Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 7.01.2018 o 12:19, kafar191 napisał:

Tu bym polenizował. Moim zdaniem ta cena jest spowodowana wolnym handlem, wysokim plonem, i masą pośredników którzy biorą najwięcej. Nie powiem sprzęt ułatwia życie ale jak brak ludzi lub przy tych cenach płacić za stanie 15 zł lub więcej to w sumie człowiek nie ma większego wyboru.

Pamiętacie czasy jak rumuny tirami brali ziemniaka, kapustę czy marchew i cwikłe oni wtedy sobie załatwiali pozycję na międzynarodowych skupach. Swój towar mieli ujowy to brali od nas, teraz sami nauczyli się produkować ziemniaki na początku sadzili naszego lorda i denara teraz stać ich na holenderskie. tak samo kapusta, fasolka czy inne cuda. mają towar ładniejszy i tańszy! i zalewają polski rynek. za około 2 miesiące wjeżdza młody ziemniak grecki do polski i wtedy będzie bum ze starym.  A tu tylko o rumunach piszę a niemcy, holandia czy ukraina? ile wysyłają do nas towaru wszystko wina otwartych granic bo jeżeli by je zamknąć to polaczki w miastach by się prosili żeby cos na targ przywież.

Mój ojciec był w holandii 20 lat temu pracował na gospodarstwie przy kwiatkach przywiózł patent uprawy do polski i teraz ma swoje gospodarstwo o dużym zasięgu. Tak samo obywatele ukrainy nosili koszyki z kalafiorami u nas a teraz mają swoje gospodarki dużo większe z warzywami i bardzo często słysze od ukraińców że  pracują u nich polaki. 

Edytowane przez lukasagro111
Opublikowano
Dnia 7.12.2017 o 21:35, Azor07 napisał:

Posiadają transport nawet 1metr przywiozą jeśli tylko mają kilku chętnych na 1 t . (gratis napisane jest nawet na tej ofercie ) Kurierem za 400kg -75 zł .Ja się kontaktuję e-mail biuro@granumfn.pl odpisywał mi Dariusz Kaczmarek .

Brałeś od nich ziemniaki ? Jesteś zadowolony?

Opublikowano (edytowane)

Ja kupiłem denara elite za 140 zł brutto. vineta w elicie kosztuje 160 bellarosa 200 zł klasę E oczywiście bardzo znana firma ale nie powiem jaka ;)

Ps: za carrare chcą 220 za elite a u mój lokalny pośrednik kasuje 280 za klase A .

Edytowane przez lukasagro111
Opublikowano
18 minut temu, lukasagro111 napisał:

Ja kupiłem denara elite za 140 zł brutto. vineta w elicie kosztuje 160 bellarosa 200 zł klasę E oczywiście bardzo znana firma ale nie powiem jaka ;)

Ps: za carrare chcą 220 za elite a u mój lokalny pośrednik kasuje 280 za klase A .

Carrera 220 za elite? cos mi sie wierzyc nie chce.Jeszcze powiedz ze z holandi

Opublikowano

po 220 to moze byc Polska klasa A :D:D Holandia zawsze 50-60zł droższa.W grudniu przyjechały do mnie ziemniaki z Granum to nie wiem skad ty taka cene wziełęs 220zł za elite

Opublikowano
Dnia 20.01.2018 o 13:10, lonoh napisał:

po 220 to moze byc Polska klasa A :D:D Holandia zawsze 50-60zł droższa.W grudniu przyjechały do mnie ziemniaki z Granum to nie wiem skad ty taka cene wziełęs 220zł za elite

Zamawiałeś wcześniej już u nich jakie opinie ? Ja pierwszy raz zamówiłem .

Opublikowano

coś cicho w temacie , pewnie w waszych rejonach ziemniak ostro skoczył do góry .

Wolbrom 3zł/15kg :$

Teraz wiem już czemu mase rolników na jesień wjeżdżało w ziemniaki agregatem i rąbali , wszystko jak leci.

Rumuni podobno z Francji ciągnął ziemniaki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez farmer1111
      Poszukuje ziemniaków paszowych  lubelskie
    • Przez Szydre
      Witam! 
      Nie wiem czy w dobrym dziale piszę to pytanie. Macie jakieś sposoby na przetrzymywanie ugotowanych ziemniaków dla świń? Mam 4 świnie i ugotowałem dla nich parnik ziemniaków, jak je przetrzymywać żeby nie skisły? Zostawiłem je w skrzynce wystudzone w ciemnym, chłodnym garażu. 
    • Przez warchest
      witam sprzedam obsypnik do ziemniakow 3 rzedowy stan dobry lokalizacja powiat płocki , nr tel 728 381 453 lub 728 563 090 

• Przez MarcinSp10
      Potrzebuje od specjalistow rady na temat ziemniakow czym najlepiej spryskac ziemniaki od chwastow zawsze przed wschodami dawalem roundupem ale potem i tak zarastaly. Polecono mi na nastepny rok spryskac Srodkiem titus 25wg tydzien po posadzeniu . Czy warto tym pryskac??
    • Przez topfarmer
      Cześć
      Mam problem z moim kombajnem grimme lk650 i nie wiem jak go rozwiązać.
      Podczas kopania ziemniaków i przejechaniu dosłownie kilku metrów pod plastikową rolkę podchodzi kamień ( około 3 cm) i blokuje całą taśmę boczną podajnikową. Sprawdzałem w katalogu wszytko jest na swoim miejscu , rolki praktycznie nowe. W załączniku przesyłam zdjęcia.
      Czy ktoś z posiadaczy tego modelu spotkał się z takim problemem?
      Dodam że ogólnie w tamtym miejscu gromadzi się bardzo dużo łęcin, ziemi itp. Czy jest to normalne?

• Dodaj nową pozycję...
v