Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

jak wystawia warszawe na olx to chyba beda wiedziec co to znaczy "bez promowania" ???????

alamo jako kapus mialby fajnie w pierdlu,choc obawiam sie ze bylby tam jako cwel...

Opublikowano
15 minut temu, Alamo napisał:

Zachowaj te dane dla klawiszy pod celą.Ja nie potrzebuje opini folksdojcza.Najblizsze piec lat prze.......  dla Warszawy.Ciekawe czy po tej "kadencji" pozostanie choć jedna nieprzehandlowana kamienica?Pewnym jest, ze wszystkie laweczki i sciezki parkowe zostaną sprywatyzowane? Być może, ze przejścia dla pieszych tez.Im więcej upływa lat, tym więcej znajduje się coraz starszych wlascicieli kamienic i dzialek, których prawa własności należy zaspokoić.Takiego prezydenta będą mieli na jakiego zaslugują.Wiecej szczujni tvn24 i Gowna Wyborczego,a bedziecie bardziej zadowoleni z wyboru.Trzaskowski nie wygral tych wyborow, wygrala nienawisc do PIS- i dlatego ten szmaciarz bedzie rzadzil, bo nienawisc do PIS-u odebrala tym ludziom rozum.To samo stalo sie ze zlodziejem Adamowiczem,zasluzyzliscie zeby was POmyje jeb.... dalej

Czyli nienawidzących PIS jest wiecej od kochajacych go i modlących sie do pomników smoleńskich. Jako że w demokracji wiekszość ma zdanie decydujące to ci zdrajcy będą rządzić. 

O odbieraniu rozumu to nawet nie wspominaj. W twoim wypadku to po prostu nie wypada

• Haha 1
Opublikowano

Po sprywatyzowaniu ławeczek zostaną tylko te postawione z okazji rocznicy. Tu skupi się cała działlność patriotyczna. 
Ktoś tu pisał że Tusk nie wpłynął na podległe słuzby w sprawie Anber Gold. To teraz będziemy mieli doskonały przykład jak PAD wpłynął na podległe słuzby w sprawie zabezpieczenia marszu. Najśmieszniejsze że naczalstwo policji twierdzi iż HGW nie konsultowała się z nimi w sprawie realnej możliwości zabezpieczenia marszu. 
To ja mam pytanie. Jak można się konsultować z ekipą która nie wie iloma funkcjonariuszami może dysponować, bo jest w apogeum konfliktu z własnymi ludźmi? Jak można konsultować się z ekipą która nie wie że właśnie na ten dzień w internecie organizują się ekipy z sąsiednich krajów aby zaszcycić nas swoją obecnością? 

Gość marekfarmer
Opublikowano

,,bufetowa,, z panem ,,noskiem,,  popłynęli z   tym zakazem 

Złamali  konstytucję  ciekawe co na to  KOD 

Opublikowano

ZŁamali też traktaty UE oraz konstytucję tyle że Uzbekistanu . Kto ci takich głupot naopowiadał? Sam ześ to wydedukował czy z pomocą  jakiegoś wiejskiego filozofa? Ratusz zezwala/zakazuje/rozwiązuje zgromadzenia i każdy to wie. Może w Koronowie jest inaczej ale to już niczyja wina

Gość marekfarmer
Opublikowano

Masz zapisane   Że  każdy ma prawo  do   organizowanie pokojowych zgromadzeń i uczestniczenia w nich  

a ,,bufetowa,, z panem ,, noskiem,,  próbowała  tego  ludziom  zakazać  

Prezydent  Andrzej Duda    stanął  na wysokości zadania  

:)  :)  :)  

Opublikowano
Ale Marku w granicach prawa czyli za zgodą gospodarza. Jeżeli ONR czuje się pokrzywdzony niech wystosuje sprzeciw. Problem jest szerszy niż niektórzy to pokazują. Po pierwsze nic nie przeszkadza aby odbyło się to w sposób pokojowy. W chwili gdy owa grupa rozpocznie robienie syfu ukręci na siebie bicz. Mogą iść chodnikami i pokojowo pokazać swój brak aprobaty. Po drugie włodarz miasta nie może powiedzieć publicznie, że niema środków w wystarczającej ilości do zabezpieczenia bo natychmiast zostanie to wykorzystane i bynajmniej nie politycznie. Po trzecie - brak zgody jest swoistym: "a nie mówiłem/łam" powiedzianym za wczasu. Trudno Wam to pojąć?
Opublikowano

Tak naprawdę osoby chcące wziąć udział w tym marszu powinny dziękować Waltz. Dzięki niej tchórzliwi Duda i Morawiecki co to nie mieli odwagi wziąć udziału w marszu na który Duda sam zapraszał wreszcie jej nabrali. Już wielu się śmieje, że Hanka została matką chrzestna marszu organizowanego przez państwo. Bo gdyby nie ona nasi przywódcy nie mieli by jaj by to zrobić.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Trudno  ci  pojąć  że   od 3 lat  nie było  żadnych  zadym  na Marszu Niepodległości.

W taśmach  prawdy  dowiedzieliśmy  się  kto  był ich  inicjatorem  i  jakoś wtedy  nikt nie rozwiązywał Marszu Niepodległości  dlaczego  ????  

Tylko  teraz  jak  przebiega  w pokojowy sposób 

Opublikowano

Tak nie było zadym bo opcja się zmieniła. To i zadymiarze się uspokoili. Tak samo jak górnicy nie przyjeżdżają demolować Warszawy itd. Jak się tylko znowu rząd zmieni to i zadymy się pojawią. I to nie z winy rządu tylko zadymiarze się uaktywnią.

Tak więc podziękujcie pani Hani bo dzięki niej macie marsz zorganizowany przez władze państwa. Które jak dotąd nie miały jaj by uświetnić 100 lecie Niepodległości państwowym marszem. Na który nawet jeden zapraszał. A potem stwierdził, że nie pójdzie. To pani Hania nakłoniła jednego i drugiego by poszedł. 

Opublikowano (edytowane)

Bo się bali, że przyjdą narodowcy i skompromitują ich swoimi hasłami. teraz pewnie też się boją ale Hanka postawiła ich pod ścianą. Pewnie będą prosić środowiska narodowe by nie było nie odpowiednich haseł. Ale czy się uda? Za ponad 200 milionów zł. Mamy ledwo co wymuszony marsz i dzień wolny zorganizowany przez państwo. Gdzie reszta tych pieniędzy? Inna sprawa kto będzie to zabezpieczał. Bo już nawet z CBŚ policjantów namawiają na wyjazd. No chyba, że dzisiaj Brudziński spełni wszystkie oczekiwania strajkujących byle by tylko  chcieli chronić marsz. ten rząd jest przykładem nieudolności. Zamiast wcześniej załatwić sprawę czekali do 11 by policjanci łatwiej mogli przycisnąć ich do muru.

https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/ropa-naftowa-wti-brent-notowania-kurs-cena-7-listopada-2018/fmx5g1v

Wczoraj w kurwizji Obajtek łgał, że ropa na świecie drożeje dlatego podwyżki na stacjach paliw. Co ciekawe mimo tego, że z ropy naftowej robi się benzyne i on. To on drożeje szybciej. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Zima, ogrzewanie, zwiększone zapotrzebowanie. Norma jeśli chodzi o ON i LPG niema co się doszukiwać. Chyba, że porównuje się te same okresy lat poprzednich to już inaczej.
Opublikowano (edytowane)

A ja myślę, że po prostu czas spłaty rachunków za dobra zmianę. bez przesady z tym ogrzewaniem. Stosunkowo ciepła jesień jak na razie. Gdyby była jakaś ponad normę zimna to ok. Tym bardziej, że sam słyszałem jak wczoraj Obajtek tłumaczył to w tv pis podwyżkami cen ropy. Która jak widać tanieje. Zabawne było jak prowadząca dziennikarka podrzucała mu wątki i podsuwała hasło, że na zachodzie benzyna kosztuje 1,51 Euro a u nas tylko 1,18 Euro za litr. Normalnie dziennikarstwo w stylu pis. Ten musiał tylko potwierdzić, że u nas tak tanio. Szkoda, że nie zestawili przy okazji średniej płacy u nas i w UE. W kurwizji naprawdę mają ludzi za durni.

Opublikowano

Najlepszy jest tekst o tym, że Adrian stanął na wysokości zadania :)

Najpierw zapraszał na marsz, potem schował ogon pod siebie i powiedział, że nie będzie w tym marszu szedł, potem cały PiS olał ten marsz, a teraz stanął na wysokości zadania :) Jak wszystko tak organizują, jak marsz niepodległości z okazji 100lecia odzyskania niepodległości oraz dzień wolny,  o którym wiadomo na pewno, że będzie wolny na 5dni przed, to niech już oni nigdzie nie stają lepiej.. 

Hanka ich rozegrała i tyle. Pójdzie marsz i będzie spoko - no ok, fajnie.  Nie za wiele osób zwróci na to uwage(poza Markiem i moze alamo ukradnie  jakiś tekst dla ziemkiewicza), ale jak tylko coś pójdzie nie tak oberwie  Adrian, klamczuszek i bredzinski jako odpowiedzialny za stan służb. 

Opublikowano

Ja myślę, że Hanka po prostu zrzuciła z siebie odpowiedzialność. Przy problemach kadrowych policji to całkiem logiczne. Teraz jeśli sad zdecyduje to nie będzie w razie czego na Hankę. Jeśli rząd się podjął organizacji to jeszcze lepiej. W razie problemów z bezpieczeństwem czy jakichś problematycznych haseł na transparentach to rząd będzie świecił oczami. Masz rację. Pięknie ich Hanka rozegrała.

Opublikowano

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,24141302,dwoch-polakow-pobilo-i-zgwalcilo-niemieckiego-muzyka-bo-mial.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=10199882

Jak widać w Niemczech imigranci gwalca  nie tylko kobiety.. 

Dla porównania nagłówek z tvp info 

Morderstwo muzyka. Niemiecki sąd bezlitosny dla polskich robotników

Biedne polskie robotniki, niemiecki sąd taki surowy.. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiadomo czy to nie fake news. Których w pisowskich mediach pełno. Bo nawet sam Ziobro pytany o to na konferencji kilkukrotnie powtarzał, że sprawę należy wyjaśnić. Bo jest to jedynie zeznanie jednego oskarżonego. Być może mające być wrzutka medialną by odwrócić uwagę od zamieszania z marszem. Którego matką chrzestną została Waltz. Bo wcześniej rządzący nie mieli jaj by go zrobić w 100 lecie Niepodległości.

Zakładając na chwilę, że tak było. To kolesiowi należy się wyrok za sam fakt, że okazał się aż takim kretynem. Jak można za kilka stów na łeb biegać po lesie i udawać faszystę co jest w Polsce zakazane. dając do tego swoją twarz i narażając się na odpowiedzialność karną.

Opublikowano

A nie, bo ten gostek to znany performer i tylko on mógł przyjąć takie zlecenie. To było działanie artystyczne, brakowało tylko partyzantów i leśniczego, który mógłby to towarzystwo pogonić z lasu. 😭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v