Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Ostatnio z moim Mtz-tem pojawił się problem. Chodzi o to że nie chce podnosić przyczepy z kiszonką z qq. Dodam jeszcze że niedawno chodził z prasą sipmą i na zegarze było bardzo małe ciśnienie. Co może być tego przyczyną? Proszę o pomoc.

Z góry dziękuje. Pozdrawiam :D

Opublikowano

dokładnie, tego zaworu nie,ruszaj, natomiast z drugiej strony jest taka gruba pokrywka na dwie śruby w środku jest tłoczek z otworem po skosie otwór ma gwint na,śrubę bodaj 10 mm wkręć w ten otwór śrubę i wyjmij ten tłoczek pod nim jest sprężyna. Ten tłoczek ma z lekkim oporem poruszać się w cylindrze

Opublikowano

Jak ten zawór na dole się zatnie to nie ma wcale hydrauliki, nic nie działa, a tu jest problem bo częściowo działa  ale nie ma siły, wiec ten zawór na górze trza dokręcić. Miałem to samo, raz podnosił raz z dużym oporem, ten na dole wyciągałem i nic nie pomagąło, to na górze dokręciłem i wszystko było dobrze. Ale miałem manometr wkręcony w  szybkozłącze i ustawiłem na 200 bar.

Opublikowano

Tak jak kolega mówi Jeżeli hydraulika wariuje to raczej trzeba szukać przyczyny rozdzielacz-pompa bo jeśli od razu wszystko zginie to jest zacięty zawór a jak inne cyrki to jest rebus bo kuzyn miał tak że było słabe ciśnienie ok 100 bar no to nie małe niby ale wymieniliśmy pompe niby sie poprawiło ale i tak agregatu nie podnosił, czarna magia dzień siedziałem i omijałem różnorakie obiegi kręciłem zaworami oczywiście z manometrem i ten zawów przelewowy też sprawdzony no wszystko ok, a podnośnik nie dziala. Nowy rozdzielacz pomógł :)  

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ilovemtz
      Prosze aby w tym temacie wypowiadali sie posiadacze mtz[nie pronarów].
      My mamy mtz-a z 1983r i ojciec nic złego na silnik nie moze powiedziec wał jeszcze nie byl robiony. Ciagnik zrobil okolo 15000mth nie wiem czy to duzo czy mało. Co prawda ceiknie ale one juz takie sa. Co do awaryjnosci to moge powiedziec ze wiekszosc czesc zaczynamy dopiero teraz wymieniac tj. po 24latach wczesnije nie było potzreby. Co do spalania to jest małe w orce okolo 14l/ha napewno mniej niz ursus czy zetor z tych rocznikow nie mowie o nowych forterrach. Jest mały problrm z czesciami bo nie mozna ich dostac musimy po nie jezdzc do oddalonego o 50km żmigrodu bo nigdzie w poblizu ich nie dostaniemy .Powiedzcie co na ich temat mowia wasi ojcowie czy wy sami. Sami wiecie ze nie taki rusek straszny jak go piszą.
    • Przez AgrostokParczew
      Witam, mam na magazynie kilka czapek oryginalnych Belarus, ciepłe obszyte od środka, jakby ktoś był zainteresowany proszę dzwonić pod 516-220-311 

• Przez Kulik
      Witam tak jak w temacie w jaki sposób inżynierowie ustalili ciśnienie na siłownik od womu ?? czy ktoś ma taką wiedzę ? proszę nie pisać że ciśnienie wstala króciec wkręcony w monoblok bo sprawdziłem i jest to nieprawdą jedynie co to on utrzymuje stałe ciśnienie na wolnych obr,podejrzewam że musi być coś w rozdzielaczu z elektrozaworami bo przecież ciśnienie idzie bezpośrednio z pompy i w rozdzielaczu zmniejszą może przez jakiś zaworek czy coś.Czekam na ciekawe pomysły
    • Przez Phosgen
      Cześć, wałkowany temat, do kupienia ciągnik w niewielkich pieniadzach.
      Niemam doświadczenia w tego typu maszynach ile według Was mógłby kosztować (chce go po prostu kupić) i proszę o wyrozumiałość pierwszy raz na forum  silnika nie słyszałem, dużo wycieków taki standard rusin 😁

• Przez kukum
      Witam znalazłem coś takiego https://www.agroinform.com/pl/rynek-arkusz-danych/czesc/czesci-do-ciagnikow/zestaw-do-konwersji-mechanicznej-blokady-mechanizmu-roznicowego-mtz/h_7470875 I interesuje mnie właśnie taka blokada bo powiem szczerze ze nie chce mi się walczyć już z moja oryginalna , myślałem nad pneumatyka nawet ale znalazłem coś takiego jak mechaniczna blokada na dźwigienkę i pytanie moje jest takie czy udało się komuś to ściągnąć z Węgier bo ja nie mogę się wgl z gościem skontaktować 
  • Dodaj nową pozycję...
v