Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No i kolejne 4 lata popierania socjalu i patologii.
No i kolejne 4 lata popierania socjalu i patologii.

Jeden daje 1000zł a drugi da ci batonika za 1zł co byś brał,ludzie widzą poprawę i mają z tego pieniądze i dlatego taka frekwencja a nie nie idę głosować bo nic z tego mieć nie będę.Ludzie poczuli ze z głosowania mają hajs a nie obiecanki.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Teraz pis będzie słabł bo z dużych komisji idą dane a tam nie za pisem,ze wsi to już w nocy wszystko policzyli.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

A dlatego nie za pisem bo mają sklepiki i przez te 500+ nie mają pracowników za półdarmo,ale te 500+ w normalnej rodzinie daje tyle pieniędzy jak niektórzy dopłatę biorą, tylko głupi by nie głosował za pisem rocznie będzie 6tyś a jak ktoś ma 3,4 dzieci to jakie to pieniądze, nikt nie dał nigdy tyle, wsiowym jak i miastowym.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tu Polska a nie USA gdzie jeden ma miliony a drugi jest biedakiem niema klasy średniej.

Opublikowano
7 godzin temu, mraukot napisał:

Wy qr** głupie .uje, którzy głosowali na pis, niech was szlag trafi. .uj warci jesteście . Anty Polakami jesteście ! Niech Was pis rucha w d*pę przez kolejne 4 lata 😠

Człowieku ludzi ruchali przez osiem lat i dlatego powiedzieli dosyć!  jeszcze śmiesz mówić kto jest anty Polakiem, popieranie zachodniego interesu czy rzucanie Polsce kłód pod nogi nazywasz bycie Polakiem? k**wa wstydu nie macie pchać się z powrotem do koryta.

Opublikowano

Bądźcie pewni że gdyby PO rządziło przez ostatnie cztery lata, mielibyśmy tu jak grzybów w lesie imigrantów, Sami by się domagali kolejnej puli, byleby ich pani Merkel poklepała po pleckach. A to nie byłoby śmieszne, porozmawiajcie z kierowcami którzy jeżdżą np. do Francji, co ta szarańcza tam wyprawia, w mediach się o tym nie mówi.

Opublikowano (edytowane)

Ta zgadza się złodziejstwo i rozboje.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
9 godzin temu, racyl napisał:

to ludzie ze wsi nie kupują w miastach ?🤣 a niby skąd te wiejskie sklepiki biorą towar jak nie z hurtowni w miastach 😄

no tak w miastach podrożały warzywa i owoce bo był suszowy rok i te obecne ceny za np ziemniaki to też wina Pis 😂 bo przecież każdy chłop ma swoje 🤣

Ilu rolników płaci zus, czynsz za mieszkanie, Wiesz, ze zus podrożał przez ostatnie dwa lata o 250 zł i teraz wynosi 1380? Podniosą płace minimalna podrożeje jeszcze. Dla tych pracujących na etacie też. Ty uważasz, że życie w mieście to tylko jedzenie.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Ilu rolników płaci zus, czynsz za mieszkanie, Wiesz, ze zus podrożał przez ostatnie dwa lata o 250 zł i teraz wynosi 1380? Podniosą płace minimalna podrożeje jeszcze. Dla tych pracujących na etacie też. Ty uważasz, że życie w mieście to tylko jedzenie.

koszt opodatkowania pracy w regionie są miej wiecej jednakowe a wiec skoro w niemczech czy czechach ludzie zarabiają wiecej i  funcjonuje gospodarka to dlaczego polacy mają zarabiać miej ? ale to nieważne  wazniejsze jest aby polacy nie wyjezdzali , ato nastąpi tylko przez zwiekszenie wypłat , można by dalej pisać o wartosci nabywczej i etc. ale jak sie nie rozumie podstawowej zasady ...

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

...- jeszcze pare lat temu jak PO było na ,,topie"- w wywiadach P.Tusk bardzo oczerniał J.Kaczyńskiego,że to fanatyk,psychlogiczna partia i inne takie,że gdyby doszli do władzy to już koniec Polski,ale tak naprawdę -to właśnie Oni nie potrafili rządzić i tyle w temacie- wszystko czego się nie tkneli- kończyło się straszne w skutkach dla obywateli...OFE czy Amber...czy ...Smoleńsk.... Nie ma już ciemnoty i średniowiecza- ludzie rozumieją więcej niż te 500+ i się odwdzięczyli... 

Niatomiast nie słyszałam żeby P. Kaczyński kiedykolwiek wyzywał innego lidera....eee co im się dostało z mównicy...to wszystkim i to w oczy im powiedział...i choćby za to(i za program), dostali mój głos! 

Opublikowano

Wszystko ok kazdy po czesci ma racje, placa min. powinna jakas byc ale powinien ja glownie dyktowac rynek a nie zrobic place min. 4000 zl brutto z czego zus wezmie prawie połowę. H.j z takiej placy.....

Opublikowano (edytowane)

A w miastach to nie wzrosła minimalna? A 500+ to nie dostają? A pracy na każdyn rogu teraz nie mają?

Za PO byliśmy,u tanią siłą roboczą w kołchozach zachodu pobudowanych na PL ziemi. Teraz się sytuacja odwróci inwestycje poszły, obiekty niemieckich kołchozów stoją u nas, a tu nikt teraz za pół darmo robić nie będzie.

i PO z maklerą mają kłopot....

k**wy imigracyjne:

I54DJG620yNZIH3r_jg5T7XyeD2VSnM675VjYzyI

Lv5TKWlXTT1xMAtU0VQEv4-stcaEFBsezal1nNIX

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Mikruss napisał:

Wszystko ok kazdy po czesci ma racje, placa min. powinna jakas byc ale powinien ja glownie dyktowac rynek a nie zrobic place min. 4000 zl brutto z czego zus wezmie prawie połowę. H.j z takiej placy.....

i tak sie dzieje wolny rynek dyktuje , ale co regionami zaniedbanymi mają się wyludniać ? jak wolisz nie płacić to na ukraine można wyjechać tam 50 % pkb to szara strefa i jakoś ludzie uciekają stamtad ,a we francj czy niemczech podatki wyższe jak w polsce i jakoś emigracji z tamtąd niema ?   jak cie niestać  na pracodawce to niech idzie do takiego co bedzie stać , pobliska piekarnia szuka piekarza oferta 7 tys brutto .https://www.olx.pl/oferta/piekarz-ciastowy-CID4-IDBF7A8.html#16ab414a3f

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, tess napisał:

Niatomiast nie słyszałam żeby P. Kaczyński kiedykolwiek wyzywał innego lidera....eee co im się dostało z mównicy...to wszystkim i to w oczy im powiedział...i choćby za to(i za program), dostali mój głos!

Bo jest dobrze wychowany i ma kulturę,zresztą ma głowę do polityki i chyba taką ponadprzeciętną, ja kiedyś też to słyszałem i ze będzie się mścił za katastrofę.A jednak jest rozsądny a ma władze.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 minut temu, leszek1000 napisał:

Niektórych pracodawców nie stać na podwyżki i dzięki temu ludzie stracą pracę. 

Taki pracodawca to janusz biznesu. Dziad /trans/bud/rol itd itd.

Ja się dziwie że te dziady co nie stać ich na pracownika i cisną z niego ile się da jeszcze funkcjonują.

A funkcjonują bo ich stać na pracownika. Tylko są tak pazerni że nawet złotówki więcej nie widzi im się płacić. Więc czas najwyższy, pora na nich niech pakują manatki. Wyzysk się skończył.

A w tedy my normalni przedsiębiorcy będziemy mogli funkcjonować jak sumienie i prawo przykazuje. Bo przez tych dziadów teraz jest to nie możliwe, bo sk***ysyństwo konkuruje z tobą oszustwem typu płacenie ZUS od najniższej a reszta pensji pod stołem.

Jak ja nie mogę się doczekać kiedy to dziadostwo minie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v