Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Metalowe w sensie pełne , czy np z płaskownika takie ? Do czego ?

Opublikowano

Ostatnio jak do W-awy jechałem to  zaraz za Radomiem we Wsoli od ciężarowego wiozącego betonowe szamba odpięła się przyczepa.  Skosiła jeden słup a szambo spadło na prawy pas ruchu. Gościa musiał dużo ten kurs kosztować. Dobrze, że nikomu nic się nie stało

Opublikowano

Trzpień może i dobry, tylko czy konstruktor przewidział jazdę 50km/h z w pełni załadowaną przyczepą po naszych drogach ? O tych, co na przyczepy D-47 ładują po 8t to  już nie wspomnę.

Opublikowano

Jak by był dobry , to by nie pękł . Widać że na raty pękał . Jak widać teraz buble wszędzie robić potrafią .

No ale to temat o ogłoszeniach ,

Opublikowano

W sumie czasami tu nudno więc chce tu urozmaicić. ;) nadal nie dowiedziałem się jakiej firmy to przyczepa. 

Przed chwilą, jahooo napisał:

Jak pękał na raty, to właściciel powinien to w porę zauważyć, jak się wogóle sprzęty ogląda. Niektórzy to zaglądają dopiero , jak się urwie.

"Jeździć obserwować" 

Opublikowano

@jahoo a jak to zobaczysz na żyletkę , rentgen by sie przydał , widać że nadpękł wcześniej ale dopiero teraz

Druga sprawa słaby konstruktor że nie przewidział że przyczepę można przeładować i jechać te 40 km / h 950 to chyba z góry tym jd)

Jakoś  stare rozrzutniki dalej jeżdzą i się trzymają zaczepy

Opublikowano
1 godzinę temu, matisz napisał:

Musze zmierzyc, moze i podejdzie, dziekuje

35 minut temu, jahooo napisał:

Szukaj koła od pługa konnego dwuskibowego na złomach. Koła od pługa UG też za bezcen na złomie

Potrzebuje 4szt, i musza byc takie same, bo to nie dla mnie, a lipy ze kazde inne nie bwde odstawial, w dodatku nie mam czasu, bo musi na marzec byc zrobiona

16 minut temu, paktofonikas1987 napisał:

Od starego pługa może być?

Od ug? Takie jak kolega @matisz wrzucil link? Tak jak wyzej pisalem, musze pomierzyc.

Ogolnie dziekuje wszystkim za pomoc

Opublikowano

Moja opinia - koło od pługa odpada bo jest za szerokie. Nadało by się do sadzarki do krzewów ale nie do rozsady czy truskawek. Tu rzecz polega na tym aby  koło zagarnęło ziemie i ucisnęło w obrębie młodego systemu korzeniowego na syosunkowo niewielkiej powierzchni, a nie na 10 czy 15 centymetrach. Takie koło musi być wąskie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v