Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

I od 8 lat wiedzą że Tusk się smiał Komorowski też, że jest sPISek  zamach wybuch i morderstwo i co zrobili?:D:DxD Albo to skończone gamonie albo wiedza że żadnego zamachu nie było ale jest to dobre paliwo dla wierzących w gusła. Zawsze część społeczeństwa wierzyła w uroki, krasnoludki i inne nadprzyrodzone siły . PIS z Rydzykiem mądrze tą grupę zagospodarowali. Poza tym nikt nie chce wierzyć że zgineli z głupoty bo to  prezydentowi 1000 lecia nie uchodzi

Opublikowano

To nie głupota , a zbieg nieszczęśliwych okoliczności . Na katastrofę na ogół zbiega się kilka czynników .

Jak 1000 lecia ?

Opublikowano (edytowane)

Te całe naciski , to też tylko domysły . Zginęli ludzie , szkoda ich . Po co do tego dorabiać  jakieś kretyńskie historie ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Całkowita odpowiedzialność spoczywa na Donaldzie Tusku i ówczesnym polskim rządzie Pogardy Obywatelskiej. Przypomnę, że zaraz po katastrofie prezydent Dmitrij Miedwiediew sam zaproponował powołanie międzynarodowej komisji do zbadania przyczyn katastrofy smoleńskiej. Informacja o tym wisiała zresztą przez kilka tygodni na stronach polskiego rządu..Tusk był tym, który nie chciał międzynarodowej komisji, by było prowadzone dokładne śledztwo.Tusk był totalnie zesr...ny ze strachu, że po tej katastrofie Kaczyński na pewno wygra wybory i wsadzi go do więzienia. Jeżeli nie za wcześniejsze sprawki, to za to, że prowadził grę z Putinem, by upokorzyć Lecha Kaczyńskiego. Dlatego rząd Tuska robił wszystko, by nie zaglądać do trumien, nie wyjaśniać sprawy. Sekundował w zasadzie Putinowi w jego kłamstwach. Wszystko to w przekonaniu, że jak się zostawi śledztwo Rosjanom, to są oni najbardziej zainteresowani tym, by się oczyścić z jakichkolwiek podejrzeń..Było to kompletne niezrozumienie rosyjskiej duszy i polityki. Skoro Putin uzyskał wolną rękę, to w jego interesie było właśnie to, co mamy w tej chwili..

Dlaczego?Żeby prawdopodobna stała się teoria o zamachu, by innym krajom, szczególnie w sowieckiej strefie wpływów, pokazać, że Rosja jest w stanie zlikwidować nawet przywódcę państwa natowskiego, by Polacy byli tak skłóceni między sobą, by byli wręcz na granicy wojny domowej.. Tusk dał Putinowi do ręki wszystkie możliwe narzędzia, aby nas w ten właśnie sposób załatwić.

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, zetorki12 napisał:

Te całe naciski , to też tylko domysły . Zginęli ludzie , szkoda ich . Po co do tego dorabiać do tego jakieś kretyńskie historie ?

Co mówił do pilotów Kazana?

Oczywiście że szkoda bo zgineli z takiej naszej byle jakości. Bo za późno wylecieli, bo nie znali lotniska i było ono fatalne ale blisko miejsca uroczystosci, bo pogoda była fatalna, bo mieli zainaugurować kampanie Lecha, bo osprzęt lotniska był marny, bo kapitan nie najbardziej doświadczony i to wszystko w efekcie dało tragedię. Teraz nie można tego powiedzieć wprost i się tworzy teorie. 

Gdzieś czytałem sondaż który twierdził że 20% wierzy w zamach. Można przyjąć ze blisko 100% z nich zagłosuje na PIS więc jest to gigantyczny  elektorat który trzeba utrzymać

Alamo - Kaczyński wygrał wybory , ma wiekszośc i co Tuskowi zrobił?:D

Opublikowano

Alamo Kompletny bełkot i bez sensu .

Czego winny jest Tusk ?

Dlaczego jeszcze nie siedzi w lochu ?

Sądzę że Rosja i Putin ma kompletnie w d...e to co dzieje się w Polsce .

Opublikowano
10 minut temu, marekfarmer napisał:

Oczywiście że powinni wyprowadzić  ale tego nie zrobią. Twoje periodyki bedą miały kolejny temat, ty masz kolejny temat , Rachoń z Cejrowskim maja temat, TV republika ma temat, posłowie PIS maja temat i cyrk się kręci

Opublikowano
14 godzin temu, hubertuss napisał:

Sęk w tym, że ty albo nie rozumiesz. Albo nie chcesz zrozumieć. Kto ci powiedział, że brzoza zatrzymała samolot? Macierewicz? Nikt z komisji rządowej takiej bzdury nie napisał w żadnym raporcie. Skąd więc wiesz, że brzoza zatrzymała samolot? Nagadali ci, że samolot się rozleciał się w powietrzu i ty te brednie powtarzasz. W powietrzu odpadł tylko kawałek skrzydła i kilka innych elementów, które oderwane zostały na skutek wadzenia samolotu o drzewa i krzaki a nie miały znaczenia dla bezpieczeństwa lotu.

Samolot ściął brzozę. Ale została poważnie naruszona konstrukcja skrzydła. Które odłamało się w części przy gwałtownej próbie wznoszenia. Kto leciał kiedyś samolotem to widział jak wyginają się skrzydła między tym jak samolot stoi na lotnisku a tym jak wzbije się w powietrze. A, że skrzydło odłamało się w części przy próbie wznoszenia samolot z jednej strony utracił nośność bo jak wszyscy wiemy samolot utrzymuje się w powietrzu dzięki prędkości i skrzydłom. Tutaj części skrzydła zabrakło. Samolot stracił oparcie i zaczął się obracać. Prawda, że proste. Niestety wielu ludzi nie rozumie tego a zamiast tego wierzy politykom. Którzy mają swój oczywisty interes by wmawiać ludziom zamach, którego nie było.

Nie wierzysz, że tak może być. Przetnij oś w przyczepie do powiedzmy 1/3, załaduj maksymalną masą a potem pojedź po dziurawej drodze by wytworzyć maksymalne obciążenie jakie ma skrzydło przy wznoszeniu i się przekonasz.

Fakt Rosjanie mówili na kursie na ścieżce. Ale Strona polska wiedziała jaki mają sprzęt, że nie można temu sprzętowi ani załodze wierzyć i lądować na tak fatalnym lotnisku w tak fatalnych warunkach, Gdzie nic nie było widać. Pilot nie powinien schodzić poniżej 100 m gdy nie widział pasa. Niestety z własnej woli lub pod presją postanowił lądować po omacku I mamy tragedię.

Kaczyński i Macierewicz postanowili skorzystać z tej tragedii politycznie i zaczęli wmawiać jakiś zamach, którego przez osiem lat udowodnić nie umieją. Nawet te ekshumacje niczego nie wykazały. Na zespół parlamentarny i obecną komisję poszły grube miliony. Barczyński siedzi w stanach i do dziś pobiera ponad 30 tys zł poborów. Jest tam jeszcze kilku innych ekspertów, którzy nie zbadali w życiu nawet wypadku drona a co dopiero mówić o katastrofie lotniczej. 

Niestety jak w przypadku WTC zawsze znajdzie się grupka czadzonych gotowa uwierzyć w złe intencje rządu i tym podobne brednie.

hubertuss weź Ty mi tu z Macierewiczem i  Kaczorem nie wyjeżdżaj bo sobię tego nie życzę, tylko że samolot który trafił w WTC w końcu porządna metalowa konstrukcja, wszedł skrzydłem jak w masło zobacz sobie filmik. Czy brzoza potrafiłaby uszkodzić skrzydło do tego stopnia, że samolot przy próbie ponownego wznoszenia strzelił o ziemie i rozpadł się na tysiące kawałków. On zawadził brzozę na wysokości 7,30cm czy spadając z takiej wysokości już po wytracaniu prędkości i uszkodzeniu tego skrzydła o brzozę potrafił by się obrócić i w zderzeniu z ziemią roztrzaskać na tysiące kawałków coś mi się wydaję...

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, zetorki12 napisał:

Alamo Kompletny bełkot i bez sensu .

Czego winny jest Tusk ?

Dlaczego jeszcze nie siedzi w lochu ?

Sądzę że Rosja i Putin ma kompletnie w d...e to co dzieje się w Polsce .

Skoro tak uważasz,oznacza to niewiedzę na czym polega polityka międzynarodowa,grach interesów,zachowań,czy gestów, które są wymowne dla przeciwnika i nie tylko jemu.I tu Putin wykorzystał szanse jaką dał mu Tusk bez zająknięcia.

Kremlowi wojna domowa w Polsce jest na rekę na wielu płaszczyznach,między innymi takiej aby rząd nie miał czasu na prowadzenie polityki zagranicznej,aby zajmował się gaszeniem własnego pożaru,piec miał buchać jak najdłużej aby brakło czasu na jednoczenie państw bałtyckich,co było zapoczątkowane przez L Kaczyńskiego i przy zmianie władzy z Pogardy Obywatelskiej na rząd Kaczyńskiego to miało być utrudnione wojną domową.

A najważniejsze to aby Kaczyński wpadł w taką fobię teori po katastrofie żeby nie doszedł do władzy,ażeby społeczeństwo miało go za głupka.I to było na rękę Putinowi,pacynka Tusk był jego sługusem i Niemiec,wiedząc że Merkel stawi go w pionie,więc Putin swobodnie mógł ponad nim prowadzić i rozgrywać  interesy niekorzystne z punktu widzenia Polski tak długo dopóki Kaczyński nie dostałby władzy,miał być wyśmiewany przez lud jak najdłużej.

• Like 1
Opublikowano

A PIS  usilnie i wszelkimi dostepnymi srodkami  dąży do zgody narodowej:D 

Czy uważasz ze Antonii to agent Putina który szerzy rozmaite teorie, podsyca fobie i robi z Jarosława głupka.

Opublikowano
Przyczyny są znane i zostały nakreślone. Pan Gadowski liczy na sensację? Za to dobrze obdzielił słabością. Jeżeli wtedy wykazano się indolencją to obecnie wykazywana jest tendencja szaleńcza.
Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale do samolotu jak najbardziej.....

Jak się chce latać do Rosji to trzeba sobie latawiec kupić. Kto szuka ten znajdzie. I znaleźli przystań wieczną na wieczne utrapienie wszystkich którzy pozostali. Oczywiste ,że eminencja kurdupel II idzie w zaparte i jest gotów zawrócić Wisłę aby wmówić całemu światu swoją teorię . Platforma Oszustów nic lepsza . Wszyscy widzieli ,że to zdarzenie było  im na rękę i to oni z tego osiągnęli najwięcej korzyści. Przyzwoitość nakazywała więc aby ze szczególną starannością potraktować sprawę. Sposób w jaki potraktowano ciała ofiar, utajnianie dowodów i dość pobieżne wyjaśnienie katastrofy tylko w oparciu o ustalenia Rosjan   , to grzechy które przekreślają jakiekolwiek szanse wyborcze na przyszłość. Tym pierwszym też nie wróżę długiego panowania , no bo jak długo można kupować przychylność suwerena. Zwłaszcza w Polsce.  Zamiana 500 na 1000 plus , a potem co 1500, 2000, 5000? Niby skąd? Jedynie księgarze są teraz na fali bo trochę tych wypocin się sprzedaje. Ale to też do czasu.

Jakim Polakiem był ś.p. kurdupel I każdy widział. Przeszłość rodziny i jego czyny zaprzeczały słowom o wielkim Polaku. Filmik z izraela i "sp***rzaj dziadu" powodują ,że nie mam zamiaru czcić bałwana . Patrząc przez pryzmat mojego, nieżydowskiego, ale rolniczego życia , nie zgadzam się na budowanie pomników, i tablic upamiętniających za moje dotacje których nadal nie otrzymałem ,a które mi się zgodnie z prawem i przyjętymi zasadami  należą. Nie zgadzam się na jakiekolwiek finansowanie Ukrainy z moich podatków i podatków ściąganych od moich rodaków . Nie zgadzam się na wypłatę jakichkolwiek odszkodowań i roszczeń dla zydów którzy nie są obywatelami Polski i nie zamieszkują naszego kraju.  Nie zgadzam się na wprowadzanie terroru policyjnego wobec obywateli polskich , choćby sobie w prywatnym lesie hajlowali, czcili szatana czy spożywali luftwafelki . Nie zgadzam się na tolerowanie przez polski rząd (lub niepolski nierząd)  izraelskich nalotów na Syrię i strzelanie do Palestyńczyków. Nie zgadzam się na marnotrawienie majątku narodu polskiego , ciągłe zadłużanie kraju i tragiczne szastanie kasą dla ludzi którzy nie wiadomo kogo reprezentują i po co w ogóle się tu pałętają. Wspomnienie gen. Andersa to nie przyzwolenie na dojenie Polski z kasy przez Andersównę.  Nie zgadzam się aby w moim imieniu rząd skłócał mnie z Rosjanami , Czechami, Niemcami czy Litwinami , a jednocześnie wmawiał mi istnienie Polski dwóch narodów z których jeden to nie dość że " naród wybrany" to jeszcze stale głodny.

67e6b0183c011677cd33f225f2cb9414.jpg

Opublikowano

Tak się zastanawiam . Wczoraj wyraźnie usłyszałem że Antek ogłosił że jest pewne że był wybuch , a podobno nawet dwa . Dlaczego media nie trąbią o tym na cały regulator , a jedynie jakieś drobne wzmianki ? Toż tyle lat ciężkiej pracy i ciężkiej kasy i cisza ? Już nawet w PiS nikt nie bierze na serio bredni tego Czuba chyba .:D

Opublikowano

Ulman nie przeciął WTC ale idąc tokiem myślenia nie których to przy delikatnym dotknięciu w wieżowcem musiał się rozbić na tysiące kawałków. Pierwsze moje skojarzenie to samolot lecący z taką prędkością to powinien ściąć tą brzozę jak sekatorem gałąź i jeszcze staranować pół lasu. On nie spadał z kilometra wysokości, coś nawaliło i bezwładnie spadł na ziemie wtedy bym uwierzył, że mógł się tak roztrzaskać. Tu jeśli nawet zahaczył by o tą brzozę co wcale nie twierdzę, że tak nie było i spadł z wysokości 7m to czy przy zderzeniu z podłożem mogło dojść do takiej skali zniszczeń, moim zdaniem zniszczenia nie adekwatnie duże w stosunku do tego jak było to opisane w raporcie. Mi od teorii spiskowych Antoniego daleko sztuczna mgła, bomby izobaryczne itp. ale czy tak mógł ulec zniszczeniu tupolew spadając z 7m... nie wiem...

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, zetorki12 napisał:

Te całe naciski , to też tylko domysły . Zginęli ludzie , szkoda ich . Po co do tego dorabiać  jakieś kretyńskie historie ?

Nie do końca domysły.Odczytano rozmowy z kokpitu gdzie drugi pilot pyta co postanowiono w sprawie lotniska zapasowego. Na to Kazana odpowiada, że prezydent jeszcze nie zdecydował i musimy próbować do skutku.  Na co pilot odpowiedział, ze tak długo to nam paliwa nie starczy. Dodatkowo piloci mieli świadomość co działo się z pilotem, który nie chciał lecieć czy lądować z Lechem Kaczyńskim w Gruzji. Pilot miał kupę nieprzyjemności z ciąganiem po prokuraturach włącznie.

12 godzin temu, jaco25 napisał:

hubertuss weź Ty mi tu z Macierewiczem i  Kaczorem nie wyjeżdżaj bo sobię tego nie życzę, tylko że samolot który trafił w WTC w końcu porządna metalowa konstrukcja, wszedł skrzydłem jak w masło zobacz sobie filmik. Czy brzoza potrafiłaby uszkodzić skrzydło do tego stopnia, że samolot przy próbie ponownego wznoszenia strzelił o ziemie i rozpadł się na tysiące kawałków. On zawadził brzozę na wysokości 7,30cm czy spadając z takiej wysokości już po wytracaniu prędkości i uszkodzeniu tego skrzydła o brzozę potrafił by się obrócić i w zderzeniu z ziemią roztrzaskać na tysiące kawałków coś mi się wydaję...

Jak mam ci nie wyjeżdżać skoro widać, że jesteś przerobiony ich propagandą nie wiesz a piszesz.. Bo tak ci wmówili. Widać nigdy takiego wierzbowca nie widziałeś ani nie byłeś w środku. Bo gdybyś był to byś tych głupot nie pisał i tak głupich porównań nie dawał. Wieżowiec ma mocną konstrukcję w środku. W środku są filary. A na zewnątrz tafle szkła i ramy okienne. Zresztą nie ma co porównywać wieżowca do drzewa.

Dalsza część twojego postu to zbiór idiotyzmów i pokaz jak bardzo tego nie rozumiesz. Gdzie samolot wytracił prędkość. Przy uderzeniu w ziemię miał ponad 200 km/h. Ty myślisz, że samolot spadł z wysokości 730 cm tak jak byś wszedł na drzewo i kamień z gałęzi upuścił? Ty jesteś normalny?

Samolot przy uderzeniu w brzozę miał około 200 km/h. Jak ktoś chce niech poszuka z jaką prędkością tu 154 podchodzi do lądowania. Brzoza jak pisałem naruszyła strukturę skrzydła. Przecięła je na jakiejś głębokości ale nie do końca bo sama też została ścięta gdy trafiła na filar skrzydła. Niestety skrzydło trzymające się tylko w części pękło i się odłamało. W czasie gdy samolot uderzał w brzozę wznosił się bo piloci zauważyli, że koszą zieleń i poderwali go dając ciąg na full. Ze względu na to, że z jednej strony nie było całego skrzydła samolot zaczął się obracać. Samolot przez jeszcze jakiś czas się wznosił i obracał. Tak więc w ziemię uderzył będąc znacznie wyżej niż wysokość na jakiej uderzył w brzozę z pełnym ciągiem silników. Dodatkowo do góry nogami.  Przygniatając całą masą pasażerów. Bo kto kiedy kolwiek siedział w samolocie to wie, że pasażerowie siedzą w górnej połowie rury kadłuba. Mając nad głowami jedynie blachę i schowki. Za to pod nogami jest cała konstrukcja zbiorniki paliwa i wiele innych ciężkich rzeczy. 

2 godziny temu, jaco25 napisał:

Ulman nie przeciął WTC ale idąc tokiem myślenia nie których to przy delikatnym dotknięciu w wieżowcem musiał się rozbić na tysiące kawałków. Pierwsze moje skojarzenie to samolot lecący z taką prędkością to powinien ściąć tą brzozę jak sekatorem gałąź i jeszcze staranować pół lasu. On nie spadał z kilometra wysokości, coś nawaliło i bezwładnie spadł na ziemie wtedy bym uwierzył, że mógł się tak roztrzaskać. Tu jeśli nawet zahaczył by o tą brzozę co wcale nie twierdzę, że tak nie było i spadł z wysokości 7m to czy przy zderzeniu z podłożem mogło dojść do takiej skali zniszczeń, moim zdaniem zniszczenia nie adekwatnie duże w stosunku do tego jak było to opisane w raporcie. Mi od teorii spiskowych Antoniego daleko sztuczna mgła, bomby izobaryczne itp. ale czy tak mógł ulec zniszczeniu tupolew spadając z 7m... nie wiem...

Samolot sioło tą brzozę to jest udowodnione. Ty naprawdę jakieś głupi jesteś czy tylko taki uparty bo obróbce propagandowej Kaczyńskiego i Macierewicza. Człowieku brzoza została ścięta. Jeszcze raz ci powtarzam ten samolot nie spadł z wysokości 730 cm jak byś kamień upuścił. On miał olbrzymia energię nadaną przez prędkość podejścia, maksymalny ciąg przy próbie odejścia i poderwania do góry oraz masę, którą będąc do góry nogami przygniótł pasażerów. Dodatkowo ogon i skrzydła sprawiły, że zawadzając nimi o ziemię na kadłub wywołane zostały olbrzymie naprężenia. Przy zawadzeniu najpierw skrzydłem i ogonem wystąpiły swego rodzaju dźwignie przenoszące siły na kadłub i rozrywające go.

Przykład @jaco25 pokazuje jak łatwo manipulować ludźmi, którzy nie mają o sprawie bladego pojęcia. Nie ma pojęcia pisze głupoty, Co do WTC i drzewa pewna analogia jest. Gdy samolot uderzał w WTC rozpadał się on i budynek. Samolot wpadał do środka niszcząc się ale i niszczył budynek. Dlatego ten się zawalił. Przypominam, że WTC zaczęło walić się od miejsca gdzie wbił się samolot i lecące w dół górne piętra nie jako sprawowały te dolne. Z tym, że WTC był większy od samolotu i wchłonął go. Trochę podobnie było z brzozą i skrzydłem. Skrzydło niszczyło brzozę tnąc ją ale i samo było przecinane. Co prawda nie do końca ale na tyle mocno że nie dało rady utrzymać się w całości pod naporem ciężaru wzbijającego się samolotu.

Opublikowano

No tak ale domorosły ekspert @jaco25 widział filmik i widział, że samolot wchodził w budynek jak w masło bo pewnie boeing pancerny był. Na filmiku widać jak samolot wpadła do budynku bo w wieżowcach tak naprawdę najmocniejsze jest w środku z wierzchu jest szkoło i ramy okienne. Samolot przebił szkoło ale już w pierwszych pokojach natrafiając na ściany, stropy i główną konstrukcję nośną budynku, szyby wind itd rozpadała się. Oczywiście tego nie widać na filmiku robionym z dołu z ziemi. Ale chyba każdy jest w stanie sobie to wyobrazić. Gdyby ten budynek był jak ciasto to samolot, przynajmniej sam kadłub powinien wylecieć drugą stroną.

Szkoda słów. Ludzie nie zadają sobie trudu by zapoznać się z faktami. Nawbijają im do głów propagandyści pisu, że był zamach i ci powtarzają dalej te brednie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v