Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, mate12345 napisał:

Oczywiście, że lepiej używka z zachodu. Te nowe polskie z plasteliny lepione. 

Sprawdź, czy skrzynia przy pracy nie grzechocze/stuka. A tak to wiele więcej się tam nie zepsuje, chyba że ktoś o jakieś drzewo zaczepił, ale to już będzie widać na ramie czy ramionach

Opublikowano

Wie ktoś może coś fergusonie 3060 w dobrym stanie ? Może jakiś znajomy chce sprzedać ?

Opublikowano

Ciekawe czy i dobrego mfa znajdzie. Jakiś czas temu sporo interesowałem się marką same i każdy był zadowolony. Modele Explorer i Laser są godne uwagi. Części stosunkowo niedrogie jak na zachodnią markę. Warto się rozejrzeć za nimi, bo i cenę mają niższą niż popularne mf, deutze, jd, case.

Opublikowano

Miał być zetor 77 ale jak już coś się pojawi to u handlarza, wymalowany i wypicowany za chorą cene. Szukam juz tych zetorow 3 miesiąc i był tylko jeden w fajnym stanie 41500 ale sprzedany w godzine. 39 tys dostałem za 7245 mogę dołożyć 2 bo więcej to już cena dla fanatyka. MF jest tańszy od Zetora kilka tys to już mi zostaje ewentualnie jakby się coś zepsuło. Choć nie jest powiedziane ze skrzynia się od razu rozleci . Myślę że jak bd pilnował olejów to będzie działać. Fajnie by było kupić sprawdzony temu pytam a nie ledwo co handlarz z lawety zdjął 

Opublikowano

Pewne ciągniki Renault z gwarancją ewentualnych usterek ma handlarz w wielkopolsce. @soltys48 może potwierdzić. 

Opublikowano

@MarcinNH

A co tak się uparłeś na znane marki tzn zetor wiadomo , mf bo sąsiedzi mają ale znają je bo co ursusy mf 255 dobre były tzn lepsze od 360 o.O

Na wiosce to mam marek w ... valmet, case, john, fiat, reno , no i mf , wszystkie w cenie co szukasz około , tzn 30-40 tyś ,

A nie licz że jak olej wymienisz to pochodzi to nie wina oleju tylko mth jeśli chodzi o skrzynie .

Opublikowano

No co? Pewnie 10 przekręcił i liczy na nowo. W 13 tyś jestem w stanie uwierzyć.

Opublikowano (edytowane)

@sebe1033

Ja jestem otwarty na inne marki ale ciężko przegadać w domu bo "zetor prosty i łatwy w naprawie " u nas w okolicy to albo mają nowe a jak nie to stare zetory ursusy. Takiego Fergusona tu w okolicy nie ma i oglądając jakiś zachodni używany to za bardzo nie wiem jak go dobrze sprawdzić doczynienie miałem tylko z Zetorami ewentualnie nowymi jd jak u bylego teścia jeździłem 

https://m.olx.pl/oferta/massey-ferguson-3060-nie-3050-mozliwosc-zamiany-CID757-IDtUGoj.html

Edytowane przez MarcinNH
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, maromar napisał:

No co,  wizualnie dużo gorsze się tu przewijaly. 

@up

jak nie ma takiego w okolicy, sam przyznałes,  że nie wiedziałbys jak go dobrze sprawdzić,  to jak chcesz się nie wladowac na minę? Liczysz na szczęście, albo czyjąś uczciwość? Przydałoby się kogoś zabrać oblatanego.  U znajomego jest z tej serii MF,  problem oczywiście ze skrzynia,  po jakimś czasie opilki lecą. Już tam parę osób chyba ręce pchalo i nie mogą dość do ładu. Ale co jakiś czas filtry wyczyszcza i chodzi.  No i chcieli go sprzedać. Przyjechali kupcy preset km. W ciągniku generalnie wszystko działa, wizualnie lalka w oryginale,  widać że nie zmęczony. Ale okazało się że chłopacy mieli taka serie już w domu i się poznali że coś nie gra,  no i dym. Laik na bank by nie poznał,  że coś nie tak. Tym bardziej jak na danym sprzęcie nie robiłeś to ciężko poznać,  czy dana rzecz ma chodzic tak, jak chodzi,  czy lżej czy ciężej czy szybciej czy wolnej itp

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Marcin wcześniej miałeś parcie tylko na zetora teraz na mf bo wiadomo marka bardzo znana a może coś z case ihc też fajne ciągniki. Wiadomo że nie ta clasa co mf ale nie są tak przecież tak mocno skomplikowane. Znajomy miał kiedyś mf 3075 i to był młody ciągnik jak go kupił i niestety problemy ze skrzynią miał i to spore i niestety ogarnął to i poszedł na sprzedaż. Ta seria mf ogólnie fajna tylko wada to wysoka awaryjność skrzyń. 

Opublikowano

Znajomy ma te ciągniki w lesie od wielu lat i nic się nie dzieje, powiedział że odłącza coś pod kabiną że mają tylko jakieś podstawowe biegi i zabrania dotykać jakiejś wajchy :)bo jak jakiś debil wsiądzie i zacznie wajchować czym popadnie przy 40km/h to nie dziwne że skrzynia padnie 

Opublikowano

Dlatego proponowałem same, bo to proste do bólu ciągniki. Nawet rewersu nie mają, tylko dźwignią na skrzyni zmieniasz kierunek jak w ursusie. Niektórzy piszą, że silnik jak w deutz fahr, ale to guzik prawda. To zupełnie różne silniki, mają tylko wspólną cechę w postaci chłodzenia powietrzem. Same ma bardzo oszczędny silnik jak i mwm w renault. @Mikruss miał to jego może podpytasz. Mf choć popularne to proste nie są  chyba, że kupisz model 390. Ciągniki nie do zajechania i kolega wyżej takiego posiada(ł)?

https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-390-mf-zetor-ursus-CID757-IDtKknH.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v