Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Taaa , tanio . Chłopie , to zara 50 lat będzie miało . Ile ma kosztować ? :D:D

Gość konteno
Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Kiedyś pytałem o prostowniki.  Kupiłem 

https://allegro.pl/prostownik-rozruch-550a-1000ah-dinamik-640-magnum-i7418051955.html

No i po podłączeniu nie ladowal.  Zawiozlem  do znajomego,  który naprawia tego typu graty,  ogólnie elektryka się zajmuje.  Mówił,  że jakaś pierdy była,  że szkoda gadać i nawet kasy żadnej nie chce (no ale za dobre to, moim zdaniem o sprzęcie nie swiadczy) 

Pytam - a jak ogólnie wygląda w środku,  badziewie czy w miarę.  Mówił,  że jest ok nie ma tragedii.  No ale jeszcze zależy ile dałem.  Kupiłem dokładnie ten z ogłoszenia, to znajomy powiedział,  że za te pieniądze naprawde bardzo dobry zakup. 

To tak informacyjnie,  jakby ktoś też miał rozkminy nad prostownikiem.  Zobaczymy jak się będzie sprawował. 

poczytaj to https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3434329.html#17053327 pierwsze 6 postów , dla innych zainteresowanych nabyciem prostowników rozruchowych też polecam tą lekurę gdyż rozkminiają fachowcy , a urządzenia chińskie wspomagają rozruch prądem max co najwyżej połową tego z tabliczki

Gość konteno
Opublikowano

to termin przydatności do remontu 

Opublikowano
4 godziny temu, konteno napisał:

polecam tą lekurę gdyż rozkminiają fachowcy , a urządzenia chińskie wspomagają rozruch prądem max co najwyżej połową tego z tabliczki

Ale czy ja gdzieś się odnosilem do jego parametrów? I dlaczego z góry zakładasz,  że nie czytałem o chinolach, o ich trzymaniu parametrów, o jakości wykonania? Magnuma wziąłem w zasadzie dlatego,  że przy temacie spawarek był polecana marka (z polskich chinoli),  a ten model był największym,  który się mieścił w moim budżecie.  Jak będzie się sprawował,  to zobaczymy. 

A jedyne, do czego się odnosilem to to,  że znajomy,  który zajmuje się naprawa wszelkiego rodzaju sprzętów zasilanych prądem, przez ręce którego przewinęło się ileśdziesiat (set?) różnych prostowników i tanich i drogich, mówił że za te pieniądze sprzęt ma dobre wykonanie i użyte materiały. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Widocznie tak jak ja nie lubi myć rozrzutnika :D Też sprzedałem nieumyty :P

https://www.olx.pl/oferta/agregat-gruber-unia-kos-3-m-podwojne-talerze-CID757-IDuB957.html#0489ba5f2c
czyżby okres ochronny z modernizacji wyszedł?

Edytowane przez michal1993
Opublikowano
Takie coś powinno być karane, albo jechać i wpierdol bo według mnie to jest to samo co kradzież. Ale u nas to jest jakoś olewane a powinno być tak samo karane.
Opublikowano (edytowane)

To jak ja kupiłem 5 lat temu glebogryzarkę na PROW. Porobiłem nią trochę i tyle w niej ciągnik spali że stoi w garażu użyta na 10arach a ostatnio myślę ją sprzedać i to po normalnej rynkowej wartości tyle ile warta bo tylko trochę lakier z noży starty. I co mi zrobicie? 
Waszym zdaniem mam ją porysować gwoździem by straciła na wartości?  
Nikt wam nie broni kupić na prow postawić w garażu i za 5 lat sprzedać. 

A teraz się złapcie czegoś: 

W okolicy ma pojawić się Nowa sieczkarnia i nowy kombajn i tak samo kupione na jakiś program z myślą: Kupić, porobić trochę, za 5 lat sprzedać. 
A do spłacenia tego facet podobno będzie sprzedawał ojcowiznę.

Edytowane przez stuart
Opublikowano
Gajny- już usunął zdjęcie z licznikiem. To ile ten ciągnik miał że cofnął na 80tys? ;) Moze by to zgłosić do prokuratury? Kradzież w biały dzień :(
Opublikowano
20 minut temu, stuart napisał:

To jak ja kupiłem 5 lat temu glebogryzarkę na PROW. Porobiłem nią trochę i tyle w niej ciągnik spali że stoi w garażu użyta na 10arach a ostatnio myślę ją sprzedać i to po normalnej rynkowej wartości tyle ile warta bo tylko trochę lakier z noży starty. I co mi zrobicie? 
Waszym zdaniem mam ją porysować gwoździem by straciła na wartości?  
Nikt wam nie broni kupić na prow postawić w garażu i za 5 lat sprzedać. 

A teraz się złapcie czegoś: 

W okolicy ma pojawić się Nowa sieczkarnia i nowy kombajn i tak samo kupione na jakiś program z myślą: Kupić, porobić trochę, za 5 lat sprzedać. 
A do spłacenia tego facet podobno będzie sprzedawał ojcowiznę.

Inaczej wygląda sprawa gdy kupiłeś, użyłeś i się nie sprawdziło, więc sprzedajesz, a inaczej jak bierzesz nowe, przykrywając kocem i tylko czekasz kiedy będziesz mógł to popchnąć w świat. Ale za stwierdzenie "i co mi zrobicie" to najchętniej obilbym cię kijem, ale to już inna sprawa 

• Like 2
Opublikowano

Właściwie czemu się na takich złościć ? Kryteria spełnili , kupili , a teraz mają ochotę to sprzedają . Pretensje można mieć tylko do złego "rozdawania" tych pieniędzy .

Opublikowano

Raczej zazdrość ludzi bierze są inni ludzie bardziej "przedsiębiorczy" którzy wiedzą jak i mają odwagę zainwestować kasę. A ci co się na nich złoszczą z reguły jeszcze widłami wyrzucają obornik z 100letnich chlewików. I by nie upolityczniać dyskusji, sama nasuwa się sugestia kto w tej grupie za PIS a kto za PO :D

Opublikowano
2 minuty temu, stuart napisał:

Raczej zazdrość ludzi bierze są inni ludzie bardziej "przedsiębiorczy" którzy wiedzą jak i mają odwagę zainwestować kasę. A ci co się na nich złoszczą z reguły jeszcze widłami wyrzucają obornik z 100letnich chlewików. I by nie upolityczniać dyskusji, sama nasuwa się sugestia kto w tej grupie za PIS a kto za PO :D

Przez takich którzy dla ojca sprzętu nabrali, bo mogli, bo im się udało, a sami siedzą w mieście,  to ci którzy naprawdę tą ziemię przewracają się nie załapali.

• Thanks 2
Opublikowano

No czego się spodziewasz ? Mają nie brać , bo może sąsiadowi bardziej potrzeba ? No dajcie spokój . B|

Opublikowano

No jak najbardziej . Jakieś trzy lata temu u nas gość tak sprzedał ze dwa TIRy . Ciężarowy dawał radę bezpośrednio po polu obok prasy jeździć i tak ładowali .

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Przez takich którzy dla ojca sprzętu nabrali, bo mogli, bo im się udało, a sami siedzą w mieście,  to ci którzy naprawdę tą ziemię przewracają się nie załapali.

Tu jest dylemat zawsze zazdrość jeden potrafi a drugi tylko gębo kłapie co on by nie zrobił , Powiem tak za komuny bo tak nazwę lata od 1970 r do 1987 to była unia dopiero kto sadził kalfior  pietruszkę buraczki czerwone to za 1 ha tej uprawy można było w mieście kupić mieszkanie 2 pokojowe .

Maszyny traktory ale sadzili nie liczni bo wiekszość sadziła buraki w rządki i to łyszko i to tylko 30 ary  taki był postęp .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v