Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

od kiedy ci placa-matka w koncu zapisala ci pole ????  jest juz najnowszy wykaz beneficjentow prow ??? az sprawdze z ciekawosci😛

gdy ogladacie komentarze na temat kaczych wierz pamietajcie, ze gazeta polska i niezalezna sa wlasnoscia spolki srebrna i  prezesa, a  w jej zarzadzie zasiada pani basia z ucha prezesa 😊

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał:

1. Co ma pazerność do ludzi którzy w smolensku niepotrzebnie zginęli. Taka twoja logika

twój hej na kaczyzm 

3 godziny temu, Ulman napisał:

2. Nie używaj słów których nie rozumiesz. Udowodnij mi malwersacje

cieszyło cie za po wielkie prywatyzacje ludzi na zbity ryj wyrzucali a twoja myśl prywaciarska lubiła to po tania siła robocza mało cie interesowała defraudacja mld zł 

33 minuty temu, jacus napisał:

od kiedy ci placa-matka w koncu zapisala ci pole ????

miałbym gdyby nie kac-zyski i gdyby nie krus 

jest juz najnowszy wykaz beneficjentow prow ??? az sprawdze z ciekawosci😛

nie 

gdy ogladacie komentarze na temat kaczych wierz pamietajcie, ze gazeta polska i niezalezna sa wlasnoscia spolki srebrna i  prezesa, a  w jej zarzadzie zasiada pani basia z ucha prezesa 😊

tylko niestety jkm i inne narodowcy mają podobny głos a srebra im nie płaci co ??

4 godziny temu, mirro napisał:

A właśnie jest dokładnie odwrotnie niż twierdzi Pan Premier.
Bo:
1. Tworzenie spółki na słupa czyli obchodzenie prawa.. 
2. Próba wmanewrowania PKO SA z pieniędzmi podatników w finansowanie tego przedsięwzięcia.
3. Obchodzenie ustawy o finansowaniu działania partii. 

DyF7E1kWkAkRrC0.jpg:large

a tak poważnie ta spółka istniała od lat i miała już wysoki kapitał bodajże 125mln 

po 2 gdzie pisze ze zaciągniecie kredytu to wyłudzenie ??

po 3

https://dorzeczy.pl/kraj/91754/Mial-byc-wielki-wstrzas-Kukiz-wysmial-tasmy-Kaczynskiego.html

ja też wyśmieje narazi trwa gównoburza 

Miał być "wielki wstrząs na scenie politycznej", ujawnienie "skandalu i sensacji", który na zawsze zmiecie PiS z politycznej sceny... Myślałem, że przeczytam dziś co najmniej o jakiejś supertajnej, nocnej korespondencji między Prezesem a Putinem, utrzymanej w klimacie moich piątkowych tweetów, nawet KUPIŁEM "Wyborczą" i ... totalny zawód
"Wyborcza" - po 20 latach istnienia- odkryła, że partie w Polsce dysponują astronomiczną kasą (m.in. z subwencji) i że mogą brać kredyty na budowanie wieżowców   miruś cała afera 
Gdyby "Wyborcza" zadała choć raz w swoim artykule pytanie - "co to za System, w którym partie stają się potężnymi podmiotami gospodarczymi, które mogą zaciągać kredyty"- pal sześć. Ale takie pytanie nie padło. Przypomnę przy okazji, że szczególnie "Wyborczej" nie interesowało na jakiej podstawie ś.p. Nowoczesna dostała wielomilionowy kredyt na kampanię w 2015 roku (który prawdopodobnie spłacą Obywatele).
"Wyborcza" być mądra Gazeta. Jak "Wyborczej" pupile ukraść krowa to być dobrze ale jak "Wyborczej" wróg krowa doić-to być źle – napisał znany muzyk na swoim koncie na Facebooku (pisownia oryginalna – red).

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

Dysydent - do czego zmierza nakłanianie Banku do ulokowania środków w inwestycji, która nie przynoesie zysku? Zamrożone pieniądze inwestora - podatnika (lokaty) będą musiały zostać wsparte pieniędzmi udziałowca czyli de facto przy tym banku - podatnika.

Opublikowano

Roman - breszesz. Kredyt może wziąć osoba i zrobić z niego datek. Partie nie mogą prowadzić działalności i na przykładzie człowieka "kryształowego" pokazano jak się robi "myki". Ameryki nie odkryto ale jak ktoś udziela instrukcji jak zrobić aby było zgodnie z literą prawa, które obecnie stanowi - czyli je ominąć wychodzi na szefa wszystkich szefów a nie nestora prezesa. Zobaczymy co z tym dalej będzie. Życie przed nami.

Opublikowano (edytowane)

Klient banku i jego lokaty gwarantuje fundusz gwarancyjny jakiś tam bankowy a na końcu dopiero budżet państwa. Podatnikiem jest ten który podatki płaci a ten co ma lokaty/kredyty w banku to klient który niekoniecznie musi być podatnikiem (choć trudno podać przykłady ale ci co są na budżetowym utrzymaniu to dla mnie nie są podatnicy).
W przypadku budowy "bliźniaka" z tematu ostatnich nagrań austriackich na polskim terytorium chodzi o jakąś fundację a jako fundacja to kim byli by w ostatecznym rozrachunku fundatorzy jeśli nie podatnicy? bo jakoś nie wierzę aby polityk potrafił jaki grosz bez dopłat budżetowych zarobić na wolnym rynku. Jeśliby nawet jacy darczyńcy się znaleźli z grona podatników to i tak skwapliwie by sobie odpisali od podatku kwoty fundowane. 
Moja złośliwość i tendencyjność nie dla tego że akurat J. Kaczyński ale ja ogólnie niski mam szacunek do polityków wszystkich choć czasem zdarzy się polityk i porządny człowiek ale takiemu w polityce tym trudniej im porządniejszy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Moja wina bo napisałem podatnik, choć nie miałem złych intencji. Problem tu chyba też w tym iż od początku zamysłem było jak obejść istniejący stan prawny aby dopiąć swego. Jeżeli najważniejszym punktem działania staje sie wygranie wyborów, bo chce się nowe WTC postawić, to w jakim świetle to stawia startującego? Jeżeli mówi się aby gościu poszedł i załatwił sobie wyrok sądowy, a chwilę wcześniej rozmawia o sytuacji w sądownictwie mając pod oknem protesty w jego obronie to gdzie jakakolwiek uczciwość i poszanowanie prawa? Problem jest dużo większy niż wybudowanie tych dwu budynków. Tak to my w życiu komuny się nie pozbędziemy, bo ona jest w ludziach.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

za bardzo nie wiem o co chodzi tylko mało kto podpisuje umowy na wykonanie pracy chyba ze w gre wchodzą pieniadze z PROW  badz kredyt bankowy badzjakies inne okolicznosci które  muszą byc wykazane odnosnie kosztow . natomast co do bankow to DTaras probuje wyjsc z sytuacji z  ,,podatnikiem '' ale troche nie potrzebnie bo jak kredyty bedą zle udzielane to bank stanie sie niewypłacalny i bedzie potrzebne dokapitalizowanie z pieniedzy podatnika z budzetu panstwa , tak było w usa w czasie kryzysu  . pewno pko to niegrozi bo jest dobrze zarzadzane ale skoki i bank wołomina kto pokrył wypłaty klientom co mieli tam kase - bankowy fundusz gwarancyjny -my podatnicy 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Dnia 28.01.2019 o 21:04, Ulman napisał:

Widzisz , być może jest tak ze ci ludzie zginęli bo było parcie by koniecznie wyładować Najwygodniej uważać ze był zamach mimo ze piloci szli w dół mimo ostrzeżeń.Nie studiowałem za komuny ale tego chyba nigdy nie pojmiesz tak jak i tego co mówi JKM. 

13 godzin temu, Roman176 napisał:

a Adamowicz morze zginą za pazerność .... taka logika twoja 

12 godzin temu, Ulman napisał:

1. Co ma pazerność do ludzi którzy w smolensku niepotrzebnie zginęli. Taka twoja logika

8 godzin temu, Roman176 napisał:

twój hej na kaczyzm 

Jak mozesz to napisz konkretnie o co ci chodzi bo straszne pierdoły tu pociskasz

Opublikowano

Wydymał czy nie wydymał to sprawa mało istotna. Najgorsze jest to, że w zasadzie nie ma kto tej sprawy zbadać. Wszyscy naczelnicy naszych służb mogą  w jakiś sposób być powiązani ze spółka "Srebrna". Jeżeli choć przez chwilę brali tam kasę jako np konsultanci ,to ich to eliminuje na starcie. 

Opublikowano

Może nikt nie powiedział Prezesowi żeby postarał się o warunki zabudowy a potem dopiero podumał co by tu wybudować.:lol:
Ale jak poradził gościowi żeby poszedł do sądu, to teraz niech nie ma pretensji że ten zrobił jak mu mądrzejszy poradził.:lol:

Opublikowano

Czyżby czarna seria u Pana Antoniego?
 https://www.money.pl/gospodarka/nowe-klopoty-macierewicza-nik-donosi-do-prokuratury-na-wspolprace-mon-ze-stowarzyszeniem-strzeleckim-6344075484046977a.html?fbclid=IwAR3hWS0MqZWnPHIFE
"Tutaj także chodzi o współpracę ze stowarzyszeniem proobronnym. Śledztwo prokuratorskie ruszyło po tym, gdy funkcjonariusze CBA zakwestionowali przelew PGZ na ponad 491 tys. zł dla stowarzyszenia "Dla dobra Rzeczpospolitej, w którym działalność był zaangażowany Bartłomiej M".
"Wykazanie 11 osób jako uczestników dwóch różnych szkoleń, odbywających się w tym samym dniu, w miejscowościach oddalonych od siebie o ponad 300 km, a tym samym wprowadzenie w błąd odnośnie liczby osób uczestniczących w szkoleniu i pobranie dotacji w nadmiernej wysokości".
Eeeee tam NIK się czepia, przecież mogli wsadzić dziatwę do samolotu na jednym lotnisku a zrzucić na spadochronach 300 km dalej. W końcu to tylko godzina lotu.:lol:

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, DTaras napisał:

Roman - breszesz. Kredyt może wziąć osoba i zrobić z niego datek. Partie nie mogą prowadzić działalności i na przykładzie człowieka "kryształowego" pokazano jak się robi "myki". Ameryki nie odkryto ale jak ktoś udziela instrukcji jak zrobić aby było zgodnie z literą prawa, które obecnie stanowi - czyli je ominąć wychodzi na szefa wszystkich szefów a nie nestora prezesa. Zobaczymy co z tym dalej będzie. Życie przed nami.

chłopczyku a nowoczesna z mld zadłużenia teraz podatnicy spłacają wiec jak nie można zależy kto bierze ?  było dobrze jak kac zyski to źle ?

7 godzin temu, Ulman napisał:

A niby czemu?

tym ze niby miał wziąć niby miał wybudować, jako osoba wykształcona bd to fakt dokonany nie dokonany albo zamiar lub złota myśl ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Ile mld zadłużenia ma N? Podaj konkret.

czyli na tych taśmach sobie tylko tak gadali? Żartowali?

a taki Alamo jak twierdzi ze ja zamierzam wprowadzić jakaś tam opcje muzułmańska to tez pieprzy od rzeczy czy już nie? W końcu to fakt niedokonany wiec o co mu chodzi?

35 minut temu, mirro napisał:

Czyżby czarna seria u Pana Antoniego?
 https://www.money.pl/gospodarka/nowe-klopoty-macierewicza-nik-donosi-do-prokuratury-na-wspolprace-mon-ze-stowarzyszeniem-strzeleckim-6344075484046977a.html?fbclid=IwAR3hWS0MqZWnPHIFE
"Tutaj także chodzi o współpracę ze stowarzyszeniem proobronnym. Śledztwo prokuratorskie ruszyło po tym, gdy funkcjonariusze CBA zakwestionowali przelew PGZ na ponad 491 tys. zł dla stowarzyszenia "Dla dobra Rzeczpospolitej, w którym działalność był zaangażowany Bartłomiej M".
"Wykazanie 11 osób jako uczestników dwóch różnych szkoleń, odbywających się w tym samym dniu, w miejscowościach oddalonych od siebie o ponad 300 km, a tym samym wprowadzenie w błąd odnośnie liczby osób uczestniczących w szkoleniu i pobranie dotacji w nadmiernej wysokości".
Eeeee tam NIK się czepia, przecież mogli wsadzić dziatwę do samolotu na jednym lotnisku a zrzucić na spadochronach 300 km dalej. W końcu to tylko godzina lotu.:lol:

O była najtajniejsza broń naszej armii - bilokacja. Dajmy na to 100 tys żołnierzy wykorzystując to zjawisko mogło podwoić sile rażenia. Może i śmigłowce tak rozmnożą?

• Haha 1
Opublikowano

I tu właśnie Roman mylisz się. Jeżeli istnieje jakakolwiek faktura, nawet cząstkowa z okresu nagranej rozmowy,  to sprawa jest nie do obrony. Bo tu już nie poruszamy się w sferze zamiaru, chęci, czy "złotych myśli" a tylko i wyłącznie niepłacenia za pracę. A za jaką pracę i przez kogo zleconą to wyjaśniają taśmy. Dysydent miał rację. Trzeba poczekać a sami się wyłożą,

Ulman - nie jestem pewien czy bilokacja dotyczy też uzbrojenia osobistego, albo np żołnierza siedzącego w czołgu razem z tym czołgiem. Ale jeśli tak to warto nad tym popracować. I tak będzie szybciej niż czekać aż coś kupią.:lol:

Opublikowano

WARSZAWA A BYNAJMIEJ CENTRUM MA PLAN zagospodarowania przestrzennego a bynajmiej powinna miec , ja tak zabardzo niewiem oco chodzi ? jak jest plan to sie pod plan tworzy projekt inwestycji a jak planu niema to sie najpierw robi projekt i daje gminie do zatwierdzenia ale czego dotyczyło  Srebrna ? gosc zrobił projekt bez umowy na zrobienie projektu to był głupi  a teraz niech wykaze koszty i w sadzie wygra ,bo np . kaczynski czy stowarzyszenie zapłaci ale za co , to moze podlegac pod pranie badz wyprowadzanie kasy  , jak inaczej to napiszcie . gosc najwyrazniej niema udokumentowanych kosztów to co w sadzie pokaze ?

Opublikowano

Fakturę na usługę. Może być konsulting.:lol:

A jak nie ma planu to wydaje się jednorazową decyzję na daną działkę i tam określa się co może na niej powstać. 

Opublikowano (edytowane)

tak ale musi wykazać ze poniósł koszta , a chyba z tym jest problem ? nieraz jest tak ze pszedstawiasz sam jakis projekt a warszawa ma plan w centrum zagospodarowania 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v