Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Źle napisałem . Powinienem - U Pana Ojca Dyrektora Pana Tadeusza Rydzyka . Tak teraz trzeba chyba teraz ?:D

Opublikowano

Obrażenia raczej by świadczyły że dobierał się do ochrony. Klasyka. Kop w podudzie, albo kolano, dźwignia na przedramię przejście do duszenia aby unieruchomić delikwenta.:D

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

mareczku -co robil tusk 13- spal do poludnia.

Podobno  ,,chlał  do południa,,  xD  xD  xD  

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Nie stawiam na równi bo mu  nie dorównają  B|

Co prawda  rządy  PO-PSL  przewyższyły Gierka  w zadłużaniu  Kraju  i wyprzedawaniu tego co Gierek zbudował  

No fakt Kurski się musi jeszcze trochę postarać by poziom Urbana osiągnąć

Gość marekfarmer
Opublikowano

A ja słyszałem że  jest  lepszy   

xD  xD  xD  

Opublikowano

choc raz sie z toba zgodze- kurski jest bardziej cyniczna swinia niz urban, urban lansowal sie tylko raz w tygodniu na konferencji prasowej a kurski codzienie na twitterze.

chwila przerwy-karny9_9

https://lublin.onet.pl/krasnik-odslonieto-pomnik-lecha-kaczynskiego/3fskrkv       gdyby nie napisali tobym nie zgadl kogo przedstawia, to wszystko przez brak mocy przerobowych i wysokie ceny metali kolorowych- znajomy ma odlewnie pomnikow za kg placi juz 30 zl a roboty maja tyle ze nie przyjmuja na ten rok- wszystko idzie na 100 lecie odzyskania niepodleglosci.

Opublikowano

Problemów producentów z okolic Kraśnika nie rozwiąże repolonizacja zakładów przetwórczych, bo ich tam najzwyczajniej nie ma. Jest za to parę manufaktur prywatnych, rozkręconych przez ich sąsiadów. :D

Opublikowano (edytowane)

Owoce miękkie to też rynek światowy. Mrożonki czy koncentrat  można  wozić po całym swiecie i produkuje się tam gdzie taniej. U nas bedzie coraz gorzej bo naszym sie nie chce robic bo maja socjal. Czy przy zbiorach czy sklepach, knajpach duzych miast naszym godność nie pozwala pracować Ukraińcy o tym wiedzą i się cenią a praca w polu to dla nich ostatni wybór.

Jakby mało bylo ukraińców to jeszcze to https://wolnosc24.pl/2018/05/21/to-bedzie-gigantyczny-skandal-rzad-po-kryjomu-sciaga-muzulmanow-tysiace-przyjada-z-uzbekistanu/

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

idz do sklepu i sprawdz etykiete "soku malinowego" czy innego nektaru,napoju czy soku i wtedy zrozumiesz problem ze sprzedaza owocow przemyslowych..........

wypuscili prezydenta zyrardowa-jakos tvp-info nie nadmienia ze byl radnym z pis-u i prezydentem z ich poparciem i nawet mial namaszczenie prezesa na najblizsze wybory....

i po chorwacji-troche szkoda;)

Opublikowano

Co do pracowników -  truskawki zlikwidowalismy po części przez brak chętnych do zbierania,  kuzyn miał 6ha truskawek,  został mu chyba niecały hektar.  Rozmawiałem z Panem niedaleko mnie,  mówił,  że za truskawki dostawał 4.5 - 5, a za kobialke płacił nawet po 7 i nie było chętnych za bardzo. 

A pamiętam lata,  jak nie było ceny w ogóle w skupie - nawet niecała złotówkę i ludzie chcieli zbierali za 1.2 - 1.5 za kobialke.  Nie żeby mi chodziło o to,  że ktoś ma za grosze pracować,  bo my też żadnych pieniędzy z tego nie mieliśmy, tyle że nie zgnilo na krzakach. 

Dzieciaki sobie przychodziły na jakieś chipsy zarobić, rodzice podreperowac budżet domowy,  albo też na przelew. Wszyscy zadowoleni. 

Opublikowano

Ale przynajmniej Morawiecki i Ardanowski mówią to samo. Przekaz jest czytelny. Mam takiego sąsiada w okolicy który ma jedną odpowiedź, cytuję dosłownie.  "Nic tu ni ma i niczego nie bedzie sie pożyczać. Idźta do domu".:D

Opublikowano

Jak to ładnie wygląda. Macron prezydentowa Chorwacji z wielkim luzem i Putin na dekoracji. Można się zachowywać jak ludzie? Ano mozna tylko do tego trzeba mieć KLASĘ.

• Thanks 1
Opublikowano

Mecz i mistrzostwo zdobyła Francja. Chorwaci moim zdaniem pokazali jednak coś więcej - 16 razy mniejszy kraj od Francji i niemal 10 razy od Polski potrafi wystawić drużynę dochodzącą do finału. 

Podejrzewam, że gdyby Francja nie miała imigrantów to wdupiłaby z kretesem ale mniejsza o to. 

To, że Francuzi wygrają to było wiadomo od początku. Dla Chorwatów był to bardzo ciężki turniej a Francuzi grali bardzo, przecież, dobrze i mieli praktycznie dwie drużyny.

Dlatego dałbym tu ex aequo no ale tak nie można....

Gość marekfarmer
Opublikowano
54 minuty temu, Ulman napisał:

Jak to ładnie wygląda. Macron prezydentowa Chorwacji z wielkim luzem i Putin na dekoracji. Można się zachowywać jak ludzie? Ano mozna tylko do tego trzeba mieć KLASĘ.

Toś  mnie rozśmieszył   dziś   do  łez    xD  xD  xD  

Macron ma klasę     xD  xD  xD  

dowcipniś  z ciebie   zgłoś  się do  Górskiego może  cie do Ucha  Prezesa  weźmie  xD  xD  xD 

Opublikowano

A dlaczego niby nie ma klasy?  Pogratulował z sercem aż miło było popatrzeć.

14 minut temu, DTaras napisał:

Dlatego dałbym tu ex aequo no ale tak nie można....

Tak w sumie to zarówno Francja jak i Chorwacja strzeliła po 3 gole.:D

Opublikowano

I nikt ich za to nie rozlicza ? To skandal . Gdzie są nasze służby ?

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

A dlaczego niby nie ma klasy?  Pogratulował z sercem aż miło było popatrzeć.

Tak w sumie to zarówno Francja jak i Chorwacja strzeliła po 3 gole.:D

Spójrz  jak to mówią  ,,pierwszą babcie Francji,,  i odpowiedz  sobie czy ma klasę czy nie  xD  xD  xD  

Co  gratulował i  komu  ????

Putinowi  budowę  Gazociągu  ???  czy  co  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v