Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Nie widziałem na żywo atlasa, ale tak coś przypomina. Na razie nie szukam, ale jakby założyć śrubowe odkładnie to może dobrze orać jak za te pieniądze. 

Jednak to atlas. Są jeszcze tańsze od niego i w lepszym stanie. Co z tymi atlasami jest nie tak?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
7 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Nie widziałem na żywo atlasa, ale tak coś przypomina. Na razie nie szukam, ale jakby założyć śrubowe odkładnie to może dobrze orać jak za te pieniądze. 

Jednak to atlas. Są jeszcze tańsze od niego i w lepszym stanie. Co z tymi atlasami jest nie tak?

w okolicy ciąga atlasa odchudzonego do 2 korpusów ale rozstawionego na pół metra zetorem 7711 i ma różnie pod górki na dwójce

9 godzin temu, daron64 napisał:

Z ciekawości - do czego może się przydać niesprawdzany na szczelność zbiornik na wodę? 

...

szukam do termita bo stary pęka i cieknie na łączeniu połówek a przy okazji chciałem dołożyć parę litrów , a sprawdzić na szczelność chciałem na miejscu ,najpierw oględziny zewnętrzne i wewnętrzne a później jakoś zatkać otwory i podać powietrze do srodka by sprawdzić czy gdzieś nie spier... tego no bo dopłacić do nowego kilkukrotność ceny z ogłoszenia by w parokrotnie przepłacić w porównaniu do ilości roboty jaką miałby robić to się nie widzi 

Opublikowano

@kierowiec Kupiłem od tego handlarza 2 traktory 4 lata temu i nie mam zastrzeżen. Mowil mi co było w nich zrobione, jeden był po Francuzie co wymienił go w serwisie. Mozna negocjować i sporo urwać.

• Like 1
Opublikowano

Tak mi chwilę przez myśl przeszło a potem poczytałem co Daro wkleił to minęło. Nic nie wiedziałem o tych pługach to zapytałem. 

Opublikowano (edytowane)

Mam na oku pług obrotowy 3 skiby , odkładnie jednolite (bez piersi) bez zabezpieczeń, 35 cm na skibę, rozstaw korpusów 100cm , prześwit pod ramą 70 cm, przedpłużki. Pług oznaczony jako ferguson 265, na innej naklejce na tym pługu napis huard. Pług prawie identyczny jak ten : https://www.olx.pl/oferta/plug-3-skibowy-obrotowy-huard-stan-bdb-CID757-IDvf38v.

Elementy robocze jak nowe, cena pługa 5000zł. Czy to dobre maszyny i czy poradzi sobie MF 3050 b/przodka 70 KM. Co doradzicie.

Edytowane przez marian7k
Opublikowano

Dzięki daro za odpowiedz. W tym pługu przed piersią jest krój to myślę że pierś mniej narażona na tarcie, można też na brzegu piersi napawać twarde druty np fi 10mm co znacznie przedłuża jej żywot. A ogulnie jakie macie opinie o huardach?

Opublikowano
5 godzin temu, kolo11 napisał:

Wyglądem bardzo ładny, ciekaw jestem jak pod względem mechanicznym. Wyświetleń nie ma aż tam mocno dużo.

https://www.otomoto.pl/oferta/bizon-z058-ID6AuuAm.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Ja się kurła pytam za co tu 18 tyś zł ? Cena max za niego powinna być 8 tyś zł, i ona była by ceną za dużą za taką kupkę złomu. 

może złote klamki maO.o?

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, marian7k napisał:

Dzięki daro za odpowiedz. W tym pługu przed piersią jest krój to myślę że pierś mniej narażona na tarcie, można też na brzegu piersi napawać twarde druty np fi 10mm co znacznie przedłuża jej żywot. A ogulnie jakie macie opinie o huardach?

Jak naspawasz jakiegoś złomu, to ziemia się nie będzie ślizgać po odkladni tylko pchać i będziesz wyklinać. Poszukaj coś normalnego, z taką szerokością orki i bez zabezpieczeń 5000 to i tak dużo za ten pług

Edytowane przez sladan
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v