Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no widze kabina od ledy :lol:

ale szukajcie dawajcie znać panowie dalej można rozważyć zakupo takiej ale dawajcie znać przy takich do 1000 byle były szyby drzwi i jakoś żeby wyglądała może być do małych poprawek

pozdrawiam ;D

Opublikowano

Panowie. Jak zamontować do władka dodatkowy zbiornik oleju do hydrauliki?

Kupiłem wywrotkę i braknie mi oleju do pełnego przechyłu. Wydaje mi się, że jak zespawam zbiornik taki koło 6 litrów to powinno wystarczyć. Upatrzyłem miejsce na niego w kabinie, tam gdzie zamontowane było ogrzewanie olejowe. Tylko jak go podłączyć? Według poziomu to wyjdzie wyżej niż orginalny. Co z odpowietrznikiem w orginalnym zbiorniku? Będzie się z niego lało?

Pilnie proszę o radę, może ktoś kombinował z podobną przeróbką?

Opublikowano

MarcinO10 w kabinie to jednak za wysoko, olej przeleje ci się przez odpowietrznik orginalny. wykombinuj miejsce pod kabiną, stosując już nawet zbiornik 10-15 litrów i to wystarczy. podłanczasz pod przewód zasilający do pompy szeregowo i sprawa załatwiona :P

Opublikowano

Posiadam ciągnik T25 z 1968 roku (dwie "wysokie" wajchy od zmiany biegów i rura wydechowa do dołu). Ciągnik swego czasu pracował we wszystkim - pług, kultywator, kosiarka... Teraz to już tylko brony i siewak do nawozów. Rozpalam go na pych (spalony rozrusznik) i zapala po 1,5m nawet w największe mrozy!! Skrzynia biegów to trochę się psuła, ale w silniku nie robione ABSOLUTNIE NIC od nowości!!!

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanko mam t25 i przeprowadziłem mu ostatnio mały remont tzn wymiana pompy rozrusznik uszczelniacze. Jakie maszyny mogę nim ciągać?

Edytowane przez andrzej2110
Cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

- pług 2 skibowy

- brony trójki

- agregat 1.8 m

- opryskiwacz 400l

- rozsiewacz nawozu 350 l

- rozrzutnik 4 t

- przyczepa 4.5 t

- kosiarka rotacyjna 1.65 m

- siewnik do zboża max 3m.

- talerzówka 1.6 m - 1.8 m

Opublikowano

Mój ostatnio to poza jeżdżeniem po lesie to nic nie robi :rolleyes: . ale kiedyś ciągał rozrzutnik obornika 4T dwu osiowy, kultywator 2m, pług dwu skibowy, kopaczka do ziemniaków dwu rzędowa, sadzarka do ziemniaków,cągałem nim też dwie przyczepy 4T zboża ale ciężko :)

Opublikowano

Mam pytanko mam t25 i przeprowadziłem mu ostatnio mały remont tzn wymiana pompy rozrusznik uszczelniacze.Jakie maszyny moge nim ciągać?

Borny 5

rozsiewacz pól tony nawet mozesz

siewnik 3m nawet Amazone dygnie D7 ale nie z full zasypaną skrzynią.

na podorywke 5-6 skib

z resztą sie zgodze.

No przyczepa 5 też moze być jak najbardziej t.j THK5

Opublikowano

z własnego doświadczenia wiem iz przy rotacyjnej 1,65 było lżej niż 1,35 z odgarniaczem. wszystko zależy na jakim biegu będziesz kosił. ja na 3 max bo na 4 to za szybko i szkoda sprzętu. :rolleyes:

Opublikowano

U mnie Władysław chodzi z:

pług 2 skiby

siewnik poznaniak 3 metry

opryskiwacz 600 litrów ale nie do pełna zalewany

brony trójki po 80 kg każda na włóce

przyczepa 6 ton i transport inny

Opublikowano

no widze kabina od ledy :)

ale szukajcie dawajcie znać panowie dalej można rozważyć zakupo takiej ale dawajcie znać przy takich do 1000 byle były szyby drzwi i jakoś żeby wyglądała może być do małych poprawek

pozdrawiam ;D

na allegro masz orginalną kabinę w dobrym stanie za przyzwoite pieniądze polecam. :)

kabina t25

Opublikowano

Witam. Czy ktos moglby mi pomoc i podpowiedziec co moze byc przyczyna wyrzucania oleju(przynajmniej wyglada to na olej) przez wydech przy wladku? Juz jesienia zaczal mi to robic, ale cala zime stal nieuzywany i na wiosne tego juz nie robil.Nie sa to duze ilosci ale mam cala maske w male kropeczki.

Opublikowano

Czy ktoś słyszał o tym, że Władki ( stare T-25 ) składają ponoć gdzieś w Polsce? Bardzo proszę o podpowiedź. Pozdrawiam serdecznie

Z góry dziękuję

Opublikowano

Mam do Was pytanie związane z pompa hydrauliczna (NSZ). Mam zamiar zmienić pompę na wydajniejszą np. na nsz16. Znalazłem ukraińską pompę ale słyszałem że są awaryjne. Co możecie powiedzieć o nich, a może znacie innego producenta?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
    • Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
  • Dodaj nową pozycję...
v