Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to ja was koledzy teraz zaskoczę czymś nowym i powiem, że mam zrobione hamulce tarczowe na przód :P

W terenach leśnych nie ma góry z której bym nie zjechał :rolleyes:

Opublikowano (edytowane)

Dodam ale tak za 2 tygodnie bo ciągnik w szopie a przed nim stoi bal siana. Siano rozrzucone po kątach i wogół ciągnika by się nie grzało. Jak tylko skarmię bala to wrzucę. Ja osobiście tych hamulcy nie robiłem tylko kupiłem ciągnik i już były.

No i są obiecane zdjęcia wątpliwej jakości, ale nie cierpliwych powinny uspokoić

post-98728-0-86952500-1386010927_thumb.jpg

post-98728-0-80236600-1386010947_thumb.jpg

post-98728-0-10290100-1386010971_thumb.jpg

Edytowane przez Hrycu
Opublikowano (edytowane)

Jaki rozmiar opon?

U nas rusek ma zrobiony zderzak z przodu, wymieniony drążek kierowniczy na <<ursus C 360>> zaczep dolny, ciegna TUZ, skrócone schodki

Edytowane przez janusz20
Opublikowano (edytowane)

Zaciski hamulcowe są od poloneza. Pompę mam też od poloneza i jest ona przykręcona z tyłu ciągnika na wysokości hamulca ręcznego. Od dźwigni idzie bolec do tyłu do pompy. Zbiorniczek wyrównawczy mam w skrzynce na błotniku. Jadę gdzieś z dużej góry pod obciążeniem zaciągam ręczny na 3 ząbki a jak jeszcze pcha ciągnik to juz normalnie noga steruję pedałem hamulca. Nie mam hamulców z przodu podłączonych razem z tyłem bo to by nie równo hamowało.

Opony mam dębicy rozmiar 6.00-16. Niedawno kupiłem nowe gdyż stare nie miały wogóle bierznika.

Edytowane przez Hrycu
Opublikowano

U mnie w tym miejscu są obciążniki kół.

Wykorzystano sposób sterowania i podłączania hamulca przyczepy.

Czyli przodem hamujesz tylko i wyłącznie za pomocą ręcznego? A w momencie zaciągnięcia ręcznego trzyma tył i przód?

Opublikowano

Tak przodem hamuję tylko za pomocą dźwigni hamulca ręcznego. Gdy zaciągnę ręczny to tylko przód hamuje. Tył mam odłączony od dźwigni

Opublikowano

Ja w swoim t25 mam założoną mniejszą szajbę na wentylatorze. Dzięki temu władek nie grzeje się nawet przy największych upałach w ciężkiej pracy :) . Na większych obrotach wętylator wydaję dzwięki jak samlot odrzutowy. :D

Opublikowano

Mógł by ktoś napisać coś więcej o tej pompie wtryskowej z 330, a szczególnie czy to coś zmieniło (spalanie, moc może odgłos?) :P No i oczywiście montaż.

Zdjęcia też mile widziane :)

Opublikowano

Ja w swoim wołodii nic nie ulepszałem bo kopiłem go z solidnymi zaczepami pneumatyką i hamulcami tarczowymi dużo lepsze od bębnowych jeżeli

ktoś ma zamiar wymieniać plecam tarczowe :rolleyes:

Opublikowano

Hamulce tarczowe we Władku? Masz może jakieś zdjęcia jak to wygląda? Da się przerobić z bębnowych na tarczowe? W moim Władku hamulce się już "skończyły" czeka mnie wymiana taśm, więc może warto przerobić na tarczówki.

Opublikowano

Nie uderzasz głową w dach ? Pytam bo będę przedłużał kolumnę kierowniczą o 10cm i siedzenie będę musiał umieścić na mniej więcej takiej samem wysokości jak u ciebie.

Opublikowano (edytowane)

Nie nie uderzam w dach - musiałbym po niezłych wertepach jechać. No chyba że masz 190 cm wzrostu. Ty chcesz wydłużać kolumnę?? ona i tak jest wysoka, ja miałem zamiar ją skrócić o 10 cm, ale teraz mam fotel ciut wyższy i się zastanawiam.

Edytowane przez Marcelix
Opublikowano

Я добавлю, но так за 2 недели, потому что трактор в сарае, а перед ним стоит бал сена. Сено, разбросанные по углам и wogół трактора, чтобы не грело. Как только skarmię бала это бросить. Я лично этих hamulcy не делал, только купил трактор и уже были.

Ну и обещанные фотографии сомнительного качества, но не терпеливых должны успокоить

attachicon.gifIMG_0654.JPG

attachicon.gifIMG_0656.JPG

attachicon.gifIMG_0657.JPG

Istnieją filmy z hamulcami? Chciałbym spojrzeć. Dzięki z góry!  <_<