Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

zostało się w bizonie zrobić młocarnię i skrócić łańcuchy zbożowe oraz w podajniku pochyłym i jeszcze tam taka mała pierdoła i stan fabryczny

Śmieszny jesteś. Stan fabryczny to by był, gdybyś miał założone części takie jak w latach 80tych(chodzi mi o jakość), a nie obecny szmelc "made in stodoła", czego dobitnym przykładem są te kabaty. Jak ktoś ci da 20000pln, to dołóż mu na solidną flachę.

Opublikowano

Albo dwie. 3 lata temu sprzedawałem bizona 84 rok na podzespołach rekorda od nowego u mnie 2 tyś MTH stan super, wszystkie blachy i osłony  w oryginale, kabina sieczkarnia, to 31 wytargowałem, z 4 miesiące ogłaszałem maju sprzedałem,  a kuzyn  z 81 też sieczkarnia i kabina to ładny to ponad rok ogłaszał i 19 dostał po 10 lipca sprzedał.

Opublikowano (edytowane)

to co było naprawione już się nie psuje..... a to dobreeeeee na częsciach made in stodoła napewno... idź tam te swoje agregaty ciągnij na pełną głebokość pracy czyli 5cm bo drązysz temat starego grata za którego i tak nie odzyskasz władowanej kasy.... ile to warte masz w przykładzie Tomek73. trzeba się pogodzic z wtopą i tyle

Edytowane przez lukbold
Opublikowano

@Rolnik2517 za 35 tys znajomy kupił bizona 56 z 89 r od pierwszego wlaściciela . Nie malowany, nie zgnity, wszystkie osłony praktycznie bez zagięć. Kabina oryginalna. sieczkarnia żukowska. Takie rzeczy jak podajniki,podsiewacz oryginalne, na silniku 2250 mtg- raczej oryginalne, bo przecież w to się nie wejdzie. Nowe części do bizona to szajs... Jedyne co trzeba zainwestować to troche czasu i max 1 tys zl by poprawic kilka drobnych rzeczy. Dlaczego twój bizon był malowany?

Opublikowano

Niech wystawia za ile chce. Postoi pół roku to rozum mu przyjdzie i zejdzie z ceny, albo będzie bujał się nim do końca jego żywota. Jak pamiętam to kombajn z skr chyba i kilka lat jeździł na mniejszej oponie przez co siadł różnicowy.

Opublikowano (edytowane)

URSUS16

mój był malowany bo był strasznie wyblaknięty i pordzewiały a był garażowany

Thomas2135

mój bizon jak był nowy kosił w skr Rybno ale to tylko dwa sezony potem trafił do sadowników i kosił 6 hektarów co roku a my kosiliszmy 50 hektarów co roku i jesteśmy nawet zadowoleni

ps skąd jesteś ?

Edytowane przez Rolnik2517
Opublikowano

Jeśli władowałeś w ten kombajn sporo kasy i pracy to po pierwsze , nie odzyskasz tego w żaden sposób, bo rynej jaki jest, każdy widzi, Bizony nie są w cenie.

Po drugie - dlaczego go sprzedajesz ? Za mały ?

Opublikowano

ja nie sprzedaje tylko tata bo to jego sprzęt ja robię za mechanika i kombajnistę i brat też pomaga ale ja robię więcej przy bizonie i znam go na wylot i prosię nie nazywać mnie dzieciakiem i czym niby się kompromituję ? że pytam o cene i przedstawiam jaki sprzęt i po co go sprzedaję ? hahaha dobre jest to forum

Opublikowano (edytowane)

Thomas2135

mój bizon jak był nowy kosił w skr Rybno ale to tylko dwa sezony

to pewnie w niejedne żniwa u mojego szwagra na polu był, bo Rybno za miedza ma

@Andrzej Mikulewicz to nie temat na filmiki z neta

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Chłopie nie żeń się, szkoda bizona i życia  :D  Mając do wyboru żona- bizon....wybierz doinwestowanego bizona...a nie "zgagę" niedoinwestowaną.----taki żart.

Opublikowano (edytowane)

to pewnie w niejedne żniwa u mojego szwagra na polu był, bo Rybno za miedza ma

@Andrzej Mikulewicz to nie temat na filmiki z neta

Znalezione na allegro (i nie tylko) to znalazłem na yt.  Tu często pojawiają się filmy i dyskusje odbiegające znacznie od tematu więc nie czepiaj się.

http://olx.pl/oferta/talerzowka-rabe-werk-3-2m-CID757-IDdyru9.html#07ff34ece5 Masę musi mieć sporą.

Edytowane przez AndrzejMikulewicz
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v