Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo robić coś muszą . Za wszystko zapłaci rolnik , a rządzącym wzrosną słupki w wydatkach na obronność . Tramp będzie mógł po plecach pogłaskać .:D

Opublikowano

Takie sztywne  przyczepy są lepszym patentem na zysk niż prowident :P przez tydzień 2399  podeszła na wartości , a tu ludziska wierzyli ze ziemia jest najlepszą inwestycją :D

• Like 1
Opublikowano

He he . No ale to tylko wystawiona za taką cenę . Żeby liczyć zysk to jeszcze handlarz musi sprzedać , a naiwnych coraz mniej B|.

Opublikowano
Cytat

Jeszcze nie pytałem w sklepie, może ktoś wie czy w takim rozdzielaczu zatrzask działa w dwóch kierunkach, położeniach dźwigni?

https://sklep.mizar.com.pl/rozdzielacz-hydr-1-sekcyjny-40l-z-zatrzaskiem-p-27237.html

mam taki na błotniku w 330 bo oryginał ... strzelił -wywaliło tylny dekielek

To jest taki sam jak w 330

do przodu ciśnienie jedno gniazdo

na środku blokowane dźwigni i gniazd

do tyłu ciśnienie na drugie gniazdo

do samego tyłu opuszczanie oba gniazda zblokowanie dźwigni

Opublikowano (edytowane)

Czasem pożyczam taką brone bez hydropaka 2,5m bo lekka i uwierz mi, dobrze ustawiona robi robotę, tylko trzeba zasuwać po polu aż łeb podskakuje, bo przy suwaniu się noga za nogą to jest za lekka żeby wejść głębiej w ziemię. Uprawa przed siewem na te 15cm idzie tym bez problemu.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Z wałem to przyznam rację, użytkuję też na 3 wałki kultywator, to przedni wał w Batyrze potrafi się zalepić mokrą ziemią na okrągło. Tylne o dziwo jeszcze się nie zdarzyło.

Ta talerzówka jest dobra na ziemie o dobrej kulturze. Na ugory nic nie zastąpi ruskiej BDT z jej masą albo Lilla-Harrie z jej kątami natarcia talerzy. Widziałem też w użyciu ruską (teraz już ukraińską) talerzówkę na pojedyńczych talerzach na słupicach, to aż miło popatrzeć. Tylko nowa 2,5m jak do mojego MTZ-ta , ciągana kosztuje 12-13 tys

• AgroTeam
Opublikowano

soltys48 napisał:

4 godziny temu, griga napisał:

cena może i tak

A widziałeś jak to gooowno na takich talerzach i tym wale uprawia??

Wiosną znajomy uprawiał mi  takim samym po łace -jednym słowem TRAGEDIA

Tu Cię zaskoczę bo widziałem i to nie raz. Sąsiad przez miedze ma taką. I robotę robi całkiem ok. Na początku robił nia 100tka to wyglądało to tak sobie ale jak podpial do 140KM tonpole wyglada bajka. Ale tak jak piszesz to lekki sprzet i jak było sucho to smyral.po wierzchu. Dlatego ja na swoja ładuje dużo kg obciążenia bo inaczej to nie jest praca.

Opublikowano

na pierwszy rzut oka pierwsze zdjęcie widać że to złom  co drugi talerz pod innym kątem sprężyny poskręcane 

Opublikowano
1 godzinę temu, griga napisał:

Tu Cię zaskoczę bo widziałem i to nie raz. Sąsiad przez miedze ma taką. I robotę robi całkiem ok. Na początku robił nia 100tka to wyglądało to tak sobie ale jak podpial do 140KM tonpole wyglada bajka. Ale tak jak piszesz to lekki sprzet i jak było sucho to smyral.po wierzchu. Dlatego ja na swoja ładuje dużo kg obciążenia bo inaczej to nie jest praca.

Znajomy miał to podczepione pod NH 7070 także zapaaaas mocy był i naprawdę  szału nie było

Dla porównania drugi kawałek miałem zrobiony SZARKIEM OD GRANO z wałem oponowym -talerzówka zrobiona na pół zawieszaną(nie wiem jak sie to fachowo nazywa)podczepioną pod mtz 82 i zrobiło o stokroć lepiej

Opublikowano
8 godzin temu, stempos1980 napisał:

Saletra jest materiałem niebezpiecznym i wybuchowy i dlatego tak jest ale tyle lat było i było dobrze a teraz naszym rząfzoncym pojebało się w głowach a szczególnie temu rządowi

ADR trzeba zrobić i po s[rawie ,tylko ile to kasy szkolenie ,kurs i opiekun  ,kolejne dojenie rolnika

Opublikowano
Dnia 25.05.2018 o 11:31, PRIMO napisał:

To ile faktycznie jest wart taki 5314 ? o.O

Jeśli brutto wyjdzie 67,000  to proszę cię opłaci ci się dać za ponad 20 letni ciagnik te pieniądze.  Ok ok nie biorę pod uwagę innych ciągników. mam na myśli głównie tego ursusa.

Opublikowano

To ja za swojego z turem tyle nie wezmę a rocznikowo młodszy. 

Nie wiem czym ludzie się kierują wołając takie pieniądze za ciągnik bez specjalnego komfortu. 

Opublikowano (edytowane)

ten Zetor wygląda jakby był już kiedyś u tego gościa z Kalinowic/Zamościa, może obecny sprzedający sie naciął i próbuje go teraz popchnąć w świat

kolega szuka stołu do rzepaku nie elektrycznego do Tucano, ktoś coś ?? szer min 4,9 m

Edytowane przez Shaun
dopisek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v