Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do sporu zachodnie vs krajowe to dam Ci czesio prosty przykład - prasy rolujące znanego polskiego producenta - dopóki montowano włoskie przekładnie było ok,potem zaczęli montować polskie i ludziom przy 60 konnych ciągnikach siadają. Pręty w komorze to samo - z początku były 30mm i chodziły, potem zakładali 35mm i gną się na potęgę. 

Opublikowano (edytowane)

Mam polską prasę która ma 11lat i jest praktycznie cała w org u mnie 800bel bez najmniejszej awarii i z ciągnikiem 80km. Więc można.

Przykład prasa claas poszła z dymem w okolicy i to nie jedna.

Tak z wolmetem u mnie chodził bardzo dobrze, jeśli przyjdzie mi kupować ładowacz jeszcze raz to będe brał tą firmę pod uwagę jak najbardziej.

Wszystko jest dobre jak jest zadbane.

Edytowane przez czesio200
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, pawel885 napisał:

Co do sporu zachodnie vs krajowe to dam Ci czesio prosty przykład - prasy rolujące znanego polskiego producenta - dopóki montowano włoskie przekładnie było ok,potem zaczęli montować polskie i ludziom przy 60 konnych ciągnikach siadają. Pręty w komorze to samo - z początku były 30mm i chodziły, potem zakładali 35mm i gną się na potęgę. 

A tam pierdzielisz . Znajdź feraboli ff20 z oryginalną przekładnią . Co druga starsza ma wymienianą i to często na gwarancji . Nie tylko , bo i inne włoskie na takich przekładniach tak miały

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym widzieć wagę tych bel. Nastukać flaków to każdy może. 

@Uziu92 zapisz Ty się do niego na kurs. "Jak dbać o maszyny z plasteliny". Być może czegoś nie wiesz to się psuje. Może cała magia jest we wstążkach.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, czesio200 napisał:

Mam polską prasę która ma 11lat i jest praktycznie cała w org u mnie 800bel bez najmniejszej awarii i z ciągnikiem 80km. Więc można.

Przykład prasa claas poszła z dymem w okolicy i to nie jedna.

Tak z wolmetem u mnie chodził bardzo dobrze, jeśli przyjdzie mi kupować ładowacz jeszcze raz to będe brał tą firmę pod uwagę jak najbardziej.

Wszystko jest dobre jak jest zadbane.

800 bel przez 11 lat to nie dziwota że jeszcze w oryginale bo jakby zrobiła 8000 przez ten czas to byś inaczej gadał. 

Opublikowano (edytowane)

Czesio ja mam od nowości 2009r pod 2tys bel rocznie więc za kilkanaście lat pogadamy jak przekroczysz te 15tys bel . 

To tak jak z ursusami - jeden się chwali że 85 rok i bez remontu a co do czego okazuje się że wyjeżdża nim na kilka dni w roku obrobić kilka ha 

Edytowane przez pawel885
Opublikowano

Tylko to jeszcze musi być zbita bela. Jeden zrobi 100 bel zbitych a inny z tej samej powierzchni 120 flaków.

Opublikowano

Ludzie o czym tu dyskutować !? 

Wiadomo że zachodni sprzęt jest dużo lepszy jakościowo i wydajnośćiowo niż polskie belarki itp.    Było tak nie od dziś. 

Polskie maszyny są dużo tańsze i jakie pieniądze taki sprzęt, zachodnia maszyna jest dużo droższa ale za to dużo wytrzymalsza i wydajniejsza.

A śmianie się z tego że jakaś maszyna się spali i mówienie że to gówno jest śmiechu warte, każdy sprzęt może się spalić jeśli się go nie dopatrzy i ot tyle w temacie. 

I zakończmy ten bezsensowny temat.

• Like 1
Opublikowano

Ty nie porównujesz , a jedynie wychwalasz swoje . Moim zdaniem włoskie nie są lepiej wykonane od polskich .

Opublikowano (edytowane)

Zetorek a Ty masz prasę raptem miesiąc i myślisz że wszystkie rozumy pozjadałeś.... Kumpel kiedyś  brał nowe i kitował przez sezon ile się da i po 4tys bel zębatki były zjechane a idzie tam grubszy łańcuch niż u mnie.... Sąsiad ma ursusa - czyli warfamę, młodszą od mojej 3-4 lata, robi 800 bel rocznie, przekładnie zmieniał, pręty co rusz krzywe

Edytowane przez pawel885
Opublikowano

Dogłębnie temat przeanalizowałem . B| No i mogę z całą stanowczością stwierdzić że włoskie d*py nie urywają . Także nie podniecaj się aż tak. :D

Opublikowano

No to pochwal się ile bel zrobiłeś i do tego z ciągnikiem 50 koni. Brałeś twardościomierz stali ze sobą podczas oględzin? Wysyłałeś części do ekspertyzy? xD Ja piszę z obserwacji nowych pras po danym przebiegu a Ty piszesz co Ci się wydaje 

Opublikowano

No już dobra . Twoja jest najlepsiejsza . :D Blisko 400 zrobiłem , w tym odrobinę usługowo . Nikt nie narzeka , to ujdzie . B|

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v