Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Teraz leasingi dają nawet na stary sprzęt. Może gość się przeliczył i na raty brakuje. Kukurydzę skosił to w zasadzie sprzęt nie potrzebny do następnego sezonu. Jak sam sprzeda to może mu jeszcze kasa zostanie (zależy ile rat już wpłacił) a jak windykator zabierze to tak jak pisałem sprzedadzą za grosze i gość będzie musiał zapłacić różnicę oraz koszta windykacji, transportu czasem na drugi koniec Polski na plac z maszynami po leasingu itp. itd...jeśli właśnie tak jest to gość dobrze kombinuje. Jak ktoś kupi tego Jaguara to nie ma się co obawiać bo to sprzęt nie rejestrowany i nikt niczego nie zabierze bo zwyczajnie nie będzie wiedział gdzie ten sprzęt jest.

@galan99 z tymi programami to ja bym nie popadał w euforię...jeśli w ogóle pomagają komuś to są ledwie promile w skali kraju. Tych spraw się nie nagłaśnia ale gospodarstw bankrutuje co roku sporo i większości nikt nie pomaga a już na pewno nie państwo.

Opublikowano
12 godzin temu, extrabyk napisał:

... @konteno. Koła miał takie cienkie z drobną jodełką i zapadały się w moje piaski prawie po ośki. Do tego felgi lub piasty tych kół były krzywe. Osie na których redlice miały chodzić płynnie góra dół były tak zaklepane,że jak redlica poszła do góry na jakimś kamieniu to sama nigdy nie wróciła na swoje miejsce i trzeba było nacisnąć nogą. Jak się nie widziało to sypało ziarno na glebę. W drugą stronę to samo czyli jak siewnik w miękkim piachu szedł głębiej to redlice nie szły do góry tylko siały ziarno 10 i więcej cm. w glebie. Zrobienie próby kręconej to była mordęga i kalectwo. Wszelkie śruby na klucz lub motylki żeby odkręcić-dokręcić wymagały siły i spokoju. Opuścić korytka do próby to samo. Wymiana kółek wysiewających ze "zbożowych" na te do rzepaku wymagało tyle pracy i nerwów, że dzięki temu rzepak siałem pierwszy i ostatni raz w życiu. Kiedyś jeszcze później siałem rzepak jary, gorczycę i inne drobne nasiona ale to już pneumatycznym siewnikiem a tam przejście z grubych na drobne oraz próba kręcona to maksymalnie 5 min i to jak się mówi z palcem w d*pie. Z tego co pamiętam to jeszcze bardzo mała skrzynia nasienna i tyle w środku wystających blach oraz śrub,że każdy worek przy nasypywaniu był porwany a były to czasy gdzie każdy worek był na wagę złota...a i jeszcze konstrukcja, wykonanie i działanie znaczników to totalna porażka...i jeszcze sobie przypomniałem,że mój miał plastikowe teleskopowe rury nasienne, które łamały się na potęgę....

jak dużo roboty miał to może i można się wqrwić było na niego , u nas łącznie z dzierżawami to max 8-10ha obsiewał i to ostatnio 4lata temu od tego czasu stoi w garażu i sie kurzy choć chciałem jakiś agregat skleić pod niego z qltywatorowej ramy od ciężkich bron , przy 3 ha ornej jakie zostały idzie przeboleć jego wady tym bardziej że samemu robię tylko 70a pola gdyż reszta w dzierżawe poszła 

Opublikowano

Takie zestawy kluczy mogą różnić się jakość czy wszystko z jednej fabryki?

https://allegro.pl/zestaw-kluczy-klucze-nasadowe-torx-tagred-108-el-i5773305131.html

https://allegro.pl/zestaw-kluczy-klucze-nasadowe-torx-108-elementow-i7549986227.html#thumb/1

Dodam że miałem podobny zestaw z Biedronki i służył mi kilka lat, aż go załatwiłem kosiarko rozdrabniaczem.

Na moje potrzeby spisywał się super.

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem w trakcie poszukiwania pługa obrotowego do mojej Valtry t151  Wpadł mi w oko pług kverneland es 95 vario oto link do ogłoszenia https://www.olx.pl/oferta/plug-kverneland-es-95-vario-5-skibowy-resor-CID757-IDwAEzN.html#13f3a5da2c Dzwoniłem do sprzedawcy i mówił ze pług był odnawiany czyli malowany i elementy robocze założone nowe. Trochę jest mi podejrzane malowanie gdyż widocznie coś chciał ukryć. Stad moje pytanie jak sprawdzić czy rama jest prosta i czy nie był spawany bo wiadomo pod farba ciężko coś dojrzeć. I ogólnie czy ten model pługa jest wart uwagi i czy moja valtra będzie sobie spokojnie dawać rade.  a może któryś z forumowiczów kupował od tego sprzedawcy z Jarocina sprzęt i jest w stanie Coś na ten temat powiedzieć Pozdrawiam

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:
Dnia 7.09.2018 o 23:09, farmtrac8244 napisał:

po pierwsze to nie jest oryginalna farba na masce , felgach....

po drugie nie jest to 94'

a rzeczywiście malowany po przyglądnięciu się  ... dokładnie oglądasz czy już oko wprawnione 🤔, a co chcesz od roku taki był u mnie na podwórku na postoju tez chyba 94 rok i nic się nie różni , i co nie tak z przednimi felgami pełne mają być 🤨

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

a rzeczywiście malowany po przyglądnięciu się  ... dokładnie oglądasz czy już oko wprawnione 🤔, a co chcesz od roku taki był u mnie na podwórku na postoju tez chyba 94 rok i nic się nie różni , i co nie tak z przednimi felgami pełne mają być 🤨

ten rocznik powinien mieć felgi pełne

Opublikowano

Pancerna seria, choć przy zakupie trzeba głównie patrzeć na stan skrzyni, bo po tylu latach już może prosić się o remont

co do samego modelu do transportu czy ładowacza ok. ale do cięższej pracy średnio moim skromnym zdaniem, bo moc wystarczająca aby spiąć z większymi maszynami, ale przez brak ramy i krótki ryj mogą być problemy z trakcją

Opublikowano

Która z renówek jest Twoim zdaniem porownywalna mocą, uciągiem z łurusem 904 z turbinką(ok 90 KM).

Opublikowano (edytowane)

103-14 ma około 93KM i masę większą niż 904 z turbiną (jakies 500kg więcej) więc i siła uciągu w pracy powinna być większa.

Edytowane przez jahooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v