Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

to jaki masz 1014?

Mam 1014 i 1614 a z Perkinsów 4514 i 3512 i dwa ciapki.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, Wiesi0 napisał:

Mam 1014 i 1614 a z Perkinsów 4514 i 3512 i dwa ciapki.

To masz tych Polaków trochę😏. Jak oceniasz 1014??

Opublikowano (edytowane)

Nie mam czasu teraz pisać bo jadę do kościoła,puszczają dożo chmurę przy odpalaniu te nowsze,moje końcówka lat 90 i początek lat00.Nie z lat 70,80.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ursuss1014 mam prawie od nowości czyli od 200mtg

Nie jestem zwolennikiem tej marki ale mam i działają bez żadnych większych usterek już tyle lat.

Ciągnik do prac polowych bo do transportu się nie nadaje ze względu na brak synchronizacji skrzyni czyli biegi w gorę wchodzą dobrze a w duł trzeszczą przy przełączaniu,najlepiej ten ciągnik spisuje się w polu czyli wybierasz dany bieg i jedziesz i stajesz i zmieniasz na inny.

Są wersie ze synchronizacją ale zapomni o nich bo to ciągle się psuje.

Bez problemu radzi sobie z pługiem 1400kg, takim jak kreweland es100 tylko musi być liniowanie bo przez tą wysuniętą kabinę do tyłu wysoka słupica wieżyczki nie pozwała na prze fikniecie bez liniowania bo nie da się podnieść wyżej, można się ratować przefiknieciem pługa górą w niektórych pługach.

Kabina z grubym dachem jest bardzo wygodna i chłodna w upały,niskie szyby boczne i ze się głowę trzyma prawie w dachu sprawiają ze jest dużo chłodniej do tego nawiew i można pracować w kurzu, a jak bez kurzu jak się roztworzy drzwi jest konkretny przewiew,nagrzewnica też bardzo mocna.

Przez 15 lat popsuła się chłodnica,mikropopka,pękła rura od pompy oleju do podnośnika, pękli paski klinowe, na dotarciu zacinał się podnośnik, podniósł i nie chciał opuścić,tam z tył odkręca się takie coś i się stuka i opadnie,ale kilka krotna wymiana oleju w skrzyni 100% rozwiązała ten problem.

Opublikowano
45 minut temu, Wiesi0 napisał:

Ursuss1014 mam prawie od nowości czyli od 200mtg

Nie jestem zwolennikiem tej marki ale mam i działają bez żadnych większych usterek już tyle lat.

Ciągnik do prac polowych bo do transportu się nie nadaje ze względu na brak synchronizacji skrzyni czyli biegi w gorę wchodzą dobrze a w duł trzeszczą przy przełączaniu,najlepiej ten ciągnik spisuje się w polu czyli wybierasz dany bieg i jedziesz i stajesz i zmieniasz na inny.

Są wersie ze synchronizacją ale zapomni o nich bo to ciągle się psuje.

Bez problemu radzi sobie z pługiem 1400kg, takim jak kreweland es100 tylko musi być liniowanie bo przez tą wysuniętą kabinę do tyłu wysoka słupica wieżyczki nie pozwała na prze fikniecie bez liniowania bo nie da się podnieść wyżej, można się ratować przefiknieciem pługa górą w niektórych pługach.

Kabina z grubym dachem jest bardzo wygodna i chłodna w upały,niskie szyby boczne i ze się głowę trzyma prawie w dachu sprawiają ze jest dużo chłodniej do tego nawiew i można pracować w kurzu, a jak bez kurzu jak się roztworzy drzwi jest konkretny przewiew,nagrzewnica też bardzo mocna.

Przez 15 lat popsuła się chłodnica,mikropopka,pękła rura od pompy oleju do podnośnika, pękli paski klinowe, na dotarciu zacinał się podnośnik, podniósł i nie chciał opuścić,tam z tył odkręca się takie coś i się stuka i opadnie,ale kilka krotna wymiana oleju w skrzyni 100% rozwiązała ten problem.

Jeśli chodzi o pług to będę tylko zagonowy ciągał więc kabina nie będzie przeszkodą. A jak spalanie ? Bo opinie chodzą że z turbo dużo pali

Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Akurat mówię na swoim przykładzie, zetora odpalić w mróz to tragedia ... te silniki mają bolączkę że w mrozie rozrusznik ma cięzko zakręcić silnikiem

C360 pali lepiej na plynie niz 7211 i innej masci :)

Opublikowano

Tam jest zbiornik 40l i na górze 90l czyli 130l łącznie,Nigdy jeszcze nie spaliłem tego 90l pełnego w jeden dzień w orce.A pracowało się od 8 do 20 z przerwą na obiad na polu.

Opublikowano (edytowane)

Ze zbiornika 90l zostawało około 5-10l przez cały dzień orki z dojazdem i dawałem w palnik po 2tyś a rozkręca się do 3tyś.Wersie z turbo lubią obroty.

A spalanie nie ,ale wydajność dla mnie ważniejsza.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v