Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Kontynuując temat klasy elektoratu i polityków w Polsce jak i poziomu argumentacji to siedzimy "w kozie" i jak tak dalej pójdzie to tylko oddziały w szkole specjalnej. Od Gierka niewiele się zmieniło. Cyrk co prawda zawrócił i małpy inne ale "sztuczki" te same.
Zauważamy analogie. Propaganda sukcesu, chybione inwestycje, kolej na "obiektywne trudności".

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano
39 minut temu, zetorki12 napisał:

Streszczę . Jakiś gość z przetłuszczonymi włosami gada coś o szczurach . Przeskakiwałem po kawałku , bo myślałem że jak ktoś to wstawił , to coś tam musi być , ale jakoś tylko zapamiętałem te brudne włosy .:D

To ty się gapisz  na kogoś  włosy  :ph34r:

A jak ci  się  podoba  Nowe  Ucho  Prezesa  ???

Opublikowano

Jakoś ta szczeciuga tak mi wlazła w oczy:P . Nowego Ucha jakoś jeszcze nie obejrzałem .:/

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Specjalnie   dla ciebie

Miłego  oglądania

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Skoro J. Pietrzak mi się przypomniał dowodem na uniwersalność mistrzostwa może być "mix" dowcipów bo politycznie lepiej dla Niego jako satyryka aby się nie deklarował. PASUJE WIĘKSZOŚĆ I DZISIAJ jeśli nieco pomyśleć (ok. 17min).

Przed chwilą, marko-kolo napisał:

....

co to za pany i co one robią ? :D... 

"wymiana płynów ustrojowych" - cyt z jakiegoś filmu sf z S. Stallone i S Bullock.

Opublikowano
18 godzin temu, Ulman napisał:

Dziwne że żeś nigdy wczesniej o tym nie wspominał. Po co płacisz jak ci sie państwowe nalezy bo jesteś krwiodawcą ? Pewnie taki sam akt desperacji  jak 100 tys rocznie przebiegu.  Po co ty tak kłamiesz i konfabulujesz? Jakimś mitomanem jesteś? Megalomanem? Schizofrenikiem bo nawet jak na socjaliste dramatycznie odbiegasz od normalnosci. Może jak ci tej krwi upuścili to miałeś niedotlenienie i ci się tak porobiło?:S :/O.o 

po co ci mam wspominać ?? co ci mam gadać ze kopalnia płaci mi z tego 50% ? wiec nie opłaca się nie brać  te epitety świadczą o twojej zawisłości niewiedzy i głupoty 

Pewnie taki sam akt desperacji  jak 100 tys rocznie przebiegu

odp gdybyś był człowieku kasiasty to też byś jeździł dużo m.i. teraz na narty nad morze itp a tak siedzisz na forum od rana do wieczora wiec do ciebie to nierealne 

Schizofrenikiem bo nawet jak na socjaliste dramatycznie odbiegasz od normalnosci.

zdanie człowieka zamkniętym w swoim świecie

Może jak ci tej krwi upuścili to miałeś niedotlenienie i ci się tak porobiło?:S :/O.o 

pomyśl zanim coś napiszesz gdy twoje dzieci lub ty ulegniesz wypadkowi czyja cie krew uratowała  narzazie zachowanie patologiczne z twojej strony i bezmyślne m.i jak byś dysponował swoimi pieniądzmi to byś gdzieś pewnie umarł na chodniku lub w domu ale niestety takim baranom konstytucja zapewnia darmowy dostęp do opieki 

nie odpowiedziałeś mi na pytanie kto ma zapłacić rachunek za twoje wypadki ?? sam zapłacisz 60/100tyś bezmyślnie piszesz...

8 godzin temu, jacus napisał:

w przypadku sluzby zdrowia to roman niestety ma racje -tak to wyglada w praniu, wiem to niestety z wlasnego doswiadczenia...........

ja sie gole na "1" bo mi tez wlosy sie przetluszczaja, z fryzury to wygladam jak prawdziwy narodowie,strach w ciemnej uliczce spotkac:13_upside_down:.

jacuś czasami mnie zaskakujesz... pozytywnie   sam widzisz jak nie którzy mają wyobraźnie uważają jak coś działa chodz zero doświadczenia 

życzę zdrowia i wesołych a kasę  sam sobie zarobisz jak jest zdrowie    

Opublikowano (edytowane)

Jakbyś był kasiasty to byś pogladów socjalistycznych nie miał , nie był roszczeniowy  i nie wierzył że ci państwo coś zapewni tylko liczył na siebie. 

Tak tak Romanek,  kopalnia,  gospodarstwo i 300km dziennie srednio robisz siedząc kilka godzin na forum.:):DxD

Mam ci dziekować za krwiodawstwo?  Pewnie to robisz by sie z roboty urwaćxD Może lepiej zaprzestań oddawania krwi bo jeszcze na kogoś twoje pomysły i logika nie daj Boże przejdzie. 

Już ci pisałem kilka razy - koszty pokryje ubezpieczenie. Jakbym mógł wydac na leczenie ile wpłaciłem to żaden ubezpieczyciel by nie istniał .

Dlaczego ty uważasz że jedynie państwowe może działać i czemu jesteś przeciwny by samodzielnie o sobie decydować a nie pod przymusem socjalistycznego państwa? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Fabrykę papieru w Kostrzynie sprywatyzowali za 80 zł. W następnych latach dała ona zarobić setki milionów złotych Przez PrawicowyInternet - Marzec 19, 2018856 0 Zakłady Papiernicze w Kostrzynie nad Odrą na początku lat 90-tych zatrudniały kilkaset osób. Obok zakładów celulozowo – papierniczych w Kwidzynie były one największym tego typu przedsiębiorstwem w Polsce. Decyzja o ich prywatyzacji zapadła w 1993 roku. Za sam konsulting zagranicznych firm doradczych przy prywatyzacji kostrzyńskich zakładów ministerstwo przekształceń własnościowych musiało zapłacić blisko 80 tys. dolarów, by finalnie sprzedać je nowemu właścicielowi za – uwaga – równowartość 80 zł! Aby była jasność – nie mam nic przeciwko inwestorom, którzy wykorzystując okazje postanowili wyłożyć określone środki finansowe, by przejąć dany biznes i zarabiać na nim pieniądze. Pretensje (i to uzasadnione) można mieć za to do neoliberalnych polityków, którzy uznali, że jedną szansą dla polskiej gospodarki jest jej wyprzedaż poniżej rzeczywistej wartości odpowiadającej potencjałowi i mocom wytwórczym. ZOBACZ RÓWNIEŻ: Janusz Lewandowski to nie tylko referent antypolskiej rezolucji. To przede wszystkim pomysłodawca rabunkowej „powszechnej prywatyzacji” W roku 1990 Zakłady Papiernicze w Kostrzynie nad Odrą przekształcono w spółkę akcyjną. W tym samym roku przyjęto w Polsce ustawę o prywatyzacji przedsiębiorstw państwowych, która formalnie otworzyła drogę do sprzedaży przedsiębiorstw należących do Skarbu Państwa w ręce zagranicznego kapitału. Inwestorzy z zagranicy bardzo często domagali się, aby przy procesie prywatyzacji pracowały firmy doradcze, które byłyby w stanie przeprowadzić niezależne audyty dotyczące stanu danego przedsiębiorstwa. Problem w tym, że w pierwszych latach po 1989 roku w Polsce takie firmy nie istniały, więc trzeba je było wynajmować zagranicą. Nie inaczej było w przypadku w przypadku Zakładów Papierniczych w Kostrzynie nad Odrą. Z informacji dostępnych w sieci wynika, że firma Dames and Moore z Los Angeles oraz Hambros Bank z Londynu za procesy doradcze przy prywatyzacji ww. przedsiębiorstwa zainkasowały 79 tys. dolarów. Dziś to raczej niewielka kwota, ale należy pamiętać, że na początku lat 90-tych wartość dolara była zupełnie inna (na marginesie – z wyliczeń ekonomisty dr Ryszarda Ślązaka wynika, że np. w 1994 r. łączne wynagrodzenie dla firm doradzających przy prywatyzacji sięgnęło prawie 7 proc. całkowitych wpływów z prywatyzacji). 7 października 1993 roku minister przekształceń własnościowych (a był nim wówczas Janusz Lewandowski) sprzedał 80 proc. akcji Kostrzyńskich Zakładów Papierniczych szwedzkiemu koncernowi papierniczemu Trebruk AB. Szwedzi za przejęc

Czytaj więcej na: http://prawicowyinternet.pl/fabryke-papieru-w-kostrzynie-sprywatyzowali-za-80-zl-w-nastepnych-latach-dala-ona-zarobic-setki-milionow-zlotych/

Prokurator chciał postawić zarzuty wiceministrowi z rządu Tuska. W konsekwencji został odsunięty od śledztwa! Przez PrawicowyInternet - Styczeń 11, 201803849 Oto jak „niezależna” była prokuratura w czasach nieskrępowanej wolności i demokracji Tuska & Platformy Obywatelskiej. W 2014 roku prokurator z białostockiej prokuratury chciał postawić Jackowi Kapicy – ówczesnemu szefowi Służby Celnej oraz wiceministrowi finansów w rządzie PO-PSL – zarzuty niedopełnienia obowiązków służbowych w związku z aferą hazardową. Okazało się to jednak niemożliwe. Prokurator ten został bowiem szybko odsunięty od śledztwa, a całą sprawę przeniesiono do zupełnie innej prokuratury. Przypomnijmy – w 2014 roku białostocka prokuratura chciała oskarżyć Jacka Kapicę (pełniącego wówczas funkcję wiceministra finansów w rządzie PO-PSL) o niedopełnienie obowiązków szefa Służb Celnych, które odpowiadały za kontrolowanie automatów do gry – tzw. jednorękich bandytów. Zgodnie z obowiązującym niegdyś prawem, takie automaty (szacuje się, że w latach 2003-2009 zainstalowano ich na terenie Polski nawet do 100 tys. sztuk) powinny umożliwiać grę tylko na niskie stawki, a maksymalne wygrane mogły wynosić do kilkudziesięciu złotych. W rzeczywistości jednak – co dowiodły ekspertyzy zlecone przez białostockich śledczych – umożliwiały one grę o dowolne stawki, a wygrane mogły być wysokie, sięgające nawet kilku tysięcy złotych.

Czytaj więcej na: http://prawicowyinternet.pl/prokurator-chcial-postawic-zarzuty-wiceministrowi-z-rzadu-tuska-w-konsekwencji-zostal-odsuniety-od-sledztwa/

• Like 1
Opublikowano

Trochę to dziwne że na siłę zatrzymują gościa a pomimo "twardych dowodów i wysokiej szkody pieniężnej" nie stosują środka zapobiegawczego a w postaci tymczasowego aresztu. Nawet nie wnioskują o taki środek. Ja jestem jednak za głupi na takie podchody. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Skoro tak to niech Lewandowskiego zamkną

Kapica został aresztowany czy tylko zatrzymany?

SKORO jest reprezentantem wybrańca władzy  ustawodawczej to zrobił tak zeby go nie aresztowany tylko my go oceniamy 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Jakbyś był kasiasty to byś pogladów socjalistycznych nie miał , nie był roszczeniowy  i nie wierzył że ci państwo coś zapewni tylko liczył na siebie. 

porywaniu do ciebie martwię się kto bd na mnie robił pastwo mi nie gwarantuje emeryturki w Krusie tylko w zusie nawet twoje poglądy prywatne  by legły w gruzach bo ludzie by się tylko leczyli 

Mam ci dziekować za krwiodawstwo?  Pewnie to robisz by sie z roboty urwaćxD Może lepiej zaprzestań oddawania krwi bo jeszcze na kogoś twoje pomysły i logika nie daj Boże przejdzie. 

przynajmniej bd pracowity a nie cybernetyczny jak ty 

Już ci pisałem kilka razy - koszty pokryje ubezpieczenie. Jakbym mógł wydac na leczenie ile wpłaciłem to żaden ubezpieczyciel by nie istniał .

dlatego prywatnej konkrecji niema i niebd  nawet jasuś to ci z doświadczenia objaśnił 

Dlaczego ty uważasz że jedynie państwowe może działać i czemu jesteś przeciwny by samodzielnie o sobie decydować a nie pod przymusem socjalistycznego państwa? 

masz wybór nie płacić to nie płać idz do prywatnego tylko nie wracaj z pocałowaniem reki 

Opublikowano
24 minuty temu, Roman176 napisał:

SKORO jest reprezentantem wybrańca władzy  ustawodawczej to zrobił tak zeby go nie aresztowany tylko my go oceniamy 

Kolejne ciekawe wytłumaczenie niemocy obecnej włądzy mimo że proletariat rząda krwi!

Kto jest reprezentantem  wybrańca władzy ustawodawczej ?O.o 

17 minut temu, Roman176 napisał:

1.porywaniu do ciebie martwię się kto bd na mnie robił pastwo mi nie gwarantuje emeryturki w Krusie tylko w zusie nawet twoje poglądy prywatne  by legły w gruzach bo ludzie by się tylko leczyli 

2.przynajmniej bd pracowity a nie cybernetyczny jak ty 

3. dlatego prywatnej konkrecji niema i niebd  nawet jasuś to ci z doświadczenia objaśnił 

4. masz wybór nie płacić to nie płać idz do prywatnego tylko nie wracaj z pocałowaniem reki 

1. Co ma leczenie do Krusu i Zusu

2. Co z tego że pracowity jak bezmyslny

3. Dlaczego prywatnej konkurencji nie ma i nie bedzie skoro w innych krajach jest? Pewnie dlatego że nie masz wyboru i musisz składkę zdrowotną płacic do kasy państwa. Jakby to nie był obowiązek to miał byś wybór że hej. Co Jacuś objasnił ? Mozesz zacytowac?

4. Właśnie nie mam wyboru mimo ze chciałbym,  i płacić musze.  Jakby nie było przymusu to juz dawno by to zbankrutowało. 

Opublikowano

twoje poglady na sluzbe zdrowia sa wspaniale dla pieknych,mlodych i bogatych ,ale prawie kazdemu z czasem tylko i zostanie,wtedy robi sie problem , nawet jesli  leczysz sie w prywatnej przychodni i szpitalu tyle ze z kontraktem nfz- czekanie godzinami w kolejce doskonale wplywa na rozmyslania nad stanem polskiej sluzby zdrowia, jak juz kilka razem pisalem takze amerykanska prywatna sluzba zdrowia nie jest lepsza- tam dopiero ida grube miliardy dolarow a roznice w poziomie nie sa duze,

szczegolnie pieknie jest jak jestes chory a skonczy ci sie limit kosztow leczenia i firma wypowiada ci polise-nie kazdy ma taka mozliwosc zeby wrocic do polski i tu sie leczyc w tych niedobrych panstwowych szpitalach-to z doswiadczen rodzinnych,

nie wiem czy u was nie ma prywatnych przychodni,szpitali ?? u nas jest tego sporo ,czesc ma kontrakt nfz a czesc musisz placic wiec konkurencja jest, niestety nawet w prywatnych przychodniach przy posiadaniu abonamentu firmowego czy prywatnego trzeba czekac kilka dni na termin.

• Thanks 1
Opublikowano

dokładnie jacuś  do tego prywatnie nie leczy wypadków rekonwalescencji i ciekawe kto ci ubezpieczy prywatny chorego przewlekłego  niepełnosprawnego dziecko zespołemi i obciążeniami genetycznymi osoby starsze  ciężkie choroby serca 

46 minut temu, Ulman napisał:

3. Dlaczego prywatnej konkurencji nie ma i nie bedzie skoro w innych krajach jest? Pewnie dlatego że nie masz wyboru i musisz składkę zdrowotną płacic do kasy państwa. Jakby to nie był obowiązek to miał byś wybór że hej. Co Jacuś objasnił ? Mozesz zacytowac?

jacuś już ci odp masz konkurencje przyjmują nawet w ramach nfz   czy u ciebie niema szpitali prywatnych ??

48 minut temu, Ulman napisał:

4. Właśnie nie mam wyboru mimo ze chciałbym,  i płacić musze.  Jakby nie było przymusu to juz dawno by to zbankrutowało. 

przeprowadź się do większej aglomeracji 

Opublikowano

I cały czas nie wiem czemu nie mamy wyboru a jestesmy pod przymusem?  Jak państwowa słuzba zdrowia bedzie lepsza to ludzie nie pójda do prywatnej. Gdy sie leczysz w przychodni z NFZ to tylko obsługa jest prywatna bo pieniadze i tak ci zabiera państwo do jednego worka,  a potem wydaja w formie kontraktów przychodniom. Czemu nie mozna swojej składki wydać według własnego wyboru?

Roman nie masz konkurencji bo płacic państwowym musisz z założenia, a prywatnym składki zdrowotnej dać nie możesz,  więc jaka może być konkurencja skoro warunki sa dobre tylko dla jednego? Przychodnie z NFZ nie są konkurencja - powyzej masz dlaczego

Konkurencja to coś takiego jak w telefonii komórkowej. Klient chce wydać 70 Pln na abonament i ma wybór sposród 4 operatorów. Wybiera najkorzystniejszą ofertę czyli tam gdzie dostaje najwięcej za tą kwotę. Na leczenie nie mamy zadnego wyboru - musimy płacic tyle ile zechcą i brać tyle ile oferują. Jakby to było atrakcyjne to nie musiało by być przymusu:P

Co ma aglomeracja do przymusu płacenia składki zdrowotnej? W aglomeracjach nie ma takiego obowiazku? Skąd masz takie info? Podaj źródło - chetnie się z tym zapoznam.

Opublikowano
36 minut temu, jacus napisał:

twoje poglady na sluzbe zdrowia sa wspaniale dla pieknych,mlodych i bogatych ,ale prawie kazdemu z czasem tylko i zostanie,wtedy robi sie problem

ja jeszcze raz zacytuje  jacka 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Klient chce wydać 70 Pln

a gdy ulegniesz wyparkowi ?? 

Opublikowano

I to co z jacusia zacytowałeś to niby na co jest odpowiedź? To jest opinia która nic nie wyjaśnia.

Jak już pisałem - wybierasz najkorzystniejszą ofertę czyli taką która zapewni ci jak największą opiekę za jak najmniejsze pieniądze. Biznes robia ludzie którzy myslą więc napewni w przeciwieństwie do ciebie stworzyli by oferte dla połamańców i powypadkowych.  Nie wiem czemu nie jestes w stanie pojąć ze działa to tak jak normalna ubezpieczalnia. w danej populacji np 100 000 ludzi z  normalnym rozkładem wiekowym masz  np 250 cukrzyków , 180 rekonwalescentów, iluś z Alzhaimerem  kilkdziesięciu  do wszczepienia zastawki iluś tam chorych na raka oraz całą mase która jest zdrowa a płaci składki. Jedni będą wymagali wydatków 10 cio krotnych względem tego co wpłacili a wielu nie wykorzysta nawet połowy swoich składek. To wszystko jest do policzenia tak jak w przypadku każdych ubezpieczeń. By jeszcze łatwiej było ci to pojać - tak samo jest z ubezpieczeniami rolniczymi czasem płacisz a nic nie korzystasz a czasem ubezpieczysz za 1000 Pln a wypłacą ci 7000 Pln. 

Opublikowano
11 godzin temu, marko-kolo napisał:

Wąsik, wytłumacz się z tych zdjęćWąsik, wytłumacz się z tych zdjęć

co to za pany i co one robią ? :D... 

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-02-23/mozna-powiedziec-ze-afera-reprywatyzacyjna-to-afera-pis-po-pyta-premiera-o-powiazania-sluzb/

Jeden z tych panów wraz z drugim panem z pisu to bohaterowie afery reprywatyzacyjnej. Jeśli dodać do tego to na czym kiedyś uwłaszczył się Kaczyński ze swoją świtą to udział Wlatz w reprywatyzacji to pikuś.

Gość marekfarmer
Opublikowano
12 godzin temu, zetorki12 napisał:

Jakoś ta szczeciuga tak mi wlazła w oczy:P . Nowego Ucha jakoś jeszcze nie obejrzałem .:/

I jak podoba ci się    3 sezon  ucha  Prezesa

Opublikowano

Kolejny materiał z cyklu "a inni to używają jeszcze gorszego języka niż ja". Ale tamci to nie są prawdziwi dziennikarze. Męczeństwo tego Pana jest przeogromne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v