Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te 17,5, masz je założone na oś z dużymi bębnami (d44)? Przerabiałeś jakoś felgi, mógłbyś podrzucić jakieś zdjęcia jak to wygląda? Pytam bo mam zamiar zrobić wywrotkę i nie wiem czy robić ja na tej osi czy szukać jakiejś na opony 15,3.

Pisze tutaj ponieważ nie mogę wysłać ci PW

W wywrotce mam założone bez bębnów bo felga by nie zaszła a w dodatku felga jest przystosowana do bliźniaka. W lawecie bębny zostają ale wspawuje nowe środki z blach z przesunięciem przez co bęben zostaje i poszerzy się rozstaw kół

Opublikowano

W wywrotce mam założone bez bębnów bo felga by nie zaszła a w dodatku felga jest przystosowana do bliźniaka. W lawecie bębny zostają ale wspawuje nowe środki z blach z przesunięciem przez co bęben zostaje i poszerzy się rozstaw kół

Własnie tez myślałem o wspawaniu nowych środków do felg 15,3, tylko wtedy rozstaw będzie chyba za szeroki w stosunku do c330, będzie trzeba szukać chyba jakiejś osi. Dzięki 

Opublikowano

Poszukaj osi z rozrzutnika z bębnami. Czasem nawet można kupić komplet z kołami. Nic nie będziesz musiał przerabiać, oprócz ewentualnie szerokości. A z dwuosiowego chyba pasuje bez przeróbek szerokość kół.

Opublikowano

Z kiprem w rozrzutniku to wszystko możliwe. Niedawno pisałem tu, że w Lipnie mieli rozrzutnik z wywrotem. Lebough czy jentail nie wiem, na pewno żółty cały :D ).

Opublikowano

witam, znaleziony deutz na olx, model agrolux 80, ale nie moge znaleźć żadnych info o nim, może ktoś wie coś więcej, on jest produkowany w Indiach, bo takie coś mi sie o uszy obiło, jeśli ktoś coś wie bardzo prosze o info, cena 60 tyś 1200 mth zrobione.https://www.olx.pl/oferta/deutz-dx-sadowniczy-agrolux-80-CID757-IDfaNzW.html#fd4fdba6e6 to ten z dwóch ostatnich zdjęć, pilna sprawa także jak ktoś coś będe wdzieczny :)

Opublikowano

Z kiprem w rozrzutniku to wszystko możliwe. Niedawno pisałem tu, że w Lipnie mieli rozrzutnik z wywrotem. Lebough czy jentail nie wiem, na pewno żółty cały :D ).

to był rozrzutnik Maitre

Opublikowano

Poszukaj osi z rozrzutnika z bębnami. Czasem nawet można kupić komplet z kołami. Nic nie będziesz musiał przerabiać, oprócz ewentualnie szerokości. A z dwuosiowego chyba pasuje bez przeróbek szerokość kół

Własnie rozglądam się za jakąś osią od rozrzutnika, samozbierającej, rcw, albo autosanki na małych bębnach, tylko że wszyscy cenią za oś z kolami ok 1200zł, co jest dla mnie stanowczo za duża kwotą, kiedyś widziałem na OLX okazje za 450zł os z dobrymi oponami to poszła w jeden dzień. Oś od d44 mam z oponami ale przyczepa na 20' będzie za wysoka aby ja komfortowo używać, czym niższa tym lepsza.

Opublikowano (edytowane)

Ja  ze  3 lata  temu kupiłe  2  osiowy z  taśmą , burtami i adapterem itp  za  1400 zł , przerobiłem  go  na  lawetke  do bel.

Boczne  burty moge  odsprzedać , sa  dorabiane  z  grzejników blaszanych , ramka  z  profilu zamknietego 60x 40 , wysokośc  70 cm 

Co  do osi  skrętnej - można  zblokować zwrotnice i będzie  sztywna 

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano (edytowane)

Ale piasty i bębny da się odzyskać, tłoczyska hamulca też. . A zwrotnice można pospawać na sztywno. I zostaje jeszcze masa złomu do wykorzystania - resory, rama, przekładnie itp.

Edytowane przez jahooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v