Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, daron64 napisał:

A druga właśnie kojarzyła,  że coś o niej gdzieś tam wspominałeś i o farmtracu właśnie. Ehh i bądź tu mądry.  Ziemię mam raczej większość ciężkie,  piachu nie mam nigdzie, ale wolałbym mniej zbierać ale mocniej ja odciążyć o szybciej żeby ciągnik szedł,  niż go katować za duża talerzowka.. Jeszcze się skończy,  że stara swoją famarolke będę składał.. 

Twój koń będzie latał z famarolka bez problemu....

moją jest solidnie obciążona przez poprzedniego właściciela ,do tego stopnia że w tym roku wchodziła aż miło.Szkoda tylko że  jakość nowych talerzy jest tragiczna

Opublikowano (edytowane)

biegi pełzające to przystawka do skrzyni z lewej strony  pod kabina uruchamiana mechanicznie ,na moje to nie to

reduktor kojarzy mi sie z płynną regulacja ciśnienia

Edytowane przez Tomasz78
Opublikowano

ot wynalazek,ciekawe  ,pierwsze widzę ,

a jak juz jesteśmy przy rusku ,to mam pytanie ,Belarus 820 świeci kontrolka czerwona ,a ładowanie pokazuje na zielonym polu ,

wskaznik,miernik zewnętrzny na wolnych obrotach wskazuje 13,6v, co jest nie halo ? instrukcja nic nie mówi na ten temat

bezpieczniki sprawne ,lecz zauważyłem spadek mocy aku przy rozruchu .

Opublikowano

W nowych Belarusach nie montują już przełącznika 12/24 V. Akumulatory są połączone szeregowo na stałe do rozrusznika 24V a instalacja ciągnika i alternator są podłączone do jednego akumulatora 12V, drugi aku służy tylko do rozruchu i z racji tego potrzebuje osobne źrudło zasilania nie połączone w żaden sposób z instalacją ciągnika (takie elektryczne chochliki przeszkadzają ;) ) i do tego właśnie służy element zamontowany przed chłodnicą, jest to przetwornica z regulatorem produkująca niezależne napięcie 14,4V do ładowania drugiego aku. Dobrze jest zamieniac od czasu do czasu akumulatory miejscami z tego powodu gdyż instalacja obciąża ciągle jeden akumulator i zurzywają się nierównomiernie. Ja u siebie wywaliłem tą przetwornicę gdyż spaliła się gdy poluzowała mi się klema na uszkodzonym słupku akumulatora i zamontowałem przełącznik 12/24 gdyż 6 lat temu był to drogi układ a przełącznik nie dość że tańszy to miałem nowy w domu i dłużej moim zdaniem wytrzymuje.

Stan dobry, ciekawe jak wyglądają pługi w stanie dostatecznym? :D

https://www.olx.pl/oferta/plug-huard-3-skibowy-CID757-IDsIiS5.html#330f0271e1 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak walce, ale oprawy łożyskowe to g.....o. Gwint byle jaki i łatwo zerwać a to jednak będzie obciążone. Szukałbym czegoś na innych oprawach.

To wygląda solidniej. Wiem cena inna, ale może coś znajdziesz. Ewentualnie kupić oddzielnie lub dorobić porządne oprawy.

https://allegro.pl/walce-gniotownik-komplet-nowy-fi-220-srutownik-i7580558911.html

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Edytowałem post to sprawdź. Nie mam jeszcze gniotownika, ale jakbym robił to kupiłbym dużej średnicy i szerokie walce a obudowy kupił lub zrobił. Na te chińskie oprawy szkoda pieniędzy. O ile samo łożysko może wytrzyma to oprawa krucha jak marchew. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Nie wiem jak walce, ale oprawy łożyskowe to g.....o. Gwint byle jaki i łatwo zerwać a to jednak będzie obciążone. Szukałbym czegoś na innych oprawach.

To wygląda solidniej. Wiem cena inna, ale może coś znajdziesz. Ewentualnie kupić oddzielnie lub dorobić porządne oprawy.

https://allegro.pl/walce-gniotownik-komplet-nowy-fi-220-srutownik-i7580558911.html

te oprawy są z adapteru rozrzutnika obornika

Opublikowano

Na razie nad tym nie myślę, ale napisałem "gdybym" robił to byłoby to porządnie zrobione. Z adapteru, ale już lepsze jak te chinole. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v