą albo zaproponują łykamy bez zająknięcia. I co dostajemy w zamian? Stacjonujących gamoni którzy podbijają  statystyki kolizji drogowych drogi gaz , Andrzeja który na stojąco dokumenty podpisuje i blokadę na nasza wieprzowinę . Brawo 

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Już wiadomo skąd twoje przeświadczenie ze jesteś nie nawidzony Gdzie ty wyczytałeś ze ja chce kontynuować to co się stało w Łodzi? Może ty maszjakas psychozę z powodu obsesyjnego przekonania ze osacza cię PO Niemcy i Tusk? 

ASF jest u nas od 4 lat i nie było to żadnym problemem. USA są naszym najbliższym sojusznikiem a wzajemne relacje mamy najlepsze w historii. Skaczemy przy nich jak przy papierzu i wszystko co zalecą albo zaproponują łykamy bez zająknięcia. I co dostajemy w zamian? Stacjonujących gamoni którzy podbijają  statystyki kolizji drogowych drogi gaz , Andrzeja który na stojąco dokumenty podpisuje i blokadę na nasza wieprzowinę . Brawo 

Nie  napisałem że chcesz  kontynuować   tylko  czy  chcesz   z uwagi  na twoją  wypowiedź  

11 godzin temu, Ulman napisał:

Zresztą dwie kadencje to 10 lat a w 2028 Jarosław już dawno będzie na łonie Abrahama.

Skąd  wiesz  że  za 10  lat  już   dawno  go nie będzie   ????

Jesteś  jasnowidz    jak  ,,kukunio,,  który  też   mówił  ,, Prezydent gdzieś  poleci....     jak wiemy  poleciał  i  wiemy  że  nie wrócił  

Jest  od 4  lat  ale  chyba  doskonale wiesz  że  pojawiło  się  w Chinach  i  Belgii   więc  zrozumiałe  jest  że  Amerykanie  się  boją  

Zresztą   Polska  produkuje  mniej  wieprzowiny   niż  potrzebuje  nie musimy  nic  eksportować   bo wszystko  jesteśmy  wstanie  skonsumować  

Opublikowano (edytowane)

Gdzie ty w mojej wypowiedzi wyczytałeś potencjalną chęć działań takich jak tamte z Łodzi? 

Uświadom ministra że nie ma co się z nimi szarpać bo wieprzowiny mamy w sam raz bez eksportu. (trzeba wstawić agropolska )

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/minister-walczy-o-wznowienie-eksportu-wieprzowiny-do-usa,1619.html

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Bo Polska to doskonały partner którego można lać po łbie a ten się cieszy. Rosja wprowadziła embergo na nasze produkty aby ostrzec Unię, na naszym przykładzie. Idę o zakład że US równiez bardziej to traktuje jako ostrzeżenie dla pozostałych niż strach przed ASF. 
Taras- to Made in USA to już ma rozmiar kultu. Fakt że np po lini wojskowej poparte technologią i tam żołnierz wie, że teren zanim wejdzie, zostanie przeryty bombami, arylerią i co tam jeszce będzie w zasięgu ręki. 
Inna sprawa że do Trumpa przemawia tylko kasa. Jeżeli stwierdzi że ma chronić swój rynek to zrobi to i to z uśmiechem na ustach. Niech nikt nie liczy że przymilanie się i merdanie ogonkiem coś pomoże ugrać. 
Jeśli chodzi o złoża to pozostaje czekać gdzie stanie Fort Trump, może to być wyznacznik.

Opublikowano
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

Masz rację jednak mnie zastanawia dlaczego teraz wprowadzają embargo? i na Polską wieprzowine a na np Belgijską nie

3 godziny temu, szmergiel napisał:

proste byl zbyt dlugo.kadencyjnosc to najlepsze rozwiazanie,ukraca patologie zwiazane z powstawaniem ukladow .zielone urwy jakos traca procenty im wiecej glosow podlicza i sa marginesem .nawet w swietokrzyskimi podlaskim

jestem za kadencyjnością ale dla wszystkich tzn sejm i senat też

Opublikowano

W parlamencie nie wprowadzą kadencyjności bo musieli by pójść po kredyt lub szukać pracy. A tak to od 89 mają stały wikt i opierunek na koszt podatnika.

Ale gdyby tak się stało to o ile świat choć na chwilę stałby się piękniejszy.

Przecież na te gęby już patrzeć nie można. No i do tego te transfery polityczne z partii do partii. 

Zmieniam przynależność po wyborach to tracę mandat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v