Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2016

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Witajcie

W zasadzie ruch na owsie nie wiele się różni od normalnego. Jednak pisał ktoś o suszy w Hiszpanii i Portugalii, a oni są głównym importerem owsa z polski, wiec możliwe ze coś będzie na rzeczy? 

Ale lepszy news to że rzepak płynie do nas właściwie canolli :((

Pozdrawiam

Jest duża szansa, że ten rzepak nie wjedzie w rzeczywistości do Polskich zakładów, ale pewności 100% nie ma.

mylić ??? przecież to już się dzieje gdzieś czytałem że pszenica zjedzie w granice 135-140 euro oby nie

Chyba z tydzień niecały temu pisałem tutaj, że aby pszenicę wyeksportować, to musielibyśmy ją sprzedać po 600-620zł netto na portach, nie więcej. Co daje właśnie jakieś 138-140 euro. A skoro młyny mają zapasy, przetwórcy inni również, to coś lub ktoś musi ustąpić, czyli cena będzie niższa. Niestety wszystko ku temu zbliża.

• 0
Opublikowano

płynie Canola chyba.

matif  dziś już 148 eurasów ,ktos tu kiedyś napisał że pszenica osiągnie pułap interwencyjnego skupu 101 euro  hehe teraz to już nie wygląda jak żart

• 0
Opublikowano

To chyba nie ja, chociaż może. Tylko ta cena obowiązuje nie w żniwa tylko od pierwszego listopada. W żniwa to wolna amerykanka.

chodziło mi o cenę ogólnie ;)

• 0
Opublikowano

Panowie był jakiś raport oprócz tej prognozy francuskiej co do zbóż i rzepaku  bo na matifie  dzisiaj spadki ,znaczy spadki są codziennie ale dzisiaj strasznie w dół wszystko leci

• 0
Opublikowano

Kiepsko się zrobiło z cenami zbóż  :( Póki co nie ma co wywozić tak przynajmniej ja uważam. Tyle czasu już się przechowało to jak jeszcze trochę poczekać myślę, że podskoczy coś do góry gdzieś po Wielkanocy, a Wy jak uważacie?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Fermy Woźniak za pszenicę płacą 590zł/netto,pszenżyto po 560zł/netto.@kamil96 teraz to tylko zagazować silosy, zapomnieć o sprzedaży i spokojnie czekać może nawet do czerwca?,oczywiście jak kasa nie tak potrzebna.

Edytowane przez marek1977
  • 0
Opublikowano

ja juz niczego nie uwazam.

do niedawna byłem pewien, ze nie zejdzie ponizej 150, dzis widze dzien sie skonczył na 145.

Wiem tylko jedno

predzej wyleje w stodole posadzke i bede trzymał zboze do przyszłego roku, niz je sprzedam ponizej 600zł/t

Ciagle ma nadzieje na jakis kataklizm/konflikt i ze giełda ostro pójdzie do góry.

Aczkolwiek to tylko czcze zyczenie.

• 0
Opublikowano

Miejmy taka nadzieje ze podrozeje ale niestety nic na to nie wskazuje zapasy w paszarniach czy tez w mlynach sa takie duze ze raczej nie ma szans na podwyzki.
Jeszcze na dodatek spadki na gieldzie powoduja obnizki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Krystian12351
      witam mam pytanie odnośnie łączenia zabiegów w zbożach ozimych a mianowicie czy można połączyć t1,skracanie i nawożenie mikroelementami?
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Przez Krzychuu19
      Witam. Pszenica ozima arkadia żółknie ginie. Po zimie była posiana saletra w dawce 170kg. Mogę prosić o jakieś rady z góry dziękuję 
  • Dodaj nową pozycję...
v