Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jahooo jakby zamiast C-360 produkowali C-362 to była by to niezła konkurencja Zetora z tamtych lat. A że na Polskę puszczali zawsze co najgorsze to inna sprawa. Na zachód potrafili robić. Miałem C-362 i mogę ją porównać do Zetora 7211. Szkoda ogólnie ze Ursus się zwinął wystarczyło wejść tylko w układ z Renault jak prototypy potwierdzają, a to co teraz produkują to tylko znaczek a nie prawdziwy Ursus

Opublikowano (edytowane)

Tylko ile pracowników z pgrow miały problemy z żołądkiem czy że słuchem tego nikt nie powie. U nas na wiosce był zakład doswiadczalny Ursusa. Więc tu się wszystko testowało. Od C-330 do 1614 itd... na zachód potrafi zrobić porządnie czyli np. C-362 czy Finn czy Deluxe itd

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

pracownicy PGRów to bardziej problemy z wątrobą mieli niż żołądkiem:D

nie wiem czy ludzie starszej daty byli twardsi, czy teraz same miękkie faje, ojciec ma 74 lata, miał w latach 70 pierwszy ciągnik w powiecie-obrabiał nim pół gminy, do tej pory sobie ciągnikami pracuje, a słuch ma nie gorszy ode mnie

wiem że d*pa szybko do dobrego potrafi przywyknąć, ale z tego co piszecie że ludzie na ursusach słuch potracili, to teraz na większości polskich wsi podstawowym językiem używanym powinien być migowy, a nie polski, bo co komu po mowie, jak nikt nie słyszy

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

bratrolnika wiesz u nas łącznie z łąkami w pgrze jest ok 1200ha. W szczycie robót 1204 i 1634 nie gasły tylko kierowcy się zmieniali. Sam wiesz pewnie jak jest w C360 po 3ch 5ciu godzinach pracy w uszach słychać tylko wycie silnika, zwolnic i ból w rękach. Może jestem jeszcze młody ale mieliśmy C330 i Zetora 7211 zawsze wolałem wszystko Zetorem robić niż trzydziestką.

Farmtrac pewnie indyjskie.

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

3512 jest produkowany w indiach i te nówki to głownie import.

Ojciec robił C-360 ponad 40 lat na 15 ha i teraz ma w jednym uchu 80% ubytek słuchu, w drugim 50%. Na szczęście teraz obrabia pół hektara plus wyjazdy po drewno do lasu.

Opublikowano

Mnie interesuje tylko przyczepa z papierami i w pełni sprawna. Cena jest drugorzędnym kryterium.

Ale zdaję sobie sprawę, że jest popyt i na takie sprzęty. 

Opublikowano

orientuje się ktoś dlaczego fendt 312 z 89 chodzi po 70 k  a 311 ( taki jak mój) z 91 po 40 ? chciałbym małej wymiany dokonać sprzedać swojego a kupić 312 z 91  ale w okolicy jeden sobie za niego chce 85 to czemu tak podskoczył one wie ktoś coś może ?

Opublikowano

@PRIMO  przynajmniej raz w tygodniu  otwierałem to ogłoszenie się mocno zastanawiałem, ale do żniw daleko więc  odpuszczałem. Niemniej w ciągu kilku miesięcy zniżył cenę z 25 na 22 tys zł.

Opublikowano

Z tą przyczepą to chyba bujał się od ubiegłego roku ale nie jestem pewien ¬¬.To jakiej szukasz przyczepy? o.O

Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Z tą przyczepą to chyba bujał się od ubiegłego roku ale nie jestem pewien ¬¬.To jakiej szukasz przyczepy? o.O

A tak szukam i nie szukam. Ogólnie 6-8t z wywrotem na 3.

Tylko przed chwilą odjechał gość i zaproponował mi gospodarkę do kupna.  Do  wiosny mam ciężki temat do przetrawienia:P i ewentualną wielką zmianę planów.

Opublikowano

Szczerze nie wiem jak w innych rejonach Polski ale w łódzkim co raz więcej gospodarstw się likwiduje a krów to już w ogóle. Młodzi wolą w mieście robić. 

Opublikowano

U mnie na wsi jestem 3 albo 4 co do wielkości gospodarzem. Krowy trzyma jedno gospodarstwo. I jedno prawie już zlikwidowało. Żadnych plantacji typu buraki tytoń. Że dwie osoby sądzą jakieś tam większe połacie ziemniaków niż 2-3 ary. Nowe maszyny na wsi można na palcach jednej ręki policzyć.
A co do przyczep to u mnie w okolicy coś kupić w normalnej cenie to cud a z papierami to już dwa

Opublikowano

Z tymi cenami ziemi to bywa różnie, zależy kto sprzedaje i kto chce kupić, rok temu sąsiad sprzedał po 90 tysięcy za hektar (około 5 hektarów w jednej działce) bo dwóm bardzo zależało, teraz jeden ćpunek po 12 tysięcy za hektar a jeszcze parę lat wstecz 10 hektarów poszło od pijaczka po 1 tysiąc za hektar.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v