Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki,że wjeżdżasz w pokos nawpycha do komory i pasy się kręcą a materiał się nie obraca. Walec obracający belą tylko się ślizga po materiale. W wielu tematach o pasówkach przeczytasz to samo. W jd w takiej dzikiej trawie też miewało się ten problem i karbowane pasy nie pomagały.  

Opublikowano

Thomas2135 napisał:

Taki,że wjeżdżasz w pokos nawpycha do komory i pasy się kręcą a materiał się nie obraca. Walec obracający belą tylko się ślizga po materiale. W wielu tematach o pasówkach przeczytasz to samo. W jd w takiej dzikiej trawie też miewało się ten problem i karbowane pasy nie pomagały.  

masz taka prase czy tylko czytales? bo ja mam i jakos nie spotkalem sie z takim problemem.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Kogo te parchy intetesują?

A wasze Vicony kogo ? Temat nie jest o problemach z zapychającymi się germańcami :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

zetorki12 napisał:

3 minuty temu, Thomas2135 napisał:

A wasze Vicony kogo ? Temat nie jest o poradach z zapychającymi się germańcami :D

jeszcze zeby to byl germaniec... nastepny znawca

Opublikowano

zetorki12 napisał:

3 minuty temu, Thomas2135 napisał:

A wasze Vicony kogo ? Temat nie jest o poradach z zapychającymi się germańcami :D

jeszcze zeby to byl germaniec... nastepny znawca

Opublikowano

"Germaniec" - na af zachodni :D

No to nie wiem, tutaj podobnie jak wszędzie indziej, oponie podzielone. Pytanie czy osoba mówiąca przeciw to właściciel czy zna to z opowieści. Jedni twierdzą że nie na problemu inni twierdzą że jest.

Sąsiadowi gościu prasuje na usłudze zetor 8011 + riviere 186 i spodobała ni sie jej robota w słomie. Kiszonki też nią robi.

Mi tam sie z zakupem nie spieszy, moja jest z 2001 to 2 lata moge ją jeszcze spkojnie potrzymać nim pójdzie w świat, tylko ciekawe czy do tego czasu nie pozmieniają sie ceny łańcuchówek bo jeszcze sie okaże że zacznie sie w całym kraju wielka akcja wywożenia sipm na złom. Licze że do tego czasu te pasówki toche stanieją bo ich cena i tak zachęca.

A i czy z 1601 da sobie rade mój zetor bo wygląda na większą od 157.

Opublikowano

pewnie sam mam już drugi komplet bo poszła mi ta grzechotka tzn luz za duży i przeskakuje narzynka , w poprzednim zestawie ukruszyła się narzynaka 1/2 , nie ma co przepłacać za markę kupiłem yato samą 1/2 i też się spsuła . Zwykły chińczyk bsp.. (jakaś taka nazwa) i chodzi . Teraz na nowym zestawie 10 poideł zrobionych na nowych rurach nic się nie psuje. A jeszcze kiedyś jakiś zestaw no nome też dużo robił , się pożyczało i zaginął na wiosce ...

Opublikowano
18 minut temu, PRIMO napisał:

Warto się tym interesować czy szkoda czasu na to ? zaznaczam że do użytku amatorskiego.

http://allegro.pl/gwintownica-do-rur-10-el-2-x-klucz-obcinak-deget-i7189032966.html

Mam innej firmy komplet bez kluczy. Zrobiłem kilkadziesiąt gwintów i nic się z narzynkami nie dzieje. O viconach to teraz tak wyszło, ale o zetorach to do urzygu co tydzień albo częściej. 157 i 1601 robią ten sam rozmiar beli. Konstrukcja z pasami inna to 157 jest niższa. U mnie 904 ją ciąga i jak dam konkretne ciśnienie pod 200 bar to już czuje prasę.

Opublikowano

Jak amatorsko,bierz,ale na rynku możesz kupić grzechotkę plus narzynki za pół ceny,a i tak będziesz robić tylko 1/2 i 3/4 .  Może i trochę dupne,ale zawsze pod ręką:D. Od razu imadełko do rur spraw.

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

Warto się tym interesować czy szkoda czasu na to ? zaznaczam że do użytku amatorskiego.

http://allegro.pl/gwintownica-do-rur-10-el-2-x-klucz-obcinak-deget-i7189032966.html

Śmiało bierz , ale szukaj zestawu bez tych kluczy bo znając życie ząbki w kluczach się objadą i taki z nich pozytek. 

Taki zestaw narzynki plus uchwyt gwnintuje u mnie już kupę czasu i daje rade, 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v