Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

W TVPis pokazuja wyniki w duzych miastach  i kilka tematów jest rozstrzygnietych . O ile nie przeoczyłem to na razie żaden PISowiec  nie został wybrany w pierwszej turze. 

Zastanawia mnie wynik PSLu. 4 lata temu sfałszowali wybory i mieli coś ok 22% a teraz dobrze , uczciwie i patrioyucznie  liczone i prawie 17%,  mimo słabości opozycji i tego ze mieli mieć 5-6% według propagandowych sondazy. Słabe mają miny w TVPis , oj słabe.

Ciekawe jakie przyjda wytyczne do Marka i Romka bo na razie wygląda na to że zatkało kakao😷

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Po gminach PSL ma obstawione. Ja dziś głosowałem na "swoich". Tak więc przyłożyłem rękę do utrzymania stanu rozsądku w gminie. Akurat na listach PSL byli ludzie których znam. Na listach PiS znałem dwa nazwiska i jeden to pieniacz, a drugi nawiedzony wielbiciel bocianów. Więc wybór był prosty.

Opublikowano

Teraz bedzie przerzucanie sie - jedni, ze wygrali, bo 30 pare procent, drudzy, ze tamci nie wygrali bo nie beda samodzielnie rzadzic i tak w kolko w kazdych informacjach bedzie teraz. A ja niestety nie bylem na wyborach ;/ do pozna robilem i juz nie jechalem.

Opublikowano

TVP zaklina rzeczywistość i przez wszystkie mozliwe przypadki odmienia słowa zwycięstwo , wygrana i sukces. Niestety 32% to mniej niż PSL+PO+reszta. Nawet razem z Kukizem PIS nie będzie miał większości.  Parafrazując pewną rekalmę - potrafia  tak wygrać żeby przegrać.

Opublikowano

to nie ordynacja to ryz- na misce ryzu chiny zbudowaly swoja potege a pis stracil z 10 % glosow. miska ryzu pokazala prawdziwa twarz pis-u, slowo uleci slowikiem a powroci wolem-to stare chinskie przyslowie.

miny dziennikarzy tvp-bezcenne.......................

Opublikowano

Generalnie w dużych miastach słabo im wyszło. Jutro może sie okazać że nawet mniejsze miasta jak Zamość, Chełm, Płock czy inne Skierniewice także wybrały źle. 

Co do Warszawy to ludzie wybrali człowieka który nie zrobi wiele ale i nie jest głupim i pracowitym jak  Jaki  Patryczek będzie teraz odstawiał istne szopki w swojej komisji a wieczorami  postoi pod blokiem.

Dziwna ta cisza zwolenników PISu.  Wygrali i sie wcale nie cieszą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v