Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

dokładnie pytam o handlarza ??

Ale co chcesz o nim wiedzieć? Czy ma ładną żonę, czy może gratis dorzuci mało używany filtr oleju do Bizona? Bo chyba nie chcesz zapytać, czy picuje sprzęt do sprzedaży :lol:  Pytanie byś sprecyzował. 

Edytowane przez Jarecki88
Opublikowano
Wywrot, z papierami, poniżej 5tys zł. U mnie nie do pomyślenia :)
Jak przywieziesz pod dom, to po dopłatach biere :)

A tak poważnie - ceny większych używek zabijają. W moim zwykłym promarowskim 400l padła pompa-lepiej kupić nową pompę, czy taka używkę jak Twój pilmet?

Opublikowano

Co Ty masz z tą pompą? Rozkręć, wymień części i dalej w pole. Sam mam promara i nie narzekam a pompa już 6 lat nie rozkręcana. Możesz równie dobrze kupić inną pompę i nie bawić się w rozkręcanie. Teraz sprzęt Mikrussa niewiele różni się od promara, bo na rozdzielaczu z agroplastu złożony. Duży plus za 5 sekcji i osobne filtry.

Opublikowano

Gdzieś tu już pisałem/pytałem. W tamtym roku pryskalem do końca w tym na wolnych obrotach pulsacyjnie daje na dysze, a jak tylko doda się gazu to ciśnienie znika i musi chwilę postać to wtedy to samo. Paru znajomych wymieniali membrany i słabe efekty. Nawet tuvna forum ktoś pisał, że po wymianie chodziło rok. U mnie 7lat bez dotykania i bachhh. Przydałby mi się większy ale drogie to to w cholerę i się zastanawiam co zrobić.

Opublikowano

Sprawdzałeś ciśnienie w "powietrzniku" ? Powinno wynisić połowę ciśnienia roboczego (jak pryskasz zazwyczaj na 2 bary, to tam  powinno być 1). Jak za wysokie źle na wysokich obrotach, jak za małe źle na wolnych, z tego co pamiętam.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 25.06.2017 o 11:51, Agrest napisał:
Dnia 25.06.2017 o 17:14, Sadek napisał:

Łożysko w normalnej pracy osiąga max 70 stopni np. w kombajnie.

Na swoim przykładzie stosowałem wspominany łt 43 ktoś mi polecił benterm i teraz smarując w tej samej częstotliwości smaru "wpycham" mniej.

Edytowane przez damo
usunięcie konta
Opublikowano

Daron decyduj co wybrać. Sołtys niedługo będzie na Mazurach. :D

Opublikowano

No i w dodatku to nie 6245 , tylko co najwyżej 6045 i może być co najwyżej z 85r. Należało by parę jobów posłać , a nie propozycję ceny . :ph34r:

Opublikowano

Daron decyduj co wybrać. Sołtys niedługo będzie na Mazurach. :D

No podobno, może koszta paliwa by się zwróciły ;)

I po co żem się rwał na nowy opryskiwacz...

Nowy budżetowy to porażka, lepszy starszy firmowy

Mój 4 letni Biardzki 600l/12m z nową pompą sprzedałem za bodajże 1300 w ubiegłym roku, i w zamian przywiozłem sobie Holdera 650/12,5 za 400 jerło z wałkiem wom dołożyłem iżektory  lechlera(miał płaskostrumieniówki kwasowe  lechlera)i zrobiłem przegląd wszystko zmieściło się w 3 tysiach i mam nówkę z zajebiaszczą pompą.......

Opublikowano

No i w dodatku to nie 6245 , tylko co najwyżej 6045 i może być co najwyżej z 85r. Należało by parę jobów posłać , a nie propozycję ceny . :ph34r:

Po czym poznałeś?  Tylna szyba kabiny?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v