Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja koszę takim i nie narzekam. W dodatku to jest wersja eksportowa, czyli z hydrauliczną rurą i fabryczną sięczkarnią. Silnik jest faktycznie ciut za słaby, zwłaszcza jak się ma do niego słabego mechanika, który nie zna niuansów w ustawieniach. No i chłodnica  - lepiej założyć od bizona i dbać, żeby się nie zabiła. Co do ceny części - droższe niż do Bizona, ale jakościowo sporo lepsze. Sporo pasuje od Claas-a. No i skrzynia oraz hamulce normalnie działają i nie trzeba tam zaglądać co roku, aby się nie rozkraczył w sezonie.  Za 20-22 tys warto by było go kupić.

Opublikowano

U nas było zagłębie Forsznita w Małopolsce. Okolice Miechowa. Namiętnie sprowadzwaliśmy to ze Słowacji w cenie ok 10-12tyś. Najbardziej zadowolone były sklepy rolnicze w okolicy bo częśći szły jak woda. Osobiście mam kumpla w Cieszynie i przywoził mi częsći za grosze. Hamulce od Multicara, Sprzegło od Robura, sita w cenie naszych bo w sklepie cena razy 2. Z 10 sztuk jakie kojaże w okolicy już nic nie zostało. Wszystko wypchnięte. Najbardziej zadowoleni montowali do nich silniki z polskiego bizona :). Da się :) Konstrukcja i dostęp do skrzyni lepszy niż w Suprze. Półośki na wierzchu. Zwolnice. Ale tryb od jedynki i wstecznego masz już wymieniony? :) Osobiście przesiadłem się na rekorda z 91r jeszcze czerwonego i teraz robota idzie. Zero kłopotów. Zero przeróbek. Polecam.

Opublikowano

Problemem jest głównie to, że te tanie kombajny maja przeszłość bogatą po PGR-ach i innych spółdzielniach. Ja koszę takim, co ma orginalnie 2600MTH i pochodzi z prywatnego gospodarstwa. Fakt, że nasz Bizon Rekord wydajność ma ciut większą no i hamulce porządne, nie to co starsze bizonki. Co kto lubi. A w skrzyni jedynie wymieniony wodzik od jedynki i tyle. Z minusów - brak hydraulicznej regulacji nagarniacza przód-tył. No i ta nieszczęsna chłodnica, do kombajnu  jest po prostu za małej wydajności , codziennie trzeba ją przedmuchać. Za to mało pali i ładnie czyści.

Opublikowano

Ładnie czyści? Każdy ładnie czyści jak jedziesz powoli. Jedynka jest wolna i tyle. Kupiec dzwonił do mnie w żniwa i mówi ze jego stary Class(siedzenie z boku) ładniej czyścił :) Co do Chłodnicy to oryginalną przedmuchiwałem raz na dwa lub 3 dni. Zastosowałem śmigło z pasami i omiatało mi ładnie cały bok. Dziwne że tego nie masz. Obejżyj zdjęcie tego z ogłoszenia jaką ma dziure z boku w osłonie. Miał śmigło tylko handlarz zdemontował. Jak masz rozwiązany napęd kosy bo ten oryginalny jest do BANI. U nasz wszyscy przerabiali na rozwiązanie z 514-tki. Ja wstawiłem bańkę z kapiącym olejem.... To był cyrk. 

Opublikowano

Ja mam orginalny napęd, pokasowane luzy i działa OK. Trzeba tylko zadbac o niego. W Claasi-e jest taki sam mechanizm i nigdy na to nie narzekałem.  Co do czyszczenia - trzeba stosować odpowiednie sita i jest czyściutko. To nie są kombajny na zboże, które sypie 10t/ha, bo nikt w PGR-ach tyle nigdy nie miał. 

Sprzęt, którym koszę znam i wiem jak ustawić, więc co do jakości koszenia i czyszczenia nie ma różnicy między nim, a nowszymi kombajnami. Tylko jego czas powoli przemija, trzeba się przerzucić na coś nowszego i wydajniejszego.

Opublikowano

Ten podpicowany 7711 jest wart nie więcej jak 20 tysięcy głownie przez tą wiejską kabine. Nikt normalny więcej za niego nie zapłaci dlatego nie ma chętnych.

A normalny 7711 to ile uczciwie  ile by kosztował?  

W Bartołdach było ogłoszenie za 35000 ale widocznie poszedł. 

Tam można cenę stargować czy ktoś tyle dał? 

Bo w nowszych ogłoszeniach to z cenami pojechali. 

Opublikowano

dzwoniłem wczoraj do gościa mówił że zetora zostawia dla siebie a ta kosiarka lely chce 4 tys. też się nad tą kosiarka zastanawiam. 60 dała by radę z tą kosiarka? ma 2.4m szer

Opublikowano

Oj nie takie "kwiatki" czasami bywają . :P W sumie co się dziwić , na AF też tego pełno B) .

Opublikowano (edytowane)

Bardzo proszę o przykłady , bo wydaje Mi się że staram się pisać po Polsku . Chodź przyznam że mam kilka Swoich "smaczków" , ale przynajmniej ortografii pilnuję .

Dawaj przykłady .

A tak właściwie co ci nie pasuje w takiej formie pisowni którą tu przytoczyłeś ?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ogladalem takiego niedawno u znajomefo. Tyl zf a silnik valtra. Mial 2002 rok i chcial cos ok 65 tys zl i tez z podnosnikiem ale bez pneumatyki. Ma jeszcze jeden taki ale w opakowaniu case cs.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v