Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O to chodzi, że przy jednej wajsze trzeba wsadzić bieg (tył\przód) a wajchę cofnąć na zero, żeby operować biegami a przy oddzielnej dźwigni nie musi być tego luzu.

Opublikowano

Mógłby ktoś zapodać zdjęcie spodu stacyjki, chodzi mi o pokazanie który kolor podpięty pod którą śrubę ew. schemat podpięcia tych przewodów? Bardzo bym prosił.

Opublikowano

Super forum dopiero go znalazłem i naprawdę dużo można z niego wybrać,ja mam pytanie do szanownych kolegów takie:nie mam na władku tych osłon na cylindrach (takie blachy do chłodzenia)wiem że już o tym było czytałem ale nie mogę nigdzie tego dziadostwa dostać czy wie ktoś z Was gdzie to można kupic jakaś wysyłka albo coś a może któryś z Panów ma takie coś do odsprzedania bardzo chętnie odkupię.Będę wdzięczny za odpowiedź .Pozdrawiam. Chyba omyłkowo dodałem ten post jako nowy temat przepraszam bo zaraz mi sie dostanie :lol:

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

w tym temacie około 30 stron temu było kilkanaście postów o mocy silnika T25. Kilka osób pisało że do 80r Władki miały silniki o mocy 25km a od 80r 31km. Ja posiadam T25A1 z 77r i na tabliczce znamionowej na silniku mam 31HP czyli 31,43 km, ale silnik wygląda na starszą wersje (nie mam podpórki pod wydech, alternator bez wbudowanego regulatora). Zastanawiam się czy rzeczywiście silnik ma te 31km czy może w fabryce coś przekręcili :P W książce obsługi wydanej rok wcześniej czyli w 76 roku jest jeszcze mowa o 25km

Edytowane przez Piotrek94
Gość Profil usunięty
Opublikowano

A w nowszych wersjach T25 jaki macie model silnika (chodzi mi głownie od t25 z lat 80-90)? Ja na tabliczce mam D21A a na bloku obok pompy wtryskowej D21 1002015 . Tutaj jakby też była jakaś rozbieżność bo na tabliczce D21A a na bloku D21. Patrzyłem w katalogu to tam wcale nie ma nic o silniku D21A tylko jest o D21 albo D21A1 :blink:

Opublikowano

Hej.Może ktoś wie, jak zamieścić na tym forum zdjęcie. Wczoraj kombinowałem i nic z tego nie wyszło. Może jakieś warunki trzeba spełnić czy co? Prędzej silnik bym rozebrał niż zamieścił zdjęcie.

Opublikowano

ma ktos może z was albo może wiecie gdzie można dostać klosz do lewej tylnej lampy tylko tego nowszego typu bo szukałem na necie ale są tylko tego starszego?

Opublikowano

Może ktoś się wypowie czy jest jakaś różnica pomiędzy starymi tłokami a nowymi,na starych które wyciągnąłem były 4 pierścienie a na nowych jest ich 5 zaznaczam od razu że wymieniam cały zestaw więc to nie gra roli tylko pytam czy to ze jest ich więcej ma jakieś przełożenie na moc ciągnika? Oby miało bo trochę więcej gazu na moich górach to się przyda :)

Opublikowano (edytowane)

wiem że sa ale wszystkie są tego starszego typu te wąskie a mi potrzebne sa te nowsze, one sa troche większe

Zobacz w sklepie samochodowym albo z częściami do ciężarówek, widziałem kilka razy przyczepki samochodowe z takimi kloszami, to pewnie gdzies muszą być dostępne, a gdzie go wybiłeś?

Edytowane przez akadaka
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A 
    • Przez zubi1990
      Witam wszystkich będę robił teraz remont silnika w moim t25a i tu mam pytanie: jakim momentem dokręcić śruby mocujące głowicę do bloku , jaką siłą dokręcić stopy korbowodów, jaka ma być grubość panewek głównych i korbowodowych, jaka siła dokręcenia koła zamachowego, szerokość cylindra i luz w zamku pierścieni. Ciągnik z roku 1978 z dwoma drążkami do zmiany biegów
  • Dodaj nową pozycję...
v