Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Luke16, zaraz Ci powiedzą że cofasz się w rozwoju, skoro kostki szukasz :P Jest to pewnie fahr HD20:

https://sprzedajemy.pl/prasa-kostkujaca-fahr-hd20-lukow--nr10985567

A już myślałem że to jakiś limited editon sipmy :D co do cofania się... u nas okrągłe nie zdały egzaminu kompletnie... wieczny burdel na podwórku narobić się trzeba, za każdym razem ciagnik trzeba odpalić. Nie mam warunków oborowych do tego... dlatego powrót do kostki... ewentualnie za rok kupi się przyczepę do zbioru kostek. Jakby ktoś miał prasę na sprzedaż w realnych pieniądzach to niech pisze tylko nie tak jak dzisiaj... dostałem od klienta cynk że jego sąsiad ma na sprzedaż sipme to pojechałem... rocznik 88 a na blachach z224/1 mówię gościowi że to nie realne a on że jest pierwszym właścicielem... mówię że malowana pokrywa itd. A on że oryginał... stan twierdzi że ideał tylko że palce podbieraka nie istniały... cena 8500zł. Wysmialem gościa i pojechałem. Zadzwonił później klient i pytał jak tam. Powiedziałem co i jak a on że tamten kupił tą prasę z skru za 2 tyś zł, trochę odmalowal itd... jak ja nie lubię takich kłamców i rolnik rolnika :/
Opublikowano

Moim zdaniem góra malowana,opony łyse więc już on swoje widział ,a za 8 ton to cena nie jest wcale atrakcyjna.

Malowana cała paka bo to nie jest oryginalny kolor a co do ceny to też nie wygórowana zawsze można stargować coś

Opublikowano

Klimek dobrze widzisz nowa kostkujaca sipma 55 tyś zł xD

Opublikowano

Za granicę idą , tylko wyleciało Mi z głowy do jakiego kraju i to właśnie z supłaczem na drut , a nie sznurek .

Opublikowano

Prasa prosta jak cep. Nawet jak niesprawna to za tę cenę jeszcze opłaca się kupić, ale tylko do słomy przez wąski podbieracz. W sianokiszonce trzeba się natrudzić, żeby bela wyszła ładna. W stałokomorowych to mniejszy problem.
Najważniejsze są dla mnie pasy, im mniej spinek i pęknięć tym lepiej. Najlepiej to w polu wyprobować czy zgniot działa, bo często wysiada po latach. Części dość drogie, ale dostępne od ręki. W sumie to tylko łożyska, palce i prowadnica podbieracza mogą być wytłuczone i do wymiany na już.

Opublikowano (edytowane)

Zdjęcia  tak  robione , żeby nic nie było widać .

Tyle widać że  wąskie koła , wąski podbieracz .

Trzeba obejrzeć na żywo,

Byłem wczoraj na miejscu i oglądałem. Wiadomo, cena niska to i stan ogólny średni ale wszystko działa, kręci się, nie tłucze, nie hałasuje. Klapa się podnosi, ma zamki, siłowniki suche. Pasy mają co najmniej po 2 łączenia na każdym. Nigdy wcześniej nie miałem prasy więc ciężko mi cokolwiek określić samemu. Ale za te pieniądze może warto...?

Edytowane przez robert812
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v