Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ile taka renia na łysych oponach realnie warta? Ceny na necie renówek to różne, 30-50 tyś często netto za podobny model.

Opublikowano

Chyba to dość rzadki model u nas a części do skrzyni piekielnie drogie nawet jak na zachodni.

Opublikowano
11 godzin temu, szczypka napisał:

soltys 

Maszyna w bdb stanie sprawna zadbana cała w oryginale przydało by się umyc szerokie ogumienie                         

to zdanie mnie w tym ogłoszeniu powaliło na kolana 

Przecinka zapomniał :)  Widzisz jak interpunkcja jest ważna. :) 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Thomas2135 napisał:

To ile taka renia na łysych oponach realnie warta? Ceny na necie renówek to różne, 30-50 tyś często netto za podobny model.

Ta renia była lekko poniżej 30

1 godzinę temu, blondynek2004 napisał:

Cyba mina, przebieg nie realny z przodu prawdopodobnie 2.

Remont skrzyni  kosmicznie drogi

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

Te grabiarki są źle skonstruowane, powinny mieć zamontowany na sztywno dyszel do ramy, przestawiany odpowiednio w pozycję roboczą i transportową, tylne koło tak jak jest, na sztywno tylko przestawiane a przednie i środkowe koła luźno podążać za ciągnikiem. Wtedy można by pracować w miarę wygodnie ta grabiarką, w transporcie też by nie latała, inaczej to nadaje się tylko na równym do siana, lekka górka i ucieka albo się składa i nie grabi, dociążanie niewiele daje, grabienie mokrej trawy gdy jest obfity pokos to tragedia. Ogólnie w oryginale to tylko puścić ją w "paryję"  a im więcej gwiazd tym gorzej się nią pracuje. Są podobne zgrabiarki zachodnich firm i tam właśnie dyszel jest na sztywno a przednie koła pełnia funkcję podpory.

Edytowane przez Shogun
Opublikowano

Nie rozumiem, co masz na myśli - tylne koło się przestawia do pozycji roboczej na sztywno zatrzaskiem, dyszel prowadzi jedno koło, drugie z przodu idzie luźno. Problemem jest masa tej zgrabiarki rzy tej długości, dlatego fabryka robiła max 7 gwiazd, a to jakaś samoróbka.

Opublikowano

www.olx.pl/oferta/zetor-forterra-140-hsx-CID757-IDrKD7Z.html#21cf1197cf;promoted    nie wiem czy jest tyle wart 

Opublikowano

W sąsiedniej wiosce przez miedzę ma taką 9-tkę. Zgrabia nie gorzej od 7-ki, ale zawsze przesuszone.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v