Skocz do zawartości
ReKoRd022

Renault Ares 550 WOM nie działa

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ares
ReKoRd022    0

Witam ma problem z wom w aresie gdy chcę go włączyć miga kontrolka i podczas sprawdzania co może być przyczyną

zauważyłem że jedna z  cewek przy filtrach hydrualicznych przy tylnym kole (pierwsza od dołu) jest gorąca to zacząłem podmieniać ale każda inna cewka w tym miejscu jest gorąca prosiłbym o pomoc bo sam nie wiem co to może być co mogę jeszcze sprawdzić.

Pozdrawiam Rafał

Edytowano przez ReKoRd022

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
makel9    5

Ta pierwsza od dołu to od zółwia zająca robi sie ciepła bo pewnie cały czas jezdzisz na zajacu. od wałka to ta druga od góry a pierwsza to hamulec wałka 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    140

Sprawdz przyciski na błotnikach, jak któryś nie łaczy to nie będzie chodził. Ja w swoim obydwa przyciski mam ominięte, tzn; kabelki które dochodzą do przycisków po prostu połączyłem i jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

ReKoRd022    0

Wom już działa jest wszystko ok tylko mam problem ciągnik nie chce przerzucić biegów terenowych na szosowe (cały czas na żółwiu) kontrolka pokazuje że jest zając a nadal jest na terenowych nie mam pojęcia co to może być napięcie na zawór idzie prąd jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    140

Jak zmieniasz to prąd raz jest i raz niema  na zaworze i kontrolki sygnalizują zmianę? Jak tak to elektronika jest ok. przyczyna bedzie w zaciętym elektrozaworze lub zaklinowanym wodziku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ReKoRd022    0

Tak żółw zając się zmienia przy nadbiegach tylko brak reakcji na zmiane jest spróbuję dzisiaj ten elektrozawor odkręcić tylko ciężki dostęp jest do niego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ReKoRd022    0

już mam wyciągniety elektrozawór jest możliwość sprawdzenia go jak jest wyciągnięty podłączając pod akumulator.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    140

Czyli część możliwych przyczyn wykluczyłeś. Ciś. oleju w magistrali jest , jeżeli WOM, przedni napęd działają prawidłowo? Pozostaje dobrać się do wodzika, trzeba spuścić olej ze skrzyni (środkowa część) i odkręcić pokrywę boczną do której dochodzą linki od biegów i się wyjaśni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ReKoRd022    0

Przedni napęd blokada mostu działają ok wom to różnie teraz jak ma humor raz dziala raz nie. nie wiem czy to pomoże ale biegami jest problem jest od momentu jak mi dzwignie przyblokowalo od biegow wrzucilem jakiś bieg i od tamtej pory jest na terenowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
janczar810    283
Dnia 7.09.2015 o 15:33, ReKoRd022 napisał:

Wom już działa jest wszystko ok tylko mam problem ciągnik nie chce przerzucić biegów terenowych na szosowe (cały czas na żółwiu) kontrolka pokazuje że jest zając a nadal jest na terenowych nie mam pojęcia co to może być napięcie na zawór idzie prąd jest.

Mam identyczny problem z tym ze wom chodzi non stop. Do tego nie działa przedni napęd tj. Wcale się nie załącza. Blokada jak zalacze tył ładnie razem ciagnie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Friedrich
      Witam,
      Chcę wymienić filtry hydrauliki w swoim aresie i mam problem z ich znalezieniem. Otóż z tego co widzę jest ich 3 - patrząc od tyłu najpierw największy (najszerszy, krótki) i następne dwa wąskie ale długie. Udało mi się znaleźć numery dwóch - 6005022974 (najszerszy) oraz 6005022975 (wąski). Pytanie brzmi, czy są to właściwe filtry do tego ciągnika (w sklepach internetowych widnieje ten model jak pasujący) oraz (co najważniejsze) czy te dwa filtry wąskie są takie same, czy do każdego idzie inny wkład?
      Z góry Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
    • Przez Lucek7878
      Cześć, nie działa mi w Renault Ares 620 nawiew z prawej strony kabiny. Gdzie szukać przyczyny ? Gdzie znajduje się wentylator ?
    • Przez tommy66692
      witam po wymianie pompy wspomagania w renault ares 640 zauwazylem ze nie rozłącza przedniego napędu? jaka moze byc tego przyczyna
    • Przez jarekvip99
      Posiadam Zetora 12145 ale mam zamiar zmienić ciągnik i kupić właśnie Renault Ares taki powyżej 120 koni do Max 150 z roczników tych około 2000 r. podobają mi się te ciągniki i wyglądają na dość komfortowe jak na te roczniki i chyba w miarę proste. byłby to ciągnik głównie do prac ciężkich polowych. Jak z ich awaryjnościa i wytrzymałościa? części domyślam się że w porównaniu do zetora będą sporo droższe tylko czy są w miarę dostępne i czy ciągniki są mało awaryjne?
    • Przez Adi118
      Mam problem z hamulcami z moim aresem  556. Jakiś miesiąc temu wymieniłem płyn hamulcowy lhm i odpowietrzyłem układ, wszystko było ok. Ostatnio padła mi pompa hydrauliczna która została wymieniona i po tej naprawie zniknęły mi hamulce. W zbiorniczu na płyn hamulcowy też jest pusto. Co się mogło stać istnieje możliwość ze płyn hamulcowy dostał się do skrzyni?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.