Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cena dość dobra za ten rok, natomiast zastanawia mnie ta rama, w swojej 8 tonowej mam grubszą, także zwrócił bym uwagę głównie na to.

no rana nie jest jakaś gruba, dlatego pewnie że to samoróbka ale jak to chodziło to może będzie dalej chodziło... ? Chociaż sprzedawca mówił że mało ją używali.. 

Opublikowano

Udźwig   3850-  to  w  wersji  z  siłownikami  wspomagającymi ,

327847621_4_644x461_renault-751-z-turem-

ja  tu  takich nie  widzę , więc jest  2 750 ,

wydatek  pompy  około  30 litrów , szału nie  ma  

To prawie  40  letni  zabytek , jest  tego  coraz  więcej na  części  i  owszem , ale  dlatego że  nie opłaca  sie naprawiac, jak się  coś zepsuje .

Odpuść  sobie , byle  pierdoła  walnie i stoisz , i klniesz że  trza  szukać części  h$$ wie gdzie .

Zachodni  owszem , ale  nie  z takich lat 

izydor6280

W moich  stronach 1500 zł - 2000 zł 

Silnik MWM D226-4 stosowany jeszcze w latach 90-tych, skrzynia podobnie. Za tą kasę czego oczekujesz? Sześćdziesiuntkę sobie kup po 5 remontach silnika i 3 skrzyni i co rok całą zimę będziesz się radował w garażu jakie to części tanie i łatwo dostępne. 

Opublikowano (edytowane)

Te renówki są bardzo dobre @pawel85 dobrze pisze. Na filmiku widać że sil. chodzi naprawde dobrze i układ kierowniczy również. Sąsiad na podobnego (z napędem) i sil. naprawdę super i oszczędny. Jest w nim rewers i powinna być skrzynia synchro. Próżno tego szukać w Ursus/Zetor. Jedyny mankament tych maszyn to problemy z WOM, wyrabia sie tam łożyskowanie koła pośredniego. 

Za te pieniądze na pewno długo nie postoi. Jedyny problem to może być rejestracja, jest z Holandii a tam nie rejestrują i w Polsce mogą byc duże kłopoty. Przechodziłem to i nie życzę nikomu.

Edytowane przez ptaszyna
Opublikowano

Ja  wcale nie  twierdzę że  to złe  ciągniki ,  tylko że są  stare i na pewno nie stały  przez  40 lat. Jak sie  coś popsuje  może  być  problem  z dostaniem  części  i  z ich ceną .

Opublikowano

Co ty kolego @ptaszyna piszesz jakie problemy z rejestracją. Sam kupiłem Renię z Holandii i nie miałem żadnego problemu z rejestracją jedynie trzeba oryginalną fakturę mieć zakupu od handlarza i zrobić tłumaczenie na polski i masz już polski kwit gotowy w wydziale komunikacji  :). Chyba że u Ciebie robili problemy z rejestracją to już nie wina tego że ciągnik był z holandii a ludzi co siedzą w Twoim wydziale komunikacji. 

Opublikowano

Ja też rejestrowałem ciągnik z Holandii to nawet tłumaczeń nie robiłem,bo miałem umowę wypisaną w dwóch językach.

Wystarczyło zrobić tylko przegląd i do wydziału komunikacji.

Opublikowano

Koleżanka Koniara chyba miala takiego w galerii.
Zachodni, w dobrym stanie do 20 tyś a najlepiej z turem. To można takiego znaleźć, bo po wymaganiach to chyba nie zachód a wschód ?

Opublikowano

Co ty kolego @ptaszyna piszesz jakie problemy z rejestracją. Sam kupiłem Renię z Holandii i nie miałem żadnego problemu z rejestracją jedynie trzeba oryginalną fakturę mieć zakupu od handlarza i zrobić tłumaczenie na polski i masz już polski kwit gotowy w wydziale komunikacji  :). Chyba że u Ciebie robili problemy z rejestracją to już nie wina tego że ciągnik był z holandii a ludzi co siedzą w Twoim wydziale komunikacji. 

Ja też rejestrowałem ciągnik z Holandii to nawet tłumaczeń nie robiłem,bo miałem umowę wypisaną w dwóch językach.

Wystarczyło zrobić tylko przegląd i do wydziału komunikacji.

Się pisze na umowie czy fakturze ze pojazd nie był rejestrowany wcześniej i łaski w wk nie robią muszę zarejestrować.

Miałem na umowę w dwóch językach (bez faktury) i zażyczyli sobie świadectwa homologacji (spisanie wszystkich danych potrzebnych w dowodzie). Najlepsze (najgorsze) było to że mi powiedzieli że zależy to od dobrej woli urzędnika czy taki egzemplarz zarejestrują czy nie. Dlatego w jednym WK rejestrują bez problemu a w innym robią pod górkę. O podobnych kłopotach wspominał

@luke16  Wniosek jest taki że warto zapytać się w swoim WK o taką rejestrację przed kupnem, czy nie będzie problemów.

Opublikowano

Ceniąsię Twoi koledzy zs sprzetem. W życiu nie zapłaciłbym takiej kasy z małego perszinga. Za tę cenę jest masa mocniejszych ciągników bez przodka.

Opublikowano

Czy ja wiem czy dużo ceni? Patrzę po ogloszeniach i cena jest ok. Znajomy w tamtym roku 3512 sprzedał za 34 tys i jeszcze tur mu został... sam osobiście tego modelu ciągnika bym nie kupił z racji zerowego komfortu. Ale będąc u niego ostatnio na godzinę miał trzy telefony...

Opublikowano

Miałem na umowę w dwóch językach (bez faktury) i zażyczyli sobie świadectwa homologacji (spisanie wszystkich danych potrzebnych w dowodzie). Najlepsze (najgorsze) było to że mi powiedzieli że zależy to od dobrej woli urzędnika czy taki egzemplarz zarejestrują czy nie. Dlatego w jednym WK rejestrują bez problemu a w innym robią pod górkę. O podobnych kłopotach wspominał

@luke16  Wniosek jest taki że warto zapytać się w swoim WK o taką rejestrację przed kupnem, czy nie będzie problemów.

To trzeba było powiedzieć im a przy okazji zapytać się o ustawę która nie pozwala rejestrować ciągników z Holandii bo nie mają dowodu. 

A powiem Ci taką ciekawostkę a przy okazji może komuś sie przyda, ja rejestrowałem ciągnik z Holandii i nie było problemów. Kolega kupił też ciągnik z Holandii i idzie do wydziału komunikacji tego samego co ja składałem a gość mówi że mu nie zarejestruje. To powiedział kolega do niego gdzie tu gabinet dyrektora a gościowi pała zmiękła i mówi pan da te papierki i za 2 godzinki proszę przyjść po tablice, będą już gotowe. O i tak to działa, jak go przestraszysz to wszystko da się załatwić a nie chce im się rejestrować takich ciągników bo muszą większy nakład nałożyć żeby wydać poprawny dowód bez błędów.

Opublikowano

Luke może i cena rynkowa, ale dla mnie nie każdy tego typu ciągnik nie wart tej kasy. Wspomniany przez Ciebie 3512 wart tyle samo co Twoja renia? Ja też bym nie kupił z uwagi na komfort to raz, niska moc to dwa, nieprzemyślana hydraulika i pewnie wiele innych rzeczy których nie wymieniłem.

Opublikowano

Thomas tyle samo co moja Renia właśnie i u mnie był przedni napęd, szczelna kabina, skrzynia  z rewersem i mocna hydraulika... No ale u nas w PL i tak już jest lepiej niż było kiedyś ale i tak przodują głównie Ursus i Zetor w sprzedażach ciągników... U mojego kolegi rzadko który stoi dłużej niż tydzień... Chociaż rozmawiałem też nie z jednym handlarzem i fakt że w szczególności Zetora można za duże pieniądze sprzedać ale i na zachodzie robi się z nimi problem bo sporo już zostało sprzedanych a ceny wcale też do niskich nie należą... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v