Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Po ostatnich pracach polowych zauważyłem ze w moim ursusie c 360 pojawił się wyciek przy kole . Co to mogło się popsuć ? Czy to tylko ten zimering czy może być coś poważniejszego.Proszę o szybkie rady bo prac polowych jeszcze trochę jest.Poniższe zdjęcia przedstawiają ten o to wyciek.Z góry dziękuje i czekam na odpowiedź :) 

post-156958-0-59397700-1446818675_thumb.jpg

post-156958-0-55784800-1446818693_thumb.jpg

Opublikowano

U mnie cieknie od paru lat i jak swoje ucieknie to potem już nie leci chyba że jeździ się dużo i szybko;d dolewka raz do roku i styknie przy przebiegu 400Mth rok
Rozbierać nie ma co bo można sobie tylko kosztów narobić:)

Opublikowano

Jezeli tylko wyciek o takim nasileniu jak widac to mozna dojezdzic do konca sezonu i zrobic na spokojnie w zimie. Sprawdz jednak czy jest luz na łozyskach koła, bo wyciek moze byc skutkiem takiego luzu. Jak luz jest ja robilbym od razu. Jak luzu nie ma tylko sam wyciek dojezdzilbym do zimy i robil na spokojnie.

Opublikowano

Jak kolega wcześniej napisał też miałem tak w C-330 że pociekło na felgę z tego uszczelniacza, właśnie zapchany był korek i powietrze się tam zebrało i wypychało olej.

Podczas odkręcania korka słychać było jak powietrze się wydobywało i po odkręceniu przestało.

Opublikowano

Trochę roboty z wymianą będzie. Trzeba zdjąć wał koła, dekiel od spodu, duże koło zwolnicy.

Seweryn - hipol do zwolnicy? Sąsiedzi, nieloty, wlewają olej silnikowy (ten z wymiany). Olej w skrzyniach biegów jest tylko dolewany, a co zdolniejsi również tylko dolewają olej do silników. :D