Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 godzin temu, daron64 napisał:

Mam się wydawać w wymianę zdan z jakimś botem, który jedyne zdanie jakie ma, to zdanie ziemkiewicza? Jakby co, to wiem gdzie chłop ma tweetera.

Riposta? Brzmi dziwnie, gdy posługuje się tym słowem c*pa, która nie jest w stanie samodzielnie stworzyć kilku zdań własnej opinii. c*pa, która potrafi jedynie krasc czyjąś własność intelektualna. c*pa, której w dodatku pisiaki jeszcze za to przyklaskuja. c*pa, której razem z innymi lizacymi się tu na forum cały czas po jajach,  bezkrytycznymi piewcami dojnej zmiany,  nie miesci się w głowie, że ktos, kto jest spoza waszego kółeczka wzajemnej adoracji, nie musi być od razu zwolennikiem po. 

Jesteś zwolennikiem PO i całego aparatu michnikowszczyzny,tego nurtu który od początku lat 90 tych mając władzę i media skutecznie pastwił się i wyprzedawał na potęgę wszystko co dało się wyprzedać, grabił co dało się ograbić.Nie obraź się ale masz braki słowne,nie potrafisz polemizować na innym poziomie niż język "podwórkowy",używasz języka rodem z rynsztoku aby zaistnieć w swoim środowisku,w ten sposób podkreślasz swoje zdanie przed lemingami,dodać temu zdaniu emocjonalne brzmienie.Niestety ta polemika jest niskiej jakości,bo nie wymaga wysiłku,a efekt? trafia na podatny grunt,który również korzysta z języka jakim posługuje się właściciel 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Język to narzędzie. Bardziej lub mniej wyrafinowane, ale zawsze narzędzie. Choć już słowa to czasem broń. Polemika? No to mamy problem. Polemika w sensie przedstawienie swoich racji, czy może okopanie się na swoich pozycjach i zarzucenie przeciwnika inwektywami?

Opublikowano

Szok, Alamo będzie operowal argumentami o brakach słownych? Bot,  którego większość postów opiera się na ctrl+c - crtl+v? Rynsztokowy język? 

Skoro twoim zdaniem go używam, więc jest dla mnie nadzieja - mogę zostać premierem. 

Ale miałem rację - nie mieści się wam w ciasnych glowkach, że ktoś,  kto nie ma ochoty razem z toba i tobie podobnymi wychwalac jedynie słuszna partie, nie musi być od razu zwolennikiem po. 

Zero jedynkowe myślenie - z nami,  albo przeciwko nam. Przyjaciel albo wróg. Zero jakiejkolwiek refleksji i zastanowienia. Jasno określony przeciwnik, brak potrzeby myślenia, czy też samodzielnej analizy. 

Opublikowano

Nie kolejkę tylko kolejki. A powody nasuwają się takie. 

1. Prezes zawsze chciał pobawić się kolejką, to mu kupili.
2. Kupują wszystko co kojarzy im się z dzieciństwem.
3. Samorządy mogły odkupić, to trzeba było się spieszyć. 
4.Kupili bo w nazwie było że polskie.
Podejrzewam że to interes życia, tak zwany, albo niebywała okazja. Coś jak tereny zielone po stoczniach.

Opublikowano (edytowane)

Wysokie standardy moralne w pis. 

https://dorzeczy.pl/kraj/80056/Kandydat-PiS-podrywal-nieletnia-w-sieci-juz-zlozyl-rezygnacje-Za-mile-chwile-moge-sie-bardziej-postarac.html

– Robię rozeznanie rynku wśród modelek. Chciałabyś żebym coś poszukał dla ciebie?
– No, nie wiem
– Za miłe chwile mogę się bardziej postarać, nikt nie musi wiedzieć o spotkaniu, prawda? Odpisz szczerze
– Za miłe chwile, to znaczy?
– Lubisz się całować? Masz kamerkę?

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

43659286_525608667865455_336224582690144

43266169_1371667889634642_12046437599380

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

ale oni w tym korytku miske ryzu maja, a o zadnych parowanych ziemniakach i polewce czy serwatce nikt nie slyszal..........

nasza gmine czeka stagnacja i marazm, zadnych pieniedzy o rzadu nie dostaniemy-bo kandydatka z pis-u na wojta na 100 % nie dostanie ani jednego glosu😃😃😃, ci nieudacznicy zarejestrowali jedna kandydatke zarowno na wojta jak i na radna powiatowa😇😇😇 . musieli ja zdyskwalifikowac. z drugiej strony ciekawe kto by na nia glosowal jak nikomu jej nazwisko nic nie mowi...

byly senator z pis-u i czlonek krajowej rady radiofonii i telewizji, tez nie startuje z listy jedynie slusznej tylko z lokalnej.

mam pole pod domem  radnej z pis-u, oj po 23 byloby o czym pisac😃,prawie jak marta k.😂

za to w nowym saczu to maja luksus wyboru- az 4 kandydatow na prezydenta z pis-u,znaczy z pis-u jedna[zona mula]  pozostali z solidarnego zera, nie-porozumienia, a jeden to nawet w porozumieniu centrum zaczynal kariere polityczna ale o tym w tvp-info nie mowia tylko o gliwicach walkuja..........

Opublikowano

Nie niby tak. Tylko niestety tak. Nic nie wkórasz darmowymi lekcjami historii. Tak jak politykę zagraniczną podporządkowano doraźnym celom krajowym, tak też historię dopasowuje się do doraźnych potrzeb. A że kretyńsko? Liczy się tu i teraz. No i teraz pomyśl. Jak z tego bajzlu wyłonić elitę? Toż to same oszołomy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v