Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kolego ja potrzebuje pociąć "odpady" z 0,6 ha dość gęstej brzozy czy takie coś jest w stanie to wytrzymać??

tak jak pisałem, ucięliśmy tym przez dwa sezony jakieś 60 ton zrębków, dziennie w dwie osoby da się uciąć dwie przyczepy 4-tonowe

usterek nie przypominam sobie, poza wygiętym jednym płaskownikiem, także sądzę że dasz radę

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

A czy to że  jest zniszczony wizualnie oznacza,że mechanicznie również? Czasami tak ale nie zawsze tutaj przynajmniej widać co jest i kolega raczej nie kupuj go w ciemno tylko po oględzinach :) 

Z resztą po silniku nie widać wycieków co dobrze wróży.  siedzenie i blachy to można powiedzieć groszowe sprawy a resztę trzeba obejrzeć z bliska.

@lukbold a co wg Ciebie lepiej kupić szykowaną przez handlarza "laleczkę" ładnie odmalowaną farbą z silikonem czy innym dziadostwem żeby nic nie wylazło przez pierwsze parę godzin? większość (nie mówię wszystkie) szykowanych to trupy. U mnie do tej pory bazowaliśmy na używanych sprzętach i szczerze to najczęściej kupowaliśmy sprzęt w najgorszym stanie wizualnym nie szykowany bo był w najlepszym stanie mechanicznym. 

p.s lepsza taka renia niż zetor 3-4 razy droższy bo to super zetor nie do zaje*ania.

Opublikowano

Tyle że do zetora części tańsze i dostępne od ręki a tu tryb w skrzyni walnie czy coś i po zawodach. Według mnie dla mniejszych rolników ursus czy zetor to lepsze wyjście, nie jeden w okolicy się przejechał na tych "lepszych" markach

Opublikowano

Kamil trochę racji masz ale jak stare zetory chodzą w cenie 30-40 tys to jaki jet sens kupowania czegoś takiego? ceny zetorów typu 7211 są mocno wygórowana wg mojej opinii 

Opublikowano

już nie wyskuj z tymi zetorakami.... sam kupilem MF 3060 za 20 kilka tys kiedy to odpicowane 60tki w tej cenie czasem chodzą a w ogóle nie ma czego porównywac... i tylko ja jeden wiem co tam siedziało w tym MFie więc tym bardzeij bym sie nie napalał na cokolwiek w tej cenie.... sprawną 60tke za te kase możesz dostać a nie Renówke do poprawek kosmetycznych bo tylko takie coś wg mnie warto brać bo jak zaczniesz remonty to... a wygląda strasznie ta renówka i jeśli by była coś warta to by cena była inna

Opublikowano (edytowane)

http://olx.pl/oferta/ursus-1224-CID757-ID86puZ.html#440a705d2a

Jak ktoś obserwuje temat to wie że ten ursus już trochę stoi i chętnego ni ma

ja nie tylko obserwowałem , ale chciałem go kupić ;)  tylko ,że na wiosnę stała za 42 tys , a ja chciałem mu dac 40 i zabieram ;) to powiedział ,że nie ma opcji ;) to jego strata , mój zysk , bo kupiłem 1204 zarejestrowaną za 25 ;)

Ale ciągnik zdrowy technicznie, do poprawy instalacja z oświetleniem , ładne szerokie błotne oponki , no i jak ktoś lubi komfort w tych  kabinach to tapicerka do poprawy. No i był za niski na tych kołach i za mały prześwit był do prasy.

Godny polecenia, może gdybym szukał głównego ciągnika to pewno dałbym mu te 42 co cenił się na wiosnę , ale że szukałem pomocniczego dla 1224 to jakoś nie bardzo chciało mi się tyle dawać, bo te 2 tyś trzeba w niego włożyć ;) wersja eksportowa ze Szwecji.

Edytowane przez FINN
Opublikowano

co myślicie nad tym wyborem?? do 7211 lub 914 oczywiście oba na hiczu

http://olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-6-t-CID757-IDaZtNz.html#ee2e8778b3

tą oglądałem , szału nie robi ale może być... jedyny minus to , że ktoś ją " wy kiprował " i ma skręcone ucho zaczepu...

http://olx.pl/oferta/przyczepa-jedno-osiowa-CID757-IDaVzIN.html#49ba0b1e53

tej nie widziałem , wygląda na ładną.... może ktoś ją widział??

bierz tą większą, ta mała to do C-330 by mi się przydała a nie do twoich byków

Opublikowano

Uważaj żeby to nie było z celulozy. podobno straszne syfy w tym są - metale ciężkie, chlorki, siarczki itp. U nas niedaleko jest też zakład to za 600zł oferują tira i nikt tego nie chce 

Opublikowano (edytowane)

U nas podejrzane wapno z elektrowni oferują... niby białe jest ale ph to jakos podnieśćnie chce :P a jaki biznes na tym.... 500zł za ok 10km bo sam towar za darmo... no ale trzeba mieć dojście

Edytowane przez lukbold
Opublikowano

Uważaj żeby to nie było z celulozy. podobno straszne syfy w tym są - metale ciężkie, chlorki, siarczki itp. U nas niedaleko jest też zakład to za 600zł oferują tira i nikt tego nie chce

zakład celulozowy nie produkuje wapna.
Opublikowano (edytowane)

Cukrownia czy elektrownia też nie produkuje  - a sprzedaje. Popatrzcie na te badania, spora zawartość metali ciężkich. Wygląda to na pochłaniacz z elektrowni , który redukuje ilość pyłów itp z komina. Nie warto czegoś takiego sypać na pole.

Pisze wyraźnie - odpad. Ktoś chce jeszcze na tym zarobić, a nie płacić ciężkie pieniądze za utylizację.

O ile wapno z cukrowni jest jeszcze w miarę bezpieczne, to już odpady z oczyszczalni czy elektrowni to cała tablica mendelejewa,

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Jeśli w procesie spalania dodawany jest węglan wapnia, to w popiołach jest spora zawartość wapnia. Poza tym czasami przepuszcza się osad z filtrów przez mokre wapno.  Nie jestem specem od metod oczyszczania spalin, ale zazwyczaj wapno gaszone używane jest jako pochłaniacz szkodliwych związków , wiąże popioły, odkwasza. I łatwiej transportować potem taką pulpę, zamiast pyłu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v