Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idź do sklepu i kup kilka potrzebnych wierteł z Fanaru.

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie - wiertło fi6 czy 8 o dobrej jakości kosztuje od 6 do 10zł sztuka, więc sam przekalkuluj, jakiej jakości są te zestawy. Jesli chcesz wiercić 1wiertło na 1 otwór, to może się nada. Ja jednak wolę kupić na sztuki takie wiertła, jakie potrzebuję, ale raz na kilkanascie lat. Odpowiednio użytkowane, wystarczają na baaaardzo długo.

Jak to mówią - co tani, to jednak drogo. Kup mniejszy zakres np od 3 do 10 czy 12 po jednej sztuce ale porządnej firmy w cenie ~100zł a przypuszczam, że wystarczy ci na dłużej niż te 170 sztuk, poważnie.

Kiedyś kupiłem ojcu podobny zestaw http://allegro.pl/wiertla-zestaw-25-sztuk-baildon-bhh-hss-polskie-i5788283719.html

tzn nie taki sam, ale firma ta sama. Większość wierteł ma do dziś, tylko sporo krótsze, ale cóż, minęło 20 lat. Jeśli to nadal produkt krajowy, a nie przepakowka z ChrL

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Te wiertła po 70 gr to trzeba ostrzyć bez pierwszym wierceniem :D

Opublikowano

Podczas wakacyjnej pracy skręcałem taki płotek, że trzeba było przewiercić sztachetkę i ceownik. Szef kupił reklamówkę wierteł, mówił że bardzo dobre bo po 3 zł i wiertło yato za dyszkę. Te pierwsze po pierwszym wierceniu nadawały się do kosza. Yato trochę dłużej ale zaraz się stępiło a potem się złamało. Potem ktoś kupił wiertła stalco i to było to :)

Opublikowano

Wiertła z plasteliny farbką malowane jednie co możesz być pewny to to że się nie złamie :D

Ja kupuje tylko wtedy gdy nie potrzebuje ze starych zapasów HSS lub w skupach złomu jak się trafi lub nowe HSSCo (kobaltowe) bo do nierdzewki są dobre

Opublikowano

tofil kurcze sporo ma ogłoszeń ciągników w swojej ofercie... Ciekawe może ktoś gościa zna?? 

Opublikowano

Widać że ktoś się postarał, mnóstwo ogłoszeń, nawet ogłoszenie o poszukiwaniu mechaniku ale niestety, w każdym ogłoszeniu zdjęcia na całkiem innym podwórku :D

Opublikowano (edytowane)

te białe to się gną i trzeba prostować

możliwość wcześniejszej rezerwacji. --------ten cwaniak znowu się ogłasza

Edytowane przez jan34533
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v