Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, Alamo napisał:

Może pogadamy o fundacji otwarty dialog?wasza przystawka od czarnej roboty,ruska V kolumna,właśnie oglądałem warto rozmawiać,czarno na białym podane jest jak finansują was putiniaki usadzone w anektowanym krymie

No to niech dzielny rzad PIS zamkne ten sPISkowy twór i rozgoni tych wrogów ludu

25 minut temu, DTaras napisał:

Nic mi o Pospieszalskim nie mów...

Ma swoje 5 minut.

22 minuty temu, Roman176 napisał:

a bizon z tym silnikiem i kabinom claasa to zły pomysł ?

Lepsza będzie kabina Claasa z tym silnikiem i cała reszta też od Claasa

19 minut temu, Roman176 napisał:

czy ja napisałem ze Niemcy mają inwestować w orlen? tylko dałem ci porównanie ..  ale tylko morze świadczy ze mieszkasz w ciemno grodzie brak klubów stadionów brak perspektyw , chodziło mi o inwestycje lokalne i sponsoring no niestety nic po sobie nie zostawiają  

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

powiedz mi znasz jakiś  niemiecki kapitał który zainwestował w polskie jak orlen azoty jsw itp  morze napiszesz ze jak kupisz niemiecki oprysk to dokładasz się do wypłaty le wadowskiego ?? xD

Jest was dwóch czy już za dużo wypiłeś? Ciemnogród to stan umysłu i mieści się w głowie. Może chodziło ci o Wyszogród albo Baligród?:D

13 minut temu, Alamo napisał:

Brakuje Ci merytoryzmu?Nie potrafisz odnieść się do twardych faktów?

To się nazywa merytoryka ale tego pewnie Pospieszalski nie powiedział

6 minut temu, lukejro napisał:

Mojego środowiska? Czyli kogo sponsorują? Rolników? Katolików? Dolnoślązaków?, Kresowian?

Tylko Romeczku taka mała uwaga. Wspomniany Balcerowicz był ministrem finansów i wicepremierem między innymi w rządzie AWS w skład którego wchodzili między innymi członkowie dzisiejszego PiS. A Ursus został dobity w 2007r gdy państwowy Bumar sprzedał akcje ursusa tureckiej firmie Uzel która okazała się bankrutem... Zgadnij kto wtedy rządził???

Trafiony - zatopiony ale i tak powiedzą że to wina Tuska.:)

Pewnie Romek napisze ze to wszystko przez dróżnika z Rosji który sie upił , źle przestawił zwrotnice i pociąg z Włoszczowy ze związkowcami którzy z walizka pieniędzy jechali wykupić ursusa  nie zdążył na czas.  

Opublikowano
20 minut temu, lukejro napisał:

22% z czego połowa to imigranci ze wschodniej europy, w tym Polacy

którym odebrano socjal i kazano pracować  a pamiętasz jak długo nie mogliśmy wiecheć ... a niemiecki polak z 80% to za czasów komuny t.z bilet w jedną stronę  

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jest was dwóch czy już za dużo wypiłeś? Ciemnogród to stan umysłu i mieści się w głowie. Może chodziło ci o Wyszogród albo Baligród?:D

to ten stan który według twojego myślenia płaci podatki grosze grosze bd płacić nawet tusk załatwi ulgę lub dopłaci jak do opla a twoje dzieci bd biedować jak w Bułgarii i ulman nażre się wolnorynkowości   

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Trafiony - zatopiony ale i tak powiedzą że to wina Tuska.:)

Pewnie Romek napisze ze to wszystko przez dróżnika z Rosji który sie upił , źle przestawił zwrotnice i pociąg z Włoszczowy ze związkowcami którzy z walizka pieniędzy jechali wykupić ursusa  nie zdążył na czas.  

przecież odzyskali akcje ursusa rok później 

W roku 2007 przedsiębiorstwo Bumar rozpoczęło rozmowy w sprawie sprzedaży 51% akcji Ursusa, tureckiej firmie Uzel, z którą zakłady Ursus współpracowały od 2005 roku, m.in. wykorzystując podzespoły do produkcji ciągników[29]. We wrześniu tego samego roku utworzona została spółka Ursus Tractor International, która miała rozpocząć działalność produkcyjną na terenie wynajętym od Bumaru. W 2008 roku współpraca z tureckim inwestorem została zerwana z powodu nie wywiązania się firmy Uzel z warunków umowy odnośnie do wkładu inwestycyjnego[30]. W 2008 i 2009 roku prowadzono rozmowy z Pol-Mot Warfama. Ostatecznie zarząd Bumaru zrezygnował z planów sprzedaży zakładów Ursus oraz rozpoczął proces restrukturyzacji przedsiębiorstwa.

W 2010 roku wprowadzono do oferty nowe rodziny ciągników o oznaczeniu Piko, Mido oraz Forte. Na dalsze prace nad rodziną nowych pojazdów fabryka otrzymała dotację w wysokości 12 mln. złotych z funduszu Innowacyjna gospodarka.

26 kwietnia 2011 r. spółka POL-MOT Warfama SA podpisała ze spółką Bumar sp. z o.o. umowę sprzedaży ciągników marki „URSUS”, znaków towarowych oraz udziałów spółki URSUS, za łączną maksymalną kwotę 15 421 036,00 zł netto. Przy czym cena sprzedaży znaków towarowych „URSUS” wyniosła 8 100 000 zł, a udziały spółki URSUS wyceniono na kwotę 1 zł. Cena trzeciej umowy ustalona została na kwotę 7 321 035,00 zł jednak może ona ulec obniżeniu w przypadku nabycia przez spółkę mniejszej liczby ciągników niż ta wskazana w dniu zawarcia umowy.

jakoś nic nie widać o sprzedaży xD

Opublikowano

80 mln do mercedesa tez tusk doplacil ??? wy na grubie nie macie alkomatu,nie sprawdzaja na bramie?

wroclaw ul.traugutta -sylwester dla tych co nie wierza ze polak potrafii:13_upside_down::13_upside_down::13_upside_down:.

http://www.gazetawroclawska.pl/wiadomosci/a/wielka-akcja-policji-policjanci-pobici-kijem-bejsbolowym-jeden-stracil-przytomnosc,12815094/

znowu wroclaw

http://www.gazetawroclawska.pl/wiadomosci/a/wroclaw-szef-policji-z-rozbita-glowa-lezal-w-krzakach-przed-lidlem-byl-pijany,12818138/

cala kurwizja od rana piala nad twitem urbana pardon orbana - jeszcze polska nie zginela, POKI my zyjemy- poszedlem naprawiac kosiarke i nagle stal sie cud, po poludniu  poznali tekst polskiego hymnu- nieznajomosc tekstu hymnu u prawdziwkow ............:P

Opublikowano

5 minut temu, Roman176 napisał:

to ten stan który według twojego myślenia płaci podatki grosze grosze bd płacić nawet tusk załatwi ulgę lub dopłaci jak do opla a twoje dzieci bd biedować jak w Bułgarii i ulman nażre się wolnorynkowości   

ty nie masz pojęcia o płaceniu podatków. Uważasz że jak nie płaca CIT to nie płaca podatku czy po prostu podłapałeś takie hasło i bezmyslnie powielasz?

Reszte pomine bo to pokaz bezsilnosci intelektualnej

Przed chwilą, Roman176 napisał:

przecież odzyskali akcje ursusa rok później 

W roku 2007 przedsiębiorstwo Bumar rozpoczęło rozmowy w sprawie sprzedaży 51% akcji Ursusa, tureckiej firmie Uzel, z którą zakłady Ursus współpracowały od 2005 roku, m.in. wykorzystując podzespoły do produkcji ciągników[29]. wynajętym od Bumaru. W 2008 roku współpraca z tureckim inwestorem została zerwana z powodu nie wywiązania się firmy Uzel z warunków umowy odnośnie do wkładu inwestycyjnego[30]. W 2008 i 2009 roku prowadzono rozmowy z Pol-Mot Warfama. Ostatecznie zarząd Bumaru zrezygnował z planów sprzedaży zakładów Ursus oraz rozpoczął proces restrukturyzacji przedsiębiorstwa.

W 2010 roku wprowadzono do oferty nowe rodziny ciągników o oznaczeniu Piko, Mido oraz Forte. Na dalsze prace nad rodziną nowych pojazdów fabryka otrzymała dotację w wysokości 12 mln. złotych z funduszu Innowacyjna gospodarka.

26 kwietnia 2011 r. spółka POL-MOT Warfama SA podpisała ze spółką Bumar sp. z o.o. umowę sprzedaży ciągników marki „URSUS”, znaków towarowych oraz udziałów spółki URSUS, za łączną maksymalną kwotę 15 421 036,00 zł netto. Przy czym cena sprzedaży znaków towarowych „URSUS” wyniosła 8 100 000 zł, a udziały spółki URSUS wyceniono na kwotę 1 zł. 

jakoś nic nie widać o sprzedaży xD

Jak mogli odzyskać jak nie sprzedali?

W 2007 chcieli sprzedawać a wtedy chyba rzadził PIS? Zobacz ile dobrego  wg tego tekstu wydarzyło się pomiędzy 2008 a 2011 rokiem gdy nie rzadził PIS tylko ci co Polske niszczyli? Po co zamieszczasz takie teksty i strzelasz sobie samobója?O.o 

Opublikowano
46 minut temu, Alamo napisał:

Słowo ci obce,nie na Twoje wyżyny intelektualnie

No weź powiedz, nie bądź taki... To słowo jest obce nawet dla słownika języka polskiego. :8_laughing:

Opublikowano

Za złego PO nie negocjowali nawet warunków sprzedazy tak jak za PIS. Jak się negocjuje to chyba po to żeby sprzedać  no chyba że to jakaś nowa PISowska  taktykaO.o 

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

przecież nh tc to modernizacja bizona  nic tam skomplikowanego  od tych ruskich itp 

Niestety mylisz się. Ten ruski to całkiem fajna konstrukcja.Tak w ogóle to nie ruski tylko kanadyjczyk. Rosjanie kupli kanadyjską Versatile i to jest ten produkt. Oglądałem maszynę, nawet paski dają Gatesa. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
9 godzin temu, lukejro napisał:

Ty kolego skończyłeś w ogóle podstawówkę??? Muzułmanin musi zabić chrześcijanina??? Kto Ci takich bzdur naopowiadał?? Polska od początku lat dziewięćdziesiątych przyjęła ok 80 tys Czeczenów w większości wyznawców Islamu. Szacuje się, że w Polsce na stałe mieszka ok 10 tys muzułmanów. Skoro każdy wg ciebie deklaruje że musi zabić chrześcijanina to powiedz czemu jakoś nie słychać żeby nas mordowali??? Rok temu mój syn leżał w szpitalu z zapaleniem płuc. Praktycznie przez cały tydzień dyżur lekarski pełnił arab... I wiesz, że mu nie zaszkodził tylko pomógł... No ale może on już wypełnił obowiązek zabicia chrześcijanina.... ;)

Mówiłeś, że Ukraińcy nie mordują Polaków więc podałem ci pierwsze z brzegu linki które wyskoczyły w google na hasło "Ukrainiec zabił Polaka" Przyznasz, że brutalne zabójstwo piłkarza robi wrażenie. Ludzie którzy zatrudniają Ukraińców mówią, że z tymi chęciami do pracy różnie bywa...  A teraz się założę, że gdyby Jarosław rzucił hasło "pędzić tych nierobów i złodziei z Ukrainy którzy mordują Polaków" to byś krzyczał tak jak on...

Ty  jesteś  ślepy  czy tylko takiego  udajesz???

Ci muzłumanie  co  są w Polsce  dostosowują  się do  Polskich Realiów  i jest  ich niewiele  i  nie mogą  podskakiwać.  Zobacz  chłopie co  się  dzieje  na Zachodzie  a nie brednie  opowiadasz  co się tam  dzieje  i tak  to co my widzimy  w TV  i słyszymy  to jest  tylko  niewielka  część tego co oni wyprawiają.  Nie od dziś  wiadomo że  Polcija  Zachodnia  boi  się  zapuszczać  w dzielnice  Muzłumanów. Na zachodzie  też  kilkadziesiąt  lat  temu  było ich niewielu  i byli  spokojni nikomu nic nie robili  a co  jest  teraz  zdejmuje się  Krzyże   zakazuje się  obchodzenia świąt  Chrześcijańskich  chcesz  tego w Polsce za lat 10-15????

Niejaki B3agro  czy jak mu tam było  chwalił  tutaj  Ukraińców  jako pracowników. I oni  przyjeżdżają  tutaj  do pracy    a ,,nachodzcy,,  co  robią  poza  dojeniem  Socialu ???.  Widaoma sprawa że  w śród ukraińców  są czarne  owce  tak jak w śród Polaków  wyjeżdżających  na zachód.   Ukrainiec jest  bliższy kulturowo  dla  Polaka  jak   ,,Islamski Nachodzca,,

Całe  szczęście  że  większość  Polaków  nie ważne  czy z PiS  PO PSL  KUKUIZ   itd.  łączy  jedno   NIE DLA ,,NACHODZCÓW,,

Opublikowano

Jesteśmy w strefie Schengen pewnie juz z 10 lat. Granic nie ma i można się przemieszczać swobodnie. W Niemczech jest ok 2,7 mln samej mniejszości Tureckiej. Ilu z nich przeniosło sie do Polski i dlaczego tak mało? Ilu przyjechało np z Francji czy z Beneluksu?  

Opieramy się by nam uchodżców przysłali a co jak sami do nas przyjadą? Jak ich wyłapią?:)

Co do ukraińców - kwestia narracji podanej ci przez TVPis czy inne Trwam. Uchozców pokazują jak robia rozpieruchę albo kogoś biją.  Tak samo można pokazać ukraińców. Jak banderowcy urządzaja pochody, jak ludzie wyskakiwali z okien lub byli wyrzucani przez banderowska swołocz w Odessie, jak sie bija po mordach w parlamencie, jak ukrainiec zabił rok temu 2 dziewczyny po pijaku, przypominać o Wołyniu itd, Każdego można zohydzić i ty już to łyknąłeś

Opublikowano
10 godzin temu, Elektryk napisał:

No weź powiedz, nie bądź taki... To słowo jest obce nawet dla słownika języka polskiego. :8_laughing:

Jak łatwo was sprawdzić,kilku z was dało możliwość poznania z jak niskim poziom intelektualnym przyszło mi pisać.Prowadzenie dysputy z takimi ludźmi nie ma najmniejszego sensu,są dyskusyjne bezwartościowi. Słowo przewija się w literaturze pięknej,niestety nie czytacie książek,stąd u was takie ubustwo językowe,słowne i intelektualnie

Opublikowano
4 minuty temu, Alamo napisał:

z jak niskim poziom intelektualnym przyszło mi pisać

Dobre :D . No wybacz , ale za Twój niski poziom sam raczej odpowiadasz xD.

Opublikowano (edytowane)

@Alamo Sluchaj misiu, ja zamiast literatury pięknej wolę tą brzydką, ścisłą. Ta przynajmniej się może przydać w życiu. Też mogę Ci znaleźć parę trudniejszych słów i nawyzywać Cię od debili. Ale takich rzeczy nie zwykłem robić, a Twoje prymitywne wywyższanie świadczy tylko o Tobie. A pisanie kolejnych wywodów zamiast w kilku słowach wytłumaczyć słowo normalnie nie występujące w języku polskim wskazuje w jak głębokiej d*pie sam jesteś. Nie wspominając o braku stosowania podstawowych zasad pisowni.

I jeszcze to "ubustwo" :8_laughing:

Edytowane przez Elektryk
Opublikowano

Merytoryczność to słowo, klucz choć często występują zaraz po nim wycieczki ad personam, ale to taki urok naszych dyskusji. Samo jego użycie powinno ucinać wszelkie dysputy. To tak jakbyś spytał Żyda dlaczego rości sobie prawa do ziem zamieszkałych przez Palestyńczyków. Odpowiedź pada taka. " Ponieważ ziemie te dał ojcom naszym Bóg". To z reguły ucina wszelkie dyskusje , bo na siłę najwyższą to ja nic nie poradzę.:D

Opublikowano
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

Ty  jesteś  ślepy  czy tylko takiego  udajesz???

Ci muzłumanie  co  są w Polsce  dostosowują  się do  Polskich Realiów  i jest  ich niewiele  i  nie mogą  podskakiwać.  Zobacz  chłopie co  się  dzieje  na Zachodzie  a nie brednie  opowiadasz  co się tam  dzieje  i tak  to co my widzimy  w TV  i słyszymy  to jest  tylko  niewielka  część tego co oni wyprawiają.  Nie od dziś  wiadomo że  Polcija  Zachodnia  boi  się  zapuszczać  w dzielnice  Muzłumanów. Na zachodzie  też  kilkadziesiąt  lat  temu  było ich niewielu  i byli  spokojni nikomu nic nie robili  a co  jest  teraz  zdejmuje się  Krzyże   zakazuje się  obchodzenia świąt  Chrześcijańskich  chcesz  tego w Polsce za lat 10-15????

Niejaki B3agro  czy jak mu tam było  chwalił  tutaj  Ukraińców  jako pracowników. I oni  przyjeżdżają  tutaj  do pracy    a ,,nachodzcy,,  co  robią  poza  dojeniem  Socialu ???.  Widaoma sprawa że  w śród ukraińców  są czarne  owce  tak jak w śród Polaków  wyjeżdżających  na zachód.   Ukrainiec jest  bliższy kulturowo  dla  Polaka  jak   ,,Islamski Nachodzca,,

Całe  szczęście  że  większość  Polaków  nie ważne  czy z PiS  PO PSL  KUKUIZ   itd.  łączy  jedno   NIE DLA ,,NACHODZCÓW,,

Czyli rozumiem uznajesz, że Ci w Polsce są dobrzy a Ci którzy przyjeżdżają są źli. Jak to Romek napisał " przecież masz 2 wersy koranu ta dobra i zła a ci imigranci co przyjeżdżają wyznawaj ą tą złą " i  każdy muzułmanin  musi zabić jednego chrześcijanina.... hehhehehe Przyjęliśmy 80 tys Czeczenów, muzułmanów którzy też są  odmienni kulturowo i jakoś nikt nawet nie zauważył ich obecności... Ale przyjąć 7 tys uchodźców nie możemy bo to zagraża naszemu bezpieczeństwu.... To jest bajka dla naiwnych. Mamy otwarte granice, jeśli tylko by chcieli przyjechać żeby tu gwałcić, mordować i rabować to by to zrobili. Większość tych którzy przeprowadzili zamachy to obywatele UE, także legalnie mogą do Nas przyjechać i zostać np. Twoim sąsiadem... Także drżyj bo jesteśmy otoczeni przez wrogów!!!

Sam byłem emigrantem, mam wielu znajomych a nawet członków rodziny wśród emigrantów i nie raz walczyłem ze stereotypem Polaka złodzieja, oszusta i pijaka. Dlatego nie zgodzę się na wrzucanie wszystkich do jednego worka i nazywanie emigrantów "nachodźcami" "terrorystami" itp...  A to, że tak wielki kraj jak Polska nie może pomóc 7 tys. osób to po prostu  wstyd....

1 godzinę temu, Alamo napisał:

Jak łatwo was sprawdzić,kilku z was dało możliwość poznania z jak niskim poziom intelektualnym przyszło mi pisać.Prowadzenie dysputy z takimi ludźmi nie ma najmniejszego sensu,są dyskusyjne bezwartościowi. Słowo przewija się w literaturze pięknej,niestety nie czytacie książek,stąd u was takie ubustwo językowe,słowne i intelektualnie

No to proszę podaj tytuł i autora, chętnie poznam znaczenie słowa "merytoryzm" i pomniejsze moje "ubustwo językowe,słowne i intelektualnie"

Opublikowano
Przepraszam, że zapytałem. Miałem nadzieję na szczyptę wyjaśnień. Do tego przyzwyczaili mnie ludzie, od których wiele się nauczyłem. Zwykli mawiać: niema głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. W złym kierunku to poszło.
Opublikowano
Pdzede wszystkim nie każdy imigrant w Polsce to uchodźca. Arabów jest wielu i często bardzo dobrze wykształceni. W tamtych krajach szkoła nie jest dla każdego. Trzeba bardzo wiele dać z siebie żeby skończyć studia. Porównując młodego syryjskiego inżyniera do naszego nasuwa mi się żart jak to emeryt już wiekowy daje do gazety ogłoszenie o treści: zamienię przedwojenną maturę na współczesny doktorat. W moim przekonaniu na brak kwalifikowanej kadry receptą byłoby wykorzystanie kwot obowiązkowych przyjęć do złowienia rokujących ludzi, namówienia ich do przyjazdu i pozostania. Jak pokazuje teraźniejszość szukałbym w pierwszej kolejności lekarzy. Odrobina wysiłku a wilk byłby syty i owca cała. Na Greckich wyspach pracują wolontariusze z Polski i można się od nich wiele dowiedzieć bo nie każdy uchodźca mieszka w obozie - często zajmowane są tam pensjonaty...
Opublikowano
3 godziny temu, lukejro napisał:

Czyli rozumiem uznajesz, że Ci w Polsce są dobrzy a Ci którzy przyjeżdżają są źli. Jak to Romek napisał " przecież masz 2 wersy koranu ta dobra i zła a ci imigranci co przyjeżdżają wyznawaj ą tą złą " i  każdy muzułmanin  musi zabić jednego chrześcijanina.... hehhehehe Przyjęliśmy 80 tys Czeczenów, muzułmanów którzy też są  odmienni kulturowo i jakoś nikt nawet nie zauważył ich obecności... Ale przyjąć 7 tys uchodźców nie możemy bo to zagraża naszemu bezpieczeństwu.... To jest bajka dla naiwnych. Mamy otwarte granice, jeśli tylko by chcieli przyjechać żeby tu gwałcić, mordować i rabować to by to zrobili. Większość tych którzy przeprowadzili zamachy to obywatele UE, także legalnie mogą do Nas przyjechać i zostać np. Twoim sąsiadem... Także drżyj bo jesteśmy otoczeni przez wrogów!!!

Sam byłem emigrantem, mam wielu znajomych a nawet członków rodziny wśród emigrantów i nie raz walczyłem ze stereotypem Polaka złodzieja, oszusta i pijaka. Dlatego nie zgodzę się na wrzucanie wszystkich do jednego worka i nazywanie emigrantów "nachodźcami" "terrorystami" itp...  A to, że tak wielki kraj jak Polska nie może pomóc 7 tys. osób to po prostu  wstyd....

No to proszę podaj tytuł i autora, chętnie poznam znaczenie słowa "merytoryzm" i pomniejsze moje "ubustwo językowe,słowne i intelektualnie"

Owszem,mój błąd,szybkie pisanie smartphone m nie jest łatwe,a wy lewaki perfidnie to wykorzystaliście,nie dbam o to.Nie mając nic innego do zaoferowania w związku z zaistniałym słowem, które jest dla was obce językowo,a właściwie nieznane z powodu któr y tu wymieniłem.Może to właściwy moment aby zacząć czytać książki?niż wymuszać gotowca?którego, znając życie,i tak byś nie przeczytał.

Opublikowano
5 godzin temu, Alamo napisał:

najważniejsze, że to dostrzegasz i nie pozostajesz bezkrytycznym względem siebie...

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Elektryk napisał:

@Alamo Sluchaj misiu, ja zamiast literatury pięknej wolę tą brzydką, ścisłą. Ta przynajmniej się może przydać w życiu. Też mogę Ci znaleźć parę trudniejszych słów i nawyzywać Cię od debili. Ale takich rzeczy nie zwykłem robić, a Twoje prymitywne wywyższanie świadczy tylko o Tobie. A pisanie kolejnych wywodów zamiast w kilku słowach wytłumaczyć słowo normalnie nie występujące w języku polskim wskazuje w jak głębokiej d*pie sam jesteś. Nie wspominając o braku stosowania podstawowych zasad pisowni.

I jeszcze to "ubustwo" :8_laughing:

Nie wątpię,stary,z tej pisowni łatwo domyślić się że na co dzień,w kontaktach międzyludzkich używasz języka rodem z rynsztoku.

• Like 1
Opublikowano

Jak widać , samo czytanie książek kultury Cię nie nauczyło . Może zacznij te książki czytać , a nie tylko obrazki w nich oglądać .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v