Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasem można zbić cenę jak się widzi, że maszyna stoi długo i ma usterki. Niedawno miałem przykład z ciągnikiem jak facet tylko w rozmowie telefonicznej zszedł z ceny o 5 tyś. 

Opublikowano

:7_sweat_smile:Nie mam jednego wyjca i więcej nie potrzeba. Ciągnik wystawiony za 82 tyś.

Opublikowano
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

Wydaje mi się że któryś raz już ogłoszenie odświeżone, bo powiedzmy że z lokalnymi jestem na bieżąco, więc jak do tej pory nie sprzedał to może będzie bardzo skłonny do negocjacji ceny, bo przecież po jakimś czasie pewność sprzedającego spada, jak towar stoi, rdzewieje, a kupca nie widać.

SA i tacy co sprzedają.. I sprzedają.. I sprzedają.. A cena się nie zmienia. Ale jak,  któryś raz wystawiane to możliwe.  Jak oglądałem kiedyś od handlarza 1014, to powiedział 41 tys i żadnego targowania się.  Mówił jak już jeden koleś go brał,  załadowania na lawete,  zawiezli do kupca,  a ten na miejscu zaczął się o 5stow targować,  handlarz się wkurwil, ciągnik na lawete i do domu.  Także różnie bywa :)

• Like 1
Opublikowano

Koło mnie gość od 4lat wystawia dwie sztywne przyczepy 4T, cały czas te same zdjęcia, ta sama cena, i cały czas brak kupca. Nie wiem jak inni, ale ja po pierwszych kilku miesiącach zastanowiłbym się co jest nie tak, ale widać gość zamiast mieć 5tys.zl w kieszeni woli mieć 7tys.zl w stodole...

Opublikowano

Mi przy zakupie ciągnika przez telefon facet zszedł 6k przy 27 wyjściowej, ale miałem 500km i mówiłem że zobaczyć tylko nie ma sensu jechać, ale negocjacji żadnych przy oględzinach już nie było

Opublikowano

To i ja mam na oku jeden ciągnik w Kietrzu, dobre opony, cena, stan, ale daleko. Pewnie i bym pojechał jakbym wiedział, że warto ale można sobie zrobić tylko wycieczkę krajoznawczą i wrócic z niczym. Z Mazur do Opolskiego kawał drogi.

Opublikowano
Oglądałem u niego swego czasu ciągnik także. Ciągniki nie picowane jak to u innych bywa. Natomiast w egzemplarzu który oglądaliśmy pierwotnie mówił, że nic nie było robione, a po dalszych oględzinach gdy zauważyliśmy, że był rozpolawiany dopiero wtedy nagle sobie przypomniał, że jednak był rozbierany :) Całokształt jednak na plus.
Opublikowano

Jeszcze ja bym poszukał tm z zarządzaniem na uwrotach i elektrycznym rozdzielaczem. U znajomego orałem z zarządzaniem ale mechaniczny rozdzielacz. Pięknie sam się trzyma w bruździe potem w porę tylko naciskałem przycisk ciągnik sam zmieszał obroty zmieniał bieg i podnosił pług  ale musiałem harować i ręcznie ciągnąć za dźwignie rozdzielacza by obrócić pług. :(

Wiele firm wykorzystuje ciągniki do lokalnego transportu towarów-nie ma tacho, zakazów jazdy sobota niedziela. I opłaty to śmieszne pieniądze. A 40km/h w mieście spokojnie wystarczy. :) 

Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

Panowie ile może kosztować remont pompy w starym opryskiwacze hard? 

W okolicy jest na sprzedaż 1000L, 12m, hydrauliczne podnoszenie,  rozkładanie ręczne, za małe pieniądze.  Do wymiany kilka dysz-to przerabialem w tamtym roku jak pożyczyłem od sąsiada.  Z pompa, to kiedyś mi się obiło o uszy kwota powyżej tysiąca. Właściciel mówi,  że jeździ do Danii i przy okazji jak wraca to coś tam czasem ściągnie i niby tak było z tym opryskiwacze.  Zrobili niby remont pompy bo nie chodziła, zbiornik ponoć szczelny,  brak kilku dysz, siłownika nie sprawdzali (czyli pewnie nie działa). Jak sprawdzić na szybko stan pompy? Bo jak zbiornik cały, to dysze można zmienić,  bo ori  drogie w cholere,  no i ta pompa jeśli zrobiona na odpier**l, co mogło mieć miejsce jak ba handel sprzęt, to może być problem finansowy wtedy. 

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v